Kurban Bayramı Beslenme
Toplam 266 haberi bulunmuştur.
Kurban Bayramı Beslenme Haberleri
Kurban Bayramında nasıl sağlıklı besleniriz?
Bayramlar, tüm ailelerin ve sevdiklerin bir araya gelerek çeşitli ve büyük sofraların kurulduğu kültürel açıdan önemli günlerdir. Bayram ikramlarının yanı sıra kırmızı etin de yoğun olarak tüketildiği bir dönem olan kurban bayramında nasıl daha sağlıklı geçirebileceğinizi bilmemizde fayda var. Uzman Diyetisyen Mine Telek, bayramda sağlıklı beslenmenin yollarını anlatıyor.
Kurban Bayramı'nda Nasıl Sağlıklı Besleniriz?
Bayramlar, tüm ailelerin ve sevdiklerin bir araya gelerek çeşitli ve büyük sofraların kurulduğu kültürel açıdan önemli günlerdir. Bayram ikramlarının yanı sıra kırmızı etin de yoğun olarak tüketildiği bir dönem olan kurban bayramında nasıl daha sağlıklı geçirebileceğinizi bilmemizde fayda var. Uzman Diyetisyen Mine Telek, bayramda sağlıklı beslenmenin yollarını anlatıyor.
Kurban Bayramı’nda et yemeğinize sağlık katın
Misafir ağırlamak geleneksel olarak bayramlarda daha da önem kazanıyor. Buna bağlı olarak da sofralardaki çeşitlilik ve lezzet artıyor. Bunun için ete eklenen yağlar, et suyuyla pişirilmiş pilavlar, çorbalar, tereyağlı tatlılar bayramda hızlı kilo alımına ve sağlık problemlerinin artışına sebep oluyor. Bu süreçte sağlık sorunlarıyla karşılaşmamak ve kilo almamak için dengeli beslenme kurallarına daha fazla özen göstermek gerekiyor. Diyetisyen Emine Yüzbaşıoğlu, Kurban Bayramı'nı sağlıkla geçirmek için beslenme önerilerinde bulundu.
Kurban Bayramı’na Özel Beslenme Önerileri
Uzman Diyetisyen Gökçen Özüpek, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenmeye yönelik uyarılarda bulundu.
Kavurmayı sadece “öğle” yemeğinde tüketin
Kurban Bayramı'nda özellikle artan et tüketimi ve her gün fazlaca yenen tatlılar, sağlığı olumsuz etkiliyor ve kilo alımını kaçınılmaz hale getiriyor. Bu nedenle özellikle yüksek tansiyon, kalp - damar, şeker ve mide rahatsızlığı olanların dikkatli davranması gerekiyor. Diyetisyen Vildan Çelik, Kurban Bayramı'nı sağlıklı bir şekilde ve kilo almadan geçirmek için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
4 günlük Kurban Bayramı’nda beslenme
Et yemeklerinin yanına hamurlu gıdalar yerine salata tüketin.
Kurban Bayramı için 10 beslenme tüyosu
Bayramı sağlıklı geçirmek için bu önerilere kulak verin!
Kurban Bayramı beslenme önerileri
Bayramı mide sorunu yaşamadan keyifli bir şekilde geçirin!
Fazla Tatlı Tüketmenin Zararları Neler?
Bayramda birçoğumuz kendimize hakim olamıyor ve bol miktarda tatlı/çikolata tüketiyoruz. Peki bunun sağlığımıza etkileri nasıl oluyor? Diyetisyen Veysel Ciğerli, fazla tatlı tüketmenin zararlarını anlatıyor.
Bayramı Kilo Almadan Nasıl Atlatırız?
Bayramlar beslenme rutinimizin dışına çıktığımız, hatta bazen aşırıya kaçtığımız günlere dönüşebiliyor. Kurban Bayramı’nda da farkında olmadan yaptığımız aşırı et ve tatlı tüketimi kilo alımına veya bazı sağlık problemlerine yol açabilir. Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni Fitoterapi Uzmanı Uzm. Diyetisyen Serpil Uzunok Doğan, bayramı kilo almadan atlatmanın yollarını anlatıyor.
Kurban Bayramı için 8 beslenme tüyosu
Bayram boyunca kırmızı et tüketiminde sıklık ve porsiyon miktarındaki artış kalp hastaları, diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastaları için risk oluşturur. Bu nedenle porsiyon miktarında aşırıya kaçılmaması gerektiğinin altını çizen Uzman Diyetisyen Hilal Konak, Kurban Bayramı’na özel beslenme tavsiyelerinde bulundu.
