Kilo Kaybı
Kilo Kaybı Haberleri
Ülser hastaları nasıl beslenmeli? Ülser diyeti nasıl yapılır?
Sindirim sistemini etkileyen ülser, mide dokusunda meydana gelen yaralar ve iltihaplanmalar olarak kendini gösteriyor. Hayat kalitesini düşüren bir mide hastalığı olarak dikkat çeken ülser, beslenme düzeninde yapılan değişikliklerle belli ölçüde kontrol altına alınabiliyor. Gastroenteroloji Uzmanı Uzm. Dr. Halil Genç, ülser ile ilgili merak edilenleri anlattı.
Cilt Kuruluğu Guatr Habercisi Olabilir
Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sarper Işıksel, tiroid dokusundan az hormon salgılanan erişkinlerde yorgunluk, halsizlik, kabızlık, yaz günü bile üşüme, çalışma isteğinin kaybolması, saç dökülmesi, tırnak kırılması, cilt kuruluğu olduğunu ifade ederek bu belirtilerin guatr habercisi olabileceğini dile getirdi.
Cilt Kuruluğu Bu Hastalığın Habercisi Olabilir
Tiroid hastalıklarının iyot eksikliğine, ailevi eğilime ve günlük yaşam koşullarından kaynaklanan kişisel özelliklere bağlı ortaya çıkabileceğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sarper Işıksel, tiroid dokusundan az hormon salgılanan erişkinlerde yorgunluk, halsizlik, kabızlık, yaz günü bile üşüme, çalışma isteğinin kaybolması, saç dökülmesi, tırnak kırılması, cilt kuruluğu olduğunu ifade ederek bu belirtilerin guatr habercisi olabileceğini dile getirdi.
Daha Dolgun Göğüsler Mümkün mü?
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, göğüs estetiği hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
Ülser Hastaları Buharda Pişmiş Yemekleri Tercih Etmeli
Sindirim sistemini etkileyen ülser, mide dokusunda meydana gelen yaralar ve iltihaplanmalar olarak kendini gösteriyor. Hayat kalitesini düşüren bir mide hastalığı olarak dikkat çeken ülser, beslenme düzeninde yapılan değişikliklerle belli ölçüde kontrol altına alınabiliyor. Gastroenteroloji Uzmanı Uzm. Dr. Halil Genç, ülser ile ilgili merak edilenleri anlattı.
Obezitenin Vücudumuza ve Sağlığımıza Etkileri
Vücutta aşırı miktarda yağ birikmesi olarak tanımlanan obezite, sadece fazla kiloya sahip olmak anlamına gelmiyor. Sağlığı pek çok yönden olumsuz etkileyen obezite hakkında Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Yalım Uçtum önemli bilgiler verdi.
Her 100 ergenden 1’inde yeme bozukluğu gelişiyor
Takıntılı bir şekilde kalori mi sayıyor? Her yemek sonrasında banyoda çok uzun süre kalıyor mu? Kilosunda kısa sürede büyük bir değişim oldu mu? Sürekli bedeni hakkında olumsuz şeyler mi söylüyor? Son zamanlarda egzersiz yapmada aşırıya mı kaçıyor? Ergenlik çağındaki çocuğunuzda bu belirtilerden bazıları varsa, dikkat! Çocuk ve Adolesan/Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Müjgan Alikaşifoğlu bu değişimlerin ergenlerde görülme sıklığı giderek artan yeme bozukluğunun habercisi olabileği uyarısında bulunuyor!
Kistik Ekinokokkoz nedir, belirtileri nedir?
Ekinokokkoz ya da diğer adlarıyla kist hidatik, hidatidoz veya halk arasında türüne bakılmaksızın bilinen adıyla kist hastalığı, Echinococcus türü şerit solucanlarının sebep olduğu bir paraziter hastalıktır. Peki Kistik Ekinokokkoz nedir, belirtileri nedir?
