EKSTRA
MENÜ

Lezizz

ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 232 haberi bulunmuştur.

Lezizz Haberleri

Sevgililer Günü için Yıldız Öz Samahadan özel bir menü

Sevgililer Günü için Yıldız Öz Samaha'dan özel bir menü

Sevgililer Günü geldi çattı. Bu yıl restoranların kapalı olması nedeniyle herkes Sevgililer Günü'nü evinde kutluyor. Peki bu özel günde ne pişireceksiniz? Hiç merak etmeyin yardımınıza koştuk geldik... Hürriyet Lezizz yazarı Yıldız Öz Samaha sizin için şık ve leziz bir menü hazırladı. İşte tariflerimiz...

13.02.2021Lezizz Menüler
Sevgililer Günü menünüz için birbirinden nefis yemek tarifleri

Sevgililer Günü menünüz için birbirinden nefis yemek tarifleri

Sevgililer Günü'nü bu yıl pandemi nedeniyle evde geçireceğiz. Ama bu baş başa şık sofralar kurup güzel yemekler yememize engel değil. Hürriyet Lezizz yazarı Selma Mollaoğlu sizin için güzel bir Sevgililer Günü menüsü hazırladı. Bu tariflere bakmadan mutfağa girmeyin.

Instagram: @selmamollaoglu

Romantik bir Sevgililer Günü sofrası için kalpleri ısıtacak yemek tarifleri

Romantik bir Sevgililer Günü sofrası için kalpleri ısıtacak yemek tarifleri

Şubat ayı gelince Sevgililer Günü hazırlıkları da başlıyor. Geçmişte şık mekanlarda yenen Sevgililer Günü yemeklerinin yerini bu yıl pandemi nedeniyle evlerde oturulacak baş başa sofralar alacak. Hürriyet Lezizz yazarı Derya Jerdev, çorbadan tatlıya nefis bir Sevgililer Günü menüsü hazırladı sizin için. Şimdiden afiyet olsun...

Nohut unu nedir Nohut unu mutfakta nasıl kullanılır

Nohut unu nedir? Nohut unu mutfakta nasıl kullanılır?

Nohut unu son dönemde özellikle glütensiz un alternatifi arayanların gündeminde. Aslında Hindistan mutfağının geleneksek malzemelerinden biri olan nohut unu hakkında merak ettiklerinize yanıtlar bulmaya çalıştık.

Mutfağınızın olduğundan küçük görünmesine neden olan hatalar

Mutfağınızın olduğundan küçük görünmesine neden olan hatalar

Mutfaklar evde en fazla zaman geçirdiğimiz yerlerden. Hepimizin hayali de şöyle geniş, kapıdan içeri adım atar atmaz içimizi ferahlatan mutfaklar. Ancak günümüzde özellikle apartman hayatı yaşayanlar bazen olanla yetinmek zorunda kalıyorlar. Bir de yaptığınız bazı hatalar var ki onlar mutfağınızın olduğundan daha da küçük görünmesine neden oluyorlar. İşte mutfağınızda daha ferah bir ortam yaratmak için acilen bir kenara bırakmanız gereken o hatalar…

Hürriyet Lezizzde 2020 yılının en popüler 15 tarifi

Hürriyet Lezizz'de 2020 yılının en popüler 15 tarifi

2020 yılı, zamanımızın çok büyük bir kısmını evde geçirdiğimiz bir yıl oldu. Bu süreçte de bol bol yemek yapıp yedik. Peki ne yedik? Sizin için 2020'de Hürriyet Lezizz'in en çok okunan tariflerini derledik. İşte keklerle, pişilerle, tatlılarla 2020'nin favorileri...

30.12.2020Lezizz Menüler
Hürriyet Lezizz yazarı Burcu Eminoğludan pratik yılbaşı atıştırmalıkları

Hürriyet Lezizz yazarı Burcu Eminoğlu'dan pratik yılbaşı atıştırmalıkları

Bu sene alışık olduğumuz kalabalık sofralarımızı kuramayacağımız bir yılbaşı akşamı geçireceğiz. O yüzden herkesin evlerinde sevdikleriyle hazırlayabileceği, geleneksel yılbaşı menüsünden belki farklı ama ufak kutlama sofralarına çok yakışan pratik tariflere ihtiyacımız var. Hürriyet Lezizz yazarı Şef Burcu Eminoğlu tam olarak böyle tarifler hazırladı sizin için. Tabii akşamın ilerleyen saatleri için ufak tatlı atıştırmalığınızı da unutmadı... :) Umuyoruz 2021 tüm bereketi ile gelir, hepimiz için sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yeni yıl olur. Şimdiden herkese mutlu yıllar diliyoruz.

