Melek Yatırımcı
Melek Yatırımcı Haberleri
Babacan: Yabancı yatırımcılar İmralı sürecine olumlu bakıyor
Finans sektörü temsilcileriyle toplantı yapmak ve ikili görüşmelerde bulunmak üzere New York’ta bulunan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, PKK ile başlayan sürecin, yatırımcıların ilgisini çektiğini iş dünyası ve uluslararası yatırım çevrelerinin katıldığı toplantılarda bu sürece yönelik sorular yönelttiğini söyledi.
'Melek yatırımcı' oluyor
ÜMİT Boyner, üç yıllık başkanlığın ardından TÜSİAD’a veda etti ve Boyner Holding’de ara verdiği işlerine geri döndü. Bugünlerde yeni yatırımlarla iglili çalışan Boyner, ‘melek yatırımcı’ olacak. Boyner, “İşi profesyonellere bıraktık. Biz yönetim kurulu üyeleri olarak daha ufuk açıcı, vizyon geliştirici işler yapmak durumundayız” diyor.
Çikolata fabrikasını internetle kurtardı
Duayen sanayici Nafi Güral’ın damadı Özgür Gür’ün 2007’de ‘kayınpeder desteğiyle’ kurduğu çikolata fabrikası kötü bir sona giderken internet imdada yetişti. Gür, cikolatasepeti.com’u kurarak çikolatacılar için büyüyen bir mecra yarattı. Bu atılım Ali Sabancı’yı bile proje için melek yatırımcı yaptı.
Girişimciler toplanıyor
İzmir Ekonomi Üniversitesi Embryonix Birimi katkılarıyla EGİAD tarafından düzenlenecek olan etkinlikte ve girişimciler buluşacak.
Türkiye’ye ‘melek’ olarak dönerim
Dexia, Denizbank’ı Rus Sberbank’a satarak Türkiye’den ayrıldı ama 6 yıl bankanın yönetim kurulu başkanlığını yapan Pierre Mariani’nin aklı Türkiye’de kaldı. Bankacılık defterini kapatan Mariani melek yatırımcı olarak Türkiye dahil bazı ülkelerde yatırım yapacak.
Girişimcilik için aranan sermaye Türkiye’de var
Doğan Online ve Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, girişimcilik ve yenilikçiliğin gelişmesinin sermayeye bağlı olduğunu belirterek, “Sermaye arttıkça girişimcilik ve inovasyon faaliyetleri de artıyor. Artık Türkiye’de elimizde bu anlamda sermaye var. Akıllı olarak adlandırılan bu sermaye yeni iş fikirlerine destek veriyor” dedi.
Erdoğan: Genç beyinleri yeni baştan yapılandırmalıyız
Başbakan Tayyip Erdoğan, eğitim sistemini, genç beyinleri bilim ve teknoloji alanında yeni baştan yapılandırmak gerektiğini açıkladı.
Başbakan Erdoğan: Rotamızı bozmaya çalışıyorlar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye terörle mücadelede dün bulunduğu yerden çok daha ötelerde bir yere gelmiş durumdadır. Her şeyden önce terör karşısında kararlı bir siyasi iradeye sahibiz. Güvenlik güçlerimiz de teröristlerle mücadele konusunda sarsılmaz bir bir inanca ve cesarete sahiptir” dedi.
Yerliyi yüzde 15 ucuz olsa bile almıyorlar izahı mümkün değil
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, özellikle kamuda yerli ürünlerin kullanımının desteklendiğini belirterek, kalite, fiyat veya satış sonrası hizmetler gibi konularda önemli fark yoksa yabancı ürün kullanmayı hiçbir suretle izah etmenin mümkün olmadığını söyledi.
Şimşek: "Türkiye ekmeğini taştan çıkaran bir ülke"
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ekmeğini taştan çıkaran bir ülke olduğunu söyledi.
Girişimciyi destekleyen ‘melek yatırımcı’ya vergi muafiyeti
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Melek yatırımcı” veya “iş meleği” olmak isteyen yatırımcıların gerekli akreditasyonu aldıktan sonra yeni bir şirkete, girişime sermaye koyduklarında, bu sermayenin yüzde 75’i veya yüzde 100’ünün gelir vergisi matrahından düşüleceğini söyledi.