Diyetle Verilen Kiloyu Korumanın Şifreleri
Diyetle verilen kiloların tekrar alınmaması, diyetin kendisinden daha zor bir durum olarak bilinir. Pek çok kişi diyetle zayıflamayı başarsa da, sonrasında yaptıkları bazı beslenme hataları sonucunda geçmişe göre daha fazla kilolu olarak hayatına devam etmek zorunda kalabilir. Peki diyetle zayıflayan bir kişi, ulaştığı ağırlığı koruyabilir mi? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Kenan Yıldırım, çok merak edilen bu sorunun yanıtını verdi.
Bu Kanser Belirtilerini Göz Ardı Etmeyin!
Son yıllarda akciğer, prostat ve meme kanserinden sonra en çok görülen ve en çok yaşam kaybına neden olan kanser türlerinden biri olan kolorektal kanserler hakkında merak edilenleri Genel Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Muhammed Zübeyr Üçüncü’den öğrendik…
Yağ Yaktıran Lahana Çorbası Diyeti
Yaz bitti ve tatil boyunca aldığımız kilolar ile baş başa kaldık. Seyahatler, hafta sonu kahvaltıları, davetler, kaçamaklar derken az çok hepimiz kilo aldık. Şimdi aldığımız kiloları verme vakti!
Aydınlı 11 yaşındaki Sedat’a, Almanya’dan müjde
Ege Üniversitesi’nde lösemi tedavisi gören Sedat Tok (11) için Almanya’da yüzde 100 uyumlu donör bulundu. Daha önce de Almanya’dan bulunan tam uyumlu donörde bulaşıcı hastalık olduğu ortaya çıkınca ilik nakli ertelenen Sedat, nakil işlemlerinin başlatılması için hastaneye yatırıldı.
Kolera hastalığı nedir, nasıl bulaşır?
Kolera, Vibrio cholerae isimli bakterinin neden olduğu bağırsak enfeksiyonuna bağlı olan, akut ve şiddetli ishal ile seyreden bir hastalıktır. Kolera, kalabalık ortamlarda yaşayan savaş, yoksulluk ve doğal afetlerden etkilenen topluluklarda kolayca yayılıp ölümlere yol açabilmektedir. Peki Kolera hastalığının belirtileri nelerdir, hastalık nasıl bulaşır?
Tüberküloz (Verem) Hastalığı Nedir?
Verem; Mycobacterium tuberculosis denilen basille oluşan, tedavi edilmezse ölümle de sonlanabilen, hava yolu ile bulaşan bir hastalıktır. Peki Tüberküloz (Verem) hastalığının belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl olur?
Teşhis konulamayan hastalıklarda lenfoma olasılığı araştırılmalı
Lenfomanın birçok hastalığı taklit ettiğini söyleyen Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Güven Çetin, “Boyun, koltuk altı veya kasıktaki lenf bezlerinin ağrısız şişmesi, yorgunluk, halsizlik, açıklanamayan kilo kaybı, ateş, uzun süreli enfeksiyonlar ve gece terlemesi gibi belirtilerden herhangi biri varsa ve bunun nedeni saptanamıyorsa, hastanın lenfoma olasılığı açısından da araştırılması gerekmektedir” dedi.
Ülseratif kolit nedir, belirtileri nelerdir?
Ülseratif kolit nedir ve bu hastalıktaki belirtiler nelerdir sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor.Kolit kalın bağırsak olarak bilinen kolonu etkileyen bir hastalıktır. İltihaplanma olarak adlandırılan kolit, kalın bağırsakta tahriş ve şişmeye neden olarak buradaki iç astarda ülser denen yaralara yol açar. Peki Ülseratif kolit belirtileri nelerdir? İşte konu hakkında detaylar
Bipolar bozukluk nedir, Bipolar bozukluğun manik dönem belirtileri nasıl anlaşılır?
Bipolar bozukluk tıbbi olarak manik depresif olarak adlandırılır. İki uçlu bozukluk olarak tanımlanan bu hastalıkta iki tip ruhsal bozukluk vardır. Bu durumlar taşkınlık( mani) ve çökkünlük(depresif bozukluk) olarak tanımlanabilir. Peki Bipolar bozukluk nedir, Bipolar bozukluğun manik dönem belirtileri nasıl anlaşılır?
