Marmara Denizi
Marmara Denizi Haberleri
Son dakika... Bakan Karaismailoğlu müjdeyi verdi: Bu hafta sonu tamamlanıyor!
Son dakika haberi... Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "400 kilometrelik Kuzey Marmara Otoyolu devam ediyor. İnşallah bu hafta sonu 5'inci kesimini tamamlıyoruz. 21 Aralık'ta da 6'ncı kesimiyle birlikte Kuzey Marmara Otoyolu'nun tamamını tamamlamış olacağız." dedi
Son dakika... Eve değil okeye dönüyorlar
Her yıl eylül ortalarından itibaren sessizlik yaşanan tatil siteleri, bu yıl koronavirüsten kaçanlara ev sahipliği yapıyor. Yazlıkçılar, virüs korkusu nedeniyle şehirdeki evlerine dönmeyi düşünmüyor. Evlerinde ve bahçelerinde zaman geçiren yazlıkçılar, sohbet edip okey oynuyor.
Ay denizanası uyarısı
Marmara ve Karadeniz’de sıkça görülmeye başlanan ay denizanası hakkında uyarılarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, “Değdiğinde yakar” dedi.
Silivri’deki açık hava müzesi yoğun ilgi görüyor
Silivri Belediyesi tarafından yenileme çalışmaları tamamlanarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda hizmete açılan Kalepark Sosyal Tesisleri bünyesindeki açık hava müzesi tesise gelen vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
Kyzikos Antik Kenti Nerede? Kyzikos Antik Kenti Hakkında Bilgi, Tarihi, Efsanesi, Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri (2020)
Binlerce yıl önce insanların yaşamlarını sürdürdüğü bazı yerleşim yerlerinden ufak kalıntılar günümüze ulaşmayı başarmıştır. Antik kent olarak isimlendirdiğimiz bu yapılar, oldukça ilgi çekmektedir. Kyzikos Antik Kenti de bunların başında gelir. Peki, Kyzikos Antik Kenti nerededir? Burası hakkında efsaneler var mıdır? Kyzikos Antik Kenti hakkında aklınıza gelebilecek tüm bu soruları detaylıca araştırdık.
Marmara'da görülen ay denizanası için uyarı: Değdiğinde yakar
Marmara Denizi'nin müdavimi ay denizanası, su altı görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan tarafından İstanbul Büyükada'da görüntülendi. Ay denizanası için 'Değdiğinde yakar' uyarısında bulunuldu.
Son depremler listesi: Bingöl'de deprem mi oldu, ne zaman deprem oldu? 9 Eylül son dakika depremler haritası
Son dakika depremler listesi İstanbul'da meydana gelen depremin ardından gündeme geldi. Kandilli Rasathanesi ve AFAD tarafından günlük olarak güncellenen son depremler listesinde Bingöl'de 3.5 ve 4.1 büyüklüğünde iki deprem meydana geldiği duyuruldu. AFAD verilerine göre, depremin derinliği 7.01 km olarak açıklandı. Deprem Muş ve Erzurum gibi çevre illerde de hissedildi. Diğer yandan Marmara Denizi'nde gece saatlerinde yaşanan 4.1 büyüklüğündeki deprem sonrası çok sayıda artçı deprem kaydedildi. Büyük ve küçük depremleri hisseden vatandaşlar 'deprem mi oldu?' sorusuna yanıt arıyor. İşte, 9 Eylül Kandilli ve AFAD son depremler listesi ve bugün meydana gelen depremlerin büyüklükleri
Topkapı Sarayı Müzesi Nerede? Topkapı Sarayı Müzesi Tarihçesi, Eserleri, Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri (2020)
Topkapı Sarayı müzesi tarihte çok değerli olan eserleri barındırması nedeni ile sizler için detaylı bir şekilde araştırdık ve derledik.
Fay hattı haritası: Evimin altından fay hattı geçiyor mu? İşte MTA Türkiye fay hatları sorgulama ekranı
Fay hattı haritası gerçekleşen depremlerin ardından araştırılıyor. AFAD'ın verdiği bilgiye göre Marmara Denizi'nde 4.1 büyüklüğünde meydana gelen deprem İstanbul'dan da hissedildi. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.3 olarak açıkladı. Vatandaşlar bu depremin ardından, 'Evimin altından fay hattı geçiyor mu?' sorusunu araştırmaya başladılar. İşte, MTA Türkiye fay hattı sorgulama haritası ve deprem riski olan bölgeler hakkında ayrıntılı bilgiler.
