Kaşıntı haberleri sayfasında Kaşıntı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3448 Kaşıntı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Durup dururken başlayan kaşıntıları nedeniyle kolları yara içinde kaldı, hayatı altüst oldu. Yıllarca gitmediği doktor kalmadı ama hiç kimse bu çıldırtan kaşıntının nedenini açıklayamıyordu. Bir doktorun tecrübesi sayesinde nihayet teşhis kondu ama bu kez de tedavi muamması başladı. Peki neydi bu korkunç kaşıntıların sebebi?
#Sağlıkİskoçya'da yaşadığı sürekli kaşıntı gıda alerjisi sanılan 15 yaşındaki Niamh Fisher'ın kanser hastası olduğu ortaya çıktı. Fisher'a, yapılan testlerin sonucunda 2. evre Hodgkin lenfoma kanseri teşhisi konuldu. Fisher’ın büyükannesi, tedavi sürecinin zorluğunu ve ailenin destek olma çabasını vurgulayarak bir bağış kampanyası başlattıklarını açıkladı.
#ÇocukABD'li bir hasta, haftalardır devam eden kaşıntıları nedeni ile doktora gidip alerji ilaçları aldı ancak ilaçlar bir işe yaramadı. Doktorların tekrar yaptıkları testlerde küçük bir belirti adamın pankreas kanseri olduğu gerçeğini ortaya çıkardı.
#Pankreas KanseriGaziantep’te hastaneye kaşıntı şikayetiyle gelen Şükran Tekin’in hem lenf kanserine hem de koronavirüse yakalandığı tespit edildi. Hastanın Covid-19’un tipik belirtilerini göstermediğini, akciğer tomografisinde de bulguya rastlanmadığını, sadece kaşıntı belirtisi yaşadığını belirten Doçent Dr. Gülseren Elay, Covid tedavisinin ardından hastanın kaşıntısının sona erdiğini söyledi. Türkiye’de koronavirüsü kaşıntı belirtisiyle geçiren ilk hasta olan Tekin, doktorları da şaşırttı. Koronavirüsü yenerek ölümden dönen Şükran Tekin ise "Aşı sayesinde virüsü yendim. Aşıyı herkese öneriyorum. Herkes gelip aşısını yaptırsın" dedi.
#GaziantepGaziantep’te hastaneye kaşıntı şikayetiyle gelen Şükran Tekin’in hem lenf kanserine hem de koronavirüse yakalandığı tespit edildi. Hastanın Covid-19’un tipik belirtilerini göstermediğini, akciğer tomografisinde de bulguya rastlanmadığını, sadece kaşıntı belirtisi yaşadığını belirten Doçent Dr. Gülseren Elay, Covid tedavisinin ardından hastanın kaşıntısının sona erdiğini söyledi. Türkiye’de koronavirüsü kaşıntı belirtisiyle geçiren ilk hasta olan Tekin, doktorları da şaşırttı. Koronavirüsü yenerek ölümden dönen Şükran Tekin ise "Aşı sayesinde virüsü yendim. Aşıyı herkese öneriyorum. Herkes gelip aşısını yaptırsın" dedi.
#Gaziantep1. yüzyılın ilk çeyreğinde literatüre girmiş olan kasıntı kelimesi, hem gerçek hem de mecazi anlamda kullanılır. Bol ya da uzun gelen kıyafetleri, daraltmak ve kısaltmak için yapılan dikişlere kasıntı denir. Kendi kendisini çok fazla öven kibirli kişiler ve yeni bir ortama girdiğinde utangaç tavırlar sergileyen insanlar da kasıntı olarak adlandırılır. Kasıntı ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Kime Kasıntı denir tüm detayları ile derledik.
#Ne DemekYüzde meydana gelen ve ilk bakıldığında kelebeği anımsatan kırmızı kabarcıklar, Lupus hastalığının en belirgin belirtileri arasında yer almaktadır. Eklem ağrılarıyla yön bulan bu hastalığın yalnızca cilde değil tüm vücuda etki ettiğini vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Sedat Işık, Lupus hastalığıyla ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.