Instagram: @beminu

29.12.2020Lezizz Menüler
Hürriyet Lezizz yazarı Şef Gülhan Karadan evde yılbaşı sofrası

Hürriyet Lezizz yazarı Şef Gülhan Kara'dan evde yılbaşı sofrası

Ailece evdeyiz bu sene... Zorluklarla geçen 2020'yi uğurlayıp yeni umutlarla, en çok da sağlık dileyerek 2021'i karşılayacağız. Kuru bakla ile hazırlanan limonlu, zeytinyağlı nefis bir fava, sıcacık kaşarlı patates köfteleri ve ortaya yemyeşil bir salata... Rosto köfte, Portakallı pilav ve en klasiklerden olan muzlu rulo pastadan oluşan "evde yeni yıl menüsü" hazırladı Şef Gülhan Kara sizler için... Sağlık, huzur, mutluluk, sevgi, barış dolu gelsin 2021...

21.12.2020Lezizz Menüler
Aşırı yemeye dikkat Yılbaşı yemeği nasıl olmalı

Aşırı yemeye dikkat! Yılbaşı yemeği nasıl olmalı?

Diyarbakır’da görevli uzman diyetisyen Öykü Kaçar, farklı bir yılbaşı geçireceklerini belirterek vatandaşların aşırı yemelerle sindirim sistemini bozup uyku kalitesini düşürmemeleri uyarısında bulundu.

Yılbaşı menüsü için Hürriyet Lezizz yazarı Şef Rüzgar Sünbülden nefis yemek tarifleri

Yılbaşı menüsü için Hürriyet Lezizz yazarı Şef Rüzgar Sünbül'den nefis yemek tarifleri

Pandemiyle mücadele önlemleri kapsamındaki kısıtlamalar nedeniyle bu yıl hepimiz yeni yıla evlerimizde gireceğiz. Hürriyet Lezizz yazarı Rüzgar Sünbül, sizin için yılbaşı gecesi dört kişilik bir sofrayı donatmanıza yardımcı olacak çok ekonomik bir menü hazırladı. Aile boyu keyifli vakit geçirmenize yardımcı olacak bu nefis tarifleri mutlaka deneyin. Afiyet olsun...

16.12.2020Lezizz Menüler
Evrensel bir kutlamaya yerli lezzetler: Yıldız Öz Samahadan yılbaşı menüsü için nefis yemek tarifleri

Evrensel bir kutlamaya yerli lezzetler: Yıldız Öz Samaha'dan yılbaşı menüsü için nefis yemek tarifleri

Yeni yıl hızla yaklaşıyor. Hepimiz 2021’den oldukça umutluyuz. 2020’yi 2021’e bağlayan geceyi muhtemelen sevdiklerimizle birlikte evlerimizde geri sayım yaparak geçireceğiz. Pandemi kısıtlamaları nedeniyle iş başa düştü ve hepimiz mutfakta kolları sıvamaya başladık. O zaman gelsin Hürriyet Lezizz yazarı Şef Yıldız Öz Samaha’nın nefis yılbaşı menüsü önerileri…

Instagram: @cheffyildiz

15.12.2020Lezizz Menüler
Yılbaşı menüsü için Hürriyet Lezizz yazarı Selma Mollaoğlundan nefis yemek tarifleri

Yılbaşı menüsü için Hürriyet Lezizz yazarı Selma Mollaoğlu'ndan nefis yemek tarifleri

Bu yıl koronavirüs tedbirleri sebebiyle herkes yeni yıla kendi evinde girecek. Dolayısıyla yılbaşı için güzel bir sofra kurmanın önemi biraz daha artacak. Bu nedenle herkes lezzetli ve pratik yılbaşı yemekleri arayışına başladı bile. Hürriyet Lezizz yazarı Selma Mollaoğlu da sizin için yılbaşı sofranızı süsleyecek nefis tarifler hazırladı. İşte mezesiyle tatlısıyla yılbaşı önerilerimiz...

