Kalp Sağlığı İçin Yapılması Gerekenler
Toplam 65 haberi bulunmuştur.
Kalp Sağlığı İçin Yapılması Gerekenler Haberleri
Kalp sağlığınız için 6 öneri
Yediğimiz her şeyin kalbimize direkt etkisi olduğunu bilmek ayrı bir kalp ağrısıdır. Hayati organımızı korumak en temel içgüdümüz olması gerekirken bizler yağlı ve ağır yiyeceklerden uzak kalmakta zorluk çekiyoruz. Sanki başka bir kalbimiz daha varmışçasına geçirdiğimiz günlere bir son verebiliriz. Bu önerileri dikkate almanızı tavsiye ederiz.
Sağlıklı bir kalp için bunları yapın!
Her ne kadar Türklerin genetik olarak kalp hastalığına yatkınlığı olsa da, düzenli yürüyüş yapmamak, sigara içmek, aşırı tuz tüketimi kalp hastalıklarını tetikliyor.
Kalp sağlığı için 12 altın öğüt!
Belli bir yaşın üzerindeyseniz sağlık kontrollerinizi kesinlikle ihmal etmeyin.
Kalbinizin sağlıklı atmasını sağlayacak 10 öneri
Sık sık kilo alıp vermek kalp sağlığına zarar veriyor.
Kalp Sağlığınızı Korumak İçin Adım Atmaya Var mısınız ?
Kalp hastalıkları geçmişte orta yaş ve üzerindeki insanların hastalığı olarak görülürken; günümüzde genç yaşlı demeden her yaştaki insanda görülebilir hale geldi. Neden bu hale geldiğini ve kalp sağlığını korumak adına atılması gereken adımları Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Yılmaz Güneş’ten öğrendik…
Kalp sağlığınız için günde 30 dakika yürüyün
Kalp Sağlığı Haftası’nda uzmanından çok önemli uyarılar…
Çalışma ortamında virüs tedbirleri
Bebeklikten itibaren önerilen testler hayat kurtarıyor
İç Hastalıkları Bölümünden Uz. Dr. Erhan Aydın, sağlıklı bir yaşam için hayat boyu yapılması gereken testler hakkında bilgi verdi.
Ağız kuruluğu nedir ve nasıl geçer?
Ağız kuruluğu yetersiz tükürük salgısı nedeniyle oluşan ve kişilerin günlük yaşam kalitesini düşüren sağlık problemlerinden birini oluşturuyor. Kullanılan ilaçlar, sistemik hastalıklar, alkol ve sigara kullanımı gibi farklı nedenlerle ortaya çıkan ağız kuruluğu, tedavi edilmediği takdirde ağızda rahatsızlık hissine neden olabiliyor. Ağız kuruluğunun sebepleri internette sıkça araştırılıp merak ediliyor. Peki, ağızda yaşanan susuzluk olarak ağız kuruluğu nedir ve nasıl geçer? İşte, ağız kuruluğu ile ilgili merak edilenler...
Sağlık için yürüdüler
Bir modern tıp mucizesi; Saç ekimi operasyonu
Yüzyıllardır erkeklerin korkulu rüyasına haline gelen kellik problemi medikal yöntemler sayesinde bir sorun olmaktan çıkıyor. Dolayısıyla modern zamanların en önemli estetik müdahalelerin başında kuşkusuz saç ektirme operasyonu geliyor. Dünyayı etkisi altına alan saç ekimi operasyonunun kellik sorununu büyük oranda çözüme kavuşturduğunu söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Hatice Deniz YARDIMCI, konu hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
Tatil güzel ama sıcak çarpmasına dikkat
Küresel ısınma ile buna bağlı iklim ve çevre değişiklikleri insan sağlığını ciddi şekilde tehdit eder hale geldi. Sıcaklık artışı özellikle solunum sistemi, kalp-damar ve beyin hastalıklarına bağlı ölümlerde artışlara yol açabiliyor. Hem günlük yaşamınızda hem de tatillerde sıcak havanın olumsuz etkilerine karşı dikkatli olmakta yarar var.
Diş Eksikliğinde Yeni Nesil Estetik, Kanamasız, Lazerli Dikişsiz İmplant
Uzman Diş Doktoru, Çene Cerrahisi ve İmplantoloji Uzmanı, Doçent Doktor Birkan Taha ÖZKAN, kanamasız, lazerli dikişsiz implant tedavisini anlattı.
Sıcak havalara dikkat... İşte öneriler
Kuzey Afrika üzerinden gelecek etkili sıcak havaya karşı kalp ve damar rahatsızlığı ile kronik hastalıkları bulunanların, kilolu ve aşırı zayıf kişilerin dikkatli olması gerekiyor. Bu yıl geçen senenin yazından daha sıcak geçecek. Cuma gününden itibaren hava sıcaklıkları ortalamanın 10 derece üstünde çıkıyor. Uzmanlardan önemli uyarılar var: "Açık renk ve bol elbiseler giymeyi tercih edin. Vücudunuzla elbise arasında hava boşluğu olsun. Şapkasız ve gözlüksüz kesinlikle dışarı çıkmayın." Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul’da bugün termometreler 39 dereceye gösterdi.
Hamilelikte MR çektirmek sakıncalı mı?
Hamilelik döneminde ilk akla gelen soru “Bu acaba bebeğime zararlı mı?” oluyor. Hamilelikte MR çektirmek de bu açıdan merak edilen konuların başında geliyor. Radyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Yörübulut, anne ve bebek sağlığını ilgilendiren durumlarda MR çektirmenin bir sakıncası olmayacağını belirtiyor.
Doğuştan kalp hastalıklarında erken teşhis çok önemli
Türk Pediatrik Kardiyoloji ve Kalp Cerrahisi Derneği ‘’7-14 Şubat Dünya Doğuştan Kalp Hastalığı Farkındalık Haftası’’ kapsamında toplumu ve aileleri doğuştan kalp hastalıkları hakkında bilinçlendirdi.
Türkiye buna hazır değil
Son yıllarda Türkiye nüfusu da yaşlanma sinyalleri vermeye başladı. Ancak yaşlılar için kaliteli bir hayat, bakım hizmeti, sosyalleşme imkanları çok kısıtlı. Bu konu neredeyse hiç gündeme gelmiyor ama Türkiye'de yaşlılığa ve yaşlı psikolojisine hazır değil.
Şimdi grip için aşılanmanın tam zamanı!
2015-2016 sezonu grip aşısı hakkında bilmeniz gerekenler...
Grip aşını erken yaptırmayın
Aşı firmaları grip aşılarını ağustos sonundan itibaren eczanelere verse de uzmanlar erken yaptırılmaması uyarısında bulunuyor. Son yıllarda grip sezonunun daha geç başlayıp, daha geç sona erdiğini belirten uzmanlar grip aşısı yaptırmak için en uygun zamanın ekim sonu, kasım başı olduğunu söylüyor.
Hamile Kalmadan Önce Yapmanız Gereken 10 Şey!
Sağlıklı bir hamilelik için hamilelik öncesinde yapılması gerekenleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı. Doç. Dr. Hüsnü Görgen sıraladı.
Van’da Aşırı Sıcak Uyarısı
Aşırı Sıcaklara Dikkat