Son dakika deprem haberi: Tekirdağ açıklarında deprem
Son dakika deprem: Marmara Denizi, Tekirdağ açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul ve diğer illerde de hissedildi.
Deprem nedir ve nasıl oluşur? MD ML ve MW deprem birimi hakkında bilgiler
Marmara Denizi'nde meydana gelen depremin ardından, fay hatlarındaki kırılmalarla gerçekleşen depremin oluşu ve deprem birimleri bir kez daha gündeme geldi. Kandilli Rasathanesi ve AFAD'ın son deprem verilerinde yer alan MD ML ve MW deprem birimleri güncel olarak yayınlanıyor. Meydana gelen depremlerin büyüklüklerini hesaplayabilmek için MD, MW ve ML birimleri kullanılıyor. Depremler ise fay hatlarındaki kırılmalarla oluşuyor. İşte, MD ML ve MW deprem birimleri ve depremler hakkında ayrıntılı bilgiler.
Son dakika deprem haberi: Marmara Denizi'nde deprem! Tekirdağ ve İstanbul'da da hissedildi
Son dakika deprem: Marmara Denizi, Tekirdağ açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul ve diğer illerde de hissedildi.
Yarımburgaz Mağarası Nerededir? Yarımburgaz Mağarası Oluşumu, Özellikleri, Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri (2020)
Yarımburgaz Mağarası Dünya'nın en eski yerleşim yerlerinden biridir. 2001 yılına gelindiği zaman mağara 1. Derece Arkeolojik Doğal Sit Alanı kabul edilmiştir. Mağarada yapılan çalışmalar sonucunda Paleolitik Çağa ait bazı belgeler bulunmuştur. İşte, Yarımburgaz Mağarasına ait tüm detaylar.
Rus savaş gemisi, Çanakkale Boğazı'ndan geçti
ÇANAKKALE Boğazı'ndan geçiş yapan, Rus Donanması'na ait 'PM-56' borda numaralı savaş gemisi, Marmara Denizi'ne doğru yol aldı.
Sudüşen Şelalesi Nerededir Ve Nasıl Gidilir? Sudüşen Şelalesi Özellikleri, Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri (2020)
Ülkemizin her bölgesi, birbirinden farklı doğal güzellikleriyle büyülüyor. Bu doğal güzellikler arasında Sudüşen Şelalesi dikkatleri çekiyor. Her yıl çok sayıda insanın uğrak yeri olan Sudüşen Şelalesi, nerededir ve nasıl gidilir? Sudüşen Şelalesi özellikleri, giriş ücreti ve ziyaret saatleri (2020) konuları detaylarıyla derledik.
Balık sezonu açıldı... Haydi, rastgele!
15 Nisan’da başlayan av yasağı sona erdi. Özlediğimiz lezzetler taze taze sofralarımıza geliyor artık. Ünlü şeflerden ve deniz mahsulleriyle ünlü restoranlardan tarifler aldık. Prof. Dr. Saadet Karakulak ise hangi balığı, hangi mevsimde yiyebileceğimizi anlattı.
Son dakika... Ankara-Niğde Otoyolu'nun açılışı gerçekleştirildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
330 kilometrelik Ankara-Niğde Otoyolu, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı. Otoyol, yerli ve milli akıllı ulaşım sistemleri altyapısı ve 15 kişilik ekiple tek merkezden yönetilecek. Sistem ile otoyolda yaşanabilecek kaza ve diğer tehlikeli durumlara karşı sürücüler anında uyarılacak. Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada, "Eskiden tamamen insan gücüyle yapılan işlemler akıllı ulaşım sistemiyle gerçekleştirilecek. Buzlanmaya, akıllı araçların kullanımına kadar bu projeyle geleceğin yolunu inşa ettik" dedi.
Marmara Denizi ekosistemine gırgır tehlikesi
Marmara Denizi’nde yaşayan balıklara, nadir mercanlara ev sahipliği yapan Neandros adası ve çevresi gırgır avcılığı nedeniyle tehlike altında.
