EKSTRA
MENÜ

Kebap Çeşitleri

ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 415 haberi bulunmuştur.

Kebap Çeşitleri Haberleri

Kebabından köprüsüne... Adana’da 10 adım

Kebabından köprüsüne... Adana’da 10 adım

Adana denince aklımıza lezzetli mutfağı gelse de kentin ziyaretçilerine sunacağı çok daha fazla şey var... Antik kentlerinden müzelerine kadar şehrin gezip görülesi noktalarını jürimize sorduk.

28.03.2021Seyahat
Dünyanın en meşhur 10 Türk yemeği

Dünyanın en meşhur 10 Türk yemeği

Türk mutfağı; gerek lezzeti gerekse besleyiciliği açısından Anadolu’nun yanı sıra diğer coğrafyalarda da beğeni kazanmış, dünyanın önde gelen mutfak kültürlerinden biri haline gelmiştir. Dolayısıyla bu topraklardan çıkan ve ünü dünyaya yayılan onlarca lezzetten söz edilebilir. Bunların içinde en dikkat çekenleri ise en meşhur Türk yemekleri listemizde bulabilirsiniz.

Baharda yolunuzu Hatay’a mutlaka düşürün

Baharda yolunuzu Hatay’a mutlaka düşürün

Binlerce yıllık tarihinde farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Hatay son dönemde gezginlerin favori rotası. Henüz keşfetmediyseniz; doğal güzellikleri, zengin tarihi mirası ve mutfağı ile dikkate değer bu şehri bahar planlarınıza almalısınız.

23.02.2020Seyahat
Tost yaparak başladı lokanta işletmecisi oldu

Tost yaparak başladı lokanta işletmecisi oldu

Iğdır’ın Karakoyunlu ilçesinde yaşayan 2 çocuk annesi Hanım Kızıl (39) 7 yıl önce tost yaparak başladığı işinde lokanta işletmecisi oldu. Ev yemekleriyle müşterilerine hizmet veren Hanım Kızıl, "Karakoyunlu ilçesinde tek lokantayız. Ben olmasam insanlar Iğdır’a gidecek veya bisküvi ile karnını doyuracak. Eşimle beraber işimizi yürütüyoruz" dedi.

2.12.2019Ekonomi
Manisa’nın 300 yıllık lezzeti: Manisa kebabı

Manisa’nın 300 yıllık lezzeti: Manisa kebabı

Manisa’ya gelen ziyaretçiler Manisa kebabının tadına bakmadan gitmiyor.

10.05.2019Nerede Ne Yenir
Şanlıurfanın sadece iki ay tüketilebilen özel lezzeti: Keme kebabı

Şanlıurfa'nın sadece iki ay tüketilebilen özel lezzeti: Keme kebabı

Şanlıurfa'da, ilkbahar yağışlarıyla ortaya çıkan keme mantarından yapılan ve yüksek fiyatına rağmen ilgi gören ‘keme kebabı’ sofraları süslemeye başladı. Keme kebabı, sadece mart ve nisan aylarında tüketilebiliyor.

19.03.2019Seyahat
Sadece 1,5 ay yapılabiliyor, yüksek fiyatına rağmen her gün yiyen var

Sadece 1,5 ay yapılabiliyor, yüksek fiyatına rağmen her gün yiyen var

Dağlık bölgelerde yağışlara bağlı olarak toprak altında yetişen ve patatese benzeyen keme mantarının etle buluştuğu "keme kebabı", sadece mart ve nisan aylarında tüketilebiliyor. Kebap ustalarından Şükrü Bayram, "Bu kebabın yaklaşık 1,5 aylık süresi var ondan sonra olmaz. Geçen yıl keme çok yoktu o yüzden fiyatı daha yüksekti ama bu yıl inşallah bereketli olacak" diyor.

Yarıyıl tatilinin kültürel rotası: Gaziantep ve Şanlıurfa

Yarıyıl tatilinin kültürel rotası: Gaziantep ve Şanlıurfa

Lezzetli ve gösterişli sofralarıyla adeta birbiriyle yarışan Gaziantep ve Şanlıurfa, sahip oldukları tarihi ve kültürel değerlerle de yarıyıl tatilini değerlendirmek isteyenleri bekliyor.