#LupusSarılık, bir hastalığın belirtisi olarak ortaya çıkarken, kendi başına bir hastalık değildir. Sarılığın nedeninin çeşitli tümörler olabileceğini belirten Prof. Dr. Onur Yaprak, göz akında sararmanın ihmale gelmemesi gerektiğini söyledi.
#SarılıkHaziran ayı yağışlı geçti, sivrisinek sayısı arttı. Özellikle dere yatağına ya da durgun sulara yakın yerlerde yaşayan İstanbullular camlarını açamaz hale geldi. Doç. Dr. Zekai Kutlubay ise belediyelerin kullandığı ilaçlara dikkat çekerek “Sinekler mevcut ilaçlara karşı dirençliler” dedi.
#GazetehaberleriGenellikle gebeliğin son 3 ayında, daha az oranda ilk ve ikinci 3 ayında kaşıntıyla kendini gösteren ‘gebelik sarılığı’ kontrol altına alınmadığı takdirde, anne adayında karaciğer hasarına yol açabilirken, bebekte erken doğum ve anne karnında ölüm gibi sebeplere neden olabiliyor.
#Gebelik SarılığıYaz aylarıyla birlikte pek çok kişi böcek ve sinek ısırıklarının yol açtığı kaşıntıdan yakınıyor. Hele de sivrisinek ısırığıyla gelen kaşıntı kişiyi adeta canından bezdiriyor. Sinek ve böcek ısırıkları bir yana kaşıntının altında bazen de egzama, yetersiz beslenme, alerji, kurdeşen hatta iç organ hastalıkları gibi ciddi nedenler de yatabiliyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Yeliz Erdemoğlu, kaşıntının altında yatan nedenleri ve kaşıntıya karşı etkili yöntemleri sıraladı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#KaşıntıAşırı tuz tüketimine dikkat çeken uzmanlar böbrekleri korumak için günde 5-6 gramın üzerinde tuz tüketmemek gerektiğini ifade ediyor. Kronik böbrek yetmezliği hakkında önemli bilgiler veren Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Mahmut Altındal, kaşıntının da bu hastalığın habercisi olduğunu ifade etti.
#KaşıntıUzmanlar, vücutta kronik nedensiz kaşıntıların farklı sistemik hastalıkların yanı sıra altta yatan lenfoma gibi ciddi kanserlere bağlı olabileceğini belirtiyor. Peki, vücutta kaşıntı neden olur? El ve ayak kaşıntısı nedenleri neler?
#El Ayak KaşınmasıGünümüzde sık rastlanan cilt hastalıklarının başında egzamalar geliyor. Değişik tipleri olan egzamaların bazı türleri soğuk havalarda yaygınlaşıyor. Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serap Utaş, bazen günlük yaşamı etkileyecek kadar şiddetli seyir gösterebilen bu hastalıktan basit önlemlerle korunmanın mümkün olduğunu söylüyor; atopik egzamayı tetikleyen başlıca nedenleri ve alınabilecek önlemleri sıralıyor.
#Egzama TedaviRahatsız edici kaşıntılar, bitmek bilmeyen kızarıklıklar, pul pul bir cilt, kabartılar ve hatta iltihaplı yaralar… Cilt problemleri söz konusu olduğunda karşılaştığımız problemler o kadar çoktur ki, bazen nasıl bir yol izleyeceğimizi bilemeyiz. Dermatoloji Uzmanı Dr. Hatice Deniz Yardımcı, deri kaşıntıları ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlatıyor.
#Cilt HastalıklarıAdana'da, bağışıklık sistemi doğuştan bozuk olan Halil Çiftçi'nin (9) dramı, yürek burkuyor. Henüz 7 aylıkken 'hiperimmunglobulin' diye adlandırılan bağışıklık sistemi hastalığı ortaya çıkan ve durmaksızın kaşınan küçük Halil, "Anne, artık ölmek istiyorum" diye feryat ediyor.
