MENÜ

Kırmızı Et Tüketimi

Kırmızı Et Tüketimi ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Kırmızı Et Tüketimi haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 1.026 Kırmızı Et Tüketimi haberi bulunmuştur.

Kırmızı Et Tüketimi Haberleri

Kırmızı Et Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kırmızı Et Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kırmızı etin iyi olduğu nasıl anlaşılır? Kasaptan veya marketten kırmızı et alırken nelere dikkat etmek gerekir? Kırmızı etin bekleyip beklemediği nasıl anlaşılır?

D Vitamini Eksikliği Nedir D Vitamini Eksikliği Belirtileri Ve Tedavisi

D Vitamini Eksikliği Nedir? D Vitamini Eksikliği Belirtileri Ve Tedavisi

D vitamini eksikliği, sağlıklı adına vücudun en önemli gereksinimlerinden biridir. D vitamini eksikliği şiddetli belirtilere neden olan, vücutta çok farklı işlevler için kullanılır. Kemiğin ana yapı maddelerinden biri olan kalsiyumun emilebilmesi için D vitaminine ihtiyaç vardır. Sinir sisteminin, kasların aktif olarak etki edebilmesi ve bağışıklığın devam etmesinde önemli görevleri bulunur. Peki D Vitamini Eksikliği Nedir? D Vitamini Eksikliği Belirtileri Ve Tedavisi

4.12.2019Sağlık
Göz ağrısı neden olur ve nasıl geçer Göz ağrısına ne iyi gelir

Göz ağrısı neden olur ve nasıl geçer? Göz ağrısına ne iyi gelir?

Göz ve göz çevresinde yaşanan ağrı en sık karşılaşılan sorunlardan biri. Sağ göz ağrısı ve sol göz ağrısı günlük hayattı olumsuz derece etkilerken baş ağrılarına da neden olabilir. Özellikle kontakt türündeki lensleri kullanan kişilerde göz ağrısı şikayetleri bulunuyor. Peki, göz ağrısı neden olur ve nasıl geçer? Göz ağrısına ne iyi gelir?

4.12.2019Sağlık
Kırmızı eti ‘aklayan’ araştırma

Kırmızı eti ‘aklayan’ araştırma

Kanada, İspanya, Polonya ve Hollanda’dan bilim insanları, haftada 4 porsiyon kırmızı et tüketmenin kanser tehlikesi yaratmadığını öne sürdü.

2.10.2019Dünya
Kırmızı Et Ne Kadar Tüketilmeli

Kırmızı Et Ne Kadar Tüketilmeli?

Dengeli beslenmede proteinler önemli yer tutuyor. Protein ihtiyacının karşılanmasında et, yumurta, peynir, kuru baklagiller, süt ve yoğurt gibi besinlerin büyük bir rol oynadığını söyleyen Diyetisyen Nida Doğan, “Özellikle B12, demir, çinko, A ve E vitaminleri açısından yetersizlikleri olan kişiler mutlaka kırmızı et tüketmeli” diyor.

Kırmızı et üretimi açıklandı

Kırmızı et üretimi açıklandı

Kırmızı et üretimi, yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,1 azalışla 255 bin 455 ton oldu.

9.08.2019Ekonomi
Vejetaryen Beslenmenin Sağlığa Faydaları

Vejetaryen Beslenmenin Sağlığa Faydaları

Diyetisyen Meleksima Mahmutoğlu dengeli ve doğru uygulandığı takdirde vejetaryen beslenmenin pek çok hastalıktan korunmaya yönelik etkileri olduğunu belirterek, “Vejetaryen diyetler, düşük seviyelerde doymuş yağ, kolesterol ve hayvansal protein içerirken, yüksek seviyelerde karbonhidrat, diyet lifi, magnezyum, folik asit, C ve E vitaminleri ve antioksidanlar içermesi sebebiyle insan sağlığına birçok fayda sağlamakta” dedi.

Şifa kaynağı İzmir mutfağı

Şifa kaynağı İzmir mutfağı

Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Seda Genç, çok sayıdaki bitki türü ve 2 bin 600 yıllık zeytinyağı kullanımı geçmişi ile göz dolduran İzmir’in, gastronomik bir destinasyon olması için önerilerde bulundu.