7.01.2019Seyahat
Ben bir işkoliğim

Ben bir işkoliğim

Restoranlar, televizyon programları, sosyal sorumluluk projeleri ve araya sıkıştırılan bisiklet yarışları... Ünlü şef Arda Türkmen, durmak bilmiyor aksine giderek hızlanıyor. Listeye son olarak Kanal D’de yayınlanan “Arda ile Omuz Omuza”yı ekleyen Türkmen, durumdan hiç de şikayetçi görünmüyor. Çünkü kendi tabiriyle o bir işkolik!

30.12.2018Televizyon
Havalar soğuyunca antibiyotik yerine tüketiliyor

Havalar soğuyunca antibiyotik yerine tüketiliyor

Birbirinden lezzetli yöresel yemekleri ve mangaldaki çeşitliliğiyle ‘kebap diyarı’ olarak nitelendirilen Şanlıurfa’da, antibiyotik etkisi nedeniyle soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi olan soğan kebabı sezonu açıldı.

Türkiyede bir ilk: Kebap dersi

Türkiye'de bir ilk: Kebap dersi

Türk mutfağında önemli bir yere sahip kebaplarımız İstanbul Okan Gastronomi Bölümü’nde ders olarak okutulmaya başlandı. Kebap Dersi’nin içeriği Gastronomi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İlkay Gök ve Sahan restoranlarının sahibi Tahir Tekin Öztan’ın uzun süren araştırma ve çalışmalarıyla hazırlandı.

26.11.2018Kampüs
Et deyince gözleri parlayanlar için evde yapılabilecek enfes kebap tarifleri

Et deyince gözleri parlayanlar için evde yapılabilecek enfes kebap tarifleri

Birçoğumuz için et denince akan sular duruyor. Tamam balığı da, zeytinyağlıları da, salatayı da çok seviyoruz ama et yediğimiz günler kendimizi daha bir doymuş ve mutlu hissediyoruz. Etin en sevdiğimiz hali de kebap olsa gerek. Acılısı, fıstıklısı, beğendilisi ve gelenekseliyle kebap sevenlerin gönlünü kazanacak tarifleri derledik...

10.10.2018Lezizz Menüler
Seraf Restoran, Londra ve Dubaiye açılıyor

Seraf Restoran, Londra ve Dubai'ye açılıyor

İSTANBUL Mahmutbey’de 12 milyon liralık yatırım ile hayata geçirdiği Seraf Restoran ile Anadolu yemeklerini dünyaya tanıtmayı hedefleyen Doğan Yıldırım, yurtdışı çalışmalara başladı.

30.06.2018Ekonomi
Lahmacun atağı

Lahmacun atağı

Son yıllarda hızlı bir büyüme yakalayan dışarıda yeme-içme sektörü, genç girişimciler peşinde.

Yılın 12 ayı Adana Tabiat Parkları

Yılın 12 ayı Adana Tabiat Parkları

Doğasıyla kendine hayran bırakan Adana Tabiat parkları, ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor. Adana Tabiat Parkları şehrin gürültüsünden kaçıp doğanın içinde dinlenmek isteyenler için tam bir cennet. Peki Adana Tabiat Parkında ne yenir, ne içilir, nerede kalınır, neresi gezilir tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik. İşte detaylar…

18.04.2018Seyahat
Karadenizin en özel cennet köşesi:  Samsun Tabiat Parkları

Karadeniz'in en özel cennet köşesi: Samsun Tabiat Parkları

Karadeniz yeşil doğası içinde sayısız güzellikleri barındırıyor Samsun… Özellikle Samsun Tabiat Parkları mutlaka görülmesi gereken yerlerden... İşte Samsun Tabiat Parkları gezi rehberi…

9.01.2018Seyahat
İçi yanan dışı donan dağın hediyesi: Nemrut Krateri

İçi yanan dışı donan dağın hediyesi: Nemrut Krateri

Türkiye, eşi benzeri olmayan, dünyada sayılı örnekleri bulunan güzelliklerden içinde mutlaka barındıran bir ülke… Bu güzelliklerden biri de Türkiye’de birinci, Avrupa’da dördüncü, Dünyada 16’ncı olan Nemrut Krater Gölü… İçinde volkanlar patlayan, tepesinden dumanlar çıkan Nemrut’un armağanı ise: Nemrut Kalderası…

27.10.2017Seyahat
Ağzınızı sulandıracak kebap fotoğrafları

Ağzınızı sulandıracak kebap fotoğrafları

Bu kebapları görünce çılgına döneceksiniz!

