Bugün neler oldu?

Mehmet Şimşek

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Şimşek haberleri sayfasında Mehmet Şimşek hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 12663 Mehmet Şimşek haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Türkiye Cumhuriyeti 65. Dönem Başbakan Yardımcısı'dır.

Mehmet Şimşek, 1 Ocak 1967 yılında Gercüş, Batman'da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünü bitirdikten sonra yüksek lisansını İngiltere'de University of Exeter'de tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun olduktan sonra Türkiye'ye döndü. Ankara'da üç ay süre ile Etibank’ta çalıştı.

Ardından Amerika Birleşik Devletleri’nin Ankara Büyükelçiliği’nde yaklaşık dört yıl kıdemli ekonomist olarak çalıştı. 1997'de New York'a yerleşti ve uluslararası yatırım bankası UBS'in hisse senedi analiz kısmında araştırmacı olarak görev yaptı. 1998 yılında İstanbul'a dönerek Deutsche - Bender Menkul Değerler’de iki yıl çalıştı. Daha sonra dünyanın önde gelen yatırım bankalarından birisi olan Merrill Lynch’e geçti ve İngiltere'ye yerleşti.

2000 yılı ortalarında başlayan Merrill Lynch döneminin ilk günlerinde sorumluluk alanında Türkiye, Yunanistan, Mısır ve İsrail’i içeren Akdeniz bölgesi bulunuyordu. 2001'in ortasından itibaren de sorumluluk alanına Rusya, Polonya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti gibi gelişmekte olan Avrupa ülkeleri de eklendi. 2005 yılı sonunda Merrill Lynch'in Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Ekonomik ve Stratejik Araştırmalar Bölümü Başkanlığına getirildi. Temmuz 2007 Seçimleri'nde Ak Parti Gaziantep milletvekili, Haziran 2011 Seçimleri'nde Ak Parti Batman miletvekili , Haziran 2015 Seçimleri'nde Ak Parti Gaziantep miletvekili olarak meclise girdi. 60. hükümette 28 Ağustos 2007 - 1 Mayıs 2009 tarihleri arasında Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini, 1 Mayıs 2009 - 24 Kasım 2015 tarihleri arasında Maliye Bakanlığı görevini yürüttü. 24 Kasım 2015 tarihinde kurulan 64. Türkiye Hükûmeti'nde Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcılığı görevine atandı.

“Emerging Markets” Dergisi tarafından 2013 yılında " Yükselen Avrupa’da Yılın Maliye Bakanı" seçildi. Aynı yıl “Foreign Policy” Dergisi tarafından da dünyanın en etkili 500 kişisinden biri olarak gösterildi.


Mehmet Şimşek haberleri

DAHA FAZLA #MEHMET ŞİMŞEK HABERLERİ

Mehmet Şimşek’a ait tüm site haberleri