kaşar haberleri sayfasında kaşar hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3153 kaşar haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
2 hafta önceki yazıda peynir çeşitlerimizi incelemeye başlamıştık. Ancak geçtiğimiz hafta Muharrem Ayı’nın 10. Gününe denk geldiği için aşureyi işlemek daha doğru olur diye düşündüm. Bu hafta peynir konusuna kaldığımız yerden devam ediyoruz. Sofralarımızda en çok kullandığımız ve neredeyse herkesin tadını bildiği iki kült peynirimiz: Beyaz peynir ve kaşar peyniri.
#BursaPatates, içinde olduğu her yemeği güzelleştirir. Birçoğumuzun kızartmadan sonraki favorisi püre patatestir. Ancak bazı zamanlarda istediğimiz kadifemsi kıvamı elde edemediğimiz gibi, tadında da ne olduğuna bir türlü karar veremediğimiz bir eksiklik fark ederiz. İşte birkaç basit adımla, patates pürenizi daha lezzetli hale getirmenin ipuçları…
#Patates Püresiİstanbul Şişli'de husumetli olduğu Esra Ş. adlı (28) öğretmene, iki öğrencisi ile birlikte içinde ‘kaşar ve salatalık’ olan kutuyu kargolayan öğretmen Tuğba Ç. (31) hakkında ‘cinsel taciz’ suçundan iddianame düzenlendi.
#Cinsel TacizErzurum’un Horasan ilçesinde kaçak yollarla kaşar peynir üretildiği ve piyasaya sürüldüğü ihbarı üzerine bir depoya baskın düzenleyen ekipler, halk sağlığını tehdit eden ürünlere el koydu.Edinilen bilgiye göre, kaçak kaşar peyniri üretilen depoya giren Horasan Belediyesi İlçe Zabıta Ekipleri, karşılaştıkları pis kokuya ve manzaraya inanamadı. Üretim yerinde halk sağlığını tehdit eden alanların olduğunu ve kaşar peynir yapımında kullanılan süt tanklarının içinin sineklerle dolu olduğunu tespit eden ekipler, olay yerine İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerini çağırdı. Tesisin tümünde geç vakitlere kadar yapılan detaylı incelemeler sonrasında gıda ve hijyen koşullarına aykırı ve ruhsatsız bir şekilde üretilen ürünlere el konuldu. Zabıta ekipleri iş yerini mühürlerken yasal çalışmalarının ardından suç konusu olan mamullerin resmi görevliler tarafından imha edileceği öğrenildi.Horasan Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada, zabıta ekiplerinin ilçede halk sağlığını tehdit eden iş yerlerine geçit vermeyeceklerinin altını çizdi.
#ErzurumTürkiye’de 6 milyar liralık büyüklüğe ulaşan peynir pazarında keskin bir rekabet sürüyor. Özellikle merdiven altı işletmeler ‘düşük fiyatlı’ ürünlerle pazara girerken, Ekici Peynir Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ekici de denetimsizlikten şikayetçi. Kendilerinin sütün kilogramını 1.15 TL’den aldığını belirten Ekici, merdiven altı ve kayıt dışı işletmelerin kontrol dışı ve denetimsiz sütleri 90 kuruştan aldığına dikkat çekti.
#KaşarPikniklerin olmazsa olmazı, kahvaltının ve öğle yemeğinin kurtarıcısı, uzun yol seyahatlerinin pratik eşlikçisi... Taptaze ekmeği, arasına konan her malzemeyle daha da iştah açıcı olur. Yarın Dünya Sandviç Günü. Biz de bu vesileyle ‘içine sevgisini de katarak’ en doyurucu sandviçleri hazırlayan lezzet duraklarını uzman isimlerden oluşan jürimize sorduk.
#SandviççiEylülde başlayan ceviz hasadı kasıma kadar devam edecek. Yeşil, kalın etli kabuğun altından çıkan nemli cevizler güz güneşinde kurutulurken içi de gevrek, çıtır dokusuna kavuşup tatlı-tuzlu yemeklerimize nefaset katacak. Tariflerimizin yanında cevizin sağlık mucizelerini de Hürriyet Lezzetli Hayat yazarı Dr. Ayça Kaya’dan okuyun.
#CevizTarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı laboratuvar testleri sonucunda ürünlerinde taklit ve tağşiş tespit edilen üreticileri ifşa etmeye başladı. Özellikle et ürünlerinde domuz ve tek tırnaklı hayvan eti tespit edilmesi tepkilere neden olurken, pul biber gibi baharatlarda gıda boyası kullanılması ve zeytinyağlarına bitkisel yağ karıştırılması dikkat çekti. Liste her gün güncellenirken son yapılan beş testte, Antep fıstığı yerine ay çekirdeği, dana köfte yerine deri dokusu, lahmacun içinde ise tavuk taşlığı bulundu. Peki bu ürünler tadından, kokusundan ve görüntüsünden anlaşılır mı? Sağlığımızı nasıl etkiliyorlar? Tüketici nelere dikkat etmeli? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkMasterChef pide tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Hamuru tam kıvamında, taş fırında pişmiş gibi lezzetli mi lezzetli oluşuyla ev yapımı pide tarifini çok seveceksiniz. Pide kıymalı, kuşbaşılı kaşarlı, sucuk, peynir gibi dilediğiniz malzemelerle yapılabilir. evde pide nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte ev yapımı pide tarifi ve yapılışı...
#Masterchef PideMasterChef Canneloni tarifi, izleyicilerin dikkatini çeken tariflerden biri oldu. İtalyan mutfağının meşhur lezzetlerinden bu nefis lezzet bildiğiniz makarnalardan çok farklı. Lazanya benzeyen canneloni tarifini kıymalı, sebzeli veya tavuk etiyle de hazırlayabilirsiniz. Eğer sofranızda yer vermek isterseniz, Cannelloni tarifi ve malzemelerini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Cannelloni TarifiPatates püresi, yemeklerin en güzel eşlikçilerinden Özellikle et yemeklerinin yanına ayrı yakışıyor. İçerisine eklenen rendelenmiş kaşar peyniriyle de lezzetini katlıyor. Siz de menünüze eklemek isterseniz, patates püresi tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Patates Püresi TarifiAnadolu’nun en saf ürünlerini son derece dozunda duru ve rafine dokunuşlarla şekillendiriyor. Savaş Zafer, yaşadığı toprağın kültürüne sahip çıkan ve malzemesinin kıymetini bilen, özetle yeni nesle dair umutlarımızı canlandıran şeflerden. Bundan sonra adını çok daha fazla duyacağımıza eminim.
#Savaş ZaferMasterchef volovan tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Volovan Fransız mutfağında bulunan ve milföy hamuru kullanılarak yapılan bir hamur işi türüdür. Atıştırmalık veya meze olarak kullanılan Voloran hem tatlı hem de tuzlu olarak yapılabilir. Volovan Fransızca "rüzgarda uçan" anlamına gelir. Tarifin orijinal adı "vol-au-vent" olarak bilinir. Volovan nasıl yapılır, volovan hangi yöreye aittir? İşte MasterChef vol au vent (volovan) tarifi ve malzemeleri
#Masterchef VolovanGaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sokak hayvanlarının toplanacağı barınakları yapmaları için belediyelere 2028 yılı sonuna kadar tanınan süre için “Çok geç” dedi ve şu çağrıyı yaptı: “Tesis kurmak kolay, bir yılda biter. Projeleri bizde var, verelim. Kendilerine uyarlayıp yapsınlar.”
#Fatma ŞahinMakarnayı kim sevmez! Hem doyurucu hem de lezzetli. Farklı malzemelerle, damak tadınıza uygun çok çeşitli makarnalar hazırlayabilirsiniz. İster ana yemek ister eşlikçi olsun; her koşulda lezzetli ve besleyici bir seçenek bu. Klasik reçetelerin yeri ayrı ama makarna salataları görselliğiyle de sofraları güzelleştiriyor.
#Sahrap SoysalMasterChef sakızlı kebap tarifi ve malzemeleri izleyiciler tarafından merak ediliyor. MasterCehf Türkiye yeni bölümünde Türkiye'nin 7 bölgesinden 7 farklı kebap tarifi yapılacak. Marmara Bölgesi'nden Bursa mutfağından sakızlı kebap tarifi de bunlardan biri. Peki Sakızlı kebap nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Sakızlı Kebap TarifiPatlıcan mutfağımızın en sevilen sebzelerindendir. İyi, lezzetli pişirilirse tadından yenmez sofralar kurulur. Lezzetinin yanı sıra lifli yapısı, içerdiği vitamin ve mineraller nedeniyle çok da besleyicidir. Hele yaz mevsiminde yeri ayrıdır. İster kızartmasını yapın, ister kebabını ya da çorbasını... Bugün size hepsi birbirinden güzel üç farklı patlıcanlı tarif vereceğim.
