Mekanlar haberleri sayfasında Mekanlar hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 9907 Mekanlar haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Uzun süredir kapalı olan mekânlar ‘aşamalı ve kontrollü normalleşme’ kararlarıyla birçok ilde artık 9.00-19.00 arasında açık. Müşteriler, müdavimler yeni saatlere hızla adapte oldu. Artık gün içinde eğlenip gün ağarırken değil, güneş batarken evlerine dönüyorlar.
#GazetehaberleriTüm dünyada restoranlar ve kafeler, sosyal mesafe kuralı ve sınırlı kapasiteyle yeniden faaliyete geçmeye başladı. Sosyal mesafe ayarını daha kolay tutturabilmek için dünyanın birçok yerinde mekanlar çok ilginç yollar üretti. İşte onlardan birkaçı...
#MekanlarMuğla’nın Marmaris ilçesinde eğlence mekanlarında denetimler aralıksız sürüyor. Gürültü, hayasızca hareketler ile yoldan geçenlere yapılan ısrarlı teklifler nedeniyle çok sayıda işletmeye ceza kesildi, 20’den fazlası ise kapatıldı.
#MarmarisTürkiye gündemini günlerdir meşgul eden ‘Fun Pub’ eğlenceleri için Marmaris’teyiz. Yaklaşık 35-40 işletme ‘Fun Pub’ adı altında hizmet veriyor. 20 yıllık geçmişleri var. Danslar da yeni değil ancak ilk başlarda Tarkan şarkıları, Huysuz Virjin taklitleri ve macarena danslarıyla başlayan konsept son 10 yılda maliyet kaygısıyla büyük değişim göstermiş. Sektör temsilcileri bu durumun iç turizm pazarını etkileyeceğini, herkesin kendine çeki düzen vermesini istiyor.
#Fun PubMahalle sıcaklığı, dostluk, aşk ve çılgın maceralarla dolu “Bizim Semtin Çocukları” filmi, televizyon ekranlarında ilk kez izleyiciyle buluşuyor. Hakan Gürtop’un yönetmenliğinde, güçlü oyuncu kadrosu ve Fethiye’nin otantik sokaklarında çekilen bu komedi-dram filmi, Samet ve Yusuf’un sürükleyici hikayesiyle izleyicileri ekran başına kilitleyecek. 20 Haziran Cuma akşamı saat 20:00’de NOW’da yayınlanacak olan film, mahalle kültürünün nostaljik dokusunu ve gençlik enerjisini bir araya getiriyor. Peki, Bizim Semtin Çocukları filminin konusu nedir, oyuncuları kimler, nerede çekildi?
#Bizim Semtin ÇocuklarıYükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Sıfır Atık Vakfı arasında çevre duyarlılığı ve sürdürülebilirlik hedefiyle kapsamlı bir iş birliği protokolü imzalandı. İstanbul’da Marmara Üniversitesi’nde düzenlenen törende konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerin çevresel sorumluluklarıyla da öncü rol üstlenmesi gerektiğini vurguladı.
#Sıfır Atıkİsrail'in askeri operasyonlarını yürüttüğü yer altı karargâhı Zion Kalesi, Yükselen Aslan Operasyonu'yla bir kez daha gündeme geldi. Tel Aviv'in metrelerce altında yer alan ve nükleer saldırılara karşı bile dayanabilecek şekilde inşa edilen Zion Kalesi'nde, 'sinir merkezi'nden yatak odalarına mutlak gizlilik hâkim. İşte içeriden inanılmaz detaylar...
#İsrailMimari bir başyapıt olan Ayasofya’nın altındaki dehlizler ve tünellerde hummalı bir çalışma yürütülüyor. Yakında ziyarete açılacak bu yeraltı yapılarını ilk kez Hürriyet Pazar’a anlatan Ayasofya Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Fırat Diker “Nasıl çokkatmanlı bir mimari güzelliğin üzerinde yaşadığımız daha iyi anlaşılacak” diyor.
#Uygar TaylanHenüz 5 yaşında oturduğu piyanonun başından 50 yıldır neredeyse hiç kalkmadı Fazıl Say. Müzik yeteneği ve tutkusu sayesinde dünyaca tanınan bir piyanist ve besteci oldu. 4 bine yakın konser verdi. Dünyanın dört bir yanındaki en önemli salonlarda sahneye çıksa da bir ayağı hep doğduğu topraklarda oldu. “New York Carnegie Hall ya da Tunceli fark etmez önemli olan benim kendime verdiğim konser ve kurduğum kültür köprüsüdür” diyor. ‘Piyano Başında 50 Yıl’ adını verdiği ve kendi bestelerini seslendirdiği özel bir programla yine Anadolu’nun yollarına düştü.
#Fazıl SayAfet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Ali Hamza Pehlivan, Birleşmiş Milletler Afet Risk Azaltma Ofisi (UNDRR) tarafından İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen Afet Riski Azaltma Küresel Platformu (GP2025) Bakanlar Yuvarlak Masa Oturumu'nda konuşma yaptı.
