TV8 ekranlarında yayınlanan gündüz kuşağı yemek programı Yemekteyiz'de heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Her hafta birbirinden farklı yarışmacıların hazırladığı menülerle hünerlerini gösterdiği Yemekteyiz'de haftanın finali gerçekleşti ve bir isim birinci oldu. Peki, Yemekteyiz'de bu hafta kim birinci oldu? İşte, 3-7 Haziran haftası Yemekteyiz kazananı.
#Yemekteyiz'de Bu Hafta Kim Birinci Oldu?Kısa bir süre sonra sezona ara verecek olan Yemekteyiz yepyeni bölümleriyle kaldığı yerden devam ediyor. Birincisini 10 bin TL’lik çekle ödüllendiren Yemekteyiz, yeni haftanın açılışını 3 Haziran’da yaptı. Peki, Yemekteyiz’in bu haftaki yarışmacıları kimler?
#YemekteyizGünümüzün en sık şikayet edilen sağlık sorunlarından biri olan bel, omuz, bilek ve diz ağrılarına yol açan nedenlerin başında aşırı kilo, hareketsiz yaşam şekli ve karbonhidrat ağırlıklı beslenmenin geldiğine dikkat çeken Dr. Sinan Akkurt, bu üç etkenin de birbirini tetiklediğini savunuyor.
#Kemik Suyu Çorbanın FaydalarıYAŞAR Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Program Sorumlusu Dr. Eylem Ezgi Fadıloğlu, soğuk havaların etkisini iyice artırdığı bu günlerde, bağışıklık sistemini güçlendirecek süper gıdalar olarak bilinen balık, kemik suyu çorba, kefir, kakao, ceviz, zencefil, baklagiller ve zeytinyağı gibi besin değeri yüksek gıdaların tüketilmesiyle, kış hastalıklarından korunarak sağlıklı yaşamın mümkün olduğunu söyledi.
#İzmirMalum yarım bayram. Kurban Bayramı’nda et yemek için fazlasıyla motive oluyoruz. Ancak şu bir gerçek ki protein yüklemesi kolesterol yükselmesine de yol açıyor. Uzmanlar bu nedenle, etin sebzelerle hazırlanmasını öneriyor. Elbette beslenmenin matematiğinde, bir doğru bir yanlışı götürmüyor. Ama en azından, böyle pişirmek kolesterol yükseltici etkiyi azaltıyor.
Konsome Fransız mutfağına ait bir tür çorbadır. Özelliği şeffaf ve tortusuz olmasıdır. Bu şeffaflık süzülerek değil özel bir berraklaştırma yöntemiyle elde edilir. Peki konsome nasıl yapılır, nasıl kullanılır? İşte iyi bir aşçı olmanın ilk kurallarından biri olan konsome yapımıyla ilgili aklınıza takılan soruların cevapları…
#Konsome NedirHerkesin çok sevdiği tavuk ürünlerinden birisi kemiksiz tavuk olarak bilinmektedir. Kemiksiz tavuk hem lezzetli hem de çok kullanışlı bir yiyecektir. Kemik bulunmayan bu tavuk türü ile çok sayıda yemek yapma şansınız vardır. Sizler için Tavuk göğsü nasıl haşlanır? Kemiksiz tavuk göğsü haşlama suyuna ne konur, kaç dakikada haşlanır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tavuk GöğsüAtaşehir’deki The Salaş sakatat ağırlıklı bir menü sunuyor. Özellikle kuzu ve oğlak... Ayrıca burada, yediğim en lezzetli yağlı kara, bir de Kıbrıs’ta tattığım en lezzetli şeftali kebabı düzeyinde bir şeftali kebabı var... Bunlara gününe göre değişen süper bir çorba, tatlı ve piyasa düzeyinin 10 kat üstü bir şalgamla ayran da ekleyin...
#The SalaşGribin ve diğer mevsimsel solunum yolu enfeksiyonlarının iyiden iyiye arttığı bu dönemde pek çok uzman, bağışıklık sistemini güçlü ve sağlıklı tutmanın önemli olduğunu söylüyor. Bunun için dengeli ve yeterli beslenmeye özen gösterilmesi gerekiyor. Peki hangi besinler kış hastalıklarına karşı kalkan oluyor? Uzman Diyetisyen Aslıhan Altuntaş, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkYılbaşı mezeleri özenle hazırlanan aile yemeklerinin vazgeçilmezidir. Sizlere yılbaşı sofranızı süsleyecek birbirinden LEZİZZ yılbaşı meze çeşitleri hazırladık. 13 farklı 2024 yılbaşı mezesi tarifleri haberimizde...