Instagram: @selmamollaoglu

Yılbaşı sofraları için Hürriyet Lezizz yazarı Derya Jerdevden nefis bir menü

Yılbaşı sofraları için Hürriyet Lezizz yazarı Derya Jerdev'den nefis bir menü

Aralık ayı geldi mi yılbaşı sofrası hazırlıkları da başlıyor. Özellikle bu yıl yeni yıla evde girileceğinden şık bir sofraya oturmak isteyenler şimdiden hem sunumuyla hem de lezzetiyle yılbaşına yaraşır tarifler için arayışa geçti. Hürriyet Lezizz yazarı Derya Jerdev, yılbaşı sofralarınız için mezeden tatlıya enfes tariflerden oluşan bir menü hazırladı. Yılbaşı gecesi için yemeklerinizi planlamadan önce bu menüye mutlaka bir göz atın...

Kahvenin çayın en iyi arkadaşı birbirinden nefis kek tarifleri

Kahvenin çayın en iyi arkadaşı birbirinden nefis kek tarifleri

Çayların kahvelerin olmazsa olmazıdır kekler. Havuçlusu, kakaolusu, limonlusu, tarçınlısı derken herkesin favori keki farklıdır ama kek sevmeyen de yoktur. Sizin için Hürriyet Lezizz'in en sevilen kek tariflerinden bir seçki yapalım dedik. Eminiz hepsini çok beğeneceksiniz. Afiyetler olsun...

26.11.2020Lezizz Menüler
Kış sebzeleri tezgahlarda yerini aldı... Kış sofralarının vazgeçilmez yemekleri

Kış sebzeleri tezgahlarda yerini aldı... Kış sofralarının vazgeçilmez yemekleri

Havaların soğumasıyla birlikte kış sebzeleri tezgahlarda yerini almaya başladı. Bağışıklığın daha da güçlü tutulması gereken bu dönemlerde sofralarımızda da sık sık yer edinmesi gereken kış sebzeleriyle hazırlayabileceğiniz harika yemekleri sizler için derledik. İşte kış sebzeleri ile yapabileceğiniz lezzetli yemekler…

20.11.2020Lezizz Menüler
Plastik kesme tahtalarını temizlemek için 5 etkili yöntem

Plastik kesme tahtalarını temizlemek için 5 etkili yöntem

Mutfakta en çok ihtiyaç duyduğumuz şeylerden biri kesme tahtalarıdır. Sürekli elimizin altında olan bu yardımcıda bazen et bazen sebzeleri doğruyoruz. Bu kadar farklı besinleri doğradığımız kesme tahtasının ahşapları pek sağlıklı bulunmuyor. Bu nedenle plastiği ve cam olanları daha sık tercih ediliyor. Ancak plastik olanları da temiz tutmak için bulaşık deterjanı tek başına etkili olmayabilir. Peki doğru temizlik için neler kullanılmalı? Kullanabileceğiniz yöntemleri sizler için derledik…

Zararlı mı yasaklanmalı mı yoksa gönül rahatlığıyla yiyelim mi MSG tartışması bitecek gibi değil

Zararlı mı yasaklanmalı mı yoksa gönül rahatlığıyla yiyelim mi? MSG tartışması bitecek gibi değil

Türkiye’de ve dünyada son yıllarda işlenmiş gıdalar ve bu gıdalara eklenen koruyucu, kıvam artırıcı ve lezzet artırıcı katkı maddelerine dair bilinç ve hassasiyet çok arttı. Bu bağlamda yaşanan tartışmalarda bazı maddeler sık sık öne çıkmaya başladı. Bunların en başında da MSG kısaltmasıyla da bilinen monosodyum glutamat geliyor. Türkiye’de “Çin tuzu” diye de bilinen monosodyum glutamat hakkında çok merak edilenleri araştırdık ve uzmanlara sorduk.