9.03.2017Nasil Yapilir
İyi yemek ve tarihin buluştuğu kent Gaziantep

İyi yemek ve tarihin buluştuğu kent Gaziantep

Yemek kültürü ve tarihi güzellikleriyle Anadolu'nun keşfedilmeye değer yerlerinin başında Gaziantep geliyor. İşte baklavasından beyranına, künefesinden katmerine Gaziantep lezzetleri...

Yemeye doyamayacağınız 10 ocakbaşı mekanı

Yemeye doyamayacağınız 10 ocakbaşı mekanı

Lezzetli etlerin mezelerle buluşma noktası ocakbaşı restoranları et severlerin vazgeçilmezleri arasında. Ancak bazıları yıllar geçse de tadından ve kalitesinden ödün vermiyor.

Gaziantepin mideleri mutlu ettiren mekanları

Gaziantep'in mideleri mutlu ettiren mekanları

Et yemekleri ve tatlı denince akla gelen ilk şehirdir Gaziantep...İlk fırsatta gidip tatmak isteyeceğiniz lezzetler için doğru adresler burada!

Lahmacunsuz yapamayanlara özel 10 iftar önerisi

Lahmacunsuz yapamayanlara özel 10 iftar önerisi

Milli lezzetlerimizden olan ve neredeyse hepimizin her fırsatta yediği lahmacunu İstanbul’da en iyi yapan yerleri merak ediyorsanız; Zomato kullanıcılarının verdiği puanlarla hazırlanan İstanbul’un en sevilen 10 lahmacun mekanını listemizde bulabilirsiniz.

Anadolu yakasının en iyi 10 iftar sofrası

Anadolu yakasının en iyi 10 iftar sofrası

Anadolu Yakası’ndaki yüzlerce restoran arasından en iyilerini seçip kendinize harika bir iftar ziyafeti çekmek isterseniz, Zomato’nun hazırladığı listemizi okumaya devam edin!

Dört kişilik bir ailenin iftar sofrasının maliyeti 74 lira

Dört kişilik bir ailenin iftar sofrasının maliyeti 74 lira

Türkiye'de dört kişilik bir aile için restorandaki iftar sofrasının maliyeti yaklaşık 74 lira olurken, orucunu 5 yıldızlı otellerde açmak isteyenler genellikle açık büfe organize edilen iftarlar için kişi başına 85-285 lira ödeyecek. Ramazanın vazgeçilmez iftariyeliği hurmanın kilogram fiyatı 10-120 lira arasında değişirken, pastırmanın da kilogramı 75-130 liradan satılıyo

30.05.2016Ekonomi
Hep birlikte, Türk mutfağına çakıldık

"Hep birlikte, Türk mutfağına çakıldık"

Uzun süredir merakla bekleniyordu. Ünlü Alman polisiye dizisi Tatort (Olay Yeri), 30 yıl aradan sonra ilk kez sinema filmi olarak çekiliyordu. Üstelik bir bölümü İstanbul’da. ‘Tschiller: Off Duty’ adlı filmin galasında, Türk ve Alman oyuncular bir araya geldi ve Hürriyet’e çok özel açıklamalarda bulundu.

5.02.2016Kelebek
Kapalıçarşı’dan nasıl tat alınır

Kapalıçarşı’dan nasıl tat alınır?

Kapalıçarşı yalnız İstanbul’dan değil ülkenin ve dünyanın her köşesinden insan manzaralarının kadrajınıza girdiği sürpriz dolu bir mekân. Çarşı sadece alışveriş düşkünlerinin değil gurmelerin de keyif alacağı bir yer. Buradaki lezzet mekânları gerçekten efsane… Esnafın söylediği şu: “Kapalıçarşı’da kötü yemek olmaz, yapan da barınamaz.” Buyurun birlikte gezelim…

1.01.2016Seyahat
Gaziantep, UNESCO yaratıcı şehir üyeliğini kazandı

Gaziantep, UNESCO yaratıcı şehir üyeliğini kazandı

UNESCO, Gaziantep mutfağını gastronomi dalında korumaya aldı.

12.12.2015Gündem
Eski Ramazan lezzetlerini tadacaksınız

Eski Ramazan lezzetlerini tadacaksınız!

Ramazan ayı boyunca seçkin lezzetlere doyamayacaksınız.