Girişimcilere sermaye desteği
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, girişimcilik konusunda Türkiye’de küçük nüvelerde başlamış olan uygulamaya bundan sonra artık devletin de sahip çıktığını, vergi teşvikleriyle de sistemi desteklediğini belirtti.
Cari açığı azaltmak için bizim de Facebook’larımız Microsoft’larımız olmalı
Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Türkiye’de inovasyon ve girişimciliğe daha fazla önem verilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Türkiye’nin niye Facebook’ları, Microsoft’ları olmasın? Nüfusun yüzde 50’si 30 yaşın altında, Türkiye böyle şeylerin hayal edilebileceği bir ülke” diye konuştu.
Her 100 lira için ayda 25 lira da devlet yatıracak, bireysel emeklilik coşacak
Hükümetin bir süredir üzerinde çalıştığı tasarrufu teşvik paketinin ilk detayları açıklandı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Bireysel emeklilik için sisteme 100 lira yatıranın hesabına devlet de 25 liralık katkı yapacak. Bu katkı yılda asgari ücretin 4’te birini geçmeyecek” dedi.
Türkiye ‘uçuş’a geçti Sabancı ile Kotil’i şeref kürsüsüne taşıdı
Ekonomist dergisinin geleneksel anketinde Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ikinci kez ‘Yılın İş İnsanı’, BDDK Başkanı Tevfik Bilgin de ‘Yılın Bürokratı’ seçildi. THY Genel Müdürü Temel Kotil ve Vodafone Türkiye CEO’su Serpil Timuray ‘Yılın Profesyoneli’ seçildi. Ali Sabancı ile Temel Kotil’i ‘şeref kürsüsü’ne taşıyan, havacılık sektörünün büyümesi oldu.
İnternette kullanıcı tanrıdır, onların emrini yerine getirin
Marka Konferansı’nda konuşan marka danışmanı, melek yatırımcı ve eski Virgin Group Online Başkanı Alex Hunter, bütün firmalara internette kendi cemaatlerini tanımalarını önererek, “Kullanıcıları bilin, tanıyın. Onlar sizin tanrılarınız. Tanrılarınızın emrinden çıkmayın” dedi.
TÜSİAD: Firmaların kaderi yenilik yaratma yeteneğine bağlı
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner, işletmelerin daha yenilikçi olabildikleri ve kurumsal yapılarını daha sağlıklı, şeffaf, yenilikçi bir düzeye getirebildikleri ölçüde ekonominin de sağlıklı büyüme hedeflerine kolay ulaşabileceğini söyledi.
Avrupa ‘Melek Yatırım Festivali’ Türkiye elçilerini seçti
35 ülkeden 1.000 girişimci, 70’in üzerinde melek yatırımcı ve özel konuşmacıyı 3-7 Ekim 2011 tarihlerinde Viyana’da ağırlayacak Startup Week Vienna, Divas Diamond kurucuları Ertuğrul Belen ve Nurettin Özdoğan’ı Türkiye Elçileri seçti.
Parası olmayan girişimcilere destek olacak
Herkes kendi işini kurmak ister… Türkiye iş fikri olup da buna kaynak bulamayan girişimcilerle dolu.
Sermayesi olmayan girişimciler için büyük fırsat
Facebook, Amazon, Apple gibi iş fikirlerinin hayata geçmesini sağlayan “melek yatırımcı” sistemi, TBAA (Melek Yatırımcılar Derneği-Türkiye) kurulmasıyla Türkiye'de iş fikri olan ancak, sermaye yetersizliği nedeniyle bu fikri hayata geçiremeyenlere yol gösterecek, aracı olacak.
Fikir ve teknolojiler ticarileşecek
Özyeğin Üniversitesi ve Turkcell işbirliğiyle hayata geçirilen “Girişim Fabrikası”, fikir ve teknolojilerin ticarileşmesini hızlandırmayı amaçlıyor.