Çayın kahvenin yanında zevkle tüketeceğiniz en beğenilen kurabiye tarifleri

Çayın kahvenin yanında zevkle tüketeceğiniz en beğenilen kurabiye tarifleri

Kurabiyeler, hele ki tatlı kurabiyeler çay saatlerinin vazgeçilmezleri. Kahvenin yanında da çok iyi gidiyorlar elbette. Sizin için Hürriyet Lezizz’in en beğenilen kurabiye tariflerini derledik. Misafirlerinizin de çok beğeneceğine emin olduğumuz kurabiye tariflerimiz karşınızda…

10.09.2020Lezizz Menüler
Pirinci sofranızdan eksik etmeyin ama böyle tüketin

Pirinci sofranızdan eksik etmeyin ama böyle tüketin

Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger, “Pirinç, sanılanın aksine kontrollü bir şekilde tüketildiğinde, sağlıklı ve besleyici bir besindir. Özellikle içerdiği kalsiyum, demir, niasin, fosfor, potasyum gibi mineraller bakımından oldukça değerli olan pirinç, enerji oluşumunda görevli olan B grubu vitaminlerden de oldukça zengindir’’ dedi.

Her derde deva mı yoksa pazarlama aracı mı Nedir bu süpergıda dedikleri

Her derde deva mı yoksa pazarlama aracı mı? Nedir bu süpergıda dedikleri?

Beslenme jargonumuza son yıllarda dahil olmuş bir kelime var: Süpergıda. İnsan sağlığı için çok önemli olduğu söylenen, beslenmemize mutlaka dahil etmemiz tavsiye edilen süpergıdalarla ilgili kafamız biraz karışık. “Süpergıda neye denir? Bu gıdaları neden ve nasıl yemeliyiz?” gibi sorular aklımızı karıştırıyor. Aşağıda uzmanların da desteğiyle bu sorulara yanıtlar vermeye çalıştık. Hoş geldiniz süpergıdalar dosyasına...

Yaz sıcakları için diyetisyen onaylı karpuzlu smoothie

Yaz sıcakları için diyetisyen onaylı karpuzlu smoothie

Diyetisyen Deniz Zünbülcan, yaz mevsiminde serinlemek için sıkça yenilen karpuzun faydalarından bahsedip, farklı şekilde tüketmek isteyenler için karpuzlu smoothie tarifi verdi.

Kolajen İçeriği Yüksek Besinler

Kolajen İçeriği Yüksek Besinler

Yaz aylarında maruz kaldığımız güneş kolajen üretimini azaltan etkenlerin başında geliyor. Bunun için yaz aylarında güneşten korunurken bir yandan da kolajen içeriği yüksek besinlerle cildi desteklemek gerekiyor. Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı canlı bir cilt için kolajen içeriği yüksek besinlerin tüketilmesini öneriyor.

29.06.2020Kişisel Bakım
Antioksidan Zengini Dutun Faydaları

Antioksidan Zengini Dutun Faydaları

Hem lezzetli hem de tam bir sağlık deposu olan dut, günde bir avuç tüketildiğinde sağlığa tahmin bile edemeyeceğiniz faydalar sağlıyor. Beslenme Danışmanı Dyt. Vildan Çelik, dutun faydaları ve tüketiminde dikkat edilecek noktalar hakkında bilgi verdi. İşte günde bir avuç dut tüketmenin 9 faydası...

Çayın kahvenin yanında zevkle tüketeceğiniz en beğenilen kurabiye tarifleri

Çayın kahvenin yanında zevkle tüketeceğiniz en beğenilen kurabiye tarifleri

Kurabiyeler, hele ki tatlı kurabiyeler çay saatlerinin vazgeçilmezleri. Kahvenin yanında da çok iyi gidiyorlar elbette. Sizin için Hürriyet Lezizz’in en beğenilen kurabiye tariflerini derledik. Misafirlerinizin de çok beğeneceğine emin olduğumuz kurabiye tariflerimiz karşınızda…

23.06.2020Lezizz Menüler
Sofranızdan eksik etmeyin Hem lezzetli hem de faydalı

Sofranızdan eksik etmeyin! Hem lezzetli hem de faydalı

Zengin bir lif kaynağı olan nohut, protein bakımından da oldukça zengin. Veganların ve vejetaryenlerin et yerine tüketebilecekleri en iyi besinlerden biri. Peki, bu şahane baklagilin sağlığımıza olan faydalarını biliyor musunuz?

5.06.2020Evdehayat
Patates graten yapmaya ne dersiniz

Patates graten yapmaya ne dersiniz?

