kiş nasıl yapılır haberleri sayfasında kiş nasıl yapılır hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 995 kiş nasıl yapılır haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kiş evlerimizde çok sık yapılan bir yemek değil ancak özellikle Fransız restoranlarında karşımıza çıktığında da pek hayır diyemiyoruz kendisine. Bu lezzeti evinin mutfağına taşımak isteyenler için en beğenilen kiş tariflerimizi derledik. İşte kabaktan mantara, ıspanaktan kavurmaya çeşit çeşit malzemelerle yapabileceğiniz kiş tarifleri...
#Kiş Nasıl YapılırAdını Fransa’da bir bölgeden alan quiche (kiş) Lorraine ya da Türkçe okunuşuyla kişloren, evimizin mutfaklarında yapılmıyor ancak damak zevkimize de uygun bir tarif. İç harcını dilediğiniz gibi şekillendirebileceğiniz kişloren ya da kiş ara sıcak olarak ya da çay saatlerinde servis edilebilir. Sizler de bu lezzeti evinizde denemek istiyorsanız kişloren tarifimize göz atabilirsiniz. Peki, kişloren (kiş) nedir ve nasıl yapılır? İşte, kişloren tarifi, yapımı ve malzeme listesi
#Kişloren TarifiKiş evlerimizde çok sık yapılan bir yemek değil ancak özellikle Fransız restoranlarında karşımıza çıktığında da pek hayır diyemiyoruz kendisine. Bu lezzeti evinin mutfağına taşımak isteyenler için en beğenilen kiş tariflerimizi derledik. İşte kabaktan mantara, ıspanaktan kavurmaya çeşit çeşit malzemelerle yapabileceğiniz kiş tarifleri...
#Kiş Nasıl YapılırHem sıcak hali hem soğuk hali yenilen kiş, Fransız mutfağından sonra ülkemizde de popüler bir hal aldı. Görüntüsü itibariyle pizzayı andıran kiş, her evde bulunan malzemelerle farklı şekillerde yapılabilir. Peki, kiş için gerekli malzemeler neler? İşte, ilk kez kiş yapacaklar için gerekli malzemeler ve yapılış aşaması
#Kiş NedirKiş Fransa'da doğmuş ardından buradan tüm dünyaya yayılmış bir hamur işi. Temelde kalıp halindeki kıtır bir hamurun içine yerleştirilen yumurta, süt ve çeşitli malzemelerden oluşan bir dolgudan ibaret. Yapılışı çok kolay olan kişin görüntüsü ise çok şık oluyor ve göz dolduruyor. Masaya getirdiğinizde ayakta alkışlanacak şık bir kiş tarifi arıyorsanız sizi böyle alalım çünkü tariflerimiz hemen aşağıda...
#KişKiş evlerimizde çok sık yapılan bir yemek değil ancak özellikle Fransız restoranlarında karşımıza çıktığında da pek hayır diyemiyoruz kendisine. Bu lezzeti evinin mutfağına taşımak isteyenler için en beğenilen kiş tariflerimizi derledik. İşte kabaktan mantara, ıspanaktan kavurmaya çeşit çeşit malzemelerle yapabileceğiniz kiş tarifleri...
#Kiş Nasıl YapılırSevgili lezzetsever dostlarım, bu hafta sizi kokusu ve tadıyla baş döndüren kiş tarifi ile Fransa mutfağına konuk etmek istiyorum. Her ne kadar Fransız mutfağının yıldızı olsa da dünya mutfağının da zirvesine yerleşmeyi başaran bu tuzlu bir tart türü olan “quiche”, dilimizde “kiş” olarak karşılık buluyor.Fransa’nın hem kahvaltı hem de yemek kültüründe önemli bir yere sahip olan bu lezzet, bizim için de özellikle son dönemlerde çay saatlerinin en keyifli eşlikçisi olarak kabul görüyor. Kişin dünya üzerinde et, peynir ve deniz ürünleri ile yüzlerce farklı çeşidi yapılsa da benim favorim her zaman sebzeliden yana oluyor. Damak zevkine göre ister sıcak ister soğuk olarak servis edilebilen bu tarifte en büyük görevi ise hamuru üstleniyor. Öyle ki kiş hamuru, iç malzemeye taban oluştururken, tarifin de tart formunu almasını sağlıyor. Benim bu tarifimde kiş hamurumun başrolünü lazanya üstleniyor. Türk mutfağının geleneksel börek kültürüne alternatif olarak doğan bu lezzet, ülkemizde çay saatlerinin yanı sıra kahvaltılarda, öğle yemeklerinde, akşam öğünlerinde hatta kutlama sofralarında dahi keyifle servis edilebiliyor.
