Misafir günlerinin vazgeçilmez lezzetidir kısır. Neredeyse herkesin gönlünde taht kurmuş olan bu salata hem çok pratik hem de çok lezzetli. Tarifin pratik olması herkesin lezzetli kısır yapabildiği anlamına gelmiyor ama buradaki püf noktalarını kullanan herkesin kısırı çok lezzetli olacak… Kısır nasıl yapılır? Lezzetli kısır yapmanın püf noktaları nelerdir? Kısır yaparken nelere dikkat edilmeli? Sorularının cevapları ve kısırınızı lezzetlendirecek olan püf noktalarını öğrenmek isterseniz, kısır tarifimiz ve püf noktalarımız hemen aşağıda…
#KısırKavun ve kuzukulaklı bir salata mı alırsınız yoksa karpuz, kırmızı soğan ve zeytinli bir salata mı? Üzümü ceviz ve koyun peyniriyle harmanlayıp ızgara tavuk ve et yanında sunmak da ferah bir seçenek. Kırmızı üzüm ayran aşında da çok güzel oluyor bence... Anjelik erik de tezgâhlarda; erikleri şeker ve suyla pişirip süzüyorum, çocuklarım erik suyunu çok seviyor. Pişmiş erikleri daha sonra blender’da zeytinyağı ve limon suyuyla çekip hoş bir sos elde ediyorum. Bu sosu taze fasulye pişirirken ve erikli kuru fasulye piyazı yaparken de kullanıyorum.
#Didem Şenol Tiryakioğluİstanbul’un lezzet haritasında herkesin bildiği çok sayıda köklü mekân vardır. Bunun yanı sıra sık sık yeni restoranlar da dışarıda yemek yemeyi sevenlere merhaba der. 2017 yılının son aylarında da çok sayıda kışlık açıldı. Bunlardan mutlaka denemeniz gereken 5 tanesini sizler için derledik…
#İstanbul