Kebap Çeşitleri
Toplam 415 haberi bulunmuştur.
Kebap Çeşitleri Haberleri
Kebabından köprüsüne... Adana’da 10 adım
Adana denince aklımıza lezzetli mutfağı gelse de kentin ziyaretçilerine sunacağı çok daha fazla şey var... Antik kentlerinden müzelerine kadar şehrin gezip görülesi noktalarını jürimize sorduk.
Dünyanın en meşhur 10 Türk yemeği
Türk mutfağı; gerek lezzeti gerekse besleyiciliği açısından Anadolu’nun yanı sıra diğer coğrafyalarda da beğeni kazanmış, dünyanın önde gelen mutfak kültürlerinden biri haline gelmiştir. Dolayısıyla bu topraklardan çıkan ve ünü dünyaya yayılan onlarca lezzetten söz edilebilir. Bunların içinde en dikkat çekenleri ise en meşhur Türk yemekleri listemizde bulabilirsiniz.
Baharda yolunuzu Hatay’a mutlaka düşürün
Binlerce yıllık tarihinde farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Hatay son dönemde gezginlerin favori rotası. Henüz keşfetmediyseniz; doğal güzellikleri, zengin tarihi mirası ve mutfağı ile dikkate değer bu şehri bahar planlarınıza almalısınız.
Tost yaparak başladı lokanta işletmecisi oldu
Iğdır’ın Karakoyunlu ilçesinde yaşayan 2 çocuk annesi Hanım Kızıl (39) 7 yıl önce tost yaparak başladığı işinde lokanta işletmecisi oldu. Ev yemekleriyle müşterilerine hizmet veren Hanım Kızıl, "Karakoyunlu ilçesinde tek lokantayız. Ben olmasam insanlar Iğdır’a gidecek veya bisküvi ile karnını doyuracak. Eşimle beraber işimizi yürütüyoruz" dedi.
Manisa’nın 300 yıllık lezzeti: Manisa kebabı
Manisa’ya gelen ziyaretçiler Manisa kebabının tadına bakmadan gitmiyor.
Şanlıurfa'nın sadece iki ay tüketilebilen özel lezzeti: Keme kebabı
Şanlıurfa'da, ilkbahar yağışlarıyla ortaya çıkan keme mantarından yapılan ve yüksek fiyatına rağmen ilgi gören ‘keme kebabı’ sofraları süslemeye başladı. Keme kebabı, sadece mart ve nisan aylarında tüketilebiliyor.
Sadece 1,5 ay yapılabiliyor, yüksek fiyatına rağmen her gün yiyen var
Dağlık bölgelerde yağışlara bağlı olarak toprak altında yetişen ve patatese benzeyen keme mantarının etle buluştuğu "keme kebabı", sadece mart ve nisan aylarında tüketilebiliyor. Kebap ustalarından Şükrü Bayram, "Bu kebabın yaklaşık 1,5 aylık süresi var ondan sonra olmaz. Geçen yıl keme çok yoktu o yüzden fiyatı daha yüksekti ama bu yıl inşallah bereketli olacak" diyor.
Yarıyıl tatilinin kültürel rotası: Gaziantep ve Şanlıurfa
Lezzetli ve gösterişli sofralarıyla adeta birbiriyle yarışan Gaziantep ve Şanlıurfa, sahip oldukları tarihi ve kültürel değerlerle de yarıyıl tatilini değerlendirmek isteyenleri bekliyor.
Ben bir işkoliğim
Restoranlar, televizyon programları, sosyal sorumluluk projeleri ve araya sıkıştırılan bisiklet yarışları... Ünlü şef Arda Türkmen, durmak bilmiyor aksine giderek hızlanıyor. Listeye son olarak Kanal D’de yayınlanan “Arda ile Omuz Omuza”yı ekleyen Türkmen, durumdan hiç de şikayetçi görünmüyor. Çünkü kendi tabiriyle o bir işkolik!