Patates, genellikle ana yemeklerin yanında tercih edilir. Fakat, bu tarifimiz de ana yemeğin ya kendisi. Nefis baharatları ve uzayan kaşar peyniriyle patates grateni çok seveceksiniz. Lafı fazla uzatmadan, işte patates graten tarifi...

4.06.2020Evdehayat
Her öğün ayrı bir güzel: Mücver

Her öğün ayrı bir güzel: Mücver

Mücver, mutfağımızın en sevilen lezzetlerinden biri. Kabak, un ve yumurta ile kolay bir şekilde hazırlanan mücveri soğuk veya ılık olarak tüketebilirsiniz. Üstelik yapımı da oldukça pratik. Peki, mücver nasıl yapılır? Lafı fazla uzatmadan, işte tarifi...

2.06.2020Evdehayat
Sıcacık bir bardak çayın yanına nefis bir tarif: Bazlama

Sıcacık bir bardak çayın yanına nefis bir tarif: Bazlama

Kahvaltıya veya çayın yanına güzel bir eşlikçi arıyorsanız, bazlama çok doğru bir tercih. Mayalı hamurla hazırlanan bu nefis lezzetin tadına doyamayacaksınız. Eğer siz de yumuşacık bir bazlama yapmak isterseniz, tarifimiz aşağıda yazılı. Denemeden geçmeyin.

1.06.2020Evdehayat
Sağlıklı Bir Yaz Geçirmek İçin 10 Öneri

Sağlıklı Bir Yaz Geçirmek İçin 10 Öneri

Güneş ışığı ve yaz aylarıyla beraber kuru bir cilt, saçlar ve göz hasarı gibi rahatsızlıkları getirdiğini söyleyen Uzman Diyetsiyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, sağlıklı bir yaz geçirmek için 10 öneride bulundu.

29.05.2020Evdehayat
Ballı Ev Yapımı Çay Tarifi

Ballı Ev Yapımı Çay Tarifi

Balın sağlık üzerindeki en önemli etkisi güçlü antioksidan özelliğinden kaynaklanmaktadır. Fenoller ve flavonoidlerden zengin bal, özellikle içme sıcaklığında içilen bitki ve siyah çaya eklenerek tüketildiğinde çayın antioksidan kapasitesini 20-50 kat daha fazla arttırarak vücut içinde hasara uğramış hücre sayısının azalmasında oldukça etkilidir. Beslenme Uzmanı Dyt. Selahattin Dönmez, evde kolaylıkla yapabileceğiniz ballı ev yapımı çay tarifi verdi.

Evde ödem nasıl atılır

Evde ödem nasıl atılır?

Vücudunuzun içinde aşırı sıvı birikmesi durumunda su tutma meydana gelir, bu durum ödem olarak bilinir. Ödem dolaşım sisteminde veya dokularda meydana gelir.Ödem varlığında karnınızı, yüzünüzü, ayak ve el bileklerinizi ve ayaklarınızı şişmiş, kendinizi de yorgun hissedebilirsiniz. Peki bu ödem nasıl atılır? Diyetisyen Hazal Doğan ödem atmanın yollarını anlattı...

26.05.2020Evdehayat
Poğaçalara, kurabiyelere çok uygun... Evde nohut unu yapılışı

Poğaçalara, kurabiyelere çok uygun... Evde nohut unu yapılışı

Nohut unu son dönemde özellikle glütensiz beslenmek isteyenlerin favorileri arasında. Buğday ununun kullanıldığı her alanda kullanılabilen nohut unu, büyük marketlerde kolaylıkla bulunabiliyor ancak siz dilerseniz nohut ununu evinizde de yapabilirsiniz. İşte evde nohut unu yapılışı…

7.05.2020Evdehayat
Hürriyet Lezizz yazarı şeften evde ramazan pidesi yapmanın püf noktaları

Hürriyet Lezizz yazarı şeften evde ramazan pidesi yapmanın püf noktaları

Son zamanlarda yaşanan evde kalma süreci insanları yeni şeyler keşfetmeye sevk ediyor. Yeme-içmenin büyük ilgi görmesi ev imkanlarıyla yapılan tariflerin de artmasına neden oluyor. Karantina sürecinin başından itibaren evde ekmek yapanların sayısı oldukça fazlaydı. Ramazan ayının gelmesiyle şimdi de birlikte ev ortamında nasıl pide yapılacağına dair araştırma yapanların sayısı arttı. Hatay ve Mardin mutfağı lezzetlerini “Yıldızlı Tarifler” kitabının yanı sıra Hürriyet Lezizz’deki köşesinde her hafta okurlarıyla buluşturan Yıldız Öz Samaha, evde Ramazan pidesi yapmanın püf noktalarını paylaştı.

