EKSTRA
MENÜ

Karabiber

Karabiber haberleri sayfasında güncel ve son dakika Karabiber hakkında haberler ile bilgiler bulunmaktadır. Toplam 6.571 Karabiber haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber..

Karabiber Haberleri

Mevsim geçişlerinde her sofrada bulunmalı İşte o besinler ve pratik tarifler

Mevsim geçişlerinde her sofrada bulunmalı! İşte o besinler ve pratik tarifler

Pandemi etkisi altındaki mevsim geçiş sürecinde bağışıklığın güçlenmesi için gıdalarla alınacak önlemlerin olduğunu belirten Beslenme ve Diyetetik Bölümü Arş. Gör. Eda Balcı, önemli bilgiler paylaştı.

Yağlama tarifi: En kolay Kayseri yağlaması nasıl yapılır

Yağlama tarifi: En kolay Kayseri yağlaması nasıl yapılır?

Yağlama tarifi ile evlerinde leziz bir menüye yer vermek isteyen pek çok kişinin araştırdığı tarifler arasında popülaritesini koruyor. Şebit adı verilen bazlamaların, özel sos ve kıyma ile birleşmesiyle birlikte lezzetini alan yağlama, Kayseri yöresinin sevilen ürünlerinden birisi olarak öne çıkıyor. Peki, Kayseri yağlaması yapmak için hangi malzemeler gerekiyor? İşte, kolay ve lezzetli yağlama tarifi

Lezzetli olduğunuz kadar tehlikelisiniz de...

Lezzetli olduğunuz kadar tehlikelisiniz de...

Şimdi mantar toplama zamanı. Doğada binlerce çeşidi var ve hepsinin tadı ayrı. Ancak zehirlisine denk gelirseniz çok tehlikeli olabiliyorlar. ‘Türkiye’nin Mantarları’ kitabının yazarı Jilber Barutçiyan “Türkiye’de çıplak gözle görebileceğiniz 30 binin üzerinde mantar türü var. Bilgi sahibi olmadan mantar toplamak büyük risk” diyor. Biz de güvenli noktalardan satın aldığımız mantarlarla mutfağımızda yapabileceğimiz farklı tarifleri ünlü şeflere sorduk.

Sura nedir, sura yemeği nasıl yapılır İşte adım adım sura tarifi

Sura nedir, sura yemeği nasıl yapılır? İşte adım adım sura tarifi

Sura, Ege Bölgesi’nin büyük bir kesiminde Aydın, Manisa ve İzmir çevresinde yapılan geleneksel et yemeklerinden biri. Kuzu ya da oğlak etiyle yapılan sura, özellikle Kurban Bayramı’nda bayram sofralarını renklendirir. Kendi pilavıyla birlikte servis edilen suranın görüntüsü de oldukça iştah açıcıdır. Peki, sura nedir, sura yemeği nasıl yapılır? İşte adım adım sura tarifi...

Şimdi nar zamanı Bu tariflerle lezzeti de bine katlanacak

Şimdi nar zamanı! Bu tariflerle lezzeti de bine katlanacak

Yemesi zahmetli ama bir o kadar lezzetli. Tam da şu sıra narların hasat zamanı. Bu meyveye mutfağınızda daha da çok yer açmanız için üç farklı reçete derledik. İsterseniz nar ekşinizi kendi ellerinizle yapın, isterseniz misafirlerinize narlı cheesecake’ler, salatalar hazırlayın.

Patatas bravas nedir, nasıl yapılır İşte adım adım patatas bravas tarifi

Patatas bravas nedir, nasıl yapılır? İşte adım adım patatas bravas tarifi

Patatas bravas, İspanya’nın geleneksel yemeklerinden biri. Yapması oldukça pratik olan patatas bravası ister atıştırmalık olarak tüketebilir, isterseniz de kahvaltı sofralarınıza farklı bir alternatif olarak ekleyebilirsiniz. Peki, patatas bravas nasıl yapılır? İşte adım adım patatas bravas tarifi…

