Kanser Neden Olur
Toplam 2.609 haberi bulunmuştur.
Kanser Neden Olur Haberleri
Defne Samyeli’den itiraf: ‘En büyük korkularımdan biri hafife alınmak’
Vatandaşlara #evdekal diyerek corona virüsü gündeminde kendisini karantinaya alan Defne Samyeli hurriyet.com.tr’de Ferit Ömeroğlu’na özel açıklamalarda bulundu. Hakkında merak edilen birçok soruya da açıklık getiren Samyeli, ‘hayatınızın bir noktasında haberciliğe dönmek istiyor musunuz?’ sorusuna “Benim yayında olmamın, haber yapmamın nedeni zaten böyle olaylar, böyle durumlardı. Yapacağız bir şeyler yani... Hayatta iyi yapabildiğim şeylerden biri anlamak ve anlatmak...” dedi. Defne Samyeli ayrıca gelen bir soru üzerine, “Hayatta en çok ne rahatsız ederse onlarla geliyor ya sınavlar... Benim çocukluğumdan beri en büyük korkularımdan bir tanesi de hafife alınmak... “ dedi.
Koronavirüsten korunmak için nasıl beslenmeliyiz?
Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Gıda İşleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, koronavirüs her geçen gün etkisini artırırken, bağışıklık sistemini güçlendirecek gıdaların tüketilmesinin önemine dikkat çekti. Uzel, “Bağışıklık sistemini normal şartlarda güçlü tutmak gerekir. Bağışıklık sisteminin desteklenmesi, hastalıklarla mücadelenin gündemden düşmediği bu günlerde hassasiyetle değerlendirilmesi gereken bir gündem oluşturmalıdır” dedi.
MERS virüsü nedir? MERS belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır?
Tüm dünyayı etkisi altına alan ve küresel bir salgın haline dönüşen corona virüsünün (Covid 19) MERS ve SARS gibi ciddi hastalıklarla olan bağlantısı gündemde yer almaya devam ediyor. MERS-CoV adlı virüsün neden olduğu MERS corona virüsü gibi virüsün bulaşmasından sonraki ilk 15 gün süre içerisinde bazı semtomlar ile kendisini gösterebiliyor. MERS belirtilerini ülkemizde de öğrenmek isteyenlerin en fazla araştırdığı konu, 'MERS nasıl bulaşır?' sorusu oldu. Peki, MERS virüsü nedir? MERS belirtileri nelerdir? İşte, MERS virüsü ile ilgili ayrıntılı bilgiler...
Mutasyon ne demek? Kısaca mutasyon nedir?
Çinli bilim insanları yeni koronavirüsün iki alt tür oluşturacak şekilde mutasyon geçirdiğini açıkladı. Açıklama ardından mutasyon terimiyle ilgili araştırmalar başladı. Araştırmacılar yeni mutasyonların da oluşabileceğini vurguladı. Peki, mutasyon ne demek? Kısaca mutasyon nedir?
Havucun faydaları nelerdir? Havucun cilde, saça ve göze faydaları
A vitamini açısında zengin bir besin kaynağı olan havuç, turuncu, mor, sarı ve beyaz renklerde bulunur. Göz sağlığı açısından faydaları kanıtlanmış olan havucun, bilinmeyen daha farklı yararları da bulunuyor. Peki, Havucun faydaları nelerdir? İşte, havucun cilde, saça ve göze faydaları…
Sarımsak yutmanın faydaları nelerdir? Sarımsak yutmak neye iyi gelir?
Kalp sağlığının iyileştirilmesinden, saç köklerinin güçlenmesine kadar birçok faydaya sahip olan sarımsak, önemli besin kaynağıdır. Sarımsak yutularak doğal bir antibiyotik etkisi yaratılabilir. İşte sarımsak tüketiminin faydaları ve içeriği hakkında tüm ayrıntılar.
İlayda için donör aranıyor
İzmir'de çocukluk aşkıyla evlendikten 4 ay sonra lenfoma kanseri olduğunu öğrenen İlayda Hacıoğlu Gürleyen (28), çift yumurta ikizinden alınan örnek uyumsuz çıkınca donör aramaya başladı. Kent Hastanesi'nde kemoterapiye devam eden İlayda için eşi, ikizi ve ailesi Soma'da ve Karşıyaka'da kök hücre bağışı kampanyası başlattı. İlayda, uyumlu donör bulunursa 4'üncü kürden sonra nakil olacak.
Deniz Baysal: Biz oyuncular normal insanlar değiliz
Hayatını, Kanal D’de başlayacak yeni dizisi ‘Hizmetçiler’in sloganı gibi özetliyor: “Hiçbir şey göründüğü gibi değil”. Palyaçoluk ve yer göstericiliğiyle başladığı kariyerini gözleri gülerek anlatıyor. Kendi evinin hizmetçisi olduğunu söylüyor: “Son dönemde alerjik astımım çıktı, evde hiç toz olmaması gerek. Elimde bez, sık sık toz alıyorum. Artık hoşuma da gidiyor.” Deniz Baysal’la buluştuk. Yeni evliliğini, hayatını, projelerini ve aşkı konuştuk.
Doğum Kontrol Hapı: Nasıl Kullanılır? Bırakınca Ne Olur?
Doğum kontrol hapları ile ilgili kadınların kafasında çok fazla soru var. Doğum kontrol hapı gebeliği önler mi? Bırakınca ne olur? Kimler nasıl kullanmalı? Bu soru listesi uzar gider... Tüm bu soruları Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Burcu Saygan Karamürsel'e sorduk, merak ettiğimiz her şeyin cevabını aldık. Gelin doğum kontrol haplarını daha yakından tanıyalım...
Rahim Ağzı Yarası Nedir? Belirtileri Nelerdir?
Rahim ağzı yaraları kadınlarda sık görülen bir hastalıktır. Rahim ağzı yaraları rahim ağzının normalin dışında bir görüntü almasıdır. Rahim ağzı iltihapları, servikal erozyon, servikalektropiyon rahim ağzında yara görüntüsü verir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Esra Demir Yüzer konu hakkında bilgiler verdi.
Yumurta dondurma nedir? Yumurta dondurma işlemi nasıl yapılır?
Yumurta dondurma işlemi nedir? Nasıl yapılır? Kimler yumurta dondurma işlemini yaptırır? Yumurta dondurma işlemi hangi alanlarda kullanılıyor? Yumurta dondurma işlemi kaç yaşına kadar yaptırılabilir? Kadın Hastalıkları,Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Numan Bayazıt anlatıyor.
Tatlı Krizi Nasıl Önlenir?
Vücudun alması gereken karbonhidrat miktarı yaş, boy, kilo ve fiziksel aktivite gibi özelliklerine göre değişebiliyor. Tahıllar, kurubaklagiller, süt ve süt ürünleri, meyve ve sebzelerin kompleks karbonhidrat grubunda olup, enerji ihtiyacının yüzde 50-60’ını oluşturduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, tatlı krizini önlemenin yollarını anlattı.
En ağır yük hastadan gerçeği saklamak! Öleceğini bildiğiniz yakınınıza bunu söyler misiniz?
Yakınları tarafından hastalığı kendisinden saklanan bir hasta, bir yazar bu durumu köşesinde yayımlayınca, kanser olduğunu gazeteden öğrendi. Öleceğini bu şekilde haber almak psikolojisini altüst etti, ailesiyle arası bozuldu. Kişisel Verileri Koruma Kurumu gazeteye 125 bin lira para cezası uyguladı. Benzer bir konu cuma günü vizyona giren ‘The Farewell’de (Elveda) de işleniyor. Film, hastalığı sebebiyle kısa ömrü kalan ninelerine bunu söyleyip söylemeyeceklerini tartışan bir aileyi konu alıyor. Fakat bazı aileler için bu karar bir film değil, hayatın ta kendisi. Hastanın moralini sağlam tutabilmek için gerçek ondan gizlenebilir mi? Siz olsaydınız yakınınıza söylemeyi mi, saklamayı mı tercih ederdiniz? Peki ya hasta siz olsaydınız? Öleceğinizi bilmek mi isterdiniz, hiç öğrenmemek mi?
Gece yatarken sütyen takmak zararlı mı?
Kimileri asla sütyeni ile yatağa giremez kimisi ise sütyensiz kendini trahatsız hisseder ve uyurken bile sütyenini çıkarır. Peki, sütyenle gece boyunca uyumak zararlı mı? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ülkü Duraksoy, yatarken sütyen takmanın zararları hem dış organlarımıza yani meme formumuzu bozmaya neden olabileceğini belirtti.
Ozon Tedavisi Hangi Hastalıklarda Kullanılır?
Son yıllarda; hastalıkların tedavisinde bilinen yöntemlere yardımcı olarak tercih edilen ozon tedavisi hangi hastalıklarda kullanılıyor? Doç. Dr. Memet Işık, ozon tedavisi hakkında bilgiler verdi.
Kanser tedavisi olan hastalarda cinsel yaşam biter mi?
Kanser tanısı koyulan birçok kişide başlangıçta ciddi bir kaygı ve depresyon görülebilir. Duygusal olarak etkilenen hastaların, partnerleri ile ilişkilerinin bozulması çok sık görülen bir problemdir. Peki, kanser tedavisi gören hastaların cinsel yaşamında ne gibi değişiklikler yaşanır? Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Hancılar anlatıyor.
Tüp bebek tedavisinde hastaların en çok yanıt aradığı sorular
Tüp bebek tedavisi gelişen teknoloji ve tedavi yöntemleri ile ağrısız ve acısız bir tedavi yöntemi. Ancak tedavi ile ilgili endişe duyan çok sayıda hasta var. Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Ümit Zeteroğlu, tüp bebek tedavisi konusunda akıllarda endişe uyandıran soruları yanıtladı.
Sigara kullananlar dikkat! Paketler yarın değişiyor
Tütün mamullerinde 5 Aralık'ta geçilen düz ve standart paket uygulaması kapsamında, yarından itibaren sadece yeni paketli ürünlerin satışı yapılabilecek.
Reflü Şikayetlerini Azaltacak 10 Öneri
Uzun süre devam eden reflüde, barret özofagus denilen yemek borusu ile midenin birleştiği noktada ortaya çıkan mukozal değişiklikler oluşmaya başlayabileceğini söyleyen Gastroenteroloji Uz. Dr. Gökhan Aksakal, reflü şikayetlerini azaltacak 10 öneride bulundu.
35 uygulama denedi, bir araba parasını şifacılara harcadı...Bir şifa bağımlısının itirafları
Biyoenerji, refleksoloji, astroloji, hipnoz, detoks, vücut okuma, frekans, akupunktur, ayurveda, reiki, nefes, masaj ve dans terapisi, geçmiş hayat, şaman, aile dizimi... Sayması bile zor ama o bunların hepsini denedi. 10 yılda 35 şifa uygulamasını tecrübe etti. Sonra da oturdu, bu yolculuğun hikâyesini eğlenceli bir üslupla kaleme aldı. Uzun yıllar klip yönetmenliği ve senaristlik yapan, bugünlerdeyse üniversitede sinema dersleri veren Ela Başak Atakan’la kitabını konuştuk, uzmanlara da son yıllarda yükselen ‘şifa/kişisel gelişim’ fenomenini sorduk.
Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Boğaz ağrısı evde nasıl geçer?
Soğukların başlamasıyla birlikte boğaz ağrıları arttı. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Metin Yılmaz, boğaz ağrıları ve boğaz şişliği hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
Ses kısıklığına ne iyi gelir? Ses kısıklığı nasıl geçer? Ses kısıklığı nedenleri ve tedavisi
Çevresel ya da bazı hastalıklar ile ortaya çıkan ses kısıklığı, her yaştan kişide görülebilen sağlık sorunlarında biridir. Ses kısıklığı grip nezle gibi hastalıklar ile ortaya çıkabilirken, bazı durumlarda da daha ciddi hastalıkların belirtisi olabiliyor. Peki, ses kısıklığına ne iyi gelir? Ses kısıklığı nasıl geçer? İşte, ses kısıklığı nedenleri ve tedavisi hakkında merak edilen bilgiler.
Böbrek Ağrılarının Belirtileri Nelerdir?
Birçok kişi sık sık yaşadığı bel ve sırt ağrılarından şikayet eder. Genellikle bel ve sırtta başlayan ağrının daha derinlere ulaşarak keskinleştiğini söyler. Ancak ağrı daha derinlerde ve şiddetli olduğunda sanılanın aksine sırt değil böbreklerde sorun var demektir. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Arman ÇİTÇİ , böbrek ağrılarının bilinmeyen nedenlerini anlatıyor.
Halsizlik neden olur ve nasıl geçer? Halsizliğe ne iyi gelir? Evde bitkisel çözümler ve doğal yöntemler
Öncelikli olarak halsizlik şikayeti bir çok hastalığın belirtisi olabilir bu yüzden halsizlik eğer somut olarak fiziksel yorulduğunuz bir dönemin ardından gelmiyorsa mutlaka hekim tarafından değerlendirilmesi gereken bir durumdur. Peki Halsizlik neden olur ve nasıl geçer? Halsizliğe ne iyi gelir
Göz altı morluklarına ne iyi gelir? Evde bitkisel çözümler ve doğal yöntemler
Göz altı morlukları olarak bilinen ve alt göz kapaklarının altında koyu halkalar şeklinde gözle görülür halde koyu renkte olan durumdur.. Çoğu zaman göz altı torbalarının da eşlik ettiği göz altı morlukları kişinin olduğundan daha yaşlı ve yorgun görülmesine neden olur.
Sigara içenler dikkat! Bakanlık açıkladı... Paketler değişiyor
Tarım ve Orman Bakanlığı sigara paketlerinde düz ve standart paket uygulamasına 5 Aralık'ta geçileceğini duyurdu.
Akciğer kanserinin belirtileri nelerdir?
Akciğer kanseri nasıl bir hastalıktır? En yaygın kanser türlerinden olan akciğer kanseri belirtileri nelerdir?
Batı Nil Virüsü nedir nasıl bulaşır? İşte Batı Nil Virüsü belirtileri
Sivrisinek sokmasıyla bulaşan ve tedavisi geciktirildiği takdirde nadir de olsa hayati risk taşıyan Batı Nil Virüsü, vatandaşlar tarafından merak edilmeye devam ediyor. Genellikle sık seyahat eden kişilerin risk altında bulunduğu Batı Nil Virüsü, baş ağrısı, yüksek ateş, ense sertliği, oryantasyon bozukluğu gibi belirtilerle kendisini gösteriyor. Peki, Batı Nil Virüsü nedir, nasıl bulaşır? İşte, Batı Nil Virüsü belirtileri ve hastalık hakkında detaylar.
AIDS/HIV nedir? Belirtileri nelerdir?
HIV ilk olarak ABD’de 1981 yılında tanımlanmış olan bir virüstür. Human Immunodeficiency Virus, insan immune yetmezlik virüsü, bağışıklık sistemimizin işleyişini çökerten bir virüstür. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Şadiye Kartalkanat konu hakkında önemli bilgiler verdi.
Uyuz nedir? Nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir?
Uyuz (Skabies), ciltte kaşıntıyla ortaya çıkan bir hastalıktır. Yoğun kaşıntılar alerjiyle karıştırılabilmektedir. Peki uyuz nasıl bulaşır, tedavisi nasıl yapılır? Dermatoloji Uzmanı Dr. Saliha Kırbaş, uyuz hastalığıyla ilgili bilgi verdi.
Son dakika: Marmara Denizi’nde büyük deprem araştırması!
TÜBİTAK ile Fransız ANR ve EMSO kuruluşlarının desteği ile 2,5 yıldır yürütülen MAREGAMI Projesi, Marmara Denizi'ndeki fay hattının özellikleri hakkında önemli bilgilerin elde edilmesini sağladı. Proje kapsamında deniz tabanı sismolojisi, haritacılığı ve gözlem istasyonu dizaynı ve tsunamiler üzerine araştırmalar gerçekleştirildi. Prof. Dr. Ziyadin Çakır "Bu çalışma öncesinde Marmara Denizi'nin Silivri açıklarından başlayıp, boğazın girişi açıklarına kadar gelen fayın kilitli olup olmadığı belirsizdi. Ancak deniz tabanına yerleştirdiğimiz cihazlar sayesinde fayın bu bölümünün kilitli olduğu ve üzerinde enerji biriktirdiği ortaya çıkarıldı. Dolayısıyla üzerinde enerji biriktiren ve en son 1766 tarihindeki depremle kırılan bu fay önümüzdeki yıllarda yeniden kırılarak büyük bir deprem üretecektir" dedi. Prof. Dr. Sinan Özeren ise "Bu son veriler, 5,8 büyüklüğündeki 26 Eylül depreminin etraftaki çevre değişkenleriyle olan etkileşimi hakkında bilgi verecek" ifadelerini kullandı.
Akciğer kanserinde kişiye özel planlama yapılmalı
Dünyada en sık görülen kanser türleri arasında yer alan akciğer kanseri, kişiye özel uygulanan tedavi yöntemleri ile artık korkulan bir hastalık olmaktan çıkıyor. Hastalığın evresi ve tümörün tipine bağlı olarak uygulanan cerrahi ve cerrahi dışı uygulamalar tedavide başarılı sonuçlar alınmasına yardımcı oluyor.
Hangi Baharat Neye İyi Geliyor?
Plastik kaplarda, poşetlerde ve nemli ortamlarda saklanan baharatların kısa sürede aflatoksin adı verilen zehirli küf gelişimine neden olabileceğini ve bunun da karaciğer kanserine yol açabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Hakan Karagöl ile Beslenme ve Diyet Uzmanı Gökçe Bönce, baharatlar hakkında önemli bilgiler verdi.