En güzel yemek tariflerinizi Hürriyet Lezizze gönderin, paylaşalım

En güzel yemek tariflerinizi Hürriyet Lezizz'e gönderin, paylaşalım!

“En güzel yemeği ben yaparım” diyenler, tarifleri sosyal medyada beğeni rekorları kıranlar, evde kaldığı dönemde içindeki gizli cevheri keşfedenler… Elinizin emeğiyle ortaya koyduğunuz o en güzel ürünleri bütün Türkiye görsün istemez misiniz?

Zencefil, zerdeçal ve tarçını bu tarifle daha fazla tüketin

Zencefil, zerdeçal ve tarçını bu tarifle daha fazla tüketin

Bağışıklık sistemini güçlendirme konusunda beslenme çok önemli. Sebzeler ve meyvelerin yanı sıra baharatlar da bu konuda önemli rol oynuyor. Uzmanlar bu bağlamda özellikle zencefil, zerdeçal, tarçın gibi baharatlara vurgu yapıyor. Hürriyet Lezizz köşe yazarı Şef Yıldız Öz Samaha, bu baharatları daha fazla tüketmek isteyenler için çok pratik ve lezzetli bir tarif hazırladı.

Marketten alınanlar tadında nefis bir ev yapımı ketçaba ne dersiniz

Marketten alınanlar tadında nefis bir ev yapımı ketçaba ne dersiniz?

Kızarmış patates, köfte, makarna… Bu üçünün ortak noktası nedir? Doğru cevap: Hepsi de ketçapla çok iyi gider. Peki ketçabınızı marketten almak yerine evinizde yapıp gönül rahatlığıyla tüketmeye ne dersiniz? “Çok iyi olur” diyenler için tarifimiz aşağıda. Yalnız bu ketçabı çok büyük miktarlarda yapmamaya dikkat edin zira içinde koruyucu katkı maddesi olmadığından kısa sürede bozulabilir. İşte evde market tadında ketçap yapılışı…

24.03.2020Evdehayat
Taş köfte nasıl yapılır Taş köftesi tarifi

Taş köfte nasıl yapılır? Taş köftesi tarifi

Kanal D ekranından yayınlanan ‘Gelinim mutfakta’ programında bugün yarışmacılar 'Taş Köfte' hazırlandı. Programın izleyicileri yoğun bir şekilde ‘taş köftesi tarifi’ni araştırıyor. ‘Peki yöresel bir lezzet olan 'taş köfte nasıl yapılır?’, ‘taş köftenin pişme süresi ne kadardır?', İşte Iğdır' ait bir yemek olan taş köftesinin püf noktaları ve malzemeleri....

Yazar Sonuçları

Bugün ne yapsak

Güneşten yarar-lanmak lazım. Kahvaltı öncesi bir parka atalım kendimizi.

23.02.2021

Tatlısını sevmeyenler buraya! Balkabağı dolması

Selamlar sevgili Lezizz okurları; görüşmeyeli afiyetinizin yerinde olduğunu umuyorum.

4.02.2021

Mutfak bilgileri: Pastacılık ve ekmekçilik

Merhaba Sevgili Hürriyet Lezizz Okurları... Bundan sonra bu köşede sık sık tariflerim ve mutfakla teknikleriyle ilgili öğretici içeriklerimle karşınızda olacağım. Bugün ilk olarak pastacılık ve ekmekçilik konusunda temel bilgilerle başlıyoruz. Dilerseniz hemen başlayalım...

18.12.2020

Kaş’ta nerede ne yenir?

Her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi yazın da son demlerini yaşadığımız şu günlerde Antalya’nın Kaş ilçesindeki mekanlardan bahsederek sezonu kapatıyoruz. Daha sonra yavaş yavaş rotamızı kışlık mekanlara çevireceğiz. Kaş’ta yıllar geçse de her daim adından söz ettiren adreslerle birlikte, birkaç farklı mekanın listesini sizler için bir nevi rehber olması adına paylaşıyorum.