Gaz sıkışması nedir? Gaz sıkışması belirtileri nelerdir?
Şiddetli karın ağrılarıyla günlük hayatı felç eden gaz sıkışması sıradan bir sağlık sorunu gibi dursa da yaşattıklarıyla oldukça ağırdır. Kişinin elini kolunu bağlayan ağrıların geçmesi ise sanıldığı kadar kolay değildir. Dr. İsmail Çelik, gaz sıkışması hakkında önemli bilgiler veriyor.
Majör depresyon nedir? Majör depresyon nasıl tedavi edilir?
Depresyon çeşitleri arasında yer alan majör depresyon, kişilerin günlük ve sosyal hayatlarını etkileyen ciddi bir psikolojik rahatsızlık olarak tanımlanıyor. Belirtileri kişiden kişiye değişse de uzmanlar genellikle, konsantrasyon bozukluğu, üzüntü ve çaresizlik gibi duygu bozuklukları ile majör depresyonun kendisini gösterdiğini belirtiyor. Peki, majör depresyon nedir? Majör depresyon nasıl tedavi edilir?
Sertab Erener'in hastalığı kolit nedir?
Sertab Erener, yıllar önce mücadele ettiği kolit hastalığıyla ilgili ilk kez konuştu. Harbiye Açıkhava Sahnesi'nde sevenleriyle buluşan Sertab Erener, uzun yıllar kolit hastalığı ile mücadele ettiğini ve kalın bağırsağının alındığını, ince bağırsağıyla yaşamını sürdürdüğünü söyledi. Erener'in açıklamaları ardından kolit hastalığı bir kez daha gündeme geldi. Peki, kolit hastalığı nedir?
Bipolar bozukluk nedir, nasıl anlaşılır?
Bipolar bozukluk sık gözlenen, ciddi ve hayat boyu kişinin yaşamını etkileyen bir sağlık sorunudur. Belirtileri kişiden kişiye değişiklik gösteren bipolar bozukluk, ilişkilerde bozulmalara, iş veya okul hayatında zorlanmalara neden olabilir. Peki, bipolar bozukluk nedir, nasıl anlaşılır?
Sağlıklı kilo vermek istiyorsanız sürekli tartılmayın!
Diyetisyen Ezgi Mısırlı, tek yönlü beslenmeye ve günlük su tüketimine dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulunuyor ve sağlıklı kilo vermenin yollarını anlatıyor.
Diyet Yapmakta Zorlananlar İçin Alternatif Bir Yöntem: Mide Botoksu
Son dönemde sıkça adını duymaya başladığımız mide botoksu yöntemi, özellikle diyet yapmakta zorlanan, sürekli açlık krizleri ile diyeti sonlandıran, fazla kilo ve obeziteye bağlı sağlık sorunları sebebiyle kilo vermede başarısız olan kişilerde son derece etkili sonuçlar veriyor. Midenin belirli noktalarına botoks maddesi uygulanması esasına dayanan bu yöntemle ilgili merak edilenleri Op. Dr. İsmail Özsan anlattı.
Kollarda oluşan sarkmalardan kurtulmanın bir yolu var mı?
Fazla kilolu olma durumu vücudun diğer bölgelerinde olduğu gibi kollarda da kozmetik problem olarak ortaya çıkabilmektedir. Özellikle üst kol bölgesinin yer çekimine göğüs geren alt bölümü günlük hayattaki kol egzersizlerinden fayda görememekte, kötü görünecek şekilde yağ depolamakta ve sarkabilmektedir. Estetik Plastik Ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Onurkan İdacı konu hakkında bilgiler verdi.
Gün içinde fazla tartılmak sağlıksız kilo vermeye sürüklüyor
Kilo verme sürecinde tartıda beliren sayılara fazla takılmamak gerektiğinin altını çizen Diyetisyen Ezgi Mısırlı, sağlık kilo verebilmenin yollarını sıraladı.
