Bugün neler oldu?

Kayyum

Güncelleme Tarihi:

Kayyum haberleri sayfasında Kayyum hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3901 Kayyum haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Kayyum, belli bir malın yönetilmesi veya belli bir işin yapılması için görevlendirilen kimselere denir. Kayyum da vasi gibi vesayet organlarından birisidir. Ancak vasi vesayet altındaki kimsenin hem kendisini gözetlemek, hem de mal varlığını yönetmek ve hukuki işlemlerde onu temsil etmek üzere atandığı halde, kayyum sadece belirli işleri görmek veya mal varlığını yönetmek için görevlendirilir.

Usülsüzlük yapılan özel kurumlara, şirketlere, devletin el koyduktan sonra atadığı yöneticiye kayyum denir. Kayyum'un görevi şirket ya da kuruluşu yönetmek, suç unsuru mahkeme kararı ile sabit olana kadar ya da suçlamalardan sözkonusu şirket ya da kuruluş aklanana kadar kurum ya da şirketi idare etmektir. Bu kapsamda her türlü kararı alarak uygulamak, yeni yönetim belirlemek, suçlamalara konu olan faaliyetler varsa bunları sonlandırmaktır.

Kayyum haberleri

DAHA FAZLA #KAYYUM HABERLERİ

Kayyum’a ait tüm site haberleri