#KaşıntıÖnüne geçilmez ısrarlı bir kaşıntı hissini herkes iyi bilir. Kimi kez tırnaklar kaşıntıyı dindirirse de kaşıntı isteği tatlı bir dürtü ile o denli artabilir. Vücudun tamamında veya belli bir noktasında bir anda nedensiz nükseden, kızarıklık ve kabartılara sebep olan kaşıntılar, bize bir sinyaldir. Peki, kaşıntı nedenleri nelerdir? Dermatoloji Uzmanı Dr. Emine Özge Ayabakan konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.
#BAYERSon yıllarda sağlıklı beslenme trendlerinin vazgeçilmezlerinden biri haline gelen avokado, içerdiği faydalı yağlar ve vitaminlerle bir yıldız gibi parlıyor. Ancak son zamanlarda sosyal medyada, avokadonun böbrek taşına neden olduğu, karaciğer sağlığını olumsuz etkilediği, bağırsak sağlığını bozduğu ve sanıldığı kadar sağlıklı olmadığına dair iddialar dolaşıyor. Peki, bu söylemler ne kadar doğru? Sağlıklı diye tükettiğimiz avokado bize zarar mı veriyor? Diyetisyen Gülçin Işık ile konuştuk.
#Sağlık BeslenmeÇoğumuz sürekli kullandığımız çatal, kaşık, bıçak gibi mutfak ürünlerinin arkasını çevirip bakmıyoruz, üzerinde yazılı olan rakamların farkında bile değiliz. Ancak paslanmaz çeliklerin üzerinde yazan numaralar, sağlığımız hakkında çok hayati değerlere sahip. İç Hastalıkları Uzmanı Aytaç KAradağ ile bu numaraların anlamlarını, paslanmaz çeliklerde kullanılan metallerin insan sağlığına etkilerini konuştuk.
#SağlıkJane Murray, son yıllarda kolunda beliren çok sayıda ben fark etmişti ama bunun normal olduğunu düşünüyordu. Ta ki hemşire olan arkadaşının dikkati sayesinde bir doktora görüne kadar… Sonunda önemsemediği benlerinin en ölümcül kanser türü olan ikinci evre melanom olduğunu ortaya koydu. Kanseri temizlemek için kolunun bir kısmı alınan Jane, doğal bronzluk arayışının ölümcül etkileri konusunda herkesi uyarmak ve farkındalık yaratmak istiyor.
#KanserIşıl ışıl parlayan bronz bir ten göze hoş görünse de uzmanlar güneşin zararlı ışınlarının cilt kanserine yol açabileceğini söylüyor. Fakat güneşten D vitamini almamız da gerekiyor çünkü D vitamini eksikliğinin de kansere neden olabileceğinden bahsediliyor. Her an koruyucu krem kullanmak gerçekten şart mı, kimler riskli gruba giriyor? Dermatoloji uzmanlarıyla konuştuk.
#Hazan Aköz IşıkNefes darlığı, hırıltılı solunum, göğüste sıkışma hissi ve ataklar halinde gelen öksürük astım hastalığının en önemli belirtileri. Genetik yatkınlığın yanı sıra küf, toz, nem gibi çevresel faktörler ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Polenlerin çoğaldığı bahar ayları astımlılar için zorlu geçiyor.
#Hazan Aköz IşıkBir sosyal medya fenomeninin ikinci el kıyafetleri yıkamadan giydiği için bulaşıcı bir enfeksiyon kaptığını iddia etmesi hem ikinci el eşya alanları hem de mağazada kıyafet deneyenleri endişelendirdi. Peki bu durum ne kadar tehlikeli? Sık yaşanan bir olay mı? Nelere dikkat etmeliyiz? Uzmanlar, bu enfeksiyonlara karşı korunmak için satın aldığımız kıyafetleri giymeden önce neler yapılması gerektiğini anlattı.
