Bugün neler oldu?

Maldivler

Güncelleme Tarihi:

Maldivler haberleri sayfasında Maldivler hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1837 Maldivler haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

MALDİVLER

Maldivler ya da resmi adıyla Maldiv Cumhuriyeti Güney Asya'da yer alan devlettir. 1969 yılına kadar Maldiv Adaları ismi ile anılmaktaydı. Bin 200 tane adadan oluşmaktadır. 281'inde insan yaşamaktadır, bin kadarı halen boştur. Başkent Male'dir. Maldiv halkının yüzde 97'si müslümandır.

"Başkanlık" tipi cumhuriyet ile yönetilmektedir. Ülkede İslam ve eski sömürge İngilitere'nin yasalardan oluşan bir anayasa uygulanmaktadır. Daha önce Budist olan halk Arap tüccar Abul Barakhat Al-Bar Bari'nin bildirmesi ile Müslümanlığı seçmiştir. 1965 yılında İngiltere'den bağımsızlıklarını kazanmıştır.

Dünyanın tüm büyük kara parçalarına uzak bu adalar ülkesinde hemen her şey İthalat yoluyla sağlandığından, yerel halk büyük bir sıkıntı çekmektedir. Gan ve MaleHava limanları bulunmaktadır. 

Maldivler haberleri

DAHA FAZLA #MALDİVLER HABERLERİ

Maldivler’a ait tüm site haberleri