Mario Levi
Mario Levi Haberleri
Bizi bekleyen kitaplar
Yerli edebiyatın yıldız isimleri Orhan Pamuk, Oya Baydar, Ahmet Ümit, Hakan Günday yeni kitaplarıyla geliyor. Dünyanın dört bir köşesinden usta kalemlerse son romanlarıyla Türkçe olarak karşımızda. Dilimize ilk kez çevrilen isimler de var, yerli ve yabancı çok iyi tanıdığımız yazarların kurmaca dışı metinleri de. 2021’de raflarımıza kurulacak kitaplara birlikte göz atalım...
Hiçbir ülke çocukluk ülkesi kadar derin değildir…
Türkçenin en üretken kalemlerinden Mario Levi ‘Gördüklerimiz-Göremediklerimiz’ serisinin ikinci kitabı ‘Bu Salı ve Her Salı Şişli’de eski İstanbul’u bir İstanbul sevdalısının gözünden anlatırken bir taraftan da kentin yeni halini, sonradan eklenen yaşamlar ve ilişkiler üzerinden aktarıyor.
Mario Levi
Mario Levi’nin yedi kitaplık İstanbul serisi ‘Gördüklerimiz Göremediklerimiz’in ikincisi ‘Bu Salı ve Her Salı’ raflarda… “Yazma sürecinde yer yer üzüldüm ve ağladım. Ama anlatmak istediklerimi nihayet anlattığım için kendimi çok iyi hissettim” diyen yazarla çocukluğunun geçtiği Şişli’de buluştuk. Levi, “Bu şehir öyle çok vasfını kaybetti ki... En mühimi maneviyatını kaybetti” diyor. @mariolevi @ipekizci @hurriyetcomtr #hürriyetpazar #sisli
Sokağa çıkmaya hazır mısınız? O zaman edebiyata da hazırsınız demektir
Mario Levi’nin yedi kitaplık İstanbul serisi ‘Gördüklerimiz Göremediklerimiz’in ikincisi yayımlandı. ‘Bu Salı ve Her Salı’ adlı kitap, zamanın izini sürerek geçmişin etkileriyle bugünü anlama ve anlatmaya çabalıyor. Karakterlerin hikâyesini okurken kendinizi Şişli’de geziniyor gibi hissedeceksiniz.
‘Bir Kırık Segâh’ın ödül gecesi
MİLLİYET gazetesi tarafından bu yıl 30’uncusu verilen 2019 Haldun Taner Öykü Ödülü, önceki akşam Pera Müzesi Oditoryumu’nda düzenlenen bir törenle Revna Demirören ve Cemal Demirören tarafından Kamil Erdem’e takdim edildi.
Edebiyat tutkunlarının geleneksel buluşması D&R Kitap Fuarı başlıyor
D&R Kitap Fuarı, kapılarını kitapların özgür ve sınır tanımayan dünyasına açtı. D&R'ın geleneksel hale gelen kitap fuarında dopdolu içerikler, indirimli kitaplar, söyleşiler ve imza günleri kitap tutkunlarıyla buluşacak. 1 Ekim - 3 Kasım arasında düzenlenen etkinliğe katılanlar, D&R mağazalarında sunulan farklı içerikler ve fırsatlarla fuarın keyfini yaşayacak.
Atölye Modern’den 6 yeni seminer
İstanbul Modern’in yetişkinlere yönelik atölye ve seminer programı Atölye Modern, 8 Ekim 2019’da başlıyor. Mario Levi ile Yaratıcı Yazarlık, Modern ve Çağdaş Sanat Tarihi ve Çağdaş Sanatı Anlamak başlıklı programlar devam ederken, Türkiye’de Çağdaş Sanatın Temel Dinamikleri başlığı altında 6 yeni seminer de ilk kez sanatseverlerle buluşuyor.