#Kiş TarfiEkranların sevilen yarışması Gelinim Mutfakta’da bugün çay saatlerinize eşlik edecek pırasalı kiş tarifi yer alıyor. Sıcak yaz aylarında buz gibi bir limonata ile enfes bir uyum yakalayan pırasalı kişin yapımı da oldukça pratik. Pırasayı sevdiren tarif olarak menülerinizde her zaman yer alacak pırasalı kiş nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, işte tarifimiz ve yapım aşamaları…
#Pırasalı KişAdını Fransa’da bir bölgeden alan quiche (kiş) Lorraine ya da Türkçe okunuşuyla kişloren, evimizin mutfaklarında yapılmıyor ancak damak zevkimize de uygun bir tarif. İç harcını dilediğiniz gibi şekillendirebileceğiniz kişloren ya da kiş ara sıcak olarak ya da çay saatlerinde servis edilebilir. Sizler de bu lezzeti evinizde denemek istiyorsanız kişloren tarifimize göz atabilirsiniz. Peki, kişloren (kiş) nedir ve nasıl yapılır? İşte, kişloren tarifi, yapımı ve malzeme listesi
#Kişloren TarifiKiş evlerimizde çok sık yapılan bir yemek değil ancak özellikle Fransız restoranlarında karşımıza çıktığında da pek hayır diyemiyoruz kendisine. Bu lezzeti evinin mutfağına taşımak isteyenler için en beğenilen kiş tariflerimizi derledik. İşte kabaktan mantara, ıspanaktan kavurmaya çeşit çeşit malzemelerle yapabileceğiniz kiş tarifleri...
#Kiş Nasıl YapılırFransız mutfağının bir parçası olan kiş, pek çok ülkede popüler bir hamur işidir. Kiş, sıcak veya soğuk servis edilebildiği gibi tatlı veya tuzlu olabilir. İlk kez kiş yapacaklar olanlar için lezzetli bir tarif derledik. Ana malzeme olarak patlıcanın kullanıldığı bu tarifi, ister beş çaylarında isterseniz de davet sofralarında sunabilirsiniz. Peki, patlıcanlı kiş nasıl yapılır?
#Patlıcanlı KişHem sıcak hali hem soğuk hali yenilen kiş, Fransız mutfağından sonra ülkemizde de popüler bir hal aldı. Görüntüsü itibariyle pizzayı andıran kiş, her evde bulunan malzemelerle farklı şekillerde yapılabilir. Peki, kiş için gerekli malzemeler neler? İşte, ilk kez kiş yapacaklar için gerekli malzemeler ve yapılış aşaması
#Kiş NedirKiş Fransa'da doğmuş ardından buradan tüm dünyaya yayılmış bir hamur işi. Temelde kalıp halindeki kıtır bir hamurun içine yerleştirilen yumurta, süt ve çeşitli malzemelerden oluşan bir dolgudan ibaret. Yapılışı çok kolay olan kişin görüntüsü ise çok şık oluyor ve göz dolduruyor. Masaya getirdiğinizde ayakta alkışlanacak şık bir kiş tarifi arıyorsanız sizi böyle alalım çünkü tariflerimiz hemen aşağıda...
#KişBir tarafta Türk halk müziğinin usta yorumcusu Zara; diğer tarafta başarılı rap’çi Eypio. Sadece müzikal güçlerini değil, ruhlarını da birleştirdiler ve ortaya ‘İmdadım’ düeti çıktı. Bu onlar için bir ilk ama belli ki son değil. Zara “Bundan sonrasında da varım” diyerek beraber üretimlerinin devamını müjdeliyor.