Hünkar Beğendi | Mucize Lezzetler

Hünkar Beğendi | Mucize Lezzetler

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Hünkar Beğendi var! (Sponsorlu İçerik)

Kabaklı Peynirli Kiş | Mucize Lezzetler

Kabaklı Peynirli Kiş | Mucize Lezzetler

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Kabaklı Peynirli Kiş var! (Sponsorlu İçerik)

Fırında Parmesanlı Brüksel Lahanası | Mucize Lezzetler

Fırında Parmesanlı Brüksel Lahanası | Mucize Lezzetler

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Fırında Parmesanlı Brüksel Lahanası var! (Sponsorlu İçerik)

Soğuk Algınlığına Birebir: Karabiber Çayı

Soğuk Algınlığına Birebir: Karabiber Çayı

Karabiber çayının faydalarını anlatan Dr. Fevzi Özgönül, bir de soğuk algınlığına iyi gelen karabiber çayı tarifi verdi.

15.10.2020İyi Yaşam
Paella nedir ve nasıl yapılır Kolay paella tarifi

Paella nedir ve nasıl yapılır? Kolay paella tarifi

Paella tarifi, özünde pirinç bulunan İspanyol pilavıdır. İspanya'nın en çok tüketilen yemeklerinden birisi olan paella içerisinde tavuk suyu, sebze, safranın ana malzemelerini oluşturduğu paella, Valencia bölgesinin simgesel ürünüdür. Deniz mahsüllerinden, çiftlik hayvanlarından ve sebzelerden bir araya getirilebilen paella için fırın kullanımı gerekmektedir. Peki, paella nasıl yapılır? İşte, kolay paella tarifi

Doğru Yöntemlerle Hasat Edilmeyen Baharat ve Bitki Çayları Sağlığı Tehdit Ediyor

Doğru Yöntemlerle Hasat Edilmeyen Baharat ve Bitki Çayları Sağlığı Tehdit Ediyor!

Bitki çayları ve baharatların doğru yöntemlerle hasat edilmemesi halinde doğada 6 bine yakın çeşidi bulunan zehirli otların, insanların sofralarına kadar gelebileceği uyarısında bulunan Genetik Mühendisi Prof. Dr. Metin Turan, “Zehirli otların bünyesinde ‘alkaloit’ dediğimiz insanlar için tehlikeli toksinler bulunuyor. İnsan sağlığını tehdit ediyorlar, kanserden tutunda da karaciğer hasarı, böbrek yetmezliği, kalp damar hastalıklarına kadar birçok hastalığa neden oluyorlar” dedi.

5.10.2020İyi Yaşam
Mutluluğun formülü çok açık

Mutluluğun formülü çok açık

Mevsim geçişlerinde hava değişiminden hem bedensel hem de ruhsal olarak etkileniriz. Kendimizi iyi hissetmek içinse beslenme şeklimize ve uyku düzenimize dikkat etmeliyiz. Bize iyi gelecek bir hobiyi hayatımıza dahil edebilir, yoga yaparak ruhumuzu besleyebilir, ‘mutlu sonbahar’ çayıyla dinginleşebiliriz. Bol bol su içmek de toksik maddelerden kurtulmayı sağlar.

İster salatada ister kahvaltıda

İster salatada ister kahvaltıda

Anavatanı Orta Meksika ama tüm dünya ona bayılıyor. Ülkemizin Akdeniz sahillerinde yetiştirilmeye başladığından beri de çoğu restoranın menüsünde. Avokadolu yeni tarifler arayanlar veya bu meyveyle tanışmak isteyenler için ustalara danıştık, leziz tarifler aldık.

