lezzetli haberleri sayfasında lezzetli hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 17677 lezzetli haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
10 Ağustos’ta New York Magazine’de yayımlanan bir makale: “Herkesin konuştuğu yeni lezzet, Maraş dondurmasını yemenin yolları...” Garip ama gerçek, El Salvadorlu Roberto Escobar ve eşi Barbara, kurdukları ‘Lezzetli’ adlı markasıyla, Amerikalıları Maraş dondurmasıyla tanıştırdı. Sonuç: Enfes!
#LezzetliÖnce raflarda dizi dizi duran kitaplara bakarak kısa bir tur atıyoruz. Gözümüze takılanlardan seçimimizi yapıp boş bir koltuğa oturuyoruz. Birazdan mis gibi kokan kahvemiz de geliyor. Seçtiğimiz kitabın sayfaları arasında kaybolmanın tadını çıkarıyoruz. Jürimize son yıllarda giderek sayıları artan kitapçı-kafeler arasından en beğendiklerini sorduk.
#Pınar TAHİRLERPerşembe günü başlayan Alaçatı Ot Festivali tüm hafta sonu boyunca devam edecek. Biz de tezgâhlara çıkan çeşit çeşit taze otu mutfağında değerlendirmek isteyenler için The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın şefi Hakan Süve ve Ahali Alaçatı’nın koordinatör şefi Altuğ Tezer’den nefis tarifler ve pratik öneriler aldık.
#GİZEM DİNÇBAŞBir hafta arayla seyrettiğim bu filmlerde birbirinden çok farklı iki mutfağı izliyoruz. Buna madalyonun iki tarafı da denebilir. Her iki film de başarılı ve birlikte seyredildiklerinde üst düzey gastronomik denen mutfağın nereden nereye geldiğini çok iyi gösteriyor.
#Vedat MilorSıcakların bastırması, tatlı bahar esintilerinin son bulması ile pek çoğumuz içimizi ferahlatacak hafif içecek ve yiyecek arayışına giriyoruz. Sadece yaz aylarında değil dört mevsim boyunca her gün bolca su içmemiz gerektiği için suyu pas geçiyor ve sizi yaz aylarının en sevilen, en ferah yiyecek ve içecekleri ile hürriyet ve leziziz baş başa bırakıyorum.
#LimonataPek çok kişi artık eskisi kadar dışarıda yemek yemiyor. Sebep elbette restoranlardaki fiyatlar. Değil mükellef sofralar kurdurmanın, basit bir tabak çorbanın, makarnanın, salatanın fiyatı bile aldı başını gitti. Müşteriler şikâyetçi, restoranlar savunmada… Mekân sahipleri malzeme, işletme, personel ve sabit giderleri sebep gösteriyor. Peki, tüm bunlar her gün biraz daha artan fiyatları açıklamaya yetiyor mu? Gastronomi alanından isimlere sorduk.
#YemekParmigiana di melanzane sevgim, her katmanında bir hikâye, her ısırıkta bir tutku keşfetmekle ilgili... Patlıcanın hafif kızartılması bu özel malzemenin doğal tatlılığını ortaya çıkarır. Ardından her bir patlıcan dilimi, yoğun bir domates sosu ve peynir çeşitleriyle kucaklaşır. Fırında pişerken evin içine yayılan mis gibi kokusuysa iştah kabartır.
#Parmigiana Di MelanzaneTürkiye Kültür Yolu Festivali 13-21 Nisan’da 12. Adana Portakal Çuçeği Karnavalı’yla buluşuyor. Kültür, sanat dolu dolu yaşanacak.Karnavalın fikir babası Ali Haydar Bozkurt, "Karnaval boyunca, hoşgörünün önde tutulmasını, kimsenin kimseyi ötekileştirmemesini, siyasetsiz bir karnaval gerçekleştirilmesi gibi mesajları her sene ön planda tutuyoruz" diye konuştu.
#AdanaTürkiye turizmde gözüne uzaktan çalışan ‘dijital göçebeleri’ kestirdi. “Sizin için en iyi seçenek” denilerek özel bir tanıtım çalışmasıyla Türkiye’ye davet edilen dijital göçebelere, İstanbul ve Dalaman önerildi. İstanbul için ‘meyhanelere gitmek eşsiz bir yerel deneyim’ denilirken, Dalaman için ‘mavi yengeci tatmayı ihmal etmeyin” tavsiyesinde bulunuldu.