Bayram ve sonrasında beslenme düzeni nasıl olmalı? Nelere dikkat edilmeli?
Kurban Bayramı’nda etleri pişirmeden önce bekletmeli miyiz? Eti en sağlıklı şekilde nasıl pişirebiliriz? Bayramda yemeği fazla kaçıranlar, bu durumu nasıl telafi edebilir? Bayram sonrasında herhangi bir detoks yapılabilir mi? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, konuyla ilgili önerilerini paylaştı.
Kronik rahatsızlığı olanlar bayramda et tüketimine dikkat etmeli
Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Gökçe Şirin, yağlı et tüketimlerine bağlı olarak kandaki kolesterol seviyelerinin artması damar sertliği hastalarında ciddi rahatsızlıklar oluşturabileceğini söyledi.
Ete temas ederken eldiven kullanın
Hamilelerin daha rahat bir bayram tatili geçirmesi için 6 öneri
Kurban Bayramı’nın yaklaştığı şu günlerde anne adayları, nasıl beslenmeleri gerektiğini, nelere dikkat etmeleri gerektiğini, ne yemesi, ne yememesi gerektiğini merak ediyor. Kırmızı et ve tatlı tüketiminin arttığı Kurban Bayramı’nda hamilelerin yapacağı beslenme hataları, bebeğin sağlığı açısından da olumsuzluğa neden olabiliyor.
Kurban eti sağlıklı bir şekilde nasıl pişirilmeli?
Kurban Bayramı’nda etleri pişirmeden önce bekletmeli miyiz? Eti en sağlıklı şekilde nasıl pişirebiliriz? Bayramda yemeği fazla kaçıranlar, bu durumu nasıl telafi edebilir? Bayram sonrasında herhangi bir detoks yapılabilir mi? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, açıkladı.
Uzmanlar uyarıyor...Kuyruk yağından uzak durun
Bayramlar, tüm aile bireylerinin bir araya geldiği, büyük sofraların kurulduğu, birlik ve beraberlik duygularını kuvvetlendiren özel günler olarak aile tarihimizde de önemli yer tutuyor. Kurban Bayramı’nda da et ve et yemekleri tüketimi oldukça fazla oluyor. Kurban etinde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Renan Güneş önemli uyarılar ve önerilerde bulunuyor.
Sağlık Bakanlığı’ndan pandemide kurban uyarıları
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Sağlık Bakanlığı’ndan önemli uyarılar yapıldı. Bakanlık, kurbanın kesilmesinden etin parçalanmasına ve pişirme tekniklerine kadar çok sayıda tavsiyede bulundu.
Bayramda et tüketimine dikkat! Fazlası sağlık sorunlarına yol açabilir
Kurban Bayramı’nda et ve yağ tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Tutal, “Kısa sürede yoğun miktarda et ve yağ tüketimi, çarpıntı yaparak tansiyon ve kan şekerinde yükselmelere yol açabilir” dedi.
Bayramda et tüketimine dikkat! Fazlası sağlık sorunlarına yol açabilir
Kurban Bayramı’nda et ve yağ tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Tutal, “Kısa sürede yoğun miktarda et ve yağ tüketimi, çarpıntı yaparak tansiyon ve kan şekerinde yükselmelere yol açabilir” dedi.
Bayram Sofralarınıza Sağlık Katacak 15 Öneri
Koronavirüs tehlikesi nedeniyle bu bayramda da her ne kadar kalabalık sofralarda yan yana oturamayacak olsak da, özenle hazırlanacak menüler için planlar şimdiden yapılıyor. Ancak özellikle kırmızı et tüketiminin arttığı Kurban Bayramı’nda, porsiyon miktarlarından pişirme yöntemlerine kadar pek çok konuya dikkat edilmesi sağlık açısından büyük önem taşıyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dyt. Gözde Akın, kurban eti tüketirken uymanız gereken kurallar hakkında önemli bilgiler verdi.
Bayramda eti öğlen yiyin, yanında bol salata tüketin
Kurban Bayramı’nda orta yaş üstündekilere 2 gün arayla, kronik hastalığı olanlara ise 3 gün arayla et tüketmeleri önerisinde bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Yıldırım, “Et tükettiğimizde vücudumuza ciddi bir kalori alımı yapıyoruz. Bu nedenle bu kalorinin de fazlasının yağ olarak depolanmasının önüne geçmeliyiz. Günde 1 porsiyon et tükettiğimiz zaman ortalama 300-500 arasında kalori alıyoruz. Bu nedenle bunun karşılığında en az 2 saatlik bir egzersiz yapmamız gerekiyor” dedi.