Marmara Denizi ekosisteminde gırgır tehlikesi
Marmara Denizi’nde yaşayan balıklara, nadir mercanlara ev sahipliği yapan Neandros adası ve çevresi gırgır avcılığı nedeniyle tehlike altında.
Son dakika haberler: Marmara Denizi ekosistemine gırgır tehlikesi
Marmara Denizi’nde yaşayan balıklara, nadir mercanlara ev sahipliği yapan Neandros adası ve çevresi gırgır avcılığı nedeniyle tehlike altında.
Tarihi Metropolit Evi, Kültür Merkezi oluyor
Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde, tescilli taşınmazlar arasındaki en eski ve ender sivil mimari örneği olarak gösterilen Metropolit Evi'nin (Konstantin Evi), belediye tarafından Kültür Merkezi yapılması için çalışmalara başlandı.
Tarihi Metropolit Evi, Kültür Merkezi oluyor
TEKİRDAĞ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde, tescilli taşınmazlar arasındaki en eski ve ender sivil mimari örneği olarak gösterilen Metropolit Evi'nin, belediye tarafından Kültür Merkezi yapılması için çalışmalara başlandı.
Doğu Anadolu'da önemli deprem çalışması! İzler böyle takip ediliyor...
ELAZIĞ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak'ta meydana gelen, 41 kişinin yaşamını yitirdiği 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi, TÜBİTAK iş birliğiyle Hazar Gölü'nde kapsamlı deprem araştırması yaptı. Türkiye'de ilk kez bir gölde mikrobatimetrik yöntemin kullanıldığı çalışmada göl tabanının yüksek çözünürlüklü görüntü morfolojisi elde edilecek ve sondajla göl tabanında karotlar alınarak, binlerce yıllık depremlerin izleri tarihlendirilecek. Çalışma sonucunda gölün altından geçen Doğu Anadolu fayına ait kollar ortaya çıkartılacak ve fayın ne kadar sürede bir tetiklenip harekete geçileceği tespit edilerek ileride olabilecek depremlerin zamanları tahmin edilebilecek.
8. Sınıf Türkçe Büyük Harflerin Yazımı konu anlatımı
Yazıda, cümlelerin daha iyi anlaşılabilmesi için yazım kuralları uygulanır. Cümlede büyük harflerin nerede ve nasıl kullanılacağı da yazım kurallarıyla belirtilmiştir. Yazım kurallarını öğrenip, yazılarınızda doğru kullanabilirsiniz. Bu dersimizde büyük harflerin yazılması konusunu öğreneceksiniz.
Denizle ormanın kucaklaştığı izole tatilin adresi: Karacabey Longozu
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Marmara Denizi'nin kıyısında eşsiz doğal güzelliklere sahip longoz (su basar ormanları), yeni tip koronavirü salgını sürecinde açık havada günübirlik izole tatil arayan ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.
İstanbul için dikkat çeken açıklama: Ağır ve yıkıcı deprem beklenmiyor!
IĞDIR Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Anabilim Dalı'nda görevli öğretim üyesi Dr. Mehmet Salih Bayraktutan, İstanbul'da çok ağır ve yıkıcı deprem beklenmediğini söyledi. Bayraktutan, İstanbul'un genelinde ve özellikle de Gebze-Silivri arasındaki alanın, muhtemel deprem hasarlarını azaltan önemli avantajlara sahip olduğunu belirtti. İstanbul için kıyamet senaryoları oluşturulmasını kabul etmeyen, zeminin yüksek geoteknik dayanımı ve ana KAF fay hattından 40 kilometre uzaklığı gibi avantajının göz ardı edilmesinin doğru yaklaşım olmadığını sözlerine ekleyen Bayraktutan, "İstanbul'a önyargılı yaklaşım, arazideki olumlu jeolojik gerçekleri görmemezlikten gelmenin sonucudur. Depreme hazırlık çalışmalarını da olumsuz etkilemektedir" dedi.
Av yasakları Akdeniz'de 15 Eylül'de, diğer denizlerde 1 Eylül'de kalkacak
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, su ürünleri avcılığının Akdeniz'de 15 Eylül'de, diğer denizlerde 1 Eylül'de başlayacağını, 15 Nisan'da da tüm denizlerde sona ereceğini bildirdi.