#Sahrap SoysalSon yıllarda tüketicileri yanıltan ambalajlarla uygun fiyata satılan eritme peynirler, Tarım ve Orman Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Bakanlığın hazırladığı yeni peynir taslağına göre, eritme peynirlerin artık yöresel peynirleri çağrıştıracak şekilde satılmasına izin verilmeyecek. Bu peynirlerin adının yazım punto büyüklüğü en az 3 milimetre olacak. Taslak ile katkılı peynirleri de düzenleyen Bakanlık, peynirlerdeki çeşni oranını yüzde 6 ile sınırlayacak.
#Tarım Ve Orman BakanlığıBeğendi denince akla ilk önce hünkârbeğendi gelse de onu levrek gibi balıklarla ya da domates soslu köfteyle sunmak hatta patlıcan yerine kabak kullanarak daha hafif bir versiyonunu hazırlamak da mümkün. Şefler Arda Türkmen ve Doğa Çitçi’den işin püf noktalarını aldık.
#Gizem DinçbaşAkşam yemeği için doyurucu, lezzetli ve farklı bir şeyler mi arıyorsunuz? O zaman Zade Kebabı tam size göre! Et ve sebzelerin mükemmel uyumunu sunan bu enfes yemek, sofranızın yıldızı olacak. Peki, zade kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Zade kebabı tarifi ve püf noktaları
#Zade Kebabı Nasıl YapılırBahar, yani piknik mevsimi geldi. Açık havanın tadını evde özenle hazırladığımız yiyeceklerle dolu bir piknik sepetiyle çıkarmanın keyfi bir başka. Brunette Patisserie’nin kurucu şefi Nur Aktı’dan hem pratik tarifler aldık, hem de sepet hazırlarken dikkat etmemiz gereken detayları dinledik.
#GİZEM DİNÇBAŞEyüpsultan’da açılan Arça Restaurant&Grill, Türk mutfağının başarılı örneklerini tadabileceğiniz bir lokanta. Mövenpick Hotel’in teras katındaki mekânın menüsünde lahmacun ve pide de var, usta ellerden çıkan kebaplar ve çok çeşitli yöresel mezeler de...
#Arça Restaurant&GrillFUNDA Özer Baltalı, iyi eğitimli bir iş kadını... Daha önce farklı sektörlerde çalıştıktan sonra, 2008 yılında Baltalı Gıda'yı kurarak, çok yeni bir alanda işe başlıyor. İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı Düzce Köyü'nde 130 dönüm arazi üstünde faaliyet gösteren ve yüksek verimli özel bir keçi ırkına sahip olan Baltalı Gıda'nın ürün yelpazesinde, tamamen keçi sütünün işlendiği, günlük pastorize keçi sütü, keçi peyniri, keçi kaşar peyniri, keçi büş peyniri, keçi lor, keçi labneh, keçi tereyağı, süzme yoğurt, keçi sütünden kefir ve keçi sütünden zeytinyağıyla üretilen bebek bisküvisi bulunuyor. Funda hanımı uzun yıllardır tanıyorum, zaman içerisinde çok zor engelleri aşa aşa bugünlere geldiğini bilenlerdenim. Daha önce de yazmıştım, "Tarımda romantizm olmaz" diye. Funda hanım da bu gerçeği yakından bilen bir iş kadını...
#1Yarın, Anneler Günü’nde şık bir kahvaltı sofrası kurarak annesini sevindirmek isteyen miniklerimizin gözü korkmasın. Brunette Patisserie’nin kurucu şefi Nur Aktı ve ‘Evinin şefi’ köşemizin yazarı Gülay Barbaros Altan’dan farklı yaş gruplarına uygun pratik tarifler aldık. Kuşkonmazlı tart da yapabilirsiniz, glütensiz pizza da...
#Anneler GünüKonak kebabı tarifi, et ve patlıcan muhteşem uyumunu bir tabakta buluşturuyor. Hem enfes lezzeti hem de görünümüyle tadına doyum olmuyor. Ayrıca etinizi önceden marine ederek tadını katlayabilirsiniz. Dilerseniz yanında da biber, domates ve soğan eşliğinde servis edebilirsiniz. Sofranızın favorisi haline gelecek konak kebabı tarifi ve malzeme listesini sizin için derledik.
#Konak Kebabı TarifiGeçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketi sebebiyle bir süre Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, İstanbul Riva'da bulunan eğitim tesislerinde konaklayan ve hazırlıklarını burada yapan Hatayspor'a, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü haciz gönderdi.
#Hatayspor