Havalar soğuyunca antibiyotik yerine tüketiliyor
Birbirinden lezzetli yöresel yemekleri ve mangaldaki çeşitliliğiyle ‘kebap diyarı’ olarak nitelendirilen Şanlıurfa’da, antibiyotik etkisi nedeniyle soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi olan soğan kebabı sezonu açıldı.
Türkiye'de bir ilk: Kebap dersi
Türk mutfağında önemli bir yere sahip kebaplarımız İstanbul Okan Gastronomi Bölümü’nde ders olarak okutulmaya başlandı. Kebap Dersi’nin içeriği Gastronomi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İlkay Gök ve Sahan restoranlarının sahibi Tahir Tekin Öztan’ın uzun süren araştırma ve çalışmalarıyla hazırlandı.
Et deyince gözleri parlayanlar için evde yapılabilecek enfes kebap tarifleri
Birçoğumuz için et denince akan sular duruyor. Tamam balığı da, zeytinyağlıları da, salatayı da çok seviyoruz ama et yediğimiz günler kendimizi daha bir doymuş ve mutlu hissediyoruz. Etin en sevdiğimiz hali de kebap olsa gerek. Acılısı, fıstıklısı, beğendilisi ve gelenekseliyle kebap sevenlerin gönlünü kazanacak tarifleri derledik...
Seraf Restoran, Londra ve Dubai'ye açılıyor
İSTANBUL Mahmutbey’de 12 milyon liralık yatırım ile hayata geçirdiği Seraf Restoran ile Anadolu yemeklerini dünyaya tanıtmayı hedefleyen Doğan Yıldırım, yurtdışı çalışmalara başladı.
Lahmacun atağı
Son yıllarda hızlı bir büyüme yakalayan dışarıda yeme-içme sektörü, genç girişimciler peşinde.
Yılın 12 ayı Adana Tabiat Parkları
Doğasıyla kendine hayran bırakan Adana Tabiat parkları, ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor. Adana Tabiat Parkları şehrin gürültüsünden kaçıp doğanın içinde dinlenmek isteyenler için tam bir cennet. Peki Adana Tabiat Parkında ne yenir, ne içilir, nerede kalınır, neresi gezilir tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik. İşte detaylar…
Karadeniz'in en özel cennet köşesi: Samsun Tabiat Parkları
Karadeniz yeşil doğası içinde sayısız güzellikleri barındırıyor Samsun… Özellikle Samsun Tabiat Parkları mutlaka görülmesi gereken yerlerden... İşte Samsun Tabiat Parkları gezi rehberi…
İçi yanan dışı donan dağın hediyesi: Nemrut Krateri
Türkiye, eşi benzeri olmayan, dünyada sayılı örnekleri bulunan güzelliklerden içinde mutlaka barındıran bir ülke… Bu güzelliklerden biri de Türkiye’de birinci, Avrupa’da dördüncü, Dünyada 16’ncı olan Nemrut Krater Gölü… İçinde volkanlar patlayan, tepesinden dumanlar çıkan Nemrut’un armağanı ise: Nemrut Kalderası…
Gaziantep’e büyükelçi bereketi
Ciğere talep arttı
Ağzınızı sulandıracak kebap fotoğrafları
Bu kebapları görünce çılgına döneceksiniz!
İyi yemek ve tarihin buluştuğu kent Gaziantep
Yemek kültürü ve tarihi güzellikleriyle Anadolu'nun keşfedilmeye değer yerlerinin başında Gaziantep geliyor. İşte baklavasından beyranına, künefesinden katmerine Gaziantep lezzetleri...
Yemeye doyamayacağınız 10 ocakbaşı mekanı
Lezzetli etlerin mezelerle buluşma noktası ocakbaşı restoranları et severlerin vazgeçilmezleri arasında. Ancak bazıları yıllar geçse de tadından ve kalitesinden ödün vermiyor.
