Yüzlerce özgün yemeğin ana malzemesi bulgur, Türk mutfağının en temel besinlerinden... Örneğin Kastamonu’da kokusu baş döndüren bahar otlarıyla ‘eğşili pilav’ yapılır, Mardin’de bol kişnişle çiğköftesi yoğrulur. Bulguru simit kebabı gibi tariflerin yanı sıra boza ve helvada kullanmak da mümkün. Maharet, farklı türlerini iyi tanımakta...
#Türk MutfağıYeşil çay özellikle kilo verme söz konusu olduğunda akla ilk gelen bitki çaylarından biridir. Metabolizmaya etkisi olduğu gözlemlenen yeşil çay zayıflatır mı, yağ yakar mı araştırmaları gündemde yer almaya devam ediyor. İşte yeşil çayın faydaları ve merak edilen bilgiler...
#Yeşil ÇayMaden suyu günümüzde özellikle limonlu şekilde daha fazla tüketilmektedir. Bu durum hem lezzeti açısından hem de sunduğu faydaları üzerinden öne çıkıyor. Peki, maden suyu ve limon birleştiğinde zayıflatır mı ve kepeğe iyi gelir mi? Karışımın cilde ve vücuda faydaları üzerine tüm detayları derledik.
#Maden Suyuİçliköfte benim en sevdiğim yöresel yemeklerden biri. Güneydoğu ağırlıklı ama tüm ülkede seviliyor; birçok yerde türlü versiyonları var. Yeni anketimde takipçilere “Kızartma mı haşlama mı” diye sordum. Asıl amacım da bu sorudan yola çıkarak içliköfteyi tartışmak ve desteklemek.
#YazarKendine özgü koku ve aromaya sahip bir bitki olan kekik, birçok mutfağın baş tacı. Taze olarak yaprakları kullanılabildiği gibi toz haline getirilerek yemeklere de katılabilir. Kekik bitkisi ile hazırlanan kekik suyu ise sağlığa faydaları ile dikkat çekiyor. Yararları saymakla bitmeyen kekik suyu, birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Peki, kekik suyunun faydaları nelerdir? Kekik suyu nasıl hazırlanır?
#Kekik Suyu