#Meltem FıratlıUskumru balığı, Uskumrugiller ailesinin bir üyesidir. Sırtta aşağı doğru inen açık ya da koyu yeşilimsi mavi, üzerinde ise, lekeli bantlar bulunur. Bazı balık türleri ile sık sık karıştırılan uskumru balığı, yüksek oranda omega-3 olarak da bilinen balık yağı içeren türleri vardır. Uskumru balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir çorba tarifi olan düğün çorbası nasıl yapılır, hangi yöreye ait merak ediliyor. Düğünlerin vazgeçilmezi olan bu sağlıklı çorba aynı zamanda eskiden köylerdeki çetin soğuktan korunmanın da etkili bir yoluymuş. Şimdilerde yeniden mutfaklarımıza konuk olan düğün çorbası tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde...
#Düğün ÇorbasıUNESCO tarafından gastronomi dalında yaratıcı şehirler ağına dahil edilen Gaziantep'in en beğenilen lezzetlerinden biri de beyran. Gaziantep'in tescilli lezzetleri arasında yer alan beyran çorbası nezle ve grip gibi solunum yolu hastalıklarına karşı adeta bir şifa kaynağı oluyor. Bu eşsiz lezzeti evde hazırlamak isteyen vatandaşlar, beyran çorbasının nasıl yapıldığını ve tarifini sorguluyor. İşte, beyran çorbası tarifi...
#Beyran Nedir?Balık türleri gerek akvaryumlar için gerekse de insanlar için en önemli besin kaynaklarından biridir. Çünkü balık türleri içeriğinde önemli derecede protein, vitamin, mineral, yağ asidi gibi öğeleri barındırmaktadır. Elbette ki bu besin öğeleri bazı balık türlerinde daha yüksek değerde bazı balık türlerinde ise ona oranla daha düşük değerde olabilmektedir. Sokar balığı nasıl pişirilir, temizlenir, avlanır, faydaları nelerdir, özellikleri nelerdir, besin değerleri nasıldır detayları ile derledik.
Elma sirkesi ile turşu kurulup kurulamayacağı merak edilen konlardan biri. Turşu da kullanılan malzemeye göre sirke kullanımı da farklılık gösterebiliyor. Genellikle de turşu yapımında üzüm veya limon sirkesi tercih ediliyor. Peki elma sirkesi ile turşu yapılır mı? Turşu yapımında hangi sirke kullanılır? İşte ayrıntılar...
#Turşu YapımıKadınbudu köfte kış aylarında olduğu gibi soğuk olarak da tüketiliyor olması nedeniyle yazın favori yemek tarifleri arasında yer alıyor. Az malzemeyle tek bir öğün hazırlamak isteyenlere harika bir alternatif sunan kadınbudu köfte tarifi aynı zamanda doyurucu olmasıyla tercih ediliyor. Peki, evde kolay ve pratik kadınbudu köfte nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, kadınbudu tarifi ve yapılışı...
#Kadınbudu KöfteKefal balığı, halk arasında sıklıkla tüketilen bir deniz canlısı olarak bilinir. Türkiye sularında da yaşayan bu balık türü, özellikleri açısından birçok insan tarafından merak edilen canlılardan birisidir. Tüketilebilen bir balık türü olduğu için, avlama ve pişirme özellikleri açısından bilgi sahibi olunması gerekir. Kefal balığına dair tüm detayları sizler için derledik.
