Karnabahar
Karnabahar Haberleri
Çok eşli cinsel yaşam HPV riski taşıyor
Cinsel yolla bulaşan en yaygın enfeksiyon türü olan HPV virüsüne (human papilloma virüsü) cinsel olarak aktif olan kadın ve erkeklerin pek çoğunun yaşamları boyunca bir noktada maruz kaldıklarına dikkat çeken Dr. Sinan Akkurt, riskin özellikle çok eşli cinsel yaşam süren ve erken yaşta cinsel ilişkiye başlayan bireyler için daha yüksek olduğunu kaydetti.
Karaciğer Yağlanmasına Karşı Türk Kahvesi
Karaciğer yağlanmasının önüne geçilmezse zamanla siroz veya kanserin gelişebileceğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Onur Yaprak, karaciğer yağlanmasına karşı önerilerde bulundu.
Dut ağacındaki iki farklı renk görenleri şaşırtıyor
Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı Büyükpaşa köyünde, bir çiftliğin bahçesindeki dut ağacının iki renk ve farklı tattaki meyveleri görenler şaşkınlığını gizleyemiyor. Çan ilçesine bağlı Büyükpaşa köyündeki küçükbaş hayvan çiftliğinin bahçesine 5 yıl önce diktiği dut ağacının 3 yıldan buyana meyve verdiğini belirten çiftçi Ahmet Emin Demir, “Yaklaşık 2-3 yıldan bu yana meyve alıyoruz. Ne hikmetse bu yılki meyvelerin kimisi horozibiği, kimisi karnabahar gibi kimisinin de renkleri ve tatları farklı bir şekilde ortaya çıktı. Aynı ağacın meyvesinde 2 çeşit tat var, bizim yorumumuz havayla ilgili. Çünkü bu zamana kadar böyle bir şey görmedik ve yaşamadık” dedi.
Korona fiyatları da uçurdu
Gıda ürünleri, kuaför, restoran, kafe, emlak fiyatları korona kriziyle yükselişe geçti. Kabak yüzde 92 ile zam şampiyonu olurken lahana yüzde 46, narenciye yüzde 30, karpuz yüzde 28, kavun yüzde 12 pahalandı.
Düşük Karbonhidrat Diyeti Nasıl Yapılır?
Günlük hayatın içinde en çok gündem yaratan konu kilo verme. Az ya da çok herkesin vermesi gereken kilosu var. Kilo verme sürecinde ise düşük karbonhidratlı beslenme kilit nokta. Peki düşük karbonhidrat diyeti nasıl yapılır?
Vedat Milor: “Çocukları bile babalarının yaptığı meslekle gurur duymuyor. Adeta ‘Babam ciğerci’ demeye utanıyorlar.”
Yemek eleştirmeni Vedat Milor’un yer aldığı ‘Rehber’ adlı kısa metraj belgesel bu akşam YouTube’da yayımlanacak. ‘Giderek yozlaşan gastronomi dünyasında sayıları azalan lezzet ustalarına bir saygı duruşu niteliğinde’ diye özetlediği belgesel vesilesiyle konuştuğumuz Milor: “Ustalarımız takdir edilmiyor. Çocukları bile babalarının yaptığı meslekle gurur duymuyor. Adeta ‘Babam ciğerci’ demeye utanıyorlar.”
Bu Sinyallere Dikkat! HIV Belirtisi Olabilir...
AIDS'e sebebiyet veren HIV, erken dönemde vücutta bazı belirtiler verebiliyor. Estetik Diş Hekimi Dr. Efe Kaya konu hakkında bilgiler verdi.
Güçlü kemiklere sahip olmak için neler tüketmeliyiz?
Kaya gibi sert görünseler de, kemikler kolajen, protein ve mineral gibi birçok katmandan oluşan canlı dokulardan meydana gelir. Tüm bu maddeler kemiklerin içinde o kadar yoğun bir şekilde bulunur ki, mesela sadece uyluk kemiği bükülmeden 550 kiloluk bir baskıya dayanabilir. Peki kaya gibi sert ve güçlü kemiklere sahip olmak için ne yapmamız gerekir? Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy, güçlü kemiklerin sırrını anlatıyor.
Bayramda göz sağlığınız için şekeri fazla kaçırmayın
Bayram süresince hem çocuklar, hem de büyükler olarak tatlı ve şekeri fazlaca tüketebiliyoruz. Oysa fazla şeker yüklemesi gözümüze olumsuz etkiler yapabiliyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Coşar şeker tüketimi ve göz sağlığına etkileri üzerine önemli bilgiler verdi.