Kapalı poşete giren baharata hile karışıyor

Kapalı poşete giren baharata hile karışıyor

Kamuya açık restoranlar ile gıda işletmelerinde müşterilere sunulan tuz ve baharat gibi malzemeler, koronavirüs önlemleri kapsamında kapalı poşetlerin içine girdi. Ancak son dönemde fiyatları artan bazı baharatların maliyet hesabı yapanlar tarafından içine farklı maddeler karıştırılarak sunulduğu iddia edildi. Uzmanlar özellikle çöp, dal, yaprak parçaları ya da demir tozu katılan karabiberlerin halk sağlığını tehdit ettiğini hatırlatarak, tüketicileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Özbek pilavı nasıl yapılır Özbek pilavı malzemeleri neler İşte adım adım Özbek pilavı tarifi

Özbek pilavı nasıl yapılır? Özbek pilavı malzemeleri neler? İşte adım adım Özbek pilavı tarifi

Özbekistan’ın en bilindik yemeklerinden biri olan Özbek pilavı, bulunduğu bölgede plov, polov ve aş gibi farklı isimlerle anılmaktadır. Özbek pilavını Özbekistan'ın tarihi kenti olan Buhara'da özel günler ve düğün sofralarında sunulmaktadır. Peki, Özbek pilavı nasıl yapılır? Özbek pilavı malzemeleri neler? İşte adım adım Özbek pilavı tarifi

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş balıkçılarla birlikte ağ çekti

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş balıkçılarla birlikte ağ çekti

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, 1 Eylül'de sona eren denizlerde av yasağı sonrası bölgedeki balıkçılarla denize açıldı.

29.09.2020Gündem
Dolapta 5 gün dayanabiliyor... Soyduğunuz elmalar artık renk değiştirmeyecek

Dolapta 5 gün dayanabiliyor... Soyduğunuz elmalar artık renk değiştirmeyecek

Yeşiliyle kırmızısıyla elma çok sevilen bir meyvedir. Ülkemizde de en güzel elmaların yetiştiği şüphesiz. Birçok tatlının ana malzemesi olduğu gibi yemeklere katılan soslarda da etkili rol oynuyor. Diyet listeleri için ise muhteşem bir ara öğün olan elma yanında bitki çayı ile harika oluyor. Ancak öyle bir sorun var ki, çözümü pek bilinmiyor. Bu sorun tabii ki elmanın çabucak kararması. Peki elmanın kararması nasıl engellenir? Cevabı ve elmalı nefis tarifler aşağıda…

Risotto nasıl yapılır Mantarlı risotto tarifi ve adım adım yapım aşaması

Risotto nasıl yapılır? Mantarlı risotto tarifi ve adım adım yapım aşaması

Risotto tarifi, İtalyan mutfağının enfes lezzeti arasında yer tutuyor. Türk mutfağındaki pirinç pilavına benzeyen risottonun anlamı İtalyancada pirinç anlamındaki riso kökünden geliyor. Farklı çeşitlerle hazırlanan risottoyu ilk kez yapacaksanız mantarlı olanı denemenizi tavsiye ediyoruz. Kremalı kıvamı ile farklı lezzet denemek isteyenler risotto yapılışına göz atabilir. Peki, risotto nasıl yapılır? İşte, mantarlı risotto tarifi, malzemeleri ve adım adım yapım aşaması.

İçli köfte nasıl yapılır İşte içli köfte tarifi ve malzemeleri

İçli köfte nasıl yapılır? İşte içli köfte tarifi ve malzemeleri

İçli köfte tarifi ve malzemeleri her dönemde yoğun ilgi görüyor. Bu yemeği isterseniz haşlayarak, isterseniz de kızartarak hazırlayabiliyorsunuz. İçli köfte malzemeleri arasında kıyma, ince bulgur, maydanoz, ceviz gibi ürünler bulunuyor. Peki içli köfte nasıl yapılır? İşte sevilen yemeğin tarifi ile ilgili bilgiler

Hatay’ın tescilli lezzetleri kağıt kebabı ve künefeye ilgi büyük

Hatay’ın tescilli lezzetleri 'kağıt kebabı' ve 'künefe'ye ilgi büyük

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi alanında 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na layık görülen Hatay mutfağı, birbirinden lezzetli yemekleri ile dikkat çekiyor.

Ananaslı olur da incirli pizza olmaz mı

Ananaslı olur da incirli pizza olmaz mı?