Ahmet Ümit’le yeni İstanbul üzerine "Beyoğlu küllerinden doğacak"
Kayısı rengi güneş ışığı, rengârenk kıyafetler, havada süzülen su baloncuklarıyla İstiklal Caddesi cıvıl cıvıl. Ekvadorlu müzisyenler, aşk tazeleyen İspanyol-Rus çift, İranlı, Arap, Türk, neşeyle gülümseyen insanlar... Beyoğlu’nu en son ne zaman böyle gördüğümü hatırlamıyorum. Belki 10 yıl olmuştur. Ahmet Ümit son kitabında şehrin yeni yüzüne bakmış, buradan üç hikâye anlatmış. Yazarla ‘Aşkımız Eski Bir Roman’ çıkmadan hemen önce buluştuk. Değişen İstanbul’u ve gelecek umutlarını konuştuk.
Mario Levi: Göç, ait olunan topraklardır
İstanbul’da ‘Göçün Edebiyata Yansıması’ konulu söyleşide konuşan yazar Mario Levi, “Göç ait olunan topraklardır. Ait olunan topraklar da hayattır. Biz yazarlara, o hafızanın izini sürmek, o hatıraya sahip çıkmak düşer” dedi.
Atölye Modern’de bahar dönemi başlıyor
İstanbul Modern’in yetişkinlere yönelik atölye ve seminer programı Atölye Modern, 19 Mart’ta ‘Modern ve Çağdaş Sanat Tarihi’ seminerleri ile başlıyor.
Zamana tanıklık eden bir roman
Usta yazar Mario Levi'nin yedi kitaplık yeni İstanbul yolculuğunun ilk kitabı Bir Cuma Rüzgârı Kadıköy okurla buluşuyor.
Kadıköy'e dönmek, yuvaya dönmek gibidir...
Mario Levi’nin yeni romanı ‘Bir Cuma Rüzgârı’nda sahne yine İstanbul. Bu kez Kadıköy sokaklarında yüklü geçmişleri, pişmanlıkları, kayıpları, yalnızlıklarıyla dolaşan insanlarla tanıştırıyor bizi. Roman, yedi kitaplık bir serinin ilki. Sırada eski İstanbul’un diğer semtleri var. Levi’yle romandaki gibi bir cuma günü buluştuk, Kadıköy sokaklarında dolaştık, Çarşı’dan alışveriş yaptık ve semt üzerine, İstanbul üzerine, değişim üzerine konuştuk.
‘Yazmanın İncelikleri’ni öğrenecekler
İlk kez geçen yıl düzenlenen ‘Yazmanın İncelikleri’ sertifika programının ikincisi başlıyor. Program, ünlü yazarlar ile edebiyat ve kurmacaya ilgi duyanları bir araya getirecek. Yazarlar, eğitimlerde kalem oynatmanın sırlarını da katılımcılarla paylaşacak.
Maçka'da sanat, tarih, edebiyat saatleri...
Atölye Maçka, her yaştan insanı sanat, edebiyat, felsefe üzerine yetkin isimler eşliğinde düzenlenen kurs ve seminerlerle buluşturuyor.
Fırın ve yorgancı gitti, kafe ve bar geldi
Hürriyet Pazar’da dün başlayan Kadıköy yazı dizisi devam ediyor. Mahallelinin şikâyeti esnaf ve kitapçıların Kadıköy’den ayrılması, yerlerine kafe ve barların dolması...
Daha fazla kitap daha fazla sanat daha fazla hayat...
3 Şubat 2017 tarihinde yayın hayatına başlayan Türkiye'nin haftalık tek kitap sanat dergisi Hürriyet Kitap Sanat bu cuma 36'ncı sayısıyla okurlarıyla buluşuyor...
Mario Levi: Ben tesadüflere inanmam
Bir mahallede bir araya gelen hepsi ‘yanlış tercihler’ yapan kahramanlar... Acaba orada buluşmaları bir tesadüf mü? Gerek kurgusu, gerek konusu ve gerek anlatımıyla çok keyifli bir kitap ‘Yanlış Tercihler Mahallesi’. Yazarı Mario Levi, tesadüflere inanmadığını söylüyor.
‘Dalgalar’ın çevresinde...
Ben ‘Dalgalar’ı çok severim. Gerçi ilk okumalarımda epey zorlanmıştım. Bir roman elli kez okunur mu diyeceksiniz, hele günümüz hayhuyunda, bu hız ve telaş çağında... Şimdi, şu an ‘Dalgalar’ı yeniden okumaya başlıyorum!