#AFADİşim dolayısıyla sürekli geziyorum. Tanıdığım ve sevdiğim yerler dışında yeni yerler keşfetmeyi de çok seviyorum. Ülkemizde turizm sektörüne olumlu katkıda bulunan yerleri desteklemek için elimden geleni yapıyorum. Sizin için beğendiğim otelleri butik ve yıldızlılar olmak üzere iki kategoriye ayırarak bir ilkbahar listesi hazırladım. Farklı rotalardan, farklı zevklere hitap eden yerler olmasına özen gösterdim. Ülkemizde keşfedecek çok fazla güzellik var. Bu listedeki tüm oteller baharı doyasıya hissedip güneşi huzurla selamlayacağınız yerler.
#İlkbaharNe zaman bir Ortadoğu seyahatim olsa Claudia Roden’in ‘A Book of Middle Eastern Food’ (Bir Ortadoğu Yemekleri Kitabı-Türkçeye çevrilmedi) adlı kitabı benim için hep ilk kaynaktır. İşte bu yüzden Kahire seyahatim öncesinde de Mısır bölümünün içinde keyifle kayboldum... Aldığım notlar ve deneyimlerimle Kahire’yi ziyaret etmeyi planlayanlara en iyi yerel yemekleri nerelerde yiyebileceklerini yazdım.
#Mısır MutfağıSize geçen sayıda Romanya’nın başkenti Bükreş’ten bahsetmiştim. Şimdi de ülkenin kırsalına doğru uzanalım ve bu güzel ülkeyi anlatmaya devam edelim. Ülkenin batı ve orta kesimlerine, eski ismiyle Erdel, daha popüler adıyla Transilvanya deniyor. Burada zorlu dağların bekçisi, korku dolu hikâyeleriyle kaleler; gotik kentler ve efsanelerle bütünleşmiş zengin bir tarih gezginleri büyülüyor.
#TransilvanyaSadece e-ticaret değil mağazaların giderek dijitalleşmesi de perakende sektöründe çalışan olmayı zorlaştırıyor. Mesele bu sektörü geçici bir can kurtaran mı yoksa gerçek bir kariyer alanı olarak mı gördüğünüzde... Eğer kariyeriniz daha şekillenmemişse size bu kararı verdirtecek olan çalıştığınız şirket aslında. Çünkü iyi satışın arkasında iyi bir müşteri deneyimi yatıyor artık. Ve cirosunu artıran şirketler biliyorlar ki; müşteriye yansıyan da iyi bir çalışan deneyiminden ibaret. Bu nedenle perakendede çalışanlara ister yarı isterse tam zamanlı olsun iyi deneyim yaşatmak birçok sektörden daha elzem. Bu süreç daha işe alım aşamasında başlıyor...
#Yasemin SALİHHafta içi işe giderken aceleyle yaptığımız kahvaltılar birçoğumuza tat vermiyor. Bu yüzden öğle kahvaltısı diyebileceğimiz brunch’lar hafta sonları için çok cazip bir seçenek. Üstelik bazı mekânlar tabağımızdaki lezzetin ötesinde bize güzel manzara da sunuyor. Doğanın kalbinde uzun sofralar kurduğumuz ya da Boğaz’a karşı kahvemizi yudumladığımız en iyi brunch mekânlarını jüri üyelerimize sorduk.
#Pınar TahirlerÖnümüzdeki hafta bayram. Tatilciler rotasını sayfiye yerlerine çevirecek. Peki, şehirde kalanlar ne yapacak? Eğer siz de bir tatil planı yapmadıysanız kalabalıktan arınmış kenti bir turist gibi gezebilirsiniz. Sakinliğin tadını çıkarıp görmediğiniz yerleri listenize ekleyebilirsiniz.
#Melis YılmazAnkara’daki Şehitlik Özel Eğitim Anaokulu’nun müdürü Birce Baştuğ ve müdür yardımcısı Sinem Özgül, bu okula 2023 yılında atandılar. Ancak 1955 yılında yapılan okul binası dökülüyordu ve çoğu yeri kullanılmaz haldeydi. İki kadın eğitimci el ele vererek, sadece 3 dersliğinde eğitim verilebilen 70 yıllık okulu 11 ay gibi kısa bir zamanda pırıl pırıl bir görünüme kavuşturdu. Dış cephesinden, sınıflarına, tuvaletlerine kadar baştan aşağı yenilenen okulun şimdi bütün dersliklerini öğrenciler dolduruyor. Yenilenme öncesinde 13 öğrencisi olan özel eğitim okulundan artık 38 öğrenci yararlanıyor.
#Şehitlik Özel Eğitim AnaokuluAksiyon sinemasının efsanevi serisi Zor Ölüm’ün ikinci filmi Zor Ölüm 2 (Die Hard 2), John McClane’in bir kez daha tehlikenin ortasında verdiği soluksuz mücadeleyi ekranlara taşıyor! 22 Mayıs 2025 akşamı TRT 1’de saat 20:00’de izleyiciyle buluşacak olan film, Washington Dulles Havalimanı’nda teröristlerin ele geçirdiği iniş sistemine karşı McClane’in zamana karşı yarışını anlatıyor. Peki, Zor Ölüm 2 konusu nedir, oyuncuları kimler, nerede çekildi?
#Zor Ölüm 2