Hem sağlıklı hem çok lezzetli. Üstelik tam mevsimi! Taze incirin tadını katlamak için şeflerden tarifler istedik. Kiminde incirler salatada, kimindeyse pizzada. Muhallebi ve reçel de denemeye değer.

Aman grip olmayın, bu karışımlarla önleminizi alın

Aman grip olmayın, bu karışımlarla önleminizi alın

Koronavirüste ikinci dalga endişeleri büyürken üzerine bir de grip mevsimi başladı ve grip olanları “Koronavirüse mi yakalandım?” korkusu sardı. Sağlıklı Yaşam ve Fitoterapi Uzmanı Dr. Buyrukçu, bu endişeyi yaşamamak için gribe karşı ev yapımı bitkisel grip savar ve pastil tarifi verdi.

14.09.2020Sağlık
Niyokki nedir Niyokki (Gnocchi) tarifi ve malzemeleri

Niyokki nedir? Niyokki (Gnocchi) tarifi ve malzemeleri

Niyokki ya da İtalyanca telaffuzu ile Gnocchi, ana vatanı İtalya olan yemek türüdür. Ana malzemeleri içerisinde patates, yumurta ve peynir bulunan Niyokki, irmik, buğday ve galeta unu eklenerek de yapılabiliyor. Niyokki yapımı için en önemli ve temel malzemeler bunlar olurken diğer malzemeler ise isteğe göre değişebiliyor. Peki, Niyokki tarifi için malzemeler nelerdir? İşte, o detaylar

Ördek nasıl pişirilir ve yapılır Portakallı ördek tarifi ve yapımı

Ördek nasıl pişirilir ve yapılır? Portakallı ördek tarifi ve yapımı

Ördek eti yapımı ve ördek yemeği tarifi farklı lezzetler arasında yer alıyor. Özellikle en leziz tariflerden olan portakallı ördek Fransız mutfağından sofralarımıza geliyor. Portakallı ördek yemeğini sizler de ilk kez deneyecekseniz bazı püf noktalarına uymanız gerekiyor. Ördek eti pişiriliş süresi dikkat edilmesi gerekenlerden. Peki, ördek nasıl pişirilir ve yapılır? İşte, farklı yemek tarifi arayanlar için portakallı ördek tarifi ve adım adım yapım aşaması.

Falafel nedir ve nasıl yapılır Falafel tarifi ve adım adım yapım aşaması

Falafel nedir ve nasıl yapılır? Falafel tarifi ve adım adım yapım aşaması

Falafel tarifi sofralarında değişik lezzet arayanların hazırladığı yemeklerden. Ortadoğu mutfağından gelen falafel, nohut köftesi veya bakla ezmesinin çeşitli baharatlarla karıştırılarak yağda kızartılmasıyla hazırlanıyor. Ara sıcak olarak tüketilen bu lezzet oldukça pratik. Damak ve göze hitap eden falafeli ilk kez denemek istiyorsanız tarifimiz tam size göre. Peki, falafel nedir ve nasıl yapılır? İşte, denemek isteyenler için falafel tarifi ve adım adım yapım aşaması.

Menemen nasıl yapılır Evde menemen yapmanın püf noktaları

Menemen nasıl yapılır? Evde menemen yapmanın püf noktaları

Menemen hepimizin çok sevdiği bir lezzet. Fakat sadece kahvaltıların değil günün her öğününün lezzet dolu kurtarıcısı olan menemen konusunda “İyisi nasıl olur?” sorusuna cevap vermek çok zor. Çünkü herkesin sevdiği menemenin tarifi ve malzemesi farklı. Kimi soğanlı kimi sarımsaklı menemen seviyor, kimi sulu kalmasını kimi iyice pişmesini istiyor. Bununla birlikte yine de lezzetli bir menemen yapmak isterseniz size bazı tavsiyeler sunabiliriz. İşte menemen yapımının incelikleri…

Balık sezonu açıldı... Haydi, rastgele

Balık sezonu açıldı... Haydi, rastgele!