Mario Levi ile ''Yanlış Tercihler Mahallesi'' | Canlı Kitap
Canlı Kitap'ta bu hafta Mario Levi ile ''Yanlış Tercihler Mahallesi'' adlı kitabını konuşuyoruz. (Moderatör: Ebru Değirmenci)
Yazdığım karakterlerden birine âşık oldum, yazarlık yarı şizofrenik bir şey
Mario Levi’nin yeni romanı ‘Yanlış Tercihler Mahallesi’; en az bir kez hayatının tüm akışını değiştiren, yanlış bir karar almış, sonra da bütün ömrünü bu tercihle hesaplaşmaktan kaçarak tüketmiş insanları konu alıyor. Yazarla buluştuk; kitabının ayrıntılarını, mahalle hayatını, komşuluğu ve bizi ‘insan kılan’ yanlış tercihlerimizi konuştuk.
Sonbaharda ne okuyacağınızı biliyoruz
Yerli edebiyatın güçlü sesleri, ödül komitelerinin gözbebekleri dünyaca ünlü isimler, çarpıcı biyografiler, yepyeni soluklar... Kitap dünyasının yeni sezonunda her okuru heyecanlandıracak bolca havadis var. Yıl bitmeden buluşacağımız roman, öykü, inceleme, biyografi, söyleşi türlerinin en öne çıkan kitaplarını sizler için derledik.
Yazarlar sırlarını Seferihisar'da paylaşacak
1 Ekim’de başlayacak olan ‘Seferihisar Yazı Kampı’nda yazarlar, yazı yazmaya dair sırlarını paylaşacaklar.
Yazma arzusu bir gün ulaşacağım yeni kıtaydı
Uzun yıllar iş dünyasının ve o dünyanın bireylerinin türlü hallerine tanıklık eden, hayatını seyahatler ve projelerle geçiren bir isimden, Nuray Atacık’tan bir ilk polisiye roman: ‘Fener Balığı’. Çocukluğundan bu yana kitaplarla hep iç içe olan Atacık bir gün mutlaka yazacağını bilerek gelmiş bugünlere. Sürükleyici bir polisiye olan ‘Fener Balığı’nı Atacık’tan dinledik.
Kaybolan bir dilin ve mutfağın izinde...
Gazeteci Deniz Alphan, “Çocukken annem konuştuğunda utanırdım” dediği dilin peşine düştü, kaybolmakta olan Ladino dilini ve Sefarad mutfağını mercek altına aldı. Beş asır önce İspanya’dan Osmanlı’ya göç eden Yahudilerin torunlarıyla konuştu. Prof. İlber Ortaylı’dan Soli Özel’e, Mario Levi’den Aylin Öney Tan’a pek çok akademisyen ve yazarla söyleşiler yaptı. Alphan’ın belgeseli ‘Kaybolan Bir Dil, Kaybolan Bir Mutfak’, 36’ncı İstanbul Film Festivali kapsamında gösterilecek.
Anadolu'da gizli kalmış Musevi kültürünün hikayesi!
Galata’daki Neve Şalom Sinagogu’yla iç içe olan 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi, yüzyıllardır bu topraklarda yaşayan Türk Musevilerinin kültürü, Osmanlı-Türk kültürleriyle etkileşimi ve toplumumuza katkıları hakkında çok değerli bilgiler veriyor. İşte 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi'nin buram buram tarih kokan hikayesi...
Çağdaş sanatın şifreleri çözülüyor
İstanbul Modern’in yetişkinlere yönelik atölye ve seminer programı Atölye Modern, geçen hafta Mario Levi’den ‘Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’yle başladı. Program, ‘Modern ve Çağdaş Sanat Tarihi’, ‘Sanat ve Toplum’ ve ‘Sanatçıların Dünyasını Anlamak’ başlıklı seminerlerin yanı sıra ‘Çağdaş Sanatın Şifreleri’ eğitimiyle sürecek. İşte, bu ay katılabileceğiniz programlar...