Kansere Karşı 7 Etkili Beslenme Önerisi

Kansere Karşı 7 Etkili Beslenme Önerisi

Kanser tüm dünyada kalp ve damar hastalıklarından sonra en sık ölüme yol açan hastalık. Dünya Sağlık Örgütü'nün uluslararası kanser araştırmalarını yürüttüğü GLOBOCAN adlı projenin verilerine göre; geçtiğimiz yıl 18 milyon kişiye kanser tanısı kondu ve bu hastalıktan ölen hasta sayısı 9,5 milyonu aştı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Öçal kanserden korunmak için nasıl bir beslenme alışkanlığı edinmemiz gerektiğini anlattı, önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.

Tarım alanına beton vatana ihanettir

Tarım alanına beton vatana ihanettir

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Beştepe’de ağırladığı çiftçilere konuşmasında “Bu topraklar öyle rastgele kullanılsın diye değil, tarımsa tarım için kullanılması lazım. Yoksa her tarım alanına kalkıp biz beton yığınlarını dikersek bu vatana, millete ihanet ederiz” dedi.

7.03.2019Gündem
ABDli ünlü aktör Alec Baldwinden gezegeni kurtarmak için az et tüketin çağrısı

ABD'li ünlü aktör Alec Baldwin'den 'gezegeni kurtarmak için az et tüketin' çağrısı

ABD'li ünlü aktör Alec Baldwin, katıldığı etkinlikte iklim değişikliği ile mücadele ve dünyanın kurtarılabilmesi için beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi ve "kırmızı et tüketiminin azaltılması" çağrısı yaptı.

6.02.2019Dünya
2020’li yılların beslenme çantası

2020’li yılların beslenme çantası

Dünya artık içine doğduğumuz gibi değil. Sınırsız açgözlülükle birçok şeyin sonunu getirdik. Ama biraz da bu sayede yepyeni alanlar keşfettik. Rotayı tam gaz veganlığa çeviren beslenme âlemleri, bu felsefe etrafında çok yaratıcı şeyler söylüyor. Etin yerini sebzeler, inek sütünün yerini bitkisel sütler, şekerin yerini meyveler alıyor. Bin yıllık lahana, karnabahar, nohut bambaşka kılıklara bürünüyor. Alışverişe ya da restorana gittiğinizde zamanın gerisinde kalmamanız için sözlüğünüzü hazırladık. Ç. BEGÜM SOYDEMİR/bsoydemir@hurriyet.com.tr

27.01.2019Hürriyet Pazar
Buzdolabı boşsa bir anlamı yok

Buzdolabı boşsa bir anlamı yok!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Konya’da Hürriyet ve DenizBank işbirliği ile altıncısı düzenlenen ‘Tarım Zirvesi’nde konuştu. Gıda üretiminin yüzde 50 arttırılması gerektiğini belirten Pakdemirli, “Gıda ve tarım savunma sanayinden çok daha önemli. Uçağınız ve füzeniz olabilir ama buzdolabı boşsa bunun bir anlamı yok” dedi.

1.12.2018Ekonomi
Bilim insanları uyardı: Dünyanın geleceği için et yemeyi bırakmalıyız

Bilim insanları uyardı: Dünyanın geleceği için et yemeyi bırakmalıyız

Bilim insanları iklim değişikliği, su kıtlığı ve çevre kirliliği gibi sorunlarla başa çıkmak için "fleksitaryen" beslenme biçiminin benimsenmesi gerektiğini duyurdu. "Fleksitaryen" beslenme biçimi ağırlıklı olarak bitkilerden elde edilmiş gıdaların tüketimi anlamına geliyor.

Fazla yemekle bayramın tadını kaçırmayın

Fazla yemekle bayramın tadını kaçırmayın

Malum, önümüzde uzun bir Kurban Bayramı tatili var. Gerek bayramlar gerekse tatiller günlük beslenme rutinini bozuyor. Ancak kalp ve damar hastalığı, kalp yetersizliği, hipertansiyonu, diyabet gibi kronik hastalıkları olanların böyle günlerde de yemeği abartmamaları gerekiyor.

18.08.2018Seyahat
Kırmızı et üretiminde artış

Kırmızı et üretiminde artış

Toplam kırmızı et üretimi ikinci çeyrekte 266 bin 330 ton olarak tahmin edildi.

13.08.2018Ekonomi
Kırmızı et üretimi arttı

Kırmızı et üretimi arttı

Kırmızı et üretimi, yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artışla 253 bin 314 ton oldu.

11.05.2018Ekonomi
Beslenmeniz Saçlarınızı Nasıl Etkiliyor

Beslenmeniz Saçlarınızı Nasıl Etkiliyor?

