Bugün neler oldu?

Marmaray

Güncelleme Tarihi:

Marmaray haberleri sayfasında Marmaray hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3800 Marmaray haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Marmaray, İstanbul'un Avrupa ve Asya yakalarındaki demiryolu hatlarını İstanbul Boğazı altından geçen bir tüp tünelle birleştiren, Halkalı ile Gebze arasında 76 km lik bir demiryolu iyileştirme ve geliştirme projesidir. Projenin boğaz geçişini de içine alan, Ayrılıkçeşme ve Kazlıçeşme arasındaki 14 km'lik bölümü 29 Ekim 2013 tarihinde hizmete açılmıştır. Açılan hatta 3'ü yeraltında olmak üzere toplam 5 istasyon vardır.

Proje, batırma tüp tünel (1.4 km), delme tüneller (toplam 9.4 km), aç-kapa tüneller (toplam 2.4 km), üç yeni yeraltı istasyonu, 37 yerüstü istasyonu (yenileme ve iyileştirme), yeni işletim kontrol merkezi, sahalar, atölyeler, bakım tesisleri, yerüstüne inşa edilecek olan yeni bir üçüncü hat ve temin edilecek olan 440 vagonluk modern demiryolu araçlarını kapsamaktadır.

Üç etaba ayrılan projenin BC1 Raylı Tüp Tünel geçişi ve istasyonlar etabı 29 Ekim 2013 tarihinde hizmete açılmıştır.

Marmaray haberleri

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı metro,metrobüs, marmaray, tramvay, vapur ve otobüs bedava mı Bugün toplu taşıma ücretsiz mi Uyarı geldi… Yapmayanlar ücretsiz toplu taşımadan yararlanamayacak

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı metro,metrobüs, marmaray, tramvay, vapur ve otobüs bedava mı? Bugün toplu taşıma ücretsiz mi? Uyarı geldi… Yapmayanlar ücretsiz toplu taşımadan yararlanamayacak!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine katılacaklar veya seyahat etmeye hazırlanan vatandaşlar “Bugün toplu taşıma ücretsiz mi” sorusuna yanıt arıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çoşkusu bugün tüm Türkiye’de hissedilecek. Vatandaşlar ise toplu taşımaların ücretsiz olup olmadığını merak ediyor. İstanbulkart kişiselleştirme yapmayanlar ücretsiz ulaşım hakkından yararlanamıyor. İBB’den ve Ulaştırma Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan 28-29 Ekim tarihlerinde toplu taşımayla ilgili alınan karar açıklandı. İstanbul trafiğinden uzak durmak için metro, metrobüs, otobüs, tramvay, marmaray, vapur gibi toplu taşıma araçlarına yönelecekler ise ücretsiz olup olmadığını merak ediyor. Özellikle en çok kullanılan toplu taşıma araçlarından metrobüs, marmaray ücretsiz mi sorusu gündemde yer alıyor. Resmi Gazete’de yayınlanan bilgiye göre 29 Ekim’de Marmaray, Başkentray ve İzban seferlerinin ücretsiz olduğu duyurulmuştu. İstanbul’da yaşayanlar ise otobüs, metro, metrobüs gibi araçların durumunu merak ediyor. Beklenen açıklama İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Peki 28-29 Ekim İstanbul’da toplu taşıma ücretsiz mi? Bugün toplu taşıma bedava mı? İşte, açıklamalar...

#Yarın Toplu Taşıma Ücretsiz Mi
DAHA FAZLA #MARMARAY HABERLERİ

Marmaray’a ait tüm site haberleri