Gaziantep'in mideleri mutlu ettiren mekanları
Et yemekleri ve tatlı denince akla gelen ilk şehirdir Gaziantep...İlk fırsatta gidip tatmak isteyeceğiniz lezzetler için doğru adresler burada!
Lahmacunsuz yapamayanlara özel 10 iftar önerisi
Milli lezzetlerimizden olan ve neredeyse hepimizin her fırsatta yediği lahmacunu İstanbul’da en iyi yapan yerleri merak ediyorsanız; Zomato kullanıcılarının verdiği puanlarla hazırlanan İstanbul’un en sevilen 10 lahmacun mekanını listemizde bulabilirsiniz.
Anadolu yakasının en iyi 10 iftar sofrası
Anadolu Yakası’ndaki yüzlerce restoran arasından en iyilerini seçip kendinize harika bir iftar ziyafeti çekmek isterseniz, Zomato’nun hazırladığı listemizi okumaya devam edin!
Dört kişilik bir ailenin iftar sofrasının maliyeti 74 lira
Türkiye'de dört kişilik bir aile için restorandaki iftar sofrasının maliyeti yaklaşık 74 lira olurken, orucunu 5 yıldızlı otellerde açmak isteyenler genellikle açık büfe organize edilen iftarlar için kişi başına 85-285 lira ödeyecek. Ramazanın vazgeçilmez iftariyeliği hurmanın kilogram fiyatı 10-120 lira arasında değişirken, pastırmanın da kilogramı 75-130 liradan satılıyo
"Hep birlikte, Türk mutfağına çakıldık"
Uzun süredir merakla bekleniyordu. Ünlü Alman polisiye dizisi Tatort (Olay Yeri), 30 yıl aradan sonra ilk kez sinema filmi olarak çekiliyordu. Üstelik bir bölümü İstanbul’da. ‘Tschiller: Off Duty’ adlı filmin galasında, Türk ve Alman oyuncular bir araya geldi ve Hürriyet’e çok özel açıklamalarda bulundu.
Kapalıçarşı’dan nasıl tat alınır?
Kapalıçarşı yalnız İstanbul’dan değil ülkenin ve dünyanın her köşesinden insan manzaralarının kadrajınıza girdiği sürpriz dolu bir mekân. Çarşı sadece alışveriş düşkünlerinin değil gurmelerin de keyif alacağı bir yer. Buradaki lezzet mekânları gerçekten efsane… Esnafın söylediği şu: “Kapalıçarşı’da kötü yemek olmaz, yapan da barınamaz.” Buyurun birlikte gezelim…
Gaziantep, UNESCO yaratıcı şehir üyeliğini kazandı
UNESCO, Gaziantep mutfağını gastronomi dalında korumaya aldı.
Söğüt’tün Gıda Denetimi
Eski Ramazan lezzetlerini tadacaksınız!
Ramazan ayı boyunca seçkin lezzetlere doyamayacaksınız.
Şiş kebaba yeni bir yorum
Zalatta Cafe&Restaurant vazgeçilmez lezzet Zshise, şişe ayrı bir yorum katıyor.
Meyveli Kebap
Süleymaniye Cami kapılarını açtı
İngiltere Türk İslam Kültür Merkezi Süleymaniye Cami tarafından eğitim gören talebelere yardım amaçlı kermes düzenlendi. Türk kültünün tanıtımının da yapıldığı 3 gün süren kermeste, etkinlik dolayısıyla misafirlerine Süleymaniye Camii kapılarını açtı.
Avrupa'nın Sultan Ahmet Camii ramazanda dolup taşıyor
Almanya'nın Duisburg kentinde bulunan ve Avrupa'nın tamamlanmış en büyük camisi olarak bilinen DİTİB Duisburg Merkez Camii, ramazanın gelişiyle adeta dolup taşıyor.105 metre uzunluğundaki minaresi, kubbeleri ve Osmanlı mimarisiyle ziyaretçilerini etkileyen cami, iftar sonrası kalabalığı ile İstanbul Sultan Ahmet Camii'ni andırıyor.