#SağlıkBahar geldi, doğada geçirilen zaman arttı ancak tehlikeler de artıyor! Kene ve pire gibi bilinen zararlılar dışında, çam tırtılı gibi canlılar da evcil hayvanları hedef alıyor. İstanbul’da yaşayan O.Y., köpeği Tinder’la doğada yaptığı keyifli yürüyüşün ardından büyük bir kâbusla karşılaştı. Çam tırtılının zehirli salgısıyla temas eden köpeği, hızla kötüleşti. Peki, çam tırtılı evcil hayvanlar için gerçekten büyük bir tehdit mi? Çam tırtılı, insanlar için de risk taşıyor mu? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#Çam TırtılıBahar aylarında doğanın yenilenmesi insanın içini açarken, alerjik bünyeye sahip çocuklar ve yetişkinler içinse kabusa dönüşebiliyor. Zira havada yoğun şekilde uçuşan polenler gözlerde kaşıntı ve sulanma, burun tıkanıklığı, art arda hapşırık ve öksürük gibi alerjik reaksiyonları tetikleyerek yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürüyor.
#Polen AlerjisiSon haftalarda çocuklar yüksek ateşle yanıyor, yetişkinler ise halsizlikten neredeyse ayakta duramıyor. Kimi “grip oldum” deyip geçiyor, kimi “midem bozuldu” sanıyor. Oysa çoğumuzun yakalandığı şey aslında aynı: Influenza B. Genellikle Influenza A ile anılan grip vakaları bu kez biraz daha sessiz ama etkili gelen bir kardeşle karşımızda... Peki neden bu kadar arttı, nasıl tanıyacağız, nasıl korunacağız?
#SağlıkDışarıdan geldikten sonra yüzünüzü ve elleriniz yıkayın: Gün içinde cilt yüzeyine polenler ve tozlar yapışabilir. Özellikle açık hava aktivitelerinden sonra nazik bir temizleyiciyle yüzünüzü yıkamak alerjenleri uzaklaştırmaya yardımcı olur.
#Bahar AlerjisiUzmanlar, 9 günlük bayram tatilinin zehir olmaması için önemli uyarılarda bulundu: “Özellikle kronik hastalar bayramlaşırken sarılıp kucaklaşmasın. Korona bitmiş olsa da grip salgınına yakalanmamak için sosyal mesafeyi ihmal etmeyin.”
#Tevfik ÖzlüKış mevsiminin bitmesine daha zaman varken, polen alerjisi şimdiden etkisini göstermeye başladı. Özellikle iklim değişiklikleri nedeniyle mevsim geçişleri belirsizleşirken, havaların ısınmasıyla birlikte ağaç ve çimen polenleri havada yoğun şekilde yayılmaya başladı. Bitkiler, yabani otlar ve ağaçlar polen üreterek insanlarda hapşırmaya ve burun tıkanıklığına neden olabilir. Bu semptomlar özellikle ilkbahar mevsiminde ortaya çıkarak tüm yıl boyunca da etkisini gösterebilir. Saman nezlesi olarak da bilinen polen alerjisi için uzmanlar mevsimsel alerjik rinit olarak da bahsedebilir. Polen alerjisine karşı oluşabilecek semptomlardan etkilenmemek için bu tür polenlere alerjisi olan kişilerin mutlaka doktoruna veya bir uzmanına danışmalarında fayda var.
#1Günlük yaşamımızda maruz kaldığımız hava kirliliği, sadece solunum yollarımızı değil, cildimizi de ciddi şekilde etkileyebilir. Havadaki zararlı kirleticiler cildimizin erken yaşlanmasına, lekelenmesine ve esnekliğini kaybetmesine yol açabilir. Bu yazıda, hava kirliliğinin cilt sağlığına etkilerini ve bu etkilerden korunma yollarını inceleyeceğiz.