Fıstık Ezmesinin 7 Bilinmeyen Faydası
Fıstık ezmesine alerjiniz yoksa size bu harika besinin sayısız faydalarından bahsedeceğiz. Kahvaltı, spor öncesi, ara öğün ya da akşam yemeği... Fıstık ezmesini her öğünde tüketebilirsiniz. Protein, potasyum ve sağlıklı yağ deposu fıstık ezmesinin birçok faydası var. İşte fıstık ezmesinin 8 faydası...
Sürekli Tartılmak Kilo Vermeye Engel mi?
Diyetisyen Ezgi Mısırlı, "Kilo denetim sürecinde olanlar için her sabah tartıya çıkmak korkulu bir süreç haline gelebiliyor. Bunu aslında kişinin kendisi yapıyor çünkü kilo verme sürecinde tartıda beliren sayılara fazla anlam yükleme algısı gelişiyor. Her sabah tartılmak bile fazla bulunurken, gün içinde 2 belki de 3 kez tartılmak sağlıksız bir şekilde kilo verme yoluna sürüklüyor" dedi.
Hızlı Kilo Alıp Vermek Göğüsleri Sarkıtıyor!
Estetik Plastik Ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayşen Bilge Sezgin, ilerleyen yaşlarda meme deformitelerinin daha sık görülebileceğini, fakat hızlı gelişim, hormon dengesizliği, genetik asimetriler, ani kilo kaybı gibi nedenlerden dolayı da erken yaşlarda, hatta ergenlik dönemlerinde de memede sarkmalar görülebileceğini belirtti.
Mehmet Ali Erbil: Bir uyandım sadece dilimi oynatabiliyorum
Evinin banyosunda düşerek yaralandıktan sonra 235 gün yoğun bakımda kalan Mehmet Ali Erbil, doktorların deyimiyle 'bu yılın mucizesi'ni gerçekleştirdi. Ölümün kıyısından dönen ünlü şovmenle, ikinci hayatının ilk bayramı öncesinde evinde buluştuk. Kaza gecesinden yoğun bakım sürecine yaşadığı her şeyi konuştuk.
Glütensiz Beslenme ile Kilo Kaybı Kolaylaşıyor
Son zamanların popüler beslenme trendlerinden birine dönüşen glütensiz beslenme ile ilgili tartışmalar sürüyor. Glütenin buğday, arpa ve çavdarda bulunan bitkisel kökenli bir protein olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, glütensiz beslenmenin püf noktalarını anlattı.
Bruselloz (peynir hastalığı) nedir?
Bruselloz, zoonotik hastalıklardan bir tanesidir. Peynir hastalığı olarak da bilinen bruselloz, insanlara esas olarak pastörize edilmemiş süt ve süt ürünlerinden, iyi pişirilmemiş etlerden bulaşır. Peki, bruselloz tam olarak nedir, bulaşıcı mı?
Frengi nedir, nasıl anlaşılır ? Frengi hastalığı nasıl tedavi edilir?
Frengi hastalığının etkeni Treponema pallidum adı verilen bir bakteridir. Genellikle cinsel yolla geçen bu hastalıkta, anneden bebeğe bulaşma ihtimali de oldukça yüksektir. Frengi hastalığı, taşıyıcı olan bir kimsenin kanının başka bir kişinin yarasıyla teması sonucu bulaşabiliyor. Peki, Frengi nedir, nasıl anlaşılır ? Frengi hastalığı nasıl tedavi edilir? İşte, frengi hastalığı hakkında detaylı bilgiler.
Kollarda oluşan sarkmalardan kurtulmak mümkün mü?
Fazla kilolu olma durumu vücudun diğer bölgelerinde olduğu gibi kollarda da kozmetik problem olarak ortaya çıkabildiğini söyledi. Estetik Plastik Ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Onurkan İdacı kol sarkmaları için neler yapılması gerektiğini anlatıyor.
Çölyak hastalığının belirtileri nelerdir?
Diyetisyen Ezgi Mısırlı, son dönemlerde sıklıkla karşılaşmaya başladığımız ve önüne geçilmediği taktirde oldukça ciddi sonuçlar doğuran bir hastalık haline gelen çölyak hastalığı konusunda uyardı.