Kastamonu Pastırması
Toplam 55 haberi bulunmuştur.
Kastamonu Pastırması Haberleri
Kastamonu pastırmasının sırrı coğrafi işaretli Taşköprü sarımsağı
"Coğrafi işaretli" Taşköprü sarımsağı kullanılarak doğal yollarla kurutulup üretilen tescilli Kastamonu pastırması yoğun ilgi görüyor.
Afyon'la Kayseri'nin sucuk rekabeti Avrupa arenasına taşındı
Türkiye’nin ilk coğrafi işaretli ürünlerinden Kayseri sucuğu ve pastırması ile Afyon sucuğu ve pastırması arasındaki yarış, Avrupa’ya taşındı. Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan coğrafi işaret tescili alan iki il, bu ürünler için Avrupa Komisyonu’na yaptığı Korumalı Coğrafi İşaret başvuru sonuçlarını bekliyor.
Vedat Milor'un pastırma anketi satışları patlattı
"Kastamonu pastırması mı? Kayseri pastırması mı?" anketinde geriye düşmesine rağmen ünlü gurme Vedat Milor'un 'Benim için şampiyon' diyerek sahip çıktığı Kastamonu pastırmasında talep her geçen gün artıyor. Kastamonulu üreticiler, gece gündüz çalışarak talebe cevap vermeye çalışıyor.
Vedat Milor'un pastırma anketi Kayseri ve Kastamonu'yu karşı karşıya getirdi
Yemek eleştirmeni Vedat Milor’un sosyal medya hesabından düzenlediği ’pastırma’ anketi, Kayseri ve Kastamonulu üreticileri bir kez daha karşı karşıya getirdi. Kayseri pastırmasının önde tamamladığı ankete ilişkin Kayserili üreticiler, Kastamonu’nun yüzde 45 çıkması ağırlıklı Kastamonuluların ilgi göstermesinden kaynaklı" derken, Kastamonulu üreticiler ise, "Alınan yüzde 45’lik oy bizim için çok iyi" değerlendirmesinde bulundu.
Vedat Milor'dan yeni soru: Pastırma Kayseri sınırlarında mı daha iyi, Kastamonu sınırlarında mı daha iyi?
Vedat Milor, sosyal medyadan “Kayseri pastırması mı yoksa Kastamonu pastırması mı daha çok öne çıkıyor” diye sordu. İki pastırmanın tarafları sert bir gastronomik tartışmaya girdi. Anket sonucunda Kayseri pastırması kazansa da Milor, “Benim için şampiyon Kastamonu pastırması” dedi.
Dünya listesine o da girdi! Türkiye'den neler var neler
Merkezi İtalya’da bulunan Slowfood Biyoçeşitlilik Vakfı tarafından, dünya genelindeki yerel türleri korumak amaçlı oluşturulan ve 5 bin 323 ürünün bulunduğu Uluslararası Nuh’un Ambarı (Ark of Taste) listesinde, Boğatepe gravyer, İsot biber, Afyon kaymağı, İzmir boyozu, Şile kestane balı gibi Türkiye’den 76 yöresel ürün ve lezzet yer alıyor.
Kastamonu pastırması coğrafi işaret aldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın lezzetini beğendiği ve övgüyle bahsettiği Kastamonu pastırması Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldı. Kastamonu’nun, bu pastırma ile birlikte toplam Coğrafi İşaret Tescil Belgeli ürünü 15’e yükselmiş oldu.
Pastırmaya, sucuğa 'herkes yiyebilsin diye' bu yıl zam yok
Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi Kastamonu pastırmasına korona virüs salgını nedeniyle zor günler geçiren esnaf ve vatandaşlar yiyebilsin diye bu yıl zam yapılmadı.
Tayland'dan gelen çılgın Türk
Bu aralar tüm gözler Fatih Tutak ve yeni restoranı ‘Türk’ün üzerinde. Piyasaya iddialı bir giriş yapan Türk’ü yakından tanımak ister misiniz? Ebru ERKE yazdı
Ünü dünyaya yayıldı! Kastamonu'dan çıkıyor 140 TL'ye satılıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ünlü gurme Vedat Milor başta olmak üzere gastronomi uzmanlarının övgüyle bahsettiği Kastamonu Pastırması, kilosu 140 liradan satılıyor. Yüksek fiyatı nedeniyle vatandaşlar, Kastamonu pastırmasından tadabilmek için gramla satın alıyor.
Kastamonu mu Kayseri mi
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Hürriyet’in ‘Ankara Fısıltıları’ köşesinde yer alan “Mantıda Kayseri, pastırmada Kastamonu” sözleri ‘Hangisi daha iyi’ tartışması başlattı. Kritik soru geleneksel üretim mi yoksa fabrikasyon mu? İşte gurmelerin görüşleri...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Mantıda Kayseri, pastırmada Kastamonu” demesi Kastamonuluları sevindirdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisine ikram edilen Kastamonu pastırmasını yedikten sonra, “Mantıda Kayseri, pastırmada Kastamonu” demesi Kastamonulular tarafından memnuniyetle karşılandı. Kastamonu pastırması, ünlü gurme Vedat Milor’dan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da tam not almış oldu.
İki şehrin pastırma tartışması: ‘En iyisini biz yaparız’
Hürriyet’in ‘Ankara Fısıltıları’ köşesinde yer alan Erdoğan’ın, “Mantıda Kayseri, pastırmada Kastamonu” sözleri, pastırmacılar arasında polemiğe yol açtı. Kastamonulu pastırmacılar Erdoğan’ın sözlerine destek verirken Kayserililer, “Pastırmanın anavatanı bizim memleket” diyor.
