Bugün neler oldu?

Kuran-ı Kerim

Güncelleme Tarihi:

Kuran-ı Kerim haberleri sayfasında Kuran-ı Kerim hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 8067 Kuran-ı Kerim haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Kuran-ı Kerim, İslâm dininin ana kitabıdır. İslam hukukunun (şeriat) oluşturulmasında hadis ile birlikte dayanak alınır[4] ve Müslümanlar ibadetlerinde ondan çeşitli bölümleri okurlar. Müslümanlara göre, Kur'an âyetleri Allah tarafından Cebrail adındaki melek aracılığıyla İslam peygamberi Muhammed'e vahiyler halinde indirilen bir kutsal kitaptır.

Müslümanlar, Kur’ân, İncil, Tevrat ve Zebur'u Allah tarafından insanlara gönderilen kutsal kitaplar olarak tanımlarlar.Bu sebeple Kur'ân'da diğer kitaplardaki bazı anlatımların benzerlerinin olması doğal karşılanır.Ayrıca, diğer üç metinin sonradan tahrif edildiği, ancak yeryüzüne indirilmiş son kutsal kitap olan Kur’ân'ın Kıyamet'e kadar Allah tarafından korunacağına inanılır. İslam inancında, Kur’ân, Muhammed'in en önemli ve en büyük mucizesi ve onun gerçek bir peygamber olduğunun kanıtı olarak görülür.

Kuran-ı Kerim haberleri

DAHA FAZLA # KURAN-I KERİM HABERLERİ

Kuran-ı Kerim’a ait tüm site haberleri