Kayseri Mantısı haberleri sayfasında Kayseri Mantısı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 225 Kayseri Mantısı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Hamuru elde açılmış, sosuyla, yoğurduyla iştah kabartan bir mantıya kim hayır diyebilir? Sofralarınızı bu enfes lezzet ile şenlendirmek isterseniz tüm yapılış detayları aşağıda. Bir tabağın yetmeyeceği nefis mantı tarifi ve püf noktalarıyla evde kolayca lezzetli mantı hazırlayabilirsiniz.
#Kayseri MantısıMantı çeşitleri mutfaklarımızın vazgeçilmez yemeklerindendir. Yapımı ne kadar zahmetli olursa olsun her yörenin kendine has özellikleri olan meşhur mantıları hünerleri sergilemek iyi bir fırsattır. Ekranların sevilen yarışma programı MasterChef’te şef adaylarından istenen mantı tarifleri ile yarışmacılar yaratıcılıklarını konuşturacak. İstedikleri bir yörenin mantısını seçen yarışmacılar Sinop, Kayseri, Türkmen, Bursa, Bodrum, Boşnak ve daha pek çok yörenin mantılarıyla hünerlerini konuşturuyor. Peki kaç çeşit mantı vardır? İşte mantı çeşitleri ve hangi yöreye ait oldukları…
#Mantı ÇeşitleriÖzellikle Kayseri yöresine ait bir hamur işi tarifi olan mantının, aslında Sinop mantısı, Tepsi mantısı, Boşnak mantısı, kolay mantı, çıtır mantı gibi pek çok çeşidi bulunuyor. Bugün sizlere en çok aranan Kayseri mantısının evde kolay yapımı için püf noktalarından ve lezzetli mantı sosunun hazırlanışından bahsedeceğiz. Eğer siz de akşam yemeğinde sofralarınızı şenlendirmek istiyor ve mantı nasıl yapılır, nasıl pişirilir merak ediyorsanız, işte sizlere evde kolay Kayseri mantısı tarifi ve yapımı için püf noktaları.
#MantıKayseri mutfağı denilince akla ilk gelen lezzet mantı. Üzerine eklenen yoğurt ve salçalı sosla yiyen bir tabah daha istiyor. Yapımı zahmetli olsa da nefis tadıyla buna değer. Eğer denemek isterseniz, Kayseri mantısı tarifini sizin derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Kayseri Mantısı TarifiKars örneğinde olduğu gibi, buraya da gitmek için aylar öncesinden sıraya girmek zorunda kalmadan uyaralım: Sadece Erciyes’in karlı tepelerinde kaymak için değil, şehri doyasıya yaşamak için buraya bilet alacağınız günler çok yakında. Gaziantep, Mardin, Adana derken Kayseri atağa geçti. Özgün habitatı, özgür yılkı atı, binlerce yıllık tadı ve taşı sıkan kadınlarıyla bir bölgenin şahlanışını yerinde inceledik.
#Kayseri PastırmasıMantının çeşitleri yörelere göre değişse de mantı deyince ilk aklımıza gelen Kayseri mantısı oluyor. Minik minik hamurlara doldurulan ve bir kaşığa 40 tane sığan Kayseri mantı coğrafi işaretli ürün belgesine sahip bir lezzet. Peki, Kayseri mantısı nasıl yapılır? İşte, bir kaşığa 40 tane sığan Kayseri mantısının tarifi...
#Kayseri MantısıKayseri, Erciyes Dağı'nın eteklerinde bulunan ve çeşitli medeniyetleri ağırlamış bir şehrimiz. Birbirinden nefis tarifleri olan yöresel Kayseri mutfağında daha çok etli ve unlu yemekler hakim. Her ne kadar Kayseri mutfağı denince akla mantı gelse de sadece bununla sınırlı değil. İşte asla hayır diyemeyeceğiniz ve tadını damağınızda kalacak Kayseri lezzetlerini sizin için derledik...