#Yılbaşı Meze ÇeşitleriHava soğuyor, kış aylarına merhaba demeye hazırlanıyoruz. Ancak bu mevsim ne yazık ki beraberinde hastalıkları da getirebiliyor. Gecelerin uzun olması, kapalı alanlarda daha çok vakit geçirilmesi ve hareketsizlik tetikleyici unsurlar... Bu aralar mevsimsel hastalıklardan korunmak ve bağışıklığı yükseltmek herkesin önceliği. Benim de şifalı çorbadan altın süte bünyemize güç verecek tarif ve önerilerim var.
#KışHer yıl 24 Ekim Dünya İşkembe Günü olarak kutlanıyor. Bizdeyse en çok çorbası meşhur. Kiminin içine bağırsaktan önceki son kısmı ifade eden şirden katılıyor kiminin içine işkembeden çıkan etli kısım yani ‘damar’ ekleniyor... Büyükçe doğranan işkembe, yani tuzlamaysa pek çoğumuzun favorisi. Temizliği ustalık isteyen ve yapımı da oldukça meşakkatli bu çorbanın en iyisini nerede yeriz, jürimize sorduk.
#GİZEM DİNÇBAŞKazasker’deki Konyalılar İstanbuldaki favorilerimden. Etli ekmek her zamanki gibi çok iyi. Yüzde yüz kuzu. Kullanılan un mükemmel. İki farklı un ve sertlik vermesi için kepek katılmış. Ticari maya değil ekşi maya kullanıyorlar. Kuşbaşılı ve peynirli ekmekler de iyi. İçinde Konya obruk peyniri de olan ve sıkma denen lavaşı da çok sevdim. Eskisi kadar iyi olmayansa kuzu fırındı.
#Vedat MilorYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 10 aylık bebek ne kadar uyur, 10 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 10 aylık bebek kilosu, 10 aylık bebek bakımı, 10 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 10. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 9 aylık bebek ne kadar uyur, 9 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 9 aylık bebek kilosu, 9 aylık bebek bakımı, 9 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 9. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekDışarıdan bakıldığında pek öyle görünmüyor ama gösteri dünyasındaki ünlülerin işi gerçekten çok zor. Özellikle de kadınların. Neden mi? Çünkü öncelikle kariyerlerine başlarken belli bir fiziksel görünüme sahip olmaları gerekiyor.
#Salma HayekJaponya’da erişte işi gastronomik bir hedefe yönelmiş. Üç farklı şekli var: Ramen, soba ve udon. Ramen hemen herkesin favorisi. Her yiğidin yoğurt yiyişi gibi her ramen’cinin farklı bir stili var. En lezzetli tarafı olan çorbası için farklı et, kurutulmuş balık ve sebzeler kullanılıyor.
#JaponyaTarihi Şahin Lokantası geçen hafta yine Beyoğlu’nda ikinci şubesini açtı. Bu yeni şubede başrol, dönerin... İstanbul’un bu ikonik esnaf lokantasını sahibi ve işletmecisi Cengiz Şahin’le konuştuk: “Burada sunduğumuz yemeklerin reçetesi lokantanın açıldığı 1967 yılından beri aynı. Yıllar geçti, Beyoğlu değişti ama müşteri portföyümüz değişmedi. Hâlâ CEO ve işçi aynı masada yemek yiyor.”
#Tarihi Şahin LokantasıBiraz kereviz kabuğu, soğan, havuç, pırasa ve varsa mantar saplarıyla nefis bir sebze suyu hazırlayalım, sonra bu suyu taze baharatlı ve bademli bir çorbada kullanalım. Buğdaylı-levrekli çorba yapmak isteyenlere önerimse bu tarifi mutlaka balık suyuyla yapmaları...
#ÇORBAÖzellikle kadın yıldızlar arasında geçip giden zamana direnme yarışının yaşandığı Hollywood'da bu işi gerçekten çok iyi başaran ve bu yüzden öne çıkan birkaç tane isim var. Bunlar, ellerindeki her tür imkanı kullanıp yıllar ne kadar hızla geçerse geçsin, fiziksel görünümlerini koruyorlar.
#Salma HayekHavaların soğuması ile, grip, nezle, soğuk algınlığı ve halsizlik baş göstermeye başladı. Kendimizi bu halsizlik ve virüslere karşı korumak için beslenmemize daha fazla özen göstermemiz gerekiyor. Vitamin ve mineraller açısından zengin, antibiyotik etkili bazı besinler ile hazırlayacağınız yemekler vücut direncinizi korurken, bağışıklık sisteminizin de iyileşmesine yardımcı olabilir. İşte kışın yemek menülerinize dahil edebileceğiniz sağlıklı ve lezzetli tarifler.
#Sponsorlu İçerik