28.05.2015Etkinlikler
Şiş kebaba yeni bir yorum

Şiş kebaba yeni bir yorum

Zalatta Cafe&Restaurant vazgeçilmez lezzet Zshise, şişe ayrı bir yorum katıyor.

15.04.2015Etkinlikler
Süleymaniye Cami kapılarını açtı

Süleymaniye Cami kapılarını açtı

İngiltere Türk İslam Kültür Merkezi Süleymaniye Cami tarafından eğitim gören talebelere yardım amaçlı kermes düzenlendi. Türk kültünün tanıtımının da yapıldığı 3 gün süren kermeste, etkinlik dolayısıyla misafirlerine Süleymaniye Camii kapılarını açtı.

30.10.2014Avrupa
Avrupanın Sultan Ahmet Camii ramazanda dolup taşıyor

Avrupa'nın Sultan Ahmet Camii ramazanda dolup taşıyor

Almanya'nın Duisburg kentinde bulunan ve Avrupa'nın tamamlanmış en büyük camisi olarak bilinen DİTİB Duisburg Merkez Camii, ramazanın gelişiyle adeta dolup taşıyor.105 metre uzunluğundaki minaresi, kubbeleri ve Osmanlı mimarisiyle ziyaretçilerini etkileyen cami, iftar sonrası kalabalığı ile İstanbul Sultan Ahmet Camii'ni andırıyor.

7.07.2014Avrupa

Yazar Sonuçları

Mezelerin sultanı: Hatay usulü Abugannuş (Babagannuş)

Yöremizde Abugannuş ya da Babagannuş isimleriyle bilinen, ana malzemesi patlıcan olan bu lezzet, kahvaltıda, aperatif menülerde ya da meze tabaklarında yerini ve tahtını asla kaybetmez.

22.07.2020

Lezzeti ile büyüleyecek Hatay usulü kağıt kebabı

Zengin yemek çeşitleri ile dikkat çeken Hatay'ın meşhur kağıt kebabını hiç denediniz mi? Biliyorsunuz ki kırmızı et Türk mutfağımızın olmazsa olmazı. Bilhassa kebap çeşitleri ülkemizin her şehrinde büyük bir beğeniyle tüketiliyor. O zaman neden birlikte bir kebap yapmayalım değil mi?

10.07.2020

Bahar tatillerine lezzet katın

Havalar ısındıkça hafta sonu tatili programları hız kazanıyor. Kışın kasvetini üzerinizden atmak, temiz havada güzel yemeklerle kendinizi şımartmak istiyorsanız rota önerilerime kulak verin. Gurme dokunuşlarıyla öne çıkan bu oteller sadece bölgelerinde değil yurtdışında da tanınıyor ve bir anlamda gastronomi dünyamızın ufkunu açıyorlar.

2.03.2020

Gaziantep’in dünyaca ünlü tescilli lezzetleriyle tanışalım mı?

Türkiye'nin yemek konusunda öncü illerine bu hafta da devam ediyoruz. Türkiye’nin “lezzet başkenti” Gaziantep’in mutfağı UNESCO tarafından tescilli. Binlerce yıl öncesine dayanan geçmişini zengin Anadolu gelenekleri ve mutfağıyla harmanlayarak bir araya getirmiş Gaziantep, şu anda sofralarımızdaki birçok ünlü lezzetin çıkış noktası olan bir gastronomi şehri. Gaziantep’e gittiğinizde nokta atışı yapabileceğiniz en nefis lezzetlerin ve en ünlü mekanların listesini aşağıda sizler için derledim.

1.03.2020

Cibalikapı Balıkçısı’na kadın eli değdi...

Tam 18 yıl olmuş gazeteci Behzat Şahin, “Artık keyif aldığım işi yapmak istiyorum” deyip Cibalikapı Balıkçısı’nı açalı.

27.04.2018

İyi yemek uzakta da olsa gidip yiyiniz

Önce San Francisco’da, ıssız bir sokaktaki muhteşem restoran, sonra Başakşehir’deki sırık kebabı ziyafeti çektiğim mekân, şimdi de Mahmutbey’deki Seraf Restoran adındaki lezzet vahası... Bu örnekler bana, lokantanın konumunun çok önemli olmadığını gösterdi.

17.02.2018
İş yerinde sağlıklı beslenmenin 8 yolu

İş yerinde sağlıklı beslenmenin 8 yolu

İşte beslenmenizde dikkat etmeniz gerekenler...

12.11.2015