#Yöresel LezzetlerTürkiye denince akla ilk gelen lezzet genellikle kebaplar olur. Ancak bu, zengin Türk mutfağının yalnızca görünen yüzü. Türkiye, yanardağların şekillendirdiği verimli ovalardan Akdeniz’in zeytin ağaçlarına, Karadeniz’in sisli yaylalarından Güneydoğu’nun baharatlı mutfağına kadar uzanan adeta bir tat atlası sunuyor...
#Türk Yemekleriİstanbul’un kültür beşiği Fatih, son günlerde Orta Asya mutfağının cezbedici tatlarıyla adından söz ettiriyor. Şehrin lüks semtlerindeki alternatiflerinden farklı olarak Özbek ve Uygur restoranları hem uygun fiyatları hem de nefis yemekleriyle ziyaretçilerin gözdesi haline geldi. Fatih sokaklarının yeni yıldızı ramen ve mantıyı bir de biz tattık.
#RamenEv yapımı mantı tarifi MasterChef izleyicileri tarafından merak ediliyor. Dışarda satılan mantılar pratik olsa da, el açması mantı lezzeti bir başkadır. Yapımı gerçekten ustalık gerektiren Kayseri mantısı sarımsaklı yoğurdu ve salçalı sosuyla tadına doyulmaz bir hal alır. Peki, evde mantı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, ev yapımı mantı tarifi
#MantıHamuru, bohçasının katlama biçimi, iç harcı, pişirme yöntemi, sosu ve nasıl ikram edildiği yöreden yöreye değişse de değişmeyen tek şey mantının lezzeti. Miktarına bağlı olarak genellikle yapımı imece gerektiren mantı yöresel ve geleneksel Anadolu mutfağının sosyal terapi yemeklerinden de biri.
#Nilhan ArasMantı deyince akla ilk olarak meşhur Kayseri mantısı gelir. Ancak tepsi mantısı da bir o kadar lezzetli ve hamurunun katlaması daha kolay. Üzerine eklenen sarımsaklı yoğurt ve baharatlarla da tadını katlıyor. Peki tepsi mantısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte adım adım tepsi mantısı tarifi ve yapılış aşamaları...
#Tepsi Mantısı TarifiKayseri ili pek çok medeniyete başkentlik yapmış ve oldukça önemli bir şehir olmaktadır. Bu şehir birçok kültür etkisinde kaldığı için farklı yemek çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle ziyaretçilerim en çok sordukları soruların başında Kayseri Yemekleri - Kayseri'de ne yenir ve neyi meşhur? Kayseri mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. Bu ve benzeri soruların cevabını sizler için derledik.
#Kayseri YemekleriEn sevilen hamurişlerimizden mantıyı kimi yoğurdu bol seviyor, kimi üzerine pul biberli yağından gezdirmeden asla yemiyor... Minik minik kapatılan Kayseri usulünden bol ceviz serpilen Sinop’a, Özbek mantısından Çerkes’ine çeşitleri de çok. Jürimizden mantının en iyilerini bulabileceğimiz adresler...
#MantıZiyaret etmeyi çok sevdiğim ve özlediğim salaş bir lokanta… Yıllardır kalitesini hiç bozmadan, nohut mayalı ekmekle o lezzetli kumruyu yapan bir başka dükkân… Çibörek, mantı ve pişi işinde usta bir aile işletmesi… Çeşit çeşit sakatatı başarıyla sunan bir diğeri… Son zamanlarda İzmir’de tattığım ve damağımda iz bırakan lezzetlere bakalım…
#İzmirRestoranların kapalı olduğu şu günlerde birçoğumuzun aklında tabak tabak mezeler var. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı, ülkemizi tanıtan Go Turkey sitesi de geçen hafta bir meze listesi yayımladı. Biz de jürimize sofralarımızı donatacak bu lezzetleri nereden sipariş edebileceğinizi sorduk...
#MezeTürkiye’nin ilk coğrafi işaretli ürünlerinden Kayseri sucuğu ve pastırması ile Afyon sucuğu ve pastırması arasındaki yarış, Avrupa’ya taşındı. Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan coğrafi işaret tescili alan iki il, bu ürünler için Avrupa Komisyonu’na yaptığı Korumalı Coğrafi İşaret başvuru sonuçlarını bekliyor.
#Coğrafi İşaretli Lezzetler