Sakinlik arayanların uğrak yeri: Uçmakdere
Tekirdağ'ın Şarköy ilçesindeki Uçmakdere Mahallesi doğal güzellikleri, kamp alanları, yamaç paraşütü pistleri ve temiz deniziyle sakinlik arayanların tercihi oluyor. Kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta, Ganos Dağı eteklerinde bulunan Uçmakdere, doğayla iç içe zaman geçirmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Ziyaretçiler Marmara Denizi kıyısında bulunan kamp alanlarında çadır kurma imkanı da buluyor.
Deniz altında çektiği görüntülerle nefes kesti
Peter Salvatore, denizi herkese tanıtmak adına kurduğu sitede sualtında çektiği muhteşem fotoğrafları yayınladı.
Uzmanlardan İstanbul depremi açıklaması! 'Eli kulağında... Silivri son uyarılardan biri'
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisi ve Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ile İstanbul Üniversitesi (İÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Jeofizik Uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, Gölcük Depremi’nden bu yana geçen 21 yılda olası İstanbul Depremi için risk oranının büyüdüğünü söylediler. İki bilim insanı Silivri’de geçen yıl meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ciddi bir uyarı olduğu konusunda birleşti. Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, ''Artık çok daha tehlikeli ‘Tik-tak yapan bir bombanın yakınındayız. Süremiz yaklaşıyor arkadaşlar. Her geçen gün deprem olma riski artıyor'' dedi.
2. Sınıf Hayat Bilgisi Ülkemizin Yeri konu anlatımı
Dünya üzerinde toplam 7 kıra bulunmaktadır. Ülkemiz hem Asya'da hem de Avrupa'da toprakları bulunan beş ülkeden biridir. Bu nedenle stratejik açıdan çok avantajlıdır. 2. sınıflar için ülkemizin yeri konusunu anlattık.
Depremde hasar alacak binaların yüzde 90'ı güçlendirmeyle kurtarılabilir
Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, olası 7,5 ve üzeri şiddetli bir depremde zarar görmesi muhtemel 490 bin binadan 437 bin 709'unun, yüzde 89'unun, hafif veya orta hasar görmesinin beklendiğini ifade ederek, "Geriye kalan yüzde 11'lik kısmında ağır veya çok ağır hasar olacağı öngörülüyor. Ağır ve orta hasar alabilecek riskli binalar, kentsel dönüşüme göre çok daha kısa sürede ve daha az maliyetle güçlendirilerek depreme dayanıklı hale getirilebilir." dedi.
Deprem uyarısı yapınca bize kızıyorsunuz ama ölüyoruz
Yarın, 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin yıldönümü. Aradan geçen 21 yılda depreme hazırlık konusunda kat ettiğimiz yolu konuşmak için buluştuğumuz yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür: “Halkın ‘Biz depremde ölmek istemiyoruz’ demesi lazım. Talep olmazsa siyasetçi de depremi ciddi olarak gündemine almıyor.”
Marmara'nın ortasında böyle bulundu; 3 gündür yardım beklediğini söyledi
MARMARA Denizi ortasında motorsuz teknesinde mahsur kalan kişi, İDO feribotunun kaptanının dikkati sayesinde kurtarıldı.
İDO kaptanı tesadüfen fark etti... 3 gün sonra mucize kurtuluş
Marmara Denizi ortasında motorsuz teknesinde mahsur kalan kişi, İDO feribotunun kaptanının dikkati sayesinde kurtarıldı.
Türkiye genelinde Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısı 10 milyona yaklaştı
DASK Yönetim Kurulu Başkanı Mete Güler "DASK, geçtiğimiz 20 yılda Zorunlu Deprem Sigortası yaptıran konut sahiplerine, depremlerin neden olduğu maddi hasarlar için 394 milyon TL ödeme yaptı ve yaralarını sarıp hayata devam etmelerini kolaylaştırdı" dedi.
Boğaz'dan bir dev geçti
Panama bayraklı ‘GSP Saturn’ isimli dev petrol platformu, İstanbul Boğazı’ndan geçip Karadeniz’e ilerledi.
En son nerede deprem oldu? 10 Ağustos 2020 Kandilli son depremler listesi
Yeni günün başlamasıyla birlikte çeşitli büyüklüklerde deprem haberleri gelmeye devam ediyor. İkamet ettikleri şehirlerde deprem olup olmadığını merak eden vatandaşlar Kandilli Rasathanesi'nin açıklamalarına odaklanıyor. Peki, En son nerede deprem oldu? İşte, 10 Ağustos 2020 Kandilli son depremler listesi...
