Havaların soğumasıyla birlikte kış sebzeleri tezgahlarda yerini almaya başladı. Bağışıklığın daha da güçlü tutulması gereken bu dönemlerde sofralarımızda da sık sık yer edinmesi gereken kış sebzeleriyle hazırlayabileceğiniz harika yemekleri sizler için derledik. İşte kış sebzeleri ile yapabileceğiniz lezzetli yemekler…
#LezizzMutfakta en çok ihtiyaç duyduğumuz şeylerden biri kesme tahtalarıdır. Sürekli elimizin altında olan bu yardımcıda bazen et bazen sebzeleri doğruyoruz. Bu kadar farklı besinleri doğradığımız kesme tahtasının ahşapları pek sağlıklı bulunmuyor. Bu nedenle plastiği ve cam olanları daha sık tercih ediliyor. Ancak plastik olanları da temiz tutmak için bulaşık deterjanı tek başına etkili olmayabilir. Peki doğru temizlik için neler kullanılmalı? Kullanabileceğiniz yöntemleri sizler için derledik…
#LezizzKanal D ekranından yayınlanan ‘Gelinim mutfakta’ programında bugün yarışmacılar 'Taş Köfte' hazırlandı. Programın izleyicileri yoğun bir şekilde ‘taş köftesi tarifi’ni araştırıyor. ‘Peki yöresel bir lezzet olan 'taş köfte nasıl yapılır?’, ‘taş köftenin pişme süresi ne kadardır?', İşte Iğdır' ait bir yemek olan taş köftesinin püf noktaları ve malzemeleri....
#Gelinim Mutfakta Taş KöftesiGastronomi kentlerden Kayseri'de mantı, pastırma, sucuk ve çeşit çeşit hamur işlerinin yanında unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerden olan ve sığırın kuyruğundan yapılan "pöç" sofraları süslüyor. Yörede "Dananın kuyruğunu koparan" lezzet olarak bilinen ve fırınlarda güvece koyularak yaklaşık 15 saat pişirilmeye bırakılan pöçü yiyenler, unutamadıkları yemeği yeniden tatmak için Kayseri'ye geliyor. Özellikle soğuk kış günlerinde tercih edilen pöç, kışın Erciyes Dağı'na kayak için gelen yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor. Erciyes Dağı Tekir Yaylası'nda pöç satılan işletmenin sahibi Ahmet Sadık Yelkanat, pöçün erkek dananın kuyruğundan yapıldığını söyledi.
#HtvlezizzSabah kahvaltısının evlerden dışarı çıkıp mekanların spesiyalitesi haline gelmesi çok eski bir mevzu değil. Evde demlik, beyaz peynir, domates, zeytin, reçel, tereyağı ve yumurtadan müteşekkil temel kahvaltının yerini şık mekanlardaki pişisinden kavutuna, çeşit çeşit peynirinden özel kaymağına kadar envai çeşit yiyecekle donatılmış zengin sofralar aldı.
#Sabah KahvaltısıBirkaç dakika içinde kolay ve leziz bir tavuk yemeği yapmaya ne dersiniz? Domatesiyle, biberiyle hem çok doyurucu hem de çok besleyici olan enfes tavuk sote tarifi Sevin Turan’ın yapımıyla huzurlarınızda… Daha fazlası için, http://www.hurriyet.com.tr/lezizz adresini ziyaret etmeyi unutmayın.
#LezizzKömbe tarifi, Ramazan ayının ortalarına gelinmesiyle birlikte Hatay yöresinde gündeme gelmeye başladı. Hatay yöresinin bayramlarda olmazsa olmazı, ramazan ayının sonlarına doğru konu komşu, eş, dost, akraba ile imece usulü yardımlaşarak hamuru hazırlanan ve tepsilere dizilerek sahur vakitlerine kadar odun fırınlarında pişirilen kömbe, tüm sokakları, caddeleri kokusu ile mest eder. İşte, evinizde de yapabileceğiniz Hatay yöresinin özel bayram ikramlığı kömbe tarifi…
#KömbeRamazan ayının son günü geldi. Arefe gününde de sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler iftar menülerini özenle oluşturmak istiyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın son gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 12 Mayıs Çarşamba yani arefe günü için iftar menüsü...
#RamazanRamazan'ın sonlarına yaklaşırken sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturmaya devam ediyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirmi altıncı gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 8 Mayıs Cumartesi, Ramazan'ın 26. günü iftar menüsü...
#İftar MenüsüRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirminci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 3 Mayıs Pazartesi, Ramazan'ın 21. günü için iftar menüsü...
#İftar MenüsüRüzgar SÜNBÜL ve bir şef olarak mesleğimi icra ederken mutfakta kadın olmayı araştırırken mutfaklardaki kadınlarımızı ve girişimci kadınlarımızı araştırdım. Mutfakta kadın olmayı daha önce Hürriyet Lezizz' de yazmıştım, bugün de sizlere girişimciliği araştırmalarım sonucu anlatacağım.
#GirişimciRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on yedinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 29 Nisan Perşembe, Ramazan'ın 17. günü için iftar menüsü...
#Ramazan