5 patron ‘melek yatırımcı’ oldu ilk desteği ‘sosyal paylaşım’ aldı
Restoran sahibi, eğitim danışmanı, hazır giyimci, fütürist işadamı ve internet girişimcisi 5 iş insanı ‘melek yatırımcı’lığa soyundu, inploid’e ortak oldu. Yalçın Ayaydın, Gaziantepli iki kardeşin 150 bin lira maliyetle gerçekleştireceği bilgi paylaşım sitesinin, Facebook ve Twitter kadar başarılı olacağına inanıyor.
İhracatta 200 ülkeyi geçtik, girişimcilik liginde 29’uncu olduk
Türkiye’nin 200’den fazla ülkeye 132 milyar dolarlık ihracat yapan ve şirket sayısı 640 bine ulaşan bir ülke olduğunu söyleyen TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, “Türkiye ancak yüzde 6’lık girişimcilik oranı ile dünyada 29’uncu sırada yer alıyor. Bu oran, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde çok daha yüksektir” dedi.
Kansere kendini unutturacak
Dr. Cem Cüneyt Elbi ve ekibi, kanser tedavisinde çığır açacak bir yöntem üzerinde çalışıyor. ABD’de, onkoloji hastalıklarının mekanizmaları, yeni ilaçların bulunması ve geliştirilmesi üzerinde araştırmalar yürüten Elbi ve ekibinin üzerinde çalıştığı yöntemle, kanser hücreleri yenilenmeyi unutarak kendi kendilerini yok edecek.
500 Teknoloji avcısı İstanbul’a geliyor!
Yatırım ve finans dünyasının 500 duayeni İstanbul’a geliyor. Avrupa İş Melekleri Ağı (EBAN) yıllık kongresine Avrupa, Amerika, ve Kanada’dan üyeler katılacak. 15-16 Nisan’da yapılacak toplantılarda, teknoloji tabanlı girişimciler; bu alanda yatırım yapmak isteyen ‘iş melekleri’ ile buluşacak.
Girişimcilere üç altın kural
Kurumsal dünyadan çıkmak herkes, Steve Jobs ya da Bill Gates gibi başarılı birer girişimci olma hayali vardır. Ancak özellikle ekonomide sıkıntılı günlerin yaşandığı şu zamanlarda girişimci olmak isteyenlerin bu hatalara düşmemesi gerekiyor.
Girişimciye üç altın tavsiye
Kurumsal dünyadan çıkıp kendi işini kurmak isteyenlerin hata yapmamak için akılda tutması gereken üç altın kural var.
Girişimcilerin doğru bildiği üç yanlış
Kurumsal dünyadan çıkmak herkes, Steve Jobs ya da Bill Gates gibi başarılı birer girişimci olma hayali vardır. Ancak özellikle ekonomide sıkıntılı günlerin yaşandığı şu zamanlarda girişimci olmak isteyenlerin bu hatalara düşmemesi gerekiyor.
Fikri olup da parası olmayana ’melek’ler sermaye desteği veriyor
İyi bir fikri olup da sermayesi olmadığı için bunu uygulamaya sokamayanlar için artık Türkiye’de ’melek’ yatırımcılar devreye girdi.
Wikipedia’ya rakip geliyor
Herkesin bilgisini serbestçe yazıp imece usuluyle geliştirdiği Wikipedia, son aylarda epey eleştiri konusu oldu. Madde katkıcılarının bazısı kasıtlı olarak, bazısı cehaletten, doğru olmayan bilgiler aktardılar.
EY Türkiye, "Birleşme ve Satın Alma İşlemleri 2020 Raporu"nu açıkladı
Ernst & Young Türkiye'nin (EY) "Birleşme ve Satın Alma İşlemleri 2020 Raporu"na göre, Türkiye'de işlem sayısı 209 ile 2019 yılınaparalel seyrederken, işlem hacminde 6,9 milyar dolarla yüzde 153 artış gerçekleşti.
SANAL DÜNYAYA TÜRK DOKUNUŞU
Ne okuyacak, ne dinleyecek, ne seyredecek, ne alkışlayacağız?