15 Nisan’da başlayan av yasağı sona erdi. Özlediğimiz lezzetler taze taze sofralarımıza geliyor artık. Ünlü şeflerden ve deniz mahsulleriyle ünlü restoranlardan tarifler aldık. Prof. Dr. Saadet Karakulak ise hangi balığı, hangi mevsimde yiyebileceğimizi anlattı.

Kuru domates nasıl yapılır Evde domates kurutmanın püf noktaları

Kuru domates nasıl yapılır? Evde domates kurutmanın püf noktaları

Domatese kırmızı rengini veren karotenoid pigment likopen, çok güçlü bir antioksidan. Likopenle ilgili en ilginç gerçeklerden biri de domates pişirildiğinde, parçalandığında ya da kurutulduğunda gücünün artıyor olması. Yaz domateslerinin likopenini kışa da taşımanın en lezzetli yollarından biri de kurutma. Hazır eylül güneşi de gücünü kaybetmeden kuru domates yapmak isteyenler için püf noktalarımız aşağıda…

Mozzarella nedir Mozzarella peyniri nerelerde kullanılır

Mozzarella nedir? Mozzarella peyniri nerelerde kullanılır?

Mozzarella, İtalyanların dünya mutfağına kazandırdığı lezzetlerden biri. Başta pizzalarıyla da ünlü olan Napoli şehri olmak üzere neredeyse tüm Güney İtalya’da manda sütünden üretilen mozzarella adını ‘kısımlarına ayrılmış’ anlamına gelen mozzo kelimesinden alır. Peki, mozzarella nedir? Mozzarella nerelerde kullanılır?

Risotto nasıl ve hangi pirinçten yapılır İşte, Risotto tarifi

Risotto nasıl ve hangi pirinçten yapılır? İşte, Risotto tarifi

Risotto, İtalyan mutfağının sevilen yemeklerinden birisidir. İsteğe göre sebze, et veya tavuk suyu ile pişirilebilen Risotto, kremalı kıvamı ile farklı bir lezzetin kapısını açıyor. Adını İtalyanca pirinç anlamına gelen 'Riso' kelimesinden alan Risotto, içerisine çeşitli malzemeler eklenerek çeşitli lezzetlere kavuşturulabilmektedir. Peki, Risotto nasıl ve hangi pirinçle yapılır? İşte, evde yapabileceğiniz kolay risotto tarifi

Koronavirüs salgını pastırma ve sucuğa dokunamadı

Koronavirüs salgını pastırma ve sucuğa dokunamadı

Kayseri Ticaret Borsası kayıtlarına göre yılın ilk 8 ayında 286 ton pastırma, 2 bin 260 ton sucuk işlem gördü. Son dönemde koronavirüs salgınına rağmen pastırma ve sucuk satışlarında artış olduğu görüldü.

Kuzu incik nasıl yapılır ve pişirilir Kuzu incik tarifi ve yapılışı

Kuzu incik nasıl yapılır ve pişirilir? Kuzu incik tarifi ve yapılışı

Kuzu incik tarifi, Türk mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alıyor. Misafir sofralarının enfes tariflerinden olan kuzu incik yemeğini yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli püf noktalarından biri ise pişirme süresi. Arpacık soğan, domates, sivri biber, gibi malzemelerle hazırlanan bu lezzeti sizler de denemek istiyorsanız aşağıdaki tarifimize göz atmanızda fayda var. Peki, kuzu incik nasıl yapılır ve pişirilir? İşte, adım adım kuzu incik tarifi ve yapım aşamaları.

Guacamole sos nedir, nasıl yapılır Guacamole sos tarifi

Guacamole sos nedir, nasıl yapılır? Guacamole sos tarifi

Anavatanı Orta Amerika olan avokado ile yapılan soslardan biri. Yemek programları yarışmalarının yaygınlaşmasıyla birlikte Türkiye’de bilinirliği de artan Guacamole sos, Meksika mutfağının en sevilen ve en çok rağbet gören sosu. Peki, Guacamole sos nedir, nasıl yapılır? İşte adım adım Guacamole sos tarifi…

Çanakkalede yeni sezonun ilk gecesi 25 ton sardalya avlandı

Çanakkale'de yeni sezonun ilk gecesi 25 ton sardalya avlandı

ÇANAKKALE'de yeni av sezonunun ilk gecesi bereketli geçti. Gece yarısı 'vira bismillah' diyerek, denize açılan balıkçıların yüzünü, avladıkları sardalya güldürdü. 'Çalı Balıkçılık' isimli gırgır teknesiyle yoğun geçen gecede iki kez ağlar denize bırakıldı ve toplam 25 ton sardalya avlandı.