Kış aylarında kol gezen hastalıklara karşı mücadelede herkesin bir numaralı çayı bitki çayları. Aktarlarda ve marketlerde satılan çeşit çeşit çaylar arasında en tanıdık ve en yaygın olanı da muhtemelen ıhlamur. Poşet halinde de satılan ıhlamur çayı, yaprakları ve çiçekleriyle demlendiğinde çok daha sağlıklı oluyor. Peki ıhlamur nasıl yapılır? İşte ıhlamur çayı demlemenin en pratik, lezzetli ve sağlıklı yöntemi…
#IhlamurPeskütan Sivas’ta kış aylarında bol bol tüketilmek için baharda taze sütlerle hazırlanan bir yoğurttur. Uzun saklama ömrü sayesinde adını Sivas’tan bütün Türkiye’ye duyurmuş bir lezzettir. Peskütan nasıl yapılır? Evde peskütan yoğurdu hazırlamanın incelikleri nelerdir? Bu soruların cevapları ve peskütan yoğurdu tarifimiz hemen aşağıda…
#Peskütan NedirDenizler de bulunmakta olan birçok çeşitli balık olduğu bilinmektedir. Denizde bulunan balıklardan birisi de tombik balığı olarak ifade edilebilir. Tombik balığını duyan kişiler bu balık türü ile ilgili olarak detaylı bir şekilde bilgi edinmek istemektedir. Tombik balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Tombik balığı faydaları ve özellikleri nelerdir? Tombik balığı ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
Peynir özellikle kahvaltılarda olmazsa olmazların başında geliyor. Marketlerde çeşit çeşit peynir bulmak mümkün ancak peynirini evde yapmak isteyenler için de çeşit çeşit seçenekler mevcut. İşte katkısız doğal peynirler yemek isteyenler için çökelekten kaşara çeşit çeşit peynir tarifleri…
#Evde Peynir Nasıl YapılırYemek yaparken dikkat edilmesi gereken pek çok detay var. Özellikle bakliyatlar haşlanırken doğru bir şekilde pişirme yapılmalıdır. Yeşil mercimek için doğru pişirme yöntemi de bilinmelidir. Yeşil mercimek nasıl haşlanır? Yeşil mercimek haşlarken dağılmaması için ne yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Yeşil MercimekKış aylarının vazgeçilmez içeceği olan ve içerisinde yüksek miktarda potasyum, kalsiyum ve C vitamini bulunan salebin, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirten diyetisyen ve beslenme uzmanı Deniz Zünbülcan, içerisinde nişasta ya da kıvam arttırıcı katkı maddesi bulunan hazır saleplerden uzak durulması gerektiğini söyledi.
#SalepTescilli lezzetlerimizden olan arabaşı çorbası tek başına bir öğün olma özelliğindedir. Hindi, kaz veya tavuğun etiyle pişirilen sıcak çorba ile soğuk hamurun buluştuğu "arabaşı", İç Anadolu'da kış mevsiminin vazgeçilmez yöresel lezzeti olarak karşımıza çıkıyor. Arabaşı çorbası kadar hamuru yapımı ve yenmesi de ayrıca önem taşıyor. Arabaşı hamurunun çiğnenmeden ayna anda çorbayla tek seferde yutulması gerekiyor. Peki, arabaşı çorbası ve hamuru nasıl yapılır? İşte arabaşı çorbası ve hamuru ile ilgili tüyolar...
#ArabaşıBoza Osmanlı’dan günümüze kış aylarının vazgeçilmez içeceğidir. Özellikle geceleri tüketilmesi bir nevi gelenek haline gelen boza, fermente bir içecek olduğundan oldukça da faydalıdır. Koronavirüs pandemisi nedeniyle bağışıklık dostu fermente içeceklere ilginin de artmasıyla daha da popüler bir hale gelen boza evde de yapılabilir. Sizin için evde boza yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktalarını araştırdık ve bir boza tarifi hazırladık. Afiyet olsun…
#Boza Nasıl YapılırKış aylarında soğuk havalar kalp damarlarının büzüşmesine neden olarak kalp krizi riskini artırıyor. Bu nedenle özellikle kış aylarında kalp hastalıklarında artış yaşanıyor. Peki soğuk hava kalbimizi nasıl etkiliyor? Neden kış aylarında kalp krizi daha çok yaşanıyor? Kimler risk altında? Soğuklarda kalp sağlığımızı korumak için ne yapalım? İşte 11 soruda soğuk havalarda kalbimizi koruma rehberi…
#Kalp SağlığıSoğuk havalar kalp damarlarında büzüşmeye yol açarak kalp sağlığını olumsuz etkiliyor. Bu nedenle kalp krizi geçirme riski soğuklarda artıyor. Özellikle yaşlıların ve kalp rahatsızlığı olanların soğuk havalarda çok daha özenli ve dikkatli olması gerekiyor. Biz de soğuk havalarda kalp sağlığını korumak için yapılması gerekenleri Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Macit Bitargil ile konuştuk.
#Kalp Sağlığı