Kanser hastalıkları için ‘beslenmenin’ koruyucu faktör olduğu, bugün tüm uzmanların üzerinde hemfikir olduğu bir konu. “4 Şubat Dünya Kanser Günü” nedeniyle lifli gıda tüketmenin önemine dikkat çeken Gıda Mühendisi Ece Duru, özellikle kolon kanseri için lif içeren gıdaların koruyucu faktör fonksiyonu üstlendiğini belirtti.
#Lifli BesinlerÜlkemizde akciğer kanserinden sonra erkek ve kadınlarda en sık görülen ikinci kanser türü olan kalınbağırsak ve rektum (kalınbağırsağın son kısmı) kanseri artarken, son yıllarda cerrahi tedavideki gelişmelerle hastalığı iyileştirme şansı da yükseliyor.
#İzmirKanser çevresel ve genetik nedenlere bağlı olarak gelişen kontrolsüz hücre çoğalmasıdır. Çevresel faktörler arasında beslenme ve yaşam biçimi gibi unsurlar yer alır. Kanser beslenme ile doğrudan ilişkilidir ve beslenmeye bağlı olarak kanser gelişim oranı %35 olarak saptanmıştır.
#KanserİZMİR Kent Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr.Dr. Berkhan Savaşçın, kalın bağırsak kanserinin artık laparoskopik denilen kapalı yöntemle ameliyat ve tedavi edilen kanserler arasına girdiğini söyledi. Bu yöntemin açık ameliyat yönteminin yerini de aldığını belirten Opr.Dr. Savaşçın, "Ameliyat sonrası konforunun çok iyi olması, hastanın daha kısa sürede günlük yaşama dönme şansı bu yöntemin önem ve değerini artırıyor" dedi.
#Kolon KanseriMuhafazakar bir televizyon kanalında dört yıldır cinsel konularla ilgili program yapan üroloji uzmanı Prof. Dr. İhsan Karaman ‘Cinsel Sağlıktan Mutlu Aileye’ kitabıyla cesur bir çıkış yaptı. Ünlü İslam hukuku profesörü ve babası Hayrettin Karaman’ın önsözünü yazdığı kitapta muhafazakar camia için tabu olan birçok konuya cesaretle değiniliyor
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.