Geleneksel lezzetlerimizden menemen tarifi deyince akla ilk gelen soru soğanlı mı soğansız mı oluyor. Kaşarlı, kaşarsız, biberli konserve menemen gibi pek çok şekilde hazırlanan menemen püf noktalarını uyguladığınız takdirde ağızlara layık bir tarif oluyor. Peki, normal menemen nasıl yapılır, içine ilk ne konulur? İşte, MasterChef Menemen tarifi püf noktaları...
#MenemenGeçtiğimiz günlerde Iğdır'da ev tipi sebze konservesi tükettikten sonra hastanelik olan ve botulizm teşhisi konan kişi, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ancak neredeyse her evde konserve yapılmakta. Bu nedenle söz konusu risklerin iyi bilinmesi çok hayati önem taşıyor. Tam da konserve mevsimindeyken böyle bir haberle karşılaşınca birçok kişinin kafasında "Evde konserve yapmasam mı?" ve "Konservede botulizm riski olup olmadığını nasıl anlarım?" başta olmak üzere türlü sorular oluştu. Tüm bu soruları ve evde konserve yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları uzmanlara sorduk
#KonserveGeçtiğimiz günlerde Iğdır'da ev tipi sebze konservesi tükettikten sonra hastanelik olan ve botulizm teşhisi konan kişi, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ancak neredeyse her evde konserve yapılmakta. Bu nedenle söz konusu risklerin iyi bilinmesi çok hayati önem taşıyor. Tam da konserve mevsimindeyken böyle bir haberle karşılaşınca birçok kişinin kafasında "Evde konserve yapmasam mı?" ve "Konservede botulizm riski olup olmadığını nasıl anlarım?" başta olmak üzere türlü sorular oluştu. Tüm bu soruları ve evde konserve yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları uzmanlara sorduk
#BotulizmKışlık hazırlıkları başladı. Mevsimin taze sebze meyveleri bazı belli işlemlerden geçirilecek daha uzun süreli olarak tüketilebiliyor. Domates de bunlardan biri. Domatesi kışa da taşımanın en iyi yollarından biri kışlık sos haline getirmek. Kışlık domates sosunu ister kahvaltıda, isterseniz de farklı tariflerde değerledirerek yemeklerinizin lezzetini katlayabilirsiniz. Kışlık domates sosu tarifi ve önemli püf noktalarını sizin derledik. İşte adım adım domates sosu yapımı...
#Kışlık Domate SosuMenemen geleneksel Türk kahvaltılarında yeri ayrı olan lezzetlerimizdendir. MasterChef ile birlikte yeniden gündeme gelen menemen, soğanlı mı olur soğansız mı yıllardır tartışılır. Damak tadına göre her iki şekilde de kahvaştıların baş köşesinde yrini alan gerçek menemen tarifi, malzemeleri ve yapım aşamalarını hemen aşağıda bulabilirsiniz...
#Masterchef MenemenBir yaz mevsimini daha geride bırakırken yepyeni bir mevsimi karşılamaya hazırlanıyoruz. Eylülün hepimize bolluk, bereket, huzur ve sağlık getirmesini diliyorum. Tabii bu arada kış da yavaştan yüzünü göstermeye başlayacak. Yaz aylarının o al al mis kokulu domatesleri ve körpe biberleri de yerini tatsız, kokusuz sera domateslerine bırakacak. Size tavsiyem, hala vaktiniz varken domateslerin henüz en bol ve en leziz oldukları bu dönemde bol bol satın alıp sos haline getirmeniz. Kavanozlarla depolayacağınız bu soslar inanın kış aylarında sofralarınıza yaz tazeliğini taşıyacak.
#Kışlık Domates SosuBiryani, Hint mutfağının tanınmış lezzetlerinden biri. Baharatlı pilav ve lokum gibi kuzu etinin bir araya geldiği bu lezzetin tadına doyum olmuyor. Çeşitli baharatların kullanıldığı Biryani pilavı tavuk eti ile de hazırlanabiliyor. Peki Biryani nasıl yapılır? İşte Biryani tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...
#Biryani TarifiDomatesin bol ve lezzetli olduğu şu günler kışlık domates sosu hazırlamak için oldukça uygun bir dönem. Yazın sonuna doğru hazırlayacağınız nefis domates sosunu ister kahvaltıda, isterseniz de farklı tariflerde kullanarak yemeklerinize lezzet katabilirsiniz. Peki kışlık domates sosu nasıl yapılır, ne kadar kaynatılır? İşte kış için domates sosu tarifi, malzemeleri ve yapımı...
#Kışlık Domates Sosu Nasıl YapılırCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, domatesiyle ünlü Ankara’nın Ayaş ilçesinde çiftçi kadınlarla tarlada ürün topladı, kışlık menemen yapımına eşlik etti. Emine Erdoğan menemen’in soğanlı mı soğansız mı olacağı konusunda da “Bazen soğanlı yaparım bazen soğansız” dedi.
#Emine ErdoğanNişantaşı, İstanbul’un en hareketli noktalarından biri. Gecesi ayrı güzel, gündüzü ayrı… Işıltılı caddeleri, rengârenk vitrinleriyle tam bir metropol semti. Üstelik her köşesinde farklı bir lezzet durağı var. Lahmacunun da, böreğin de, kruvasanın da en iyisi burada. Bilenlere sorduk, bir semt rehberi hazırladık.
#NişantaşıDomateslerin tam olgunlaşma dönemi olan ağustos ayıyla birlikte kış için konserve hazırlıkları hız kazanmaya başladı. Hemen her yemekte kullanılan domates konserveleri, yemeklere ayrı bir tat verirken aynı zamanda katkısız ve organik olması nedeniyle mutfaklarda her yıl kışlık domates adıyla hazırlanıyor. Peki evde kışlık domates konservesi nasıl yapılır? Domates konservesi tarifi için püf noktaları…
#Domates KonservesiMenemen nasıl yapılır: Soğanlı mı soğansız mı? Menemen deyince akla ilk gelen sorulardan biridir. Bu kez size sabahların en güzel uyanma sebebi menemenin soğanlı-soğansız her iki tarifini de paylaşıyoruz. Seçim sizin...İşte kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi menemen malzemeleri ve yapılışı.
#MenemenMenemen hepimizin çok sevdiği bir lezzet. Fakat sadece kahvaltıların değil günün her öğününün lezzet dolu kurtarıcısı olan menemen konusunda “İyisi nasıl olur?” sorusuna cevap vermek çok zor. Çünkü herkesin sevdiği menemenin tarifi ve malzemesi farklı. Kimi soğanlı kimi sarımsaklı menemen seviyor, kimi sulu kalmasını kimi iyice pişmesini istiyor. Bununla birlikte yine de lezzetli bir menemen yapmak isterseniz size bazı tavsiyeler sunabiliriz. İşte menemen yapımının incelikleri…
#Menemen Nasıl Yapılır