#Hava KirliliğiUluslararası Uzay İstasyonu'na 8 günlüğüne gidip 288 gün boyunca adeta mahsur kalan astronotlar nihayet Dünya'ya döndü ama yeryüzündeki hayata alışmaları hiç kolay olmayacak. Peki neden? Uzay hayatı insanları nasıl etkiliyor?
#AstronotAlerjik rinit sezonu bu yıl beklenenden erken başladı. Uzmanlar, sosyal medyada vaka sayılarındaki artışa dikkat çekerken, kullanıcılar Ekşi Sözlük’te alerjik rinitin hayatlarını nasıl zorlaştırdığını ‘Hayatımı zindan etti’, ‘Perişan oldum’, ‘Yoruldum’, ‘Bıktım’ gibi ifadelerle paylaşıyor. Dahası, daha önce alerjik rinit yaşamamış olanlar bile bu yıl hastalığın etkilerini hissediyor. Bazı besinler ise hastalığı tetikliyor. Konuyu İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Irmak ile mercek altına aldık.
#SağlıkYasemin Gülgör Güzellik ve Estetik Merkezi, 10 yılı aşkın süredir İzmir’de uzman hekimlerle saç ekimi danışmanlığı ile alanında bir marka yarattı. Yasemin Gülgör, yeni danışmanlık merkezinde saç ekimi hizmetlerinin yanı sıra müşterilerini misafir edasında ağırlayarak lazer epilasyon, cilt bakımları, leke tedavileri, saç dökülmesini yavaşlatmaya yönelik uygulamalar ve medikal estetik işlemleri gibi birçok alanda hizmet vermeye başladı.
#1Kış aylarının sert koşulları yalnızca ruh halimizi değil, cildimizi de etkiliyor. Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte cildin nem dengesi bozuluyor, koruyucu bariyeri zayıflıyor ve birçok deri hastalığı tetikleniyor. En sık karşılaşılan şikâyetler arasında kuruluk, egzama alevlenmeleri, ciltte hassasiyet ve kızarıklık yer alıyor. Peki kış aylarında cilt sağlığımızı korumak için neler yapmalı ve hangi yanlışlardan kaçınmalıyız?
#Soğuk Hava Cildimize Neler Yaparİngiltere Essex’te yaşayan Gill Nibbs, 55 yaşında gayet sağlıklı bir kadındı. Son zamanlarda sık tuvalete çıkmaya, kilo kaybetmeye ve sırt ağrılarından şikâyet etmeye başladı. Bu semptomlar doktorlar tarafından diyabete bağlandı ama Gill, bir süre sonra pankreas kanserinden hayatını kaybetti. Annesini kaybeden kızı Lucy, ölümcül pankreas kanserinin hayati uyarı işaretleri hakkında herkesin bilgi sahibi olmasını istiyor.
#Kanser19 yaşındaki Chloe Ramsay’in bebeklikten itibaren pek çok şeye alerjisi var. Bebekken muz ya da patates verildiğinde anafilaktik şoka giren Chloe’nin vücudu yıllar içinde farklı şeylere de alerjik tepki vermeye başladı. Vücuduna temas ettiğinde 'derisini bıçakla kazımak' isteyecek kadar rahatsız eden 40 farklı şeye alerjisi olan Chloe, rahatsızlığı nedeniyle artık meyve yiyemiyor, cildine su ve kum değdiremiyor.
#AlerjiÇeşitli ilaçların karışımıyla oluşturulan ve halk arasında ‘sarı serum’, ‘atom serum’ olarak bilinen serumlar yüzünden son bir ayda dört kişi yaşamını yitirdi. Son dönemde sıklıkla ‘sağlık görevlileri’ tarafından evlere giderek takılan ve yaygınlaşan sarı serum konusunda uzmanlar endişeli.
#Meltem Fıratlı