1.09.2020Gündem
Türkiye lezzet haritası: 50 şehirden 50 simge yemek

Türkiye lezzet haritası: 50 şehirden 50 simge yemek

Doğasının çeşitliliği ve kültürel zenginliği Türkiye’yi eşsiz bir gurme coğrafyasına dönüştürüyor. Her yörenin kendine ait bir tadı var. Kimi otlu börekle meşhur, kimi köftesiyle. İşin uzmanlarına sorduk: Okuyanı yola çıkaracak hangi ilin ne yemeği var? Benzerini bulamayacağınız ve her lokmada midenizi şenlendirecek 50 yemeği sıraladık.

30.08.2020Seyahat
Mutfağınızdaki yaz bitmeyecek

Mutfağınızdaki yaz bitmeyecek

Bugünlerde her evi aynı telaş sardı: Kışa hazırlık! Onlarca kilo domates ve biber soğuk günlerde yazın lezzetini sürdürebilmek için soslara dönüştürülüyor. İşinin ehli şeflere kış için hazırlanan sosların püf noktalarını sorduk. İster bilgilerinizi teyit edin, isterseniz de ilk defa kışlık sos yapmayı deneyin...

Hem sağlık hem de lezzet deposu Sebzeler hazırsa evde turşu yapmaya başlayalım

Hem sağlık hem de lezzet deposu! Sebzeler hazırsa evde turşu yapmaya başlayalım

Turşular geleneksel mutfağımızın en önemli parçalarından. Buna bir de sağlığa faydaları eklendiğinde turşuyu soframızdan neden eksik etmememiz gerektiğini anlıyoruz. Fermente bir gıda olan turşu, bağışıklık sistemini güçlendirmekten kilo kontrolünü desteklemeye vücudumuza birçok yarar sağlıyor. Ancak dışarıdan alınan turşular içindeki olası katkı maddeleri nedeniyle kafa karıştırabiliyor. Bu nedenle ev yapımı turşunun yerini hiçbir şey tutmuyor. Peki evde turşu yaparken nelere dikkat edilmeli? Turşu yapmanın püf noktaları hakkında merak ettiğiniz her şeyi bu yazıda bulabilirsiniz…

Tadı damaktan gitmeyen Samsun pidesinin ünü dilden dile dolaşıyor

Tadı damaktan gitmeyen Samsun pidesinin ünü dilden dile dolaşıyor

Samsun denilince akla ilk gelen şeylerden biri Samsun pidesi oluyor. Samsun pidesi denilince de akla ilk Bafra geliyor ama Çarşamba ve Terme ilçelerinin de kendine özgü pideleri bulunuyor. Samsun pidesi ekşi mayalı hamurla hazırlanıp, odun ateşinde fırında pişiriliyor. Pidenin içine pişmiş orta yağlı kıyma, çiğ soğan ile tuz ve karabiber ekleniyor. Daha sonra üzeri kapatılan pide, odun ateşinde pişirilmeye bırakılıyor.

Yazar Sonuçları

Atı alıp Üsküdar’ı geçenler

Los Angeles’taki Bestia’da en az dört kez yedim ve oradan hep çok mutlu ayrıldım. Her seferinde de aynı şeyi düşündüm: Nasıl oluyor da Batı mutfağını tanıyan Faslı bir Musevi böyle iyi iş çıkarıyor ama biz çıkaramıyoruz?