Gıdaları dondururken de çözdürürken de dikkat
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ardından evlerde gıda stokunun arttığına dikkati çeken uzmanlar, buzluk ya da derin dondurucuda saklanan gıdaların tazeliği ve besin değerini koruyabilmesini sağlayacak önerilerde bulundu.
Sağlık Bakanlığı'ndan sağlıklı mönüler
Sağlık Bakanlığı, salgın nedeniyle evde kalma süresinin uzamasının normalden fazla yemek yemeye neden olabileceğine dikkat çekti. Bakanlık, “Aldığınız kaloriyi kontrol edin, haftalık mönü planı yapın” sözleriyle vatandaşları uyardı ve örnek mönüler hazırladı.
Sağlık Bakanlığı uyardı: İftar ve sahurda bu uyarılara dikkat!
Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemi sürecinde oruç tutanların yeterli ve dengeli beslenmeleri, iftar ve sahur arasında vücut için gerekli sıvı miktarını almaları, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için A, C, E ve D vitaminlerinden zengin yiyecekleri tüketmeye özen gösterilmeleri gerektiğini bildirdi.
Sağlık Bakanlığı'ndan Corona Virüs sürecinde oruç tutanlara beslenme önerileri
Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronaviris (Kovid-19) pandemi sürecinde oruç tutanların yeterli ve dengeli beslenmeleri, iftar ve sahur arasında vücut için gerekli sıvı miktarını almaları, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için A, C, E ve D vitaminlerinden zengin yiyecekleri tüketmeye özen gösterilmeleri gerektiğini bildirdi.
Ömrü Uzatan Alışkanlıklar Cinsel Performansı da Arttırıyor
Cinsel performans psikolojik sorunlar ve fizyolojik hastalıkların yanı sıra beslenme ile de yakından ilişkili olabiliyor. 20 bin insan üzerinde yapılan araştırma bazı yaşamsal faaliyetlere dikkat ederek yaşam süresinin ciddi oranda uzayabileceğini ortaya koydu. Klinik Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat ömrü uzatan alışkanlıkların cinsel performansı da arttırdığını belirterek, cinsel performansı etkileyen yiyecekleri ve yaşamsal alışkanlıkları şöyle sıraladı:...
Korona günlerinde nasıl oruç tutmalı?
Bu yıl ramazan ayının COVID-19 pandemisine denk gelmesi vatandaşları tedirgin etti. Dr. Öğretim Üyesi Müge Arslan, hem oruç tutmak, hem de bağışıklık sistemini koruyup COVID-19’a açık hedef olmamak isteyenlere basit tüyolar verdi.
Bu görüntüler tepki çekmişti! Salda'daki derin çukurların nedeni...
Doğa ve Sürdürülebilirlik Derneği ile Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici, Salda Gölü'nde iş makineleri ve kamyonlarla girilerek tahrip edilen beyaz kumulların 'hidromanyezit' olarak adlandırılan ve birçok sektörde kullanılan çok değerli mineral olduğunu belirtti. Kesici, göl etrafında geçmişte bu kumulların kaçak olarak götürüldüğünü gösteren birçok çukur olduğunu da söyledi.
Diyaliz hastaları nasıl beslenmeli? Bağışıklık güçlendiren öneriler…
Diyaliz hastalarının beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizen Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy, bağışıklığı güçlendiren önerilerde bulundu, hangi besinlerden ne kadar yenmesi gerektiğini sıraladı.
Evde Kal, formda kal!
Susuz kalmak zayıf bir bağışıklık sisteminin başlıca nedenlerinden biri olabilir. Vücudumuz düzenli aralıklarla toksinleri, mikropları dışarı atmalıdır ve bunu yapabilmek için sıvıya gereksinim duyar.
Virüslere karşı önce güneş sonra antioksidanlar mı?
Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs bazı konuları yeniden sorgulatır oldu. Sadece bu virüsten değil tüm virüslerden nasıl uzak durulabilir, vücut direnci nasıl arttırabilir? Güneş bu konuda ne kadar yardımcı olur? Antioksidanlar bizi bu mücadelede destekler mi? Dermatolog Dr. Yasemin Fatih Amato, tüm merak edilenleri anlattı.
Evde kilo almanın önüne nasıl geçeceğiz?
Bugünlerde kimileri kendini sürekli buzdolabının başında buluyor. Bol bol yapılan alışverişler, evde denenen değişik tarifler ve her can sıkıntısında yemeğe sarılmalar... Bu dönemi hem sağlığımızı bozmadan hem de kilo almadan nasıl geçireceğiz? Uzmanlara danıştık.