Ankara fısıltıları: Basit, farklı ve görsel bir şeyler söylediler
İletişimcilerin altın ilkesidir: “Fark edilmek için basit, farklı ve görsel bir şey söyle!”
Pastırma tartışmalarına bir yenisi eklendi: Hindiden pastırma olur mu?
“Kastamonu pastırması mı yoksa Kayseri pastırması mı?” tartışmalarının devam ettiği günlerde Kahramanmaraş’tan da hindi etinden yapılan hindi pastırması gündeme geldi. Kastamonulu pastırma ustaları, pastırmanın kökeninin kırmızı et olduğunu ve kırmızı et olmadan pastırmanın olamayacağını savundu.
Kastamonu buluşması
Nerede o eski pazar ziyafetleri?
Artık pazar günü yemeklerinde eski zenginlik kalmadı. Veya ağızların tadı bozuldu... Çok değil, 10-15 yıl öncesine kadar pazar özel bir gündü. Herkes evde olduğu için sofralar daha zengin olurdu. Genellikle o gün iki öğün yenirdi. Bol çeşitli, öğleye yakın yapılan kahvaltı, bir de zengince akşam yemeği...
Türkiye'nin gastronomi başkenti neresi?
Mehmet Yaşin seçti, yemek yazarları, gurmeler, uzmanlar tartıştı. İşte Türkiye’nin lezzet kentleri...
Pastırmada lezzet savaşı Kastamonu mu Kayseri mi?
Tam pastırma vakti. Ekim ve kasım aylarında pastırma üreticileri harıl harıl çalışır, etraf buram buram çemen kokar. Onun için bu iki ayda görülen güzel günlere ‘pastırma yazı’ deniyor. İşte tam bu günlerde Kastamonulu bir kanaat önderi, “Kayseri pastırmasının adı var, Kastamonu pastırmasınınsa tadı var” deyince Kayserililer hop oturdu hop kalktı. Peki kim haklı, hangisi daha lezzetli?
Dumanı hep üstünde, kokusu hep aklımda: Ramazan pidesi
Bugün, önce kusursuz bir iftar sofrası tarif edeceğim size. Sonra da o sofranın baştacı, çocukluğumun bir parçası pideden bahsedeceğim. Tahrik edici kokusuna kapılıp annemin kızacağını bile bile ucundan küçük lokmalar koparttığım pideler... O günden beri fırından eve bütün bir pide veya ekmek getirmeyi beceremedim!
"İspatlasınlar bu işi bırakırım"
KAYSERİ Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler ile Kastamonu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Dursun Ergin’in, Kayseri sucuk-pastırması ile ilgili sözlerine tepki gösterdi.
Kastamonu havalimanını bekliyor
Haziran 2011 tarihinde açılması planlanan havalimanı ile 7 bin yıllık uykusundan uyanacak olan Kastamonu, yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya hazırlanıyor.
449 yıllık Acem Hanı’nın Gastronomi Merkezi oluyor
Kastamonu Belediyesi, Türkiye’nin ilk tarihi alanda kurulacak 449 yıllık Acem Hanı merkezinde hayata geçirilmesi planlanan Gastronomi Merkezi için çalışmalarını sürdürüyor.
2020'de herkes bu ürünlerin peşinde olacak
İyi malzeme, bir şefin elindeki en büyük lüks. Dünya gastronomisine açılacak kapı içinse en büyük koz. Neyse ki bir süredir bunun farkındayız. Bakalım, önümüzdeki yıl hangi malzemelerimizi daha çok konuşacağız…
Daday’da eko-turizm
Duygu Ece Aydın ikinci kuşak kadın girişimci. Annesi emekli öğretmen İksir Aydın, Kastamonu’daki İksir Resort’un kurucusu. Ece Aydın da endüstri mühendisi olduktan sonra, memleketi Kastamonu Daday’da eko-turizm yapan annesi İksir Aydın’la birlikte girişimci oldu. Anne-kız hem İksir Resort’u büyüttüler hem de İksirli Çiftlik’le yalnızca Kastamonu’ya değil, Türkiye’ye seslerini duyurdular. İksirli Çiftlik’te yerel halkla, öncelikle de kadınlarla birlikte üretim yapılıyor. Daday’a özel ürünler Daday’a özel yöntemlerle üretiliyor. Bu üretilen ürünlerle kurulan mutfakta Kastamonu bölgesi yemekleri yapılıyor. Ürünler Daday dışına pazarlanıyor.
En lezzetli ramazan sofraları Lacivert’te kuruluyor
Yenilenen dekorasyonu ve muhteşem manzarası ile leziz iftar sofraları...
Fiyat farkı yüzde 100’ü bulan pastırmada tartışma başladı
Pastırma satış fiyatlarındaki fahiş fiyat farkı tartışma konusu oldu. Et ve Süt Kurumu’nda fiyat 61 lira. Kayseri’de fiyat 85-90 TL arasında değişirken kimi markalarda fiyat 120 lirayı buluyor.
Kastamonu sonbaharda daha güzel ve çok daha lezzetli
Sonbaharda gidilecek en cazip rota, Kastamonu ve çevresi. Çünkü ağaçlar bu aylarda renkli giysilerine bürünür, doğa bir tabloya döner. İnsan etrafını seyretmeye, fotoğraf çekmeye, renkli yaprakların örttüğü patikalarda yürümeye, ormanı koklamaya doyamaz. Bu hafta size, Kastamonu’da yaptığım yolculuğun lezzet bölümünü anlatacağım. Umarım aklınızı çelip, Kastamonu’ya gitmenizi sağlarım.