25.10.2020

Vegitisyen'in Vegan Türk Mutfağından Vegan Karnıyarık Tarifi

Vegan beslenme deyince, pahalı, zor bulunan, ithal malzemeler gelmesin aklınıza. Türk Mutfağı’nın vegan bölümü alanım olduğu için şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki: Türk Mutfağı dünyanın en lezzetli, uygun fiyatlı gastronomik vegan mutfaklarından biridir. Bunu 6 yıldır %100 vegan yaşayan Antakya’lı bir beslenme uzmanı olarak söylüyorum.

22.10.2020

Yağ yakımını hızlandıran detoks

Yazın aldığımız kilolar ve sağlıksız yaşam tarzımız metabolizma hızımızı düşürmektedir. Kış ayına girerken toksinlerden arınmak ve metabolizmayı hızlandırmak mümkün. Ayrıca bu kış için bağışıklığımızı güçlü tutmak zorunda olduğumuzu unutmamalıyız.

13.10.2020

Zamanı gelmişken bir tutam baharat

Eylül'ü geride bırakırken sonbahar kapımızı çaldı ve ardından kış... Tek endişemiz sağlığımız aslında. Hasta olmamak için gereken tedbirleri almak, hijyen çok önemli ve kapalı alanlarda, kalabalıklarda kalmamak. Pandemi sürecinde en çok da aldığımız her nefesin kıymetini anladık. Temiz havan, sağlıklı gıda, el sıkışıp dokunabilmek ne kadar değerliymiş.

1.10.2020

Arınmak lazım

Kalabalık bir yolda yürüyorsunuz.. Herkeste bir telaş, oradan oraya savrulan insanlar, hava serin, uçuşan kızıl çınar yaprakları, esintiyle birlikte sonbahardan tam kışa geçiş, kulağımıza fısıldıyor... Yolun kenarında bir dilenci görüyorsunuz.. İki tane sebze kasasını kendine oturak yapmış ve dileniyor. Bitap durumda, , adama acıyorsunuz.. Bir anda dikkatinizi, adamın oturduğu tahta kasanın içindeki tomarlarca altın ve para çekiyor. Nasıl olabilir.. Dilenci üstünde oturduğu bu zenginliğin farkında bile değil. Hatta rüzgarla birlikte banknotlar birer ikişer uçuşuyor ama adam hala el açıp dilenmeye devam ediyor.

1.10.2020

İsimleri farklı olsa da lezzeti aynı: Pirinçli bademli börek

Toplum olarak böreklere ne kadar düşkün olduğumuzu bilirsiniz. Neredeyse her malzemeyle börek yapıp kalabalık sofralarda tüketmek hepimizin en çok keyif aldığı şeylerdendir. Ben de bu haftaki yazımda size Gaziantep’te ünlenmiş, Mardin’de “sembusek”, Kilis’te ise “kırk semseği” olarak anılmaya başlanmış pirinçli bademli puf puf bir börek tarifi vereceğim.

18.09.2020

Bize neler yediriyorlar?

Söyleyecek söz bulamıyorum. Bize neler yediriyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı dönem dönem açıklıyor.

18.09.2020

Doyurucu ve lezzetli bir çorba: Şiş börek çorbası

Hatay yöresinde sonbahar aylarında genellikle keçi sütünün saatlerce kaynatılmasıyla yapılan tuzlu yoğurt, pek çok lezzetli yemeğin de ana malzemesini oluşturuyor.

16.09.2020

Zerdeçalı neden hayatımıza katmalıyız?

Zerdeçal tüm dünyada son 5 yılın en popüler baharat ve supplement içeriği olarak göze çarpıyor. Yoğun kullanıldığı Hindistan bölgesinde kanser oranlarının düşük olması ile fark edilen bu baharat aslında pek çok çalışmada kanser hücrelerine olan etki ve enfeksiyonlar üzerine olan tedavi edici yönüyle kanıtlanmış durumda.

9.09.2020

İsmiyle müsemma bir lezzet: Alâ Nazik

Etin en yalın halinin patlıcan ile buluşmasıyla ortaya çıkan Alâ Nazik, Türkçe karşılığıyla “güzel yemek” anlamı taşıyor.

9.09.2020