Karın Ağrısı
Karın Ağrısı Haberleri
Yaz aylarında en sık yaşanan enfeksiyon hastalıkları
Sıcak havalar, enfeksiyon hastalıklarının görülme sıklığında artışına neden oluyor. Yaz aylarında ortaya çıkan bu enfeksiyon hastalıkları, kendisini ateş yüksekliği, baş ağrısı, gözlerde kızarıklık, boğaz ağrısı, öksürük, bulantı-, kusma, karın ağrısı, ishal, vücutta oluşan döküntüler gibi belirtiler ile gösteriyor. Uzm. Dr. F. Nur Özdoğan, yaz aylarında sıklıkla rastlanan enfeksiyonlara dikkat çekiyor.
Kene Şemdinli'de can aldı
Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Günyazı köyünde kene tarafından ısırılan Nasır Sever (19), Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) teşhisiyle tedavi altına alındığı hastanede hayatını kaybetti.
Uzmanlar Uyardı: Dondurma Tüketirken Çok Dikkatli Olun!
Yaz aylarında sıkça karşılaşılan besin zehirlenmesine karşı Beslenme Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ender Pehlivanoğlu özellikle buz ve dondurulmuş gıdalara karşı uyarılarda bulundu.
Düzce'de sel felaketinin ardından Valilik'ten önemli 'su' uyarısı
Düzce Valiliği sel afetinin yaşandığı bölgedeki vatandaşları içme suyu konusunda uyardı.
Mide balonunun avantajları ve dezavantajları
Son yıllarda mide balonu, obezite tedavisinde uygulanan etkili yöntemlerdendir. Teknik özellikle morbid obezlerde ameliyat risklerini düşürmek için de kullanılır. Peki, mide balonu nedir, kimlere uygulanabilir? Avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Instagram için fotoğraf çektirdikleri göl kimyasal çıktı
İspanya'nın Galiçya bölgesinde yer alan turkuaz renkli Monte Neme Gölü'nde fotoğraf çektirmek için yüzen kişiler hasta oldu. Gölün kimyasal atık sonucu turkuaz rengini aldığı ortaya çıktı.
'Ölüm saçıyor' Bir kişi daha hayatını kaybetti
Adana’nın Ceyhan ilçesinde, metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırılan akraba 5 kişiden biri hayatını kaybetti. Adana, Mersin ve Niğde'de son bir ayda 13 kişi hayatını kaybetti.
3 ilde son bir ayda 12 kişi öldü! 'Bu belirtiler varsa hastaneye gidin'
Adana, Mersin ve Niğde'de son bir ayda 12 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan metil alkol, görme kaybı gibi kalıcı sağlık sorunlarının yanı sıra kişinin ölümüne bile neden olabiliyor. Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sebe, "Metil alkolün 20 mililitresi dahi hastayı kör edebiliyor, öldürebiliyor, ciddi sakatlıklara neden olabiliyor. Bulantı, kusma, görme kaybı, gözünde ışık saçma gibi şikayetleri olan hastaların en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalarını öneriyoruz'' dedi.
Yaz aylarında genital hijyen için 10 altın öneri
Sıcak havaların gelmesi ile birlikte kadınlarda vajinal ve idrar yolları enfeksiyonlarında artış gözleniyor. Özellikle tatil zamanı ıslak mayo ile oturmak, dar kıyafetler giymek, hijyenik olmayan tuvaletler kullanmak hastalıklara davetiye çıkartıyor.
Tüp bebek tedavisinde dikkat edilmesi gereken noktalar
Tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçlar ne tür yan etkilere sebep olur? Tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen bebekler ne kadar sağlıklı? Tüp bebek tedavisinin riskleri var mıdır? Yumurta toplama işlemi nasıl yapılır? Tüp bebek tedavi sürecinde hastanede yatmak gerekir mi? Tüm soruların cevabını Kadın Hastalıkları Doğum Ve Tüp Bebek Uzmanı Profesör Doktor Bülent Berker veriyor.
Yaz Aylarında Genital Hijyen İçin 10 Altın Öneri
Sıcak havaların gelmesi ile birlikte kadınlarda vajinal ve idrar yolları enfeksiyonlarında artış gözleniyor. Özellikle tatil zamanı ıslak mayo ile oturmak, dar kıyafetler giymek, hijyenik olmayan tuvaletler kullanmak hastalıklara davetiye çıkartıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Nilgün Turhan, yaz aylarında genital hijyen için 10 öneride bulundu.
'Her Şey Dahil' Tatilde Hastalık Riskine Dikkat!
Tatillerde açık büfelere karşı koymanın oldukça zor olduğunun altını çizen Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Hakan Demirci, tatile çıkacaklara beslenme önerilerinde bulundu. Demirci, "Tüm yiyecekleri aynı anda almayın, önce hafif bir şeyler yiyin. Tatlı için acele etmeyin" dedi.