Kurban etini dinlendirmeden kullanmayın, iyice çiğneyerek tüketin
Özel ve önemli günlerimizden olan bayramlarda günlük beslenme alışkanlıklarının genellikle dışına çıkılıyor. Tatlı ve çikolata tüketimi artarken, aşırı yemek yemek ayrıca çay, kahve ve gazlı içecek tüketimi de oldukça artabiliyor. Kurban bayramında beslenme önerilerini Diyetisyen Şeyma Yılmaz anlatıyor.
Bayramda eti öğlen yiyin, yanında bol salata tüketin
Kurban Bayramı’nda orta yaş üstündekilere 2 gün arayla, kronik hastalığı olanlara ise 3 gün arayla et tüketmeleri önerisinde bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Yıldırım, “Et tükettiğimizde vücudumuza ciddi bir kalori alımı yapıyoruz. Bu nedenle bu kalorinin de fazlasının yağ olarak depolanmasının önüne geçmeliyiz. Günde 1 porsiyon et tükettiğimiz zaman ortalama 300-500 arasında kalori alıyoruz. Bu nedenle bunun karşılığında en az 2 saatlik bir egzersiz yapmamız gerekiyor” dedi.
"Bayramda eti 3 gün arayla tüketin"
Kurban Bayramı’nda orta yaş üstündekilere 2 gün arayla, kronik hastalığı olanlara ise 3 gün arayla et tüketmeleri önerisinde bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Yıldırım, “Et tükettiğimizde vücudumuza ciddi bir kalori alımı yapıyoruz. Bu nedenle bu kalorinin de fazlasının yağ olarak depolanmasının önüne geçmeliyiz. Günde 1 porsiyon et tükettiğimiz zaman ortalama 300-500 arasında kalori alıyoruz. Bu nedenle bunun karşılığında en az 2 saatlik bir egzersiz yapmamız gerekiyor” dedi.
Ete kuyruk yağı ekleyenler dikkat! Yapılan en büyük hatalardan biri…
Kurban Bayramı için sayılı günler kaldı. ‘Kurban etinden ya da kurbanlık alanlardan virüs geçer mi?’ konuları gündemde yerini korurken, kırmızı et tüketiminin arttığı bayramda beslenme şekline de dikkat etmek gerekiyor.
Bayramda fazla et tüketimi sağlığı olumsuz etkileyebilir
Kurban Bayramı sürecinde de öğün düzeni ve porsiyon kontrolüne özen göstermeye devam edilmesi gerektiğini belirten Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Cömert, bayramda et tüketimine ilişkin merak edilenleri anlattı, hem sağlıklı hem de lokum kıvamında et pişirmek için öneriler sundu.
Kurban bayramında fazla et tüketimine dikkat!
Bayramlarda kurulan zengin sofralar, birbirinden güzel yemekler, leziz tatlılar kilo sorunlarını da beraberinde getiriyor. Kilomuzu korumak için kahvaltıyı atlamamak gerektiğini hatırlatan Diyetisyen Canberk Yaşar, bayram ikramlarının cazibesine kapılmamayı ve beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini öneriyor.
Kurban Bayramı’nda Et Tüketimi Nasıl Olmalı?
Bayramlarda kurulan zengin sofralar, birbirinden güzel yemekler, leziz tatlılar kilo sorunlarını da beraberinde getiriyor. Kilomuzu korumak için kahvaltıyı atlamamak gerektiğini hatırlatan Diyetisyen Canberk Yaşar, bayram ikramlarının cazibesine kapılmamayı ve beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini öneriyor.
Uzmanlar uyardı... Kurban etini tüketmeden önce mutlaka...
Her Kurban Bayramı'nda kurban etinin nasıl muhafaza edileceği, nasıl tüketilmesi gerektiği merak edilen konular arasında. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi uzmanlar merak edilenler hakkında bilgiler vererek sağlıklı bir bayram geçirmenin yollarını anlattı.
Kurban bayramına özel beslenme tüyoları
Dört günlük Kurban Bayramı geldi çattı. Bu yıl buruk geçen Ramazan Bayramı'ndan sonra sokağa çıkma kısıtlaması olmayacağını düşündüğümüz Kurban Bayramı tatilinde hem sosyal mesafeye hem beslenmeye dikkat çekmek istiyorum.