Sağlıksız beslenmenin saç kalitesini düşüren en önemli etken olduğunu söyleyen Saç Bakım Uzmanı Serap Öztürk Niya, beslenmenin saç sağlığına olan etkilerini sizler için anlattı.

14.02.2018Saç
Kırmızı et tüketiminde 100 gram uyarısı

Kırmızı et tüketiminde 100 gram uyarısı

ALTINBAŞ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Salih Emri, kanserlerin yüzde 30’unun beslenmeyle ve inakviteyle ilişkili olduğunu belirterek, "Kanserlerin yüzde 50’si sağlıklı yaşam biçimi sürdürülerek ve doğru beslenmeyle önlenebilir. Kilolu insanda kanser riski daha fazla. Yani fazla kilolu insanlarda kanserlerin görülme riski zayıf kişiye göre iki kat artıyor" dedi. Emri, günlük 100 gram kırmızı et kullanımının kanser riskini yüzde 17 artırdığını söyledi.

5.12.2017Gündem
‘Et ithalatı 3-4 yıla biter’

‘Et ithalatı 3-4 yıla biter’

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, “Gelecek 3-4 yılda ithalatı durdurmak için çalışmalarda son noktaya geldik. Damızlık hayvan sayısının artması gerekiyor” şeklinde konuştu.

11.11.2017Ekonomi
Kırmızı et üretimi yüzde 3,4 azaldı

Kırmızı et üretimi yüzde 3,4 azaldı

TÜİK'in açıkladığı verilere göre kırmızı et üretimi, yılın ikinci çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,4 azalışla 260 bin 683 ton oldu.

10.08.2017Ekonomi
Kalın bağırsak kanseri neden olur

Kalın bağırsak kanseri neden olur?

Kolorektal cerrahi ve proktoloji (bağırsak ve makat hastalıkları) alanında çalışan Prof. Dr. Korhan Taviloğlu, kalın bağırsak kanseri hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.

29.06.2017Sağlık
Üreticiye 2 ayda 185 bin besilik hayvan dağıtılacak

Üreticiye 2 ayda 185 bin besilik hayvan dağıtılacak

Sektörün talebini karşılamak için başlatılan ithalat kapsamında Et ve Süt Kurumu tarafından getirilen büyükbaş besilik sığırların dağıtımı sürerken, üreticilerin hayvanların ırk özellikleri ve uygun fiyatından memnun oldukları bildirildi.

4.06.2017Ekonomi
‘Küçülerek’  büyüyoruz

‘Küçülerek’ büyüyoruz

Türkiye’de şarküteri pazarının yıllık büyüme hızının yüzde 5-6 aralığında olduğunu ifade eden Namet Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Kayar, büyümenin ise ağırlık olarak düşük gramajlı ambalajlı ürünlerden geldiğini söyledi. Kayar, “Dilimli ürün pazarı ilk girdiğimizde yüzde 10’lardaydı, şu anda yüzde 50’lere geldi” diye konuştu.

18.03.2017Ekonomi
Belediye Başkanının 1 TLlik tazminat davasına 1 kuruşlu protesto

Belediye Başkanı'nın 1 TL'lik tazminat davasına 1 kuruşlu protesto

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kırmızı et fiyatlarındaki artışın spekülasyondan ibaret olduğunu belirterek, "Kurban kesmek için ülkemizde yeterli hayvan var ama spekülatörler her zaman olduğu gibi yine piyasayı alt üst ediyor. Üreticilerimiz fiyatları abartmadan satarsa kurbanlıklar ellerinde kalmaz." değerlendirmesinde bulundu.

20.08.2016Gündem
Yaza girmeden formda kalın

Yaza girmeden formda kalın

Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte forma girmek isteyenlerin sayısı da artış gösteriyor. Zayıflamak ve fit bir vücuda sahip olmak için yapılması gerekenlerin başında kişiye uygun diyet ve egzersiz programlarını uygulamak geliyor.

29.03.2016Sağlık
30 maddede Türkiyede et dosyası

30 maddede Türkiye'de et dosyası

Türkiye’de et fiyatları son dönemde uçuşa geçti. Üreticiler de kasaplar da dert yanıyor. Bakanlık, ‘fahiş kâr peşinde koşan unsurlar’ı işaret ediyor. Olan yine tüketiciye oluyor. Peki et fiyatları neden bu kadar pahalı? Ucuz ve kaliteli et bulmak için ne yapmak gerek? Araştırdık.