22.10.2020

Glutensiz Ekşi Mayalı Karabuğday Ekmeği

Diyet sezonu devam ediyor. Bir önceki yazımda Ketojenik Beslenmeden bahsetmiş farklı besin öğeleri içeren 2 Keto Ekmek tarif vermiştim. Bu yazımda ise glutensiz beslenme ve ona uygunda bir ekmek tarifi paylaşacağım. Gluten alerjimin olduğunu öğrendiğimde benimde bir dönem uyguladığım glutensiz beslenme için son 10 yılın beslenme yöntemi fenomeni diyebiliriz belki de!

29.09.2020

Fethiye lezzet noktaları

Pandemi sonrası Ege-Akdeniz lezzet ve keşif turlarımıza tekrar hızlıca başladık. Restoranlar pandemi dolayısıyla sıkı hijyen şartlarında açıldı ve hizmetlerine devam ediyor.

25.08.2020

Yemek bahane, hayat şahane

Yaptığın yemeği dostunla, ailenle, komşularınla paylaşamadıktan sonra neye yarar en mükemmel reçeteleri yapmak? Sağlığın yerinde değilse, neye yarar Michelin yıldızlı şefin hazırladığı tabaklar? O zaman neymiş; yemek bir araçmış, ama eğer iyi yemekse... İyi yemek nedir peki? Temiz-taze-mevsiminde malzemeler ile doğru tekniklerle pişmiş yemek… O yüzden hep diyorum ki “Yemek bahane, hayat şahane!”

9.06.2020

Sadece Antalya’da yiyebileceğiniz lezzetler: Şiş köfte ve tahinli piyaz

Ülkemizde yavaş yavaş normalleşme adımları atılmaya başlamışken tatil hayalleri de başladı. Ben de bugün biraz Akdeniz’e uzanalım ve Türkiye’de turizmin kalbinin attığı bölgelerin başında gelen Antalya yöremizin lezzetlerinden bahsedelim istiyorum.

16.05.2020

Ramazan zamanı hurma zamanı!

“Ramazan sofrasında ne olmazsa olmaz?” diye sorsalar, sadece Türkiye’de değil, dünyanın belki de her yerinde ilk akla gelecek cevap hurma olur. Müslümanlar için manevi değerinin yanı sıra sonsuz faydaları nedeniyle beslenme uzmanlarının da ramazanda tüketilmesini tavsiye ettiği hurmaya biraz yakından bakalım mı?

25.04.2020

Bildiklerinizi unutun! Hepimizin sebze sandığı meyveden oturtma yapıyoruz

Benim gibi tabiri caizse mutfağın tam ortasına doğmuş olanlar eminim ki kendilerini sıkça mutfakla ilgili tatlı atışmaların içinde buluyorlardır. Özellikle bir de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde büyüme fırsatı yakaladıysanız, orada ortak kültürden doğmuş şahane lezzetlerin kaynaklarını tartışmaktan asla vazgeçemezsiniz. 😊

17.04.2020

Bahar rotası Rize: Evimizden Karadeniz lezzetlerine yolculuk

Covid-19 dolayısıyla evde olduğumuz şu günlerde rotamız baharda en güzel, en yeşil bölgelerimizden biri olan Karadeniz’in lezzetleri olsun. Madem Karadeniz'e gidemiyoruz o halde Karadeniz lezzetlerini evlerimize misafir edelim.

9.04.2020

Diyarbakır, Batman, Mardin, Şanlıurfa ve Adıyaman’da lezzet keşfine çıkalım mı?

En önemli şehirlerini gezerek, tarihe tanıklık edip, yöresel lezzetleri tadarak, tüm dinlerin bir arada nasıl huzurlu bir şekilde yaşadığına şahit olduğum Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin lezzetlerinden bahsetmek istiyorum sizlere bugün.

11.03.2020

Kadının emeğine adanmış bir proje: Yerel Mutfak Global Lezzet

Hürriyet Lezizz ailesi olarak yerele, özellikle de kadın emeğiyle üretilen yerel değerlere verdiğimiz önemin ne kadar büyük olduğunu artık tüm okurlarımız öğrendi ama ben yılmadan yorulmadan bunu vurgulamaya devam ediyorum ve edeceğim.

7.03.2020