Eti haşlayarak pişirin, yanında bol salata yiyin
Kurban bayramı sürecinde fazla et tüketimi mide, kalp hastalıkları, sindirim problemleri ve kilo alımı gibi ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirebiliyor. Özellikle kronik rahatsızlığı olanların bayramda beslenmelerine çok daha fazla dikkat etmeleri gerekiyor.
Uzmanlar uyarıyor: Kurban Bayramı'nda etleri bu şekilde pişirmeyin
Uzmanlar, Kurban Bayramı'nda uygulanan yanlış pişirme yöntemlerinin eti sağlıksız hale getirebileceğine işaret ederek, etin fırında, ızgarada ya da tencerede pişirilmesi gerektiğini belirtti.
Kavurmayı salata ile tüketin
Kurban Bayramı öncesi beslenme önerilerinde bulunan Diyetisyen Gökçe Bönce, kavurmanın mutlaka salatayla tüketilmesi tavsiyesinde bulundu. Bönce, "Sağlıklı insanın tüketmesi gereken günlük et miktar 150-200 gram arasında. Ancak bu et yemeği pişirilirken ekstra yağ eklenmemeli" dedi.
Bayramda Etin Yanında Sebze Tüketilmeli
Bayramlar, sofraları ve birbirinden lezzetli yemek ve tatlıları akıllara getiriyor. Kurban Bayramı’nda birkaç gün bile olsa etin ve tatlıların aşırı tüketilmesinin sağlığı tehdit edebildiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, bayramda etin yanında mutlaka sebze tüketilmesi gerektiğini belirtti.
Kurban etini mangalda pişirecekseniz bu uyarı sizin için!
Diyetisyen Kader Lala, sağlıklı et pişirme teknikleri hakkında bilgi verdi. Bayram günü kesilen etin dinlenmesini beklenmeden tüketmenin etin zor sindirilmesine ve hazımsızlığa neden olduğunu belirten Dyt. Lala, kesilen kurban etinin yumuşaması ve kolay pişirilmesi için 4 derece civarında soğutucuda 24 saat dinlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Kurban Bayramı’nda sağlıklı kalmak için bunlara dikkat edin
“Kurban Bayramı” denilince akla ilk gelenlerden biri de birbirinden lezzetli yemeklerle hazırlanmış göz alıcı sofralar oluyor. Ancak bayramı bayram tadında ve sağlıklı geçirmek için bazı beslenme kurallarına dikkat etmek gerekiyor. Aksi takdirde pek çok sağlık sorunuyla karşılaşılabiliyor.
Kurban Bayramı'nda Doğru Beslenmenin 7 Kuralı
Kurban Bayramı’nda et, hamur işi ve tatlı tüketimi en yüksek seviyelere çıkıyor. Özellikle kurban kesiminin hemen sonrasında yenilen kavurma ile bayram boyunca aşırı tüketilen et, sindirim ve kalp-damar sistemi başta olmak üzere genel sağlık durumunu olumsuz etkiliyor. Bayram ziyaretleri sırasında ikram edilen tatlılar ise kan şekerinin hızla yükselmesine yol açıyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Ceyda Nur Çakın, keyifli ve sağlıklı bir bayram geçirmek için önemli önerilerde bulundu.
Kurban Bayramı’nda Et Tüketimine Dikkat Edin
Büyük sofralarda bir araya gelinen bayramlar, bir yandan paylaşımların artmasına diğer yandan güzel lezzetlerin tadılmasına vesile oluyor. Tüketilen besinlerin çeşit ve miktarının artması, öğün saatlerinin değişmesi, kurban etinin tüketimi, pişirme ve saklama yöntemleri oldukça önem taşımaktadır. Dyt. Psk. Meryem Berrin Ak, bayramda dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.
Kurban Bayramı ne zaman başlayacak? Kurban Bayramı tatili kaç gün?
Kurban Bayramı tarihi, binlerce vatandaşın araştırdığı konular arasında yer bulmaya devam ediyor. Edinecekleri bilgiye göre tatillerine yön verecek olan vatandaşlar, internet üzerinden sorgulamalarını sürdürüyor. Peki, Kurban Bayramı ne zaman idrak edilecek? Peki, Kurban Bayramı ne zaman idrak edilecek? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
Tatil Sonrası 6 Adımda Beslenmenizi Düzene Sokun
Bu sene de Kurban Bayramı’nı bitirdik. Kavurmaya ve tatlılara doyduğumuz bu günleri, her zamandan farklı olarak olağanüstü bir beslenme tarzıyla geçirdik. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sinem Usuk, bayram sonrası beslenme düzeninde dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.