Bugün neler oldu?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Güncelleme Tarihi:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti haberleri sayfasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 22678 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ya da Kuzey Kıbrıs, Kıbrı Adası'nın kuzey kısmında yer alan devlettir. 1983 yılında bağımszılığını ilan etmiştir. Türkiye dışında hiçbir ülke tarafından tanınmaz. Başkenti Lefkoşa'dır. Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği (AB) gibi ulusal kuruluşlar tarafından adanın güney ksımını yöneeten Kıbrıs Rum Yönetimi içerisinde kabul edilmekte, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ise defacto bölge sayılmaktadır. Yunanistan, Türkiye, Suriye, İsrail ve Lübnan'ın ortasında bulunur.



Bugünkü Adını Alması
1976'da Kıbrıs Federe Devleti kurulmuş, 1983'te Kıbrıs Federe Devleti self-determinasyon hakkını kullanarak oy birliğiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni ilan etmiştir.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti haberleri

DAHA FAZLA #KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ HABERLERİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’a ait tüm site haberleri