#Kültür Ve Turizm BakanlığıResmi tatil başladı. Bu yıl bayram ara tatile denk düşünce ailece de değerlendirilecek upuzun bir haftamız oldu. Tatile çıkmayıp da şehirde kalacaklar için gastronomiden kültür-sanata uzanan önerilerle bir rehber hazırladık. İster İstanbul’un tarih kokan semtlerinde gezin, ister Ankara Kaleiçi’nde... İster uzun zamandır görmek istediğiniz sergiye gidin isterseniz gece hayatına ‘akın’... Şehirdeki seçenekler size bayram ettirecek.
#Bayramİlkbahar doğayla beraber pazar tezgâhlarını da yemyeşil sebze ve otlarla doldurdu. Ancak düzenli olarak pazara gidecek, bu güzel yeşilliklerden taze taze alacak vaktimiz olmayabiliyor. Ben böyle yoğun zamanlar için balkonumda birer saksı maydanoz, dereotu, kekik-biberiye; birkaç kök de soğan ve sarımsak bulunduruyorum, kurtarıcım oluyor.
#AromatikGünümüzde ekonomik durum, ürün maliyetlerinin artması lokantaları etkiliyor. Hem çok iyi kalite malzemeyle emek yoğun yemekler hazırlamak hem de herkesin kesesine uygun fiyatlar sunmak mümkün değil. Bu gerçeği çok kişi söylemiyor. Bahsedeceğim hiçbir lokanta için ucuz diyemem ama fiyat-kalite açısından hepsinin makul olduğunu düşünüyorum.
#Anadolu YakasıSadece yüksek performanslı inovatif ürünleri ile değil kurumsal vatandaşlık projeleriyle de hayata değer katmayı misyon edinen Fairy ile deprem bölgesine kesintisiz bir şekilde desteğini sürdüren Türkiye’nin öncü markası Migros, Ramazan ayında dayanışmanın sıcaklığını deprem bölgesinde yaşatıyor. Fairy ve Migros iş birliğinde Gıda Kurtarma Derneği'nin destek ve koordinasyonuyla, 50 bin öğüne denk gelen temel gıda maddesi Hatay'daki depremzedelere ulaştırıldı. Hatay Basketbol Köyü Konteyner Kenti sakinlerinin katıldığı ve Şef Rafet İnce’nin hazırladığı özel yemeklerle kurulan iftar sofrasıyla da Ramazan ayının coşkusu ve maneviyatı hep beraber yaşandı. Yöre halkının özlediği lezzetlerin sunulduğu iftar gecesinde, interaktif Karagöz – Hacivat gösterisi ise çocukların yüzünü güldürerek moral oldu.
#Sponsorlu İçerikKadir Gecesi ve kandil günleri hem dini hem de geleneksel açıdan önem verdiğimiz günler. Kandil, Türk kültürünün önemli bir parçası olmasının yanı sıra, toplumsal ilişkilerimizi pekiştiren, paylaşımlarımızın arttığı bir zaman dilimidir. İbadetlerle geçen bu günlerde bazı lezzetler var ki birçok evde yapılıyor. Peki, kandilde ne yapılıp dağıtılır? Kandilde yapılacak tatlılar neler? İşte, Kadir gecesi, helva, pişi, lokma tarifi...
#Kandilde Ne Yapılıp DağıtılırKızıldeniz’den Akdeniz’e gelerek körfeze yerleşen balık türleri, yerli türler haline gelmeye başladı. Bu balıklardan balon balığı dışındaki aslan balığı, barbun, lokum ve diğer türler, ekonomik olarak da karşılık buldu. Balıkçılar bu türleri satıp gelir elde ediyor.
#AkdenizKızıldeniz’den Akdeniz’e gelerek körfeze yerleşen balık türleri, yerli türler haline gelmeye başladı. Bu balıklardan balon balığı dışındaki aslan balığı, barbun, lokum ve diğer türler, ekonomik olarak da karşılık buldu. Balıkçılar bu türleri satıp gelir elde ediyor.
#Kızıldeniz