Diğer ismi harnup olan keçiboynuzunun tohumundan, özünden ve aynı zamanda tozundan da yararlanılıyor. Pek çok kişi tarafından sevilmese de keçiboynuzu besin değerleri bakımından mutlaka tüketilmesi gereken bir bitki. İşte doğal antioksidan keçiboynuzunun faydaları…
#Keçiboynuzunun FaydalarıAnavatanı Yunanistan, Fas, Tunus ve İsrail olan keçiboynuzu, Türkiye'de Akdeniz sahil şeridinde yetişiyor. Birçok hastalığa karşı şifa kaynağı olarak bilinen keçiboynuzu ülkemizde severek tüketiliyor. Karbonhidrat, yağlar ve sodyum açısından zengin olarak keçiboynuzu, aynı zamanda A ve C vitamini açısından da oldukça zengin bir besin. Peki, keçiboynuzunun faydaları nelerdir?
#Keçiboynuzunun FaydalarıKeçiboynuzu, akciğer kanseri riskini azaltması başta olmak üzere birçok hastalığa şifa olarak biliniyor, Uzmanlar keçiboynuzunun enerji değeri yüksek bir gıda olduğunu ve potasyum, kalsiyum içermesi nedeniyle oldukça faydalı olduğunu vurguluyor. Vatandaşlarda keçiboynuzun faydaları hakkında internette araştırma yapmaya devam ediyor. Peki keçiboynuzunun faydaları neler? Keçiboynuzu nelere iyi gelir?
#KeçiboynuzuKeçiboynuzu genellikle keçiboynuzu ağacının meyvesini veya kabuklarını ifade eder. Keçiboynuzu ağaçları Akdeniz bölgesine ve Orta Doğu'ya özgüdür, ancak ağaçlar artık dünyanın çoğu yerinde bulunmaktadır. Keçiboynuzun faydalarını hemen hemen herkes bilir. Ancak bunun yanı sıra keçiboynuzunun özü de en az kendisi kadar faydalıdır. Peki, keçiboynuzunun özü ne gibi faydalar sağlar detayları ile derledik.
#Faydaları