Ayamama atağı
Bir zamanların verimli topraklarına can suyuyken, son yıllarda ağır can kayıplarının yaşandığı sel felaketi ve çevreye yaydığı kötü kokusuyla anılan Ayamama Deresi’nde yaklaşık 10 yıl önce başlayan ıslah çalışmalarına hız verildi.
Tatilcilerden iğrenç davranış... Çocuk bezlerini kuma gömmüşler
TEKİRDAĞ’ın Marmara Ereğlisi ilçesinde belediye ekipleri, 4 günlük bayram tatili sonrası yaklaşık 500 ton çöp topladı. Belediye Başkanı Hikmet Ata, bayramda 500 bin kişiyi ağırladıklarını belirterek, "Çocuk bezlerini kuma gömmesinler, etrafı kirletmesinler; buyursunlar, gelsinler başımızın üstünde yerleri var" dedi.
Tekirdağ'ın tatil beldesinde 500 ton çöp toplandı
TEKİRDAĞ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde belediye ekipleri, 4 günlük bayram tatili sonrası yaklaşık 500 ton çöp topladı. Belediye Başkanı Hikmet Ata, bayramda 500 bin kişiyi ağırladıklarını belirterek, "Çocuk bezlerini kuma gömmesinler, etrafı kirletmesinler; buyursunlar, gelsinler başımızın üstünde yerleri var" dedi.
Arabalı yolcu feribotu arızalandı, yüzlerce yolcu mahsur kaldı
Avşa-İstanbul seferini yapan özel bir arabalı yolcu feribotu gece saatlerinde Marmara Denizi'nin ortasında henüz bilinmeyen bir nedenle arızalandı. Yüzlerce yolcusuyla denizin ortasında kalan arabalı yolcu feribotu Sahil Güvenlik ve römorkör teknelerinin yardımıyla Zeytinburnu'ndaki bir limana yanaştırıldı. Feribottan inen yolcular kaptan ve mürettebatın alkollü olduğunu iddia ederek tepkilerini dile getirdiler. Feribotta yaşananları ise vatandaşlar cep telefonları ile saniye saniye görüntüledi.
Son dakika haberi: Marmara'da panik anları... Yüzlerce yolcu mahsur kaldı
Avşa-İstanbul seferini yapan özel bir arabalı yolcu feribotu gece saatlerinde Marmara Denizi'nin ortasında henüz bilinmeyen bir nedenle arızalandı. Yüzlerce yolcusuyla denizin ortasında kalan arabalı yolcu feribotu Sahil Güvenlik ve römorkör teknelerinin yardımıyla Zeytinburnu'ndaki bir limana yanaştırıldı. Feribottan inen yolcular kaptan ve mürettebatın alkollü olduğunu iddia ederek tepkilerini dile getirdiler. Feribotta yaşananları ise vatandaşlar cep telefonları ile saniye saniye görüntüledi.
‘Dağlarda mineral toplumda dönüşüm arıyordum’
Türkiye bir deprem ülkesi... Senede en az bir defa orta veya büyük şiddette bir deprem yaşıyor, televizyonlarda günlerce fay tartışmalarını izliyoruz. Ekranların en ilgi çeken simalarından biri de renkli tarzıyla tanıdığımız Jeoloji mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy… Üşümezsoy ile bayramın ilk günü buluştuk. Bize Tatar kökenlerini, çocukluğunda Suriçi’nde girdiği kavgaların bugün ekranlardaki fay tartışmalarında nasıl işe yaradığını, 1970’lerdeki gençliğinde madenlerde mineral ararken devrimciliği nasıl bulduğunu anlattı.
Tatilciler akın etti... Nüfus 10 kat arttı!
Kurban Bayramı nedeniyle Marmara Denizi’ndeki adalar, tatilcilerin akınına uğradı. Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, toplam nüfusu 15 bin olan Avşa, Marmara ve Paşalimanı adalarına bayram tatili için yaklaşık 150 bin kişinin geldiğini söyledi.
Tekirdağ'da, feribot iskelesinde araç yoğunluğu
TEKİRDAĞ'dan bayram tatillerini Marmara Denizi'ndeki adalarda geçirmek isteyen tatilciler, feribot iskelesi önünde uzun araç kuyrukları oluşturdu.