Bu köyde 120 kişi hastanelik oldu! 'Her şey bir sancıyla başladı'
Gümüşhane'nin merkeze bağlı Dibekli Köyü'nde zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan 120 kişinin tamamının yapılan müdahalelerinin ardından taburcu edildiği belirtildi. Köylülerin içme suyundaki 'koliform bakteri' nedeniyle zehirlendikleri üzerinde dururken, köydeki tedirgin bekleyiş de sürüyor. Köylülerden Alaattin Demir, "Her şey bir sancıyla başladı, karın ağrısı ve ishal ile devam etti'' dedi.
Beta virüsü nedir, bulaşıcı mı?
Genellikle 5-15 yaş arası çocuklarda görülen beta virüsü tedavi edilmediği taktirde farenjite dönüşebiliyor. Beta mikrobu ve diğer tip mikropların yayılması özellikle öksürdükten, aksırdıktan sonra ve gıdalara temas etmeden önce el hijyeni kurallarına uyarak azaltılabilir. Peki, beta virüsü nedir, bulaşıcı mı?
Babalar da aşerebilir
Hamilelik süreci, hormonal ve fiziksel değişimler nedeniyle anne adayları için sıkıntılı geçebiliyor. Bu süreçte anne adaylarının en çok yaşadığı mide bulantısı, kusma, aşerme hatta anne adayı gibi karında şişme baba adaylarında da görülebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Parvana Seyidova, halk arasında sempatik baba sendromu olarak bilinen Kuvad sendromu hakkında bilgi verdi.
Böcek sokması belirtileri neler? Böcek sokmasına ne iyi gelir?
Yaz aylarıyla beraber böcek sokmaları da gündeme gelmeye başladı. Özellikle tarlada çalışanlar ya da pikniğe giden vatandaşlar son günlerde böcek ısırıklarına maruz kalıyor. Böcek sokmaları sonrasında ağrı, şişme ve sokulan bölgenin etrafında renk değişikliği oluşur. Böcek sokması olan bölgeden uzakta şişme, kızartı, ürtiker, kaşıntı, karın ağrısı, kusma, ishal, göğüste sıkışma hissi, nefes almada zorluk, hırıltılı solunum, dilde şişme de görülebilir. İşte, böcek sokmaları hakkında tüm bilinmesi gerekenler...
Safra kesesinden 450 adet taş çıktı
ERZİNCAN'da karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede ameliyata alınan Zeynep Dağ'ın (74) safra kesesinden 450 taş çıkartıldı.
Ameliyattan sonra başhekim böyle konuştu: Bu bir rekor, daha önce görmemiştik
ERZİNCAN'da karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede ameliyata alınan Zeynep Dağ'ın (74) safra kesesinden 450 taş çıkartıldı.
Gıda Zehirlenmesinin Belirtileri ve Tedavisi
Havaların ısınması, doğanın uyanışı ve güneşin yaydığı enerjinin ruh halimizi tamamen değiştirmesi mükemmel bir tablo çizse de, bu durumu bozabilecek birçok sorun söz konusudur. Özellikle de sıcak havalarla birlikte görülen ve çok ciddi sonuçları olan besin zehirlenmesi gibi… İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Çelik, yaz mevsiminde artan gıda zehirlenmesine karşı alınması gereken önlemleri anlatıyor.
Gıda zehirlenmesi belirtileri nedir, nasıl tedavi edilir?
Havaların ısınması, doğanın uyanışı ve güneşin yaydığı enerjinin ruh halimizi tamamen değiştirmesi mükemmel bir tablo çizse de, bu durumu bozabilecek birçok sorun söz konusudur. Özellikle de sıcak havalarla birlikte görülen ve çok ciddi sonuçları olan besin zehirlenmesi gibi… İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail ÇELİK, yaz mevsiminde artan gıda zehirlenmesine karşı alınması gereken önlemleri anlatıyor.
KKKA’da erken tedavi hayati önem taşıyor
Bahar ve yaz aylarında sıkça görülen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının tedavisinde zamanlamanın önemine dikkat çeken Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu, "Tedavi ne kadar erken başlarsa yaşam kaybı o kadar düşer. Tedavide önemli olan sıvı ve elektrolit takibi ve kanama kontrolüdür" dedi.
Akılalmaz olay! Karnından çıkan şoke etti
Yalova'da çeşitli şikayetlerle hastaneye başvuran kadının karnından, 10 kilogram ağırlığında kist çıkarıldı.
Beslenmenin Ağrı Üzerine Etkileri
Uzman Dr. Mehmet Ali Elmacıoğlu, beslenmenin ağrı üzerindeki etkilerini sizler için anlattı.
Şifa, enginarın kalbinde!
Enginar aslında olgunlaşmamış bir çiçek tomurcuğudur. Olgunlaşmasına izin verilmeden enginardan faydalanmamız gerekir. Diyetisyen Çağlayan Şahin, enginarın bilinmeyen faydalarını anlattı.
Pelvik Konjesyon Sendromu (PKS) nedir, nasıl tedavi edilir?