Aşırı et tüketimine dikkat

Aşırı et tüketimine dikkat

Aşırı et tüketimi yüzlerce insanda bir çok problemin ortaya çıkmasına neden oluyor. Her yiyecekte olduğu gibi et tüketiminde de aşırıya kaçmamak gerekiyor. Protein açısından zengin bir yapıya sahip olan kırmızı et belli bir ölçüde yenildiğinde vücuda yarar sağlarken, fazla yendiği zaman sağlık sorunlarına neden oluyor. Aşırı et tüketiminin zararları nedir? Sizler için hazırladık.

1.01.2016Sağlık
Ebru Şallı, Osman Müftüoğlunun sorularını yanıtladı

Ebru Şallı, Osman Müftüoğlu'nun sorularını yanıtladı

Bu hafta Ebru Şallı’nın sağlık analizini yaptım. Beslenme konusunda dikkatli olduğunu söyleyen Şallı, spor yapmayı da yaşam tarzı haline getirmiş.

14.11.2015Magazin

Yazar Sonuçları

'İyi Yaşamak Hepimizin Ortak Hayali'

Global Wellness Day; Türkiye’de doğup tüm dünyaya yayılan, iyi yaşamın tüm insanların hakkı olduğunu savunan uluslararası bir gün. Öyle ki şu an tüm dünyada takvimlere eklendi bile. İşte bu anlamlı günün kurucusu Belgin Aksoy ile Global Wellness Day projesi ve iyi yaşam üzerine sohbet ettik.

13.12.2019

Kırmızı et aklandı mı

Geçtiğimiz haftanın en çok konuşulan sağlık haberi bir araştırma grubunun yayınladığı “kırmızı et” raporu oldu. McMaster Üniversitesi (Kanada) merkezli o raporda bilinenin aksine, kırmızı etin kalp ve damar hastalıklarını tetiklemediği, kanseri davet etmediği, şeker hastalığı ihtimalini arttırmadığı ileri sürülüyordu.

7.10.2019

Mutfağın milliyetçiliği olur mu?

Vasatlaşan damaklar ve yalan yanlış bilgilere dayalı beklentilerin geleneksel yemeklerimize yön vermeye başlaması ne acıklı. Çin’de olmuyor ama bizde oluyor! Belki bu yüzden Batı’da döner sıradan ‘fast food’, Pekin ördeğiyse ‘krallara layık’. Ama bence gerçek İskender de krallara layık...

6.04.2019

Fazla yemekle bayramın tadını kaçırmayın

Malum, önümüzde uzun bir Kurban Bayramı tatili var. Gerek bayramlar gerekse tatiller günlük beslenme rutinini bozuyor. Ancak kalp ve damar hastalığı, kalp yetersizliği, hipertansiyonu, diyabet gibi kronik hastalıkları olanların böyle günlerde de yemeği abartmamaları gerekiyor.

18.08.2018

Kırmızı etin fazlası zararlı

Fazla miktarda et tüketmek kanser riskini artırabilir ve ürik asit yükselmesine bağlı gut krizlerine neden olabilir. Özellikle yağlı etlere düşkünseniz, damar hastalıklarına ve kalp krizine davetiye çıkardığınızı da unutmayın...

6.08.2018

Hs-CRP testi neden önemli?

Biz kan testlerini sadece hastalıkların teşhisi ya da teşhisi konulmuş hastalıkların takibinde kullanmayız. Bazıları “gelecekte olabilecekler” hakkında da fikir verirler. Bunlardan biri de “yüksek hassasiyetli CRP testi” yani “Hs-CRP” analizleridir.

28.11.2017

Kolonoskopinizi yaptırdınız mı?

Kolonoskopi kolay uygulanabilen, acısı sızısı olmayan bir inceleme yöntemi. Bağırsaklarınızın içi “kolonoskop” adı verilen ve ucunda ışık yayan bir kamera bulunan aletle neredeyse milim milim taranıyor. Eğer varsa polipler yakalanıp temizleniyor ya da erken dönemde bir kanser söz konusuysa teşhis anında konulabiliyor.

25.10.2016

Reflü için 5 mühim tavsiye

Reflü yaygın sağlık sorunlarımızdan biri. Her dört kişiden biri reflüden şikâyetçi. Özellikle stresli işlerde çalışanlar, şehirlerde yaşayanlar ve sık sık dışarıda yemek zorunda kalanlarda sorun daha sık görülüyor.

18.11.2015

Ebru Şallı neler anlattı?

Bu hafta Ebru Şallı’nın sağlık analizini yaptım. Beslenme konusunda dikkatli olduğunu söyleyen Şallı, spor yapmayı da yaşam tarzı haline getirmiş.

14.11.2015