Bugün neler oldu?

Kapıkule Sınır Kapısı

Güncelleme Tarihi:

Kapıkule Sınır Kapısı haberleri sayfasında Kapıkule Sınır Kapısı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1797 Kapıkule Sınır Kapısı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Kapıkule Sınır Kapısı, bir nevi Türkiye'nin Avrupa'ya açılan sınır kapısını oluşturmaktadır. Sizin için Kapıkule sınır kapısı nerede ve hangi ülkeye açılır? Kapıkule sınır kapısı iletişim ve telefon numarası hakkında bilgi konularını tüm detayları ile birlikte derledik.

Kapıkule sınır kapısı, Türkiye'nin Avrupa'ya açılan tek sınır kapısı olma özelliğine sahiptir. Bu bakımdan ayrı bir öneme sahiptir.

Kapıkule Sınır Kapısı Nerede?

Kapıkule Sınır Kapısı, Türkiye'nin en batısında yer alan kapısı olup Edirne ilinde bulunmaktadır. D 100 ve Avrupa E 80 yolu üzerinde bulunmakta olan Kapıkule Sınır Kapısı, Türkiye'nin doğusunda yer alan ülkelere yapılan kargo taşımacılığı bakımından da oldukça büyük bir önem taşımaktadır. Kapıkule, Asya Karayolu Ağı güzergahı AH1 sınırda son bulmaktadır.

Türkiye'nin batısında yer alan diğer kara sınır kontrol noktaları ise, Bulgaristan'a komşu konumdaki Hamzabeyli (D 535'te) ve Bulgaristan'a komşu konumda yer alan Dereköy (D 555'te) ve Yunanistan'a komşu konumda bulunan İpsala'dır. 1971 senesinde inşa edilmiş olan Kapıkule Tren İstasyonu, kasabanın kuzeyinde bulunmakta olup Türkiye'de bulunan diğer demiryolu sınırlarından çok daha fazla olan bir trafiğe sahip durumdadır.

Kapıkule Sınır Kapısı Hangi Ülkeye Açılır?

Kapıkule Sınır Kapısı, Türkiye'nin Bulgaristan'a açılan gümrük kapısı olma özelliğine sahiptir. Diğer yandan Türkiye'nin en işlek olan gümrük kapısı olarak da öne çıkmaktadır. Bunun en önemli sebebi ise Avrupa ile Türkiye arasında gerçekleştirilen ihracat ve ithalatların buradan yapılıyor olmasıdır.

1989 yılı devrimlerinin başlangıcı sürecinde Kapıkule sınır kapısında, Bulgaristan'da yaşayan Türklerin 1980'li yılların ortalarından sonlarına kadar geçen sürede kendilerine yönelik olarak zorla düzenlenmiş olan asimilasyon yasalarından kaçarak kitlesel göçün görülmüş olduğu bir dönem söz konudur.

İlk olarak 1930 tarihinde sınır karakolu olarak kurulmuş olan Kapıkule, 1953 senesinde alınmış olan Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda sınır kapısı statüsü kazanmıştır. Kapıkule Sınır Kapısı, Türkiye’nin Bulgaristan’a ve bu yolla Avrupa’nın tamamına açılan kapısı olmuştur. Kapıkule, bu özelliği bakımından Dünya'nın ikinci en yoğun trafiğe sahip olan ve aynı zamanda da Avrupa'nın en yoğun olan sınır kapısı niteliğine sahiptir.

2007 Ağustos ayında TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) tarafından yap-işlet-devret modeli doğrultusunda Türkiye'nin sınır kapılarında 132 milyon TL maliyetli olarak başlatılmış olan modernizasyon faaliyetleri dahilinde geçiş ve işlemlere daha hızlı şekilde cevap verecek niteliğe sahip şekilde yenilenmiş olup yeni idari ve ticari yapılar ile donatılmıştır.

Kapıkule Sınır Kapısı İletişim ve Telefon Numarası Hakkında Bilgi

Gümrük ve Turizm İşletmeleri Tic. AŞ. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı olarak kurulmuş olup faaliyetlerini devam ettirmektedir. Kapıkule Sınır Kapısı yirmi yıllık faaliyet karşılığında Gümrük ve Turizm İşletmeleri Tic. AŞ. tarafından işletilmektedir. Bu kapsamda Kapıkule gümrük kapısı Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı olarak varlık göstermeyi sürdürmektedir.

Kapıkule Sınır Kapısı; toplam 333.000 metre karelik bir alan üzerinde hizmet veren ve sahip olduğu toplam inşaat alanı ise 41.240 metre karedir. Kapıkule Sınır Kapısı bir adet yolcu ve bir adet de TIR bölümü dahil olmak üzere toplamda 19.900 metre kare alana sahip iki ayrı ticari binayı barındırmaktadır.

Kapıkule Sınır Kapısında bir tanesi yolcu ve bir tanesi de TIR bölümü olmak üzere toplamda 7.500 metre karelik bir alanı kapsayan iki ayrı idari binadan meydana gelmektedir. Sınır kapısının TIR bölümüne 5 tane giriş ve 6 tane de çıkış olmak üzere toplam 11 tane peron bulunmaktadır. Ayrıca sınır kapısının sahip olduğu yolcu bölümüne ise 12 tane giriş ve 11 tane de çıkış olmak üzere toplam olarak 23 peron bulunmaktadır.

Kapıkule Sınır Kapısının sahip olduğu sınır alanına x-ray kamyon kargo kontrol sistemleri, akıllı kart kontrollü erişim, kapalı devre televizyon gibi gelişmiş teknoloji ürünü olan güvenlik ekipmanları yerleştirilmiştir durumdadır. Tüm bunların yanı gümrüksüz satış mağazaları, süpermarketler, sıra fast-food restoranları, outlet mağazaları ve bankalar tarafından ticari hizmetlerde sağlanmaktadır.

Her çeşit hizmet tesisine ev sahipliği yapan Kapıkule Sınır Kapısı; bünyesinde 24 grup bina ve 15.000 metre kare genişliğe sahip kontrol noktası alanını barındırmaktadır. Bu anlamda sınır kapısı iletişim ve telefon numarası; Kapıkule Sınır Kapısı Tesisleri A1 Blok, Kapıkule / Edirne

Kapıkule Gümrük Kapısı Ana Santrali90 (284) 215 21 5090 (284) 238 24 48trakyaobiletisim@gtb.gov.tr
90 (284) 215 21 51
Danışma Hattı
(Yolcu İşlemleri ile ilgili sorularınız için)
90 (284) 215 21 50
Dahili:4000
facebook.com/trakyagtb
twitter.com/trakyagumruk 

Kapıkule Sınır Kapısı haberleri

DAHA FAZLA #KAPIKULE SINIR KAPISI HABERLERİ

Kapıkule Sınır Kapısı’a ait tüm site haberleri