COVID-19, insanlığın gördüğü ilk pandemi değil. Tarih boyunca birçok salgın ve benzeri başka felaketler yaşandı ve bunlar edebiyattan tiyatroya kadar bütün sanat dalları üzerinde köklü değişikliklere neden oldu. Yarattıkları birçok yıkımın yanında kimi geciken dönüşümlerin tamamlanmasını, kimi üretkenliğin patlamasını sağladı. Peki içinden geçtiğimiz bu dönem bize ne getirdi ve gelecek için ne vaat ediyor? Sektörün önde gelen isimlerine, sanatçılara bugünlerini nasıl geçirdiklerini, salgının kendilerine ve sanatlarına nasıl etki etmesini beklediklerini sorduk.
İTÜ ARI Teknokent'ten 350 milyon dolarlık Ar-Ge ihracatı
İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Deniz Tunçalp, 2003'ten bu yana 350 milyon dolarlık Ar-Ge ihracatı gerçekleştiren İTÜ ARI Teknokent firmalarının 2018 cirosunun 614 milyon dolar, Ar-Ge ihracatının ise 51,8 milyon dolar olduğunu bildirdi.
MELEKLER GELİYOR
Bakan Varank, Silikon Vadisi'nden yatırım alan Türk şirketini ziyaret etti
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Silikon Vadisi merkezli girişim sermayesi yatırımcısı Michael Moritz liderliğindeki bir grup yabancı girişimcinin 38 milyon dolarlık yatırım yaptığı Türk teslimat sitesi Getir'in Ar-Ge merkezinde incelemelerde bulundu.
Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Özdil: 7.5 milyar liralık kredi kullandırdık
Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Recep Süleyman Özdil "İVME Finansman Paketi ve Ekonomi Değer Kredisi kapsamında, şu ana dek 4 bini aşkın müşterimize 7,5 milyar TL değerinde kredi kullandırarak önemli bir başarıya imza attık" dedi.
Hırvatistan Cumhurbaşkanı: Türkiye çok iyi işler çıkarıyor
Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitaroviç: "Türkiye, terörizme karşı savaşarak, mültecileri destekleyerek ve yatırımcısını güçlendirerek çok iyi işler çıkarıyor" açıklamasında bulundu.
İstanbul'a milyarderler akın edecek
Dünya Melek Yatırım Forumu (WBAF), İstanbul'da gerçekleştirilecek. Yapılacak forumda yeni küresel ekonomideki melek yatırımcılığının konumlanması gibi konular ele alınacak.
Milli girişimler yarışıyor
Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı’nın “1001 Teknoloji Girişimi Projesi” kapsamında desteklediği yüksek teknolojili girişimler belirlendi.
Milli teknolojiler sahne aldı
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından düzenlenen Girişim Hızlandırma Programı'ndan yararlanmak isteyen milli girişimlerin ortaya koyduğu 44 teknolojik çözüm jüri önüne çıktı.
Bakan Pekcan Davos temaslarını değerlendirdi
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: "Uluslararası yatırımcı firmalarla Davos'ta görüşme imkanı bulduk. Onları Türkiye'ye yatırıma davet ediyoruz. Bakanlık olarak ihtisas serbest bölgeleri projelerimiz var. Buralara yabancı yatırımcıları, üniversite öğrencilerimizi ve melek yatırımcılarımızı çekme, fikri olanla parası olanı bir araya getirme, yeni teknolojilere dört elle sarılarak yolumuza devam etme hedefindeyiz. e-Ticareti konuşurken küçük esnafımızı unutmamamız lazım. Onlara zarar vermeyecek, aksine esnafın faydalanabileceği bir e-ticaret ekosistemi yaratıp, onları bu sistemin içine çekmemiz gerekiyor" açıklamasında bulundu.
Silikon Vadisi yatırımcılarıyla bir araya geldi
StartersHub, Startupbootcamp ve Starcamp iş birliğiyle farklı coğrafyalardan ölçeklenme aşamasında olan girişimleri Silikon Vadisi’nde konuk ederek küresel pazara hazırlayan 3S Landing Pad programı tamamlandı. Altı ay boyunca startup dünyasının zirvesinde çalışan 12 girişim, düzenlenen tanıtım etkinliklerinde teknoloji alanında en büyük yatırımcılara çözümlerini anlattı.