Evden çalışanlar için beslenme önerileri
Koronavirüs sebebiyle pek çok kişi iş sürecini evden yönetiyor. Peki, bu dönemde beslenme düzeninde nelere dikkat edilmeli? Bu konuyla ilgili Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy, önerilerde bulundu.
Koronavirüse karşı bunları tüketin, bağışıklığınız güçlensin!
Hızla yayılan yeni tip koronavirüse karşı özel bir tedavi yöntemi ne yazık ki bulunmuyor, hastanın genel durumuna göre destekleyici tedaviler uygulanıyor. Peki, koronavirüsten korunabilmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için yapabilecekleriniz neler? Diyetisyen Gülhan Koca açıkladı.
Selülitten Kaçınmak İçin Neler Yapılmalı?
Östrojen taşıdığı için her kadının bir gün selülit problemi ile karşılaşabileceğini söyleyen Plastik Cerrah Opr. Dr. Arif Eroğlu, selülitten kurulmak ve kaçınmak için yapılabilecekleri anlattı...
Halciler Corona virüs nedeniyle artacak talebe hazır
Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, ülkenin sebze ve meyve varlığında sorun bulunmadığını belirterek, "Telaş edecek, panik yapacak bir durum ya da sıkıntı yok, elimizde yeterli ürün var." dedi.
Bitkisel üretim değeri arttı
Türkiye'de tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerin üretim değeri geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 24,65 artarak 77,55 milyar lira oldu.
Koronavirüs Belirtileri ve Korunma Yöntemleri
Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyaya yayılan koronavirüs, hepimizi korkutuyor. Koronavirüs hakkında pek çok şeyi de merak ediyoruz. Gerçekten nedir bu koronavirüs. Nasıl yayılır, belirtileri nedir ve kendimizi nasıl koruruz? Özellikle kanser hastaları daha mı çabuk etkilenir? Tüm bu soruları Tıbbi Onkoloji, İç Hastalıkları ve Fitoterapi (Bitkisel tedavi) Uzmanı Prof. Dr. Hakan Karagöl'e sorduk.
Kış mevsiminde tüketilmesi gereken 10 sebze
“Kış mevsiminin sebzeleri mevsimine özel olarak bağışıklık sistemimizi güçlendiren koruyucu özellikleriyle öne çıkar” diyen Uzman Diyetisyen Zülal Kayıran, kış sebzeleri ve faydaları hakkında bilgi verdi.
Bu besin ve takviyeler doğurganlığı etkileyebilir
Günümüzün modern kadınları, iş yaşamındaki kariyerleri nedeniyle çocuk sahibi olmayı erteleyebiliyor. Geçen zaman ve ilerleyen yaş ile birlikte günümüz kadınlarının yumurta sayısı ve kalitesi azalabiliyor ve hamile kalmakta zorluk çekebiliyorlar. Bunun yanı sıra sağlıklı ve dengeli beslenmeden ödün verilebiliyor ve buna bağlı olarak vitamin ve minerallerin yetersiz alımı söz konusu olabiliyor.
İstanbul'da en çok domates ve karpuz satıldı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlüğü verilerine göre, geçen yıl kentte 1 milyon 165 bin 425 ton meyve, 1 milyon 613 bin 930 ton sebze satıldı.
Turşu uygun koşullarda yapıldığında inanılmaz faydalı!
Kornişon, pancar, lahana, acur, fasulye, karnabahar ve sarımsak gibi pek çok çeşidi ve kendine has lezzetiyle sağlık kaynağı olan turşu, soğuk havaların en gözde yiyeceklerinden. Evde cam kavanozda ve uygun koşullarla yapıldığında sağlık için de son derece yararlı.
Özellikle kış aylarında turşuyu sofranızdan eksik etmemeniz için 7 neden
Kornişon, pancar, lahana, acur, fasulye, karnabahar ve sarımsak gibi pek çok çeşidi ve kendine has lezzetiyle sağlık kaynağı olan turşu, soğuk havaların en gözde yiyeceklerinden. Evde cam kavanozda ve uygun koşullarla yapıldığında sağlık için de son derece yararlı. Ancak içeriğindeki yüksek oranda tuz nedeniyle turşunun her gün ve aşırı miktarda yenmemesi gerekiyor.
Meme Kanserini Atlattıktan Sonra Ne Yemeli, Nelerden Kaçınılmalı?
4 Şubat Dünya Kanser günü nedeniyle Genel Cerrahi & Genel Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Yetkin meme kanseri sonrası beslenmede dikkat edilecek noktalar konusunda önemli bilgiler verdi.