Köri, birçok baharatın karışımıyla elde edilen bir baharat çeşidi. Serin, kuru ve karanlık yerlerde saklanması gereken körinin içinde, kimyon, biber, zerdeçal, kişniş, karanfil, kakule, zencefil, hintcevizi, demirhindi ve acı kırmızı biber bulunuyor. Peki, köri sosu nasıl yapılıyor?
#Köri SosuDavid Evans’ın ‘Sıfır Atık/Tüketim Kültürü ve Gıda İsrafı’ adlı kitabı, çiğ ve pişmiş yiyecekleri bozmadan saklamanın ve yeterince pişirip kararınca tüketmenin imkânını sorguluyor, tüm dünyanın en büyük sorumsuzluklarından biri olan israf modellerinden söz ediyor.
#Sıfır AtıkElectrolux Professional, tüm dünyada yeniliklerin öncüsü olarak gördüğü ABD’de "Dünya Restoran Sektöründe Değişen Trendler" konulu bir araştırma yaptırdı. Çalışmayı haftada 400 bin yiyecek ve içecek operatörünün okuduğu, internet sitesini günde 35 bin kişinin ziyaret ettiği "The newsweekly of the food service" dergisi yaptı.
Uzakdoğu yemekleri hayatımıza Çin mutfağıyla girdi. O zamanlar bir veya iki Çin lokantası herkese yetiyordu. Sonra Çin lokantaları çoğalmaya başladı. Arkadan ilk Japon lokantaları geldi. Sonra suşi çok popüler oldu. Onun ardından da diğer Uzakdoğu ülkelerinin mutfakları tanınmaya başladı. Bunların başında Tayland geliyor, Thai yemekleri de beğenildi.
Ramazan ayının en güzel yanı iftarda aile ve dostlarla birlikte olmaktır ama bazen sofranın etrafındakiler, bazen de sofranın kurulduğu yer değişebilir. Her nerede ve kiminle olursak olalım lezzetli bir sofra kurmak aslında hiç de zor değil. Nasıl mı? İşte herkesin kendine göre bir mutluluk bulacağı 5 harika piliç tarifi!
#Sponsorlu İçerikMercimek içeriğindeki yüksek proteinle bitki bazlı beslenmede etin yerine geçiyor, kırmızısı glütensiz una dönüşebiliyor. Onunla Hint usulü bol baharatlı bir yahni yapabilir veya bolonez sosa da dönüştürebilirsiniz. Çeşit çeşit, renk renk mercimekle mutfakta neler yapabiliriz bakalım...
#Şef Altuğ TezerMineral bakımından zengin ve gazlı maden suları genelde sindirim destekçisi olarak içilse de aslında hem iyi bir yemek eşlikçisi olabilir hem de birçok yemeğin içine katılarak lezzeti katlayabilir. Et, tavuk ya da kalamar marinasyonunda yumuşatıcı, hamurlarda kabartıcı ve çıtırlık verici, veganlar için de yumurta ve süt ikamesi olabilen maden sularının ilham verici marifetlerine bakalım...
#Maden Suyu