Kadınlarda karnın alt kısmındaki toplardamarların bir hastalığı olan Pelvik Konjesyon Sendromu (PKS) toplumda sık karşılaşılan bir hastalık. Nedeni bulunamayan ve uzun süre (6 aydan fazla) kasık, alt karın ağrısı yaşayan kadınların üçte birinde tek başına veya diğer hastalıklarla birlikte PKS bulunuyor.
Pelvik Konjesyon Sendromu Nedir?
Kadınlarda karnın alt kısmındaki toplardamarların bir hastalığı olan Pelvik Konjesyon Sendromu (PKS) toplumda sık karşılaşılan bir hastalık. Nedeni bulunamayan ve uzun süre (6 aydan fazla) kasık, alt karın ağrısı yaşayan kadınların üçte birinde tek başına veya diğer hastalıklarla birlikte PKS bulunuyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cem Arıtürk, hastalık hakkında önemli bilgiler verdi.
Doktorlar şaşkına döndü! Kalın bağırsağının yüzde 70'i...
Hatay’ın İskenderun ilçesinde, karın ve göğüs ağrısıyla doktora giden Tunahan Okan Özdal’ın(24) kalın bağırsağının yüzde 70’inin göğüs kafesinde olduğu ortaya çıktı.
Dang humması nedir? Dang humması bulaşıcı mı?
Şiddetli grip benzeri semptomlarla kendisini gösteren dang humması (dangue virüsü) hastalığı son zamanlarda Sri Lanka'da yayılarak onlarca kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Genellikle, tropikal ve subtropikal bölgelerde endemik olarak görülen, dang humması sık yolculuk yapan kişiler için risk oluşturuyor. Peki, dang humması nedir? Dang humması bulaşıcı mı? İşte, hastalık ile ilgili merak edilenler.
Havuza Girerken Bunlara Dikkat Edin!
Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi olan havuzlardaki yoğunluk, bu eğlenceyi can sıkıcı bir hale getirebilir. Ortaklaşa kullanılan havuzlarda temizlik ve dezenfeksiyonun yeterince yapılmamasının oluşturduğu risklere dikkat çeken uzmanlar, kapılabilecek enfeksiyonlara karşı uyarıyor. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Songül Özer, havuz enfeksiyonları hakkında önemli uyarılarda bulundu.
Dış gebelik nedir? Dış gebelik sonrası hamile kalınabilir mi?
“Dış gebelik, rahim dışında yerleşmiş gebelik olarak tanımlanır” diyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Koray Özbay; dış gebelik neden olur, dış gebelik belirtileri nelerdir, dış gebelik kimlerde görülür gibi sorulara yanıt verdi.
Çocuklarınızı yaz hastalıklarından koruyun
Kışın çocukları sıkça hasta olan anne babalar yaz aylarının gelmesini iple çeker. Ancak sanılanın aksine yaz ayları, çok da masum değil. Temiz olmayan yerde yenen yemekler, kirli olan sularda yüzmek ya da sağlıklı olmayan dondurmalar, çocuklarda hastalıklara neden olabilir.
Çocuğunuz idrarını yaparken yanmadan şikayet ediyor mu?
Çocuklar söz konusu olduğunda idrar yolları enfeksiyonları sıklıkla rastlanılan bir durumdur. Her ne kadar tedavi edilen bir sağlık problemi olsa da ihmal edildiğinde çok ciddi sorunlara yol açabilir hatta böbrek yetmezliğine kadar gidebilir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ersin Sarı, çocuklarda görülen idrar yolu iltihabına dair tüm detayları sizler için anlattı.
Depresyon Nedir? Depresyonun Belirtileri Nelerdir?
Herkes zaman zaman kendini hayatın içerisinde mutsuz ve çaresiz hissedebilir. Böyle durumlarda günlük hayatta moral bozukluğunu dahi bazen depresyona yorabiliyoruz. Depresyon belirtileri, sebepleri ve tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenleri Psikiyatri Uzm. Dr. Levent Turhan sizlerle paylaşıyor.
Bayram Tatları Tadınızı Kaçırmasın
Ramazan ayı boyunca günde iki öğün beslenmeye alışan metabolizmaya bayramda aniden yüklenilmesi sindirim sistemi rahatsızlıkları başta olmak üzere; diyabet, kalp ve tansiyon rahatsızlıkları yaşanmasına neden olabiliyor. Tatil süresinin 9 gün olmasını fırsata çevirmek isteyenleri ise tatilde fazla kilo riski bekliyor. İç Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Pınar Balcı, Ramazan Bayramı’nı sağlıklı ve kilo almadan geçirmenin yolları hakkında bilgi verdi.
Dış gebelik nedir, neden olur?
Normal gebeliğe benzer belirtilerle gelen dış gebelik, anne adaylarının korkulu rüyası. Dış gebelik, döllenmiş olan yumurta herhangi bir nedenden dolayı tüplerden rahim boşluğuna kadar olan geçişini tamamlayamadığında ortaya çıkar. Peki, dış gebelik tam olarak nedir, neden olur?