Kanser Belirtileri
Kanser Belirtileri Haberleri
Jinekolojik kanserlerden nasıl korunulabilir?
kanser hastalığına farkındalığın arttırılması gerekiyor.
Meme kanserinin 7 sinyali
Meme kanserinde erken tanı ve tedavi yöntemlerinin hayat kurtardığını söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cihan Uras, meme kanserinin 7 sinyalini açıkladı.
140 liralık kan testiyle kanser tespit edilecek
İngiliz Bilim Festivali'nde sonuçları açıklanan test, henüz semptomları oluşmadan vücutta kanser olup olmadığını tespit edebiliyor. Testin ücreti ise yalnızca 140 lira.
Bu kanser türü en çok gençlerde görülüyor
Euromelanoma Derneğince, deri kanserlerinde toplumun farkındalık düzeyini artırmak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, 2-6 Mayıs tarihleri arasında Türkiye'nin çeşitli illerindeki 26 üniversite hastanesinde ücretsiz deri kanseri, ben taraması yapılacak. Euromelanoma Türkiye Koordinatörü Prof. Dr. Onsun erken teşhisin önemini vurguladı. Prof. Dr. Onsun "Erken tanı alan deri kanserleri basit, ucuz, zahmetsizce yöntemlerle tamamen tedavi edilebiliyor. Ancak geç kalınan olgularda ne yazık ki bu rahatlık söz konusu değil" dedi.
O haplar kanser riskini azaltıyor mu?
Jinekolojik kanserler olarak da adlandırılan serviks (rahim ağzı), endometriyum (rahim) ve over (yumurtalık) kanser türleriyle ilgili bilgilendirme yapan Prof. Dr. Ateş Karateke rahim ağzı kanseri ile mücadelenin en önemli adımı kadınların tarama konusunda duyarlı olmasıdır diyor.
'Acıkmadan yemeyin doymadan kalkın'
Doç. Dr. Mükremin Uysal, besinlerin sigara gibi doğrudan olmasa da obezite, karaciğer yağlanması, reflü ve ülser gibi hastalıklara yol açarak dolaylı yoldan kansere neden olduğunu belirterek, bundan korunmak için "acıkmadan yememek, doymadan kalkmak" ilkesine dayanan "akıllı beslenme"yi önerdi.
Kanser fobisi ile başa çıkmanın 7 yolu
Yapılan çalışmalara göre kanser en çok korkulan hastalıkların başında yer alıyor.
Kanser gibi, fobisi de yaygınlaşıyor: Karsinofobi!
Modern çağın gittikçe yaygınlaşan korkulu rüyası kanser, kimi kişiler için tam bir fobi. Dünyada yapılan çalışmalara göre kanser en çok korkulan hastalıkların başında yer alıyor. Aşırı düzeyde kanser olma korkusuna ise ‘karsinofobi’ deniliyor. Acıbadem Maslak Hastanesi’nden Psikoonkolog Işıl Yıldız, bu fobi nedeniyle kimi kişilerin obsesif kompulsif bozukluğa yakın olduğunu belirtirken, bu fobiye sıklıkla depresyonun eşlik ettiğini söylüyor. Psikoonkolog Işıl Yıldız, kanser fobisini ve karsinofobi ile başa çıkmanın 7 yolunu anlattı.
Kanser tedavisinde konfeksiyondan terziliğe geçtik
KOÇ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve Amerikan Hastanesi hematoloji doktorları Prof. Dr. Burhan Ferhanoğlu ile Prof. Dr. Mustafa Çetiner’in düzenlediği 9’uncu Hematolojide Yeni Eğitimler Sempozyumu’nda alandaki son gelişmeler paylaşıldı.
Kanser teşhisinde önemli adım
Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden oluşan çalışma grubu hastalıkların teşhisi adına yeni bir dönem başlatıyor. Hastalıklar artık göz yaşından teşhis edilecek.
Kanser hastalarına öneri: Korku ve kaygılarınızı paylaşın
Kanser günümüzde insanların korkulu rüyasıdır. İnsanlar hastalığın adından ve onlara kanser denmesinden korkarlar. Diğer taraftan ciddi bir hastalıkla birlikte yaşamak zor ve mücadele gerektiren bir süreçtir. Kanser hastası olmak hastanın ve yakınlarının yaşamını birçok yönden değiştirebilir. Hasta ve yakınları kanser tanısıyla yüzleştiğinde bir şaşkınlık geçirir, üzüntü, kızgınlık, çaresizlik, terk edilme, korku gibi duygularla kafaları karışır. Uzman Sosyal Pedagog/Psikolog Hanım Demirbaş da , hastaların kanser olduklarını öğrendiklerinde büyük bir korku yaşadığını belirterek, "Korku ve kaygılarınızı paylaşın, böylece kendinizi tedaviye çaresiz teslim etme hissi hafifleşir" dedi.
Dikkat! Anemi, kanser habercisi olabilir
Anemi; mide ve bağırsak gibi sindirim sistemi kanserleri başta olmak üzere, tüm kanser çeşitlerinin belirtilerinden biri olabiliyor. Aneminin nedenleri arasında kanser de yer alıyor. Bu nedenle anemi tedavisine başlanmadan önce kanserin de akla gelmesi ve buna yönelik tetkiklerin yapılması gerekir. Central Hospital’dan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. M. Rafet Yiğitbaşı, 4 Şubat Dünya Kanser Günü sebebiyle oldukça tehlikeli bir hastalık olan anemi ve kanser ilişkisi hakkında bilgiler verdi.
Karanlıkta uyu kanserden korun
Karanlıktan korkuyorsanız ne olacak deyip ışıkları açık bırakmayın. Çünkü sağlıklı bir vücuda sahip olmada rol oynayan ve kanserden koruyan melatonin hormonu ancak karanlıkta salgılanıyor. Melatonin vücudun biyolojik saatini koruyup, doğal ritmini ayarlayan önemli bir hormondur ve kanserden korur.
Kanser Riskini Azaltmanın 8 Yolu
Kanserin oluşumunda genetik faktörün rolü göz ardı edilemez, ne kadar sağlıklı yaşamaya çalışırsanız çalışın kansere yakalanma riskiniz olsa da yapılan araştırmalar tüm erişkin kanser vakalarının en az üçte birinin kişinin yaşam tarzı ile bağlantılı olduğunu ortaya koyuyor.
Kanser riskinizi azaltacak 7 öneri
Hayat tarzınızda yapacağınız değişiklikler kanser riskinizi azaltabilir!
Bitlis’te Kanser Taraması
Meme kanseri risk faktörleri nelerdir?
Meme kanseri açısından genetik yatkınlığı olanların tanınması oldukça önemlidir.
Meme Kanserinde Beslenme Rehberi
Beslenme ve Diyet Uzmanı Müge Güzey meme kanseri tedavisi sürecinde doğru ve sağlıklı beslenmeye yönelik önemli bilgiler verdi…
Ünlü Türk denizci Sadun Boro hayatını kaybetti (Sadun Boro kimdir?)
TEKNESİYLE dünya turu yapan ilk Türk olan 87 yaşındaki Sadun Boro, mesanesindeki kanser bulgusu nedeniyle 3 gündür tedavi gördüğü Özel Ahu Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın danışmalarından, gazeteci Can Pulak, manevi babası Boro'nun öldüğünde İngiliz Limanı'na teknesinin bağlı olduğu çam ağacının dibine gömülmeyi istediğini belirtip, "Şimdi bunun için uğraşıyoruz. Bunun için Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor" dedi. Boro'nun cenaze töreni Pazartesi günü ikindi namazına müteakip Gökova Karacasöğüt'te toprağa verilecek.
Efsane denizci Sadun Boro yoğun bakımda
TEKNESİYLE dünya turu yapan ilk Türk olan 87 yaşındaki Sadun Boro, aniden fenalaşarak Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki özel bir hastanede tedaviye alındı. Mesanesinde kanser bulgusu yüzünden bir süredir tedavi gören Boro'nun durumunun ağır olduğu, yoğum bakım servisine alındığı bildirildi.
Kanser 13 yıl önceden tespit edilebilecek!
Teşhisten 13 yıl önce belirtileri göstermeye başlıyor...
Kadın Kanserlerinin 16 Belirtisi
Kanserle Savaş Haftasında Hisar Intercontinental Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Bekir Öztürk’le kadınlarda görülen kanserlerin 16 belirtisini konuştuk…
Kadın kanserlerinin en belirgin 16 belirtisi!
1-7 Nisan Kanserle Savaş Haftası'nda bilinçlenmemiz gereken durumlar...
'Kanser belirtileri normal hastalık sanılıyor'
Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Çocuk Hematolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Canpolat, çocukluk çağı kanserleri belirtilerinin, normal olarak kabul edilen diğer çocukluk hastalıklarıyla büyük benzerlik gösterdiğine işaret ederek, çocuğu düzenli kontrol eden doktorun alandaki deneyiminin önem taşıdığını belirtti.
Kanser belirtileri nelerdir? Kanser neden olur ve nasıl oluşur? İşte, 7 belirti
Kanser belirtileri, farklı hastalıklardaki semptomları da içerisinde barındırması dolayısıyla araştıran kişiyi telaşa sevk edebilmektedir. Karında şişlik, sindirim zorluğu, sık idrara çıkma ve dışkılama alışkanlıklarının değişmesi gibi belirtileri bulunan kanser, geniş kapsamlı testlerle tespit edilebilmektedir. Peki, kanser neden olur ve nasıl oluşur? İşte, kanser belirtileri ile birlikte kanser oluşumu hakkında detaylı bilgiler
Kadınlarda Kanser Uyarısı Veren 12 İşaret!
Aslında uyarı verdiği halde görmezden gelinen belirtilerle ortaya çıkan kadın kanserlerini ve hangi belirtilerin dikkate alınması gerektiğini Doç.Dr.Ahmet Bekir Öztürk anlatıyor...
Erkeklerin kabusuna birebir
Deniz ürünleri ve sebze ağırlıklı beslenmenin, ilerleyen yaşlarda prostat hastalıklarına yakalanma riskini azalttığı bildirildi.
Kanserin görülme sıklığı giderek artıyor
4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde bu hastalık hakkında bilinçlenin!
Kanser habercisi olabilir
Ağız içindeki yaralar birçok başka şeyin habercisi olabileceği gibi sigara ve alkol kullananlarda kanser belirtisi de olabilir.
Kanser habercisi olabilir
Ağız içindeki yaralar birçok başka şeyin habercisi olabileceği gibi sigara ve alkol kullananlarda kanser belirtisi de olabilir.
Yıl 2020 17 milyon kanserli
Çağın vebası olarak kabul edilen kanser tüm dünya ile birlikte Türkiye'de de giderek yayılıyor.
Salya testi ile kanser teşhisi geliyor
Salya testinin doğruluk oranı yüzde 91'i buluyor. Ayrıca salya testinin hastaya kolaylık da sağlıyor.
Rahim Ağzı Kanseri Erken Yakalanılırsa Nasıl Tedavi Edilir?
Rahim ağzı kanseri en sık görülen kanser türlerinden biridir. Erken fark edilip önlem alınabilen ve tedavi edilen bu rahatsızlığı Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir sizler için ele aldı.
Sinek Isırığı Nasıl Olur Ve Nasıl Anlaşılır? Sinek Isırığı Nasıl Geçer Ve Ne İyi Gelir
Küçük ve kısa ömürlü bir canlı olmasına rağmen sinekler bazen çok can sıkıcı olabiliyor. Vücudumuzda herhangi bir yeri ısırdıklarında oldukça rahatsız edici bir kaşıntı o bölgeye hakim olur. Peki, sinek ısırığı ve kaşıntısı nasıl geçer merak edilen detayları derledik.
Hüner Coşkuner'in hastalığı neydi? İşte kemik iliği kanseri belirtileri ve semptomları ile ilgili uzman görüşleri
Kemik iliği kanseri sanatçı Hüner Coşkuner'in hayatını kaybetmesiyle gündemde yer alan konulardan oldu. Yoğun bakıma kaldırıldıktan sonra vefat eden ünlü sanatçıya 'kemik iliği kanseri' teşhisinin konulduğu açıklanmıştı. Daha çok 60 yaşın üzerindekilerde görülen kemik iliği kanseri, kemoterapi, kök hücre nakli ve diğer yeni yöntemlerle zaman zaman kontrol altında tutulabiliyor. Kemik iliği kanseri tanısı ile gelen hastalarda tedavi, onkoloji doktoru tarafından hastanın özellikleri göz önüne alınarak belirleniyor. İşte, Hüner Coşkuner'in hastalığı kemik iliği kanseri belirtileri ile ilgili detaylar.
Meme Kanseri Artık En Sık Görülen Kanser Türü!
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), geçtiğimiz günlerde en çok görülen kanser türünün artık akciğer kanseri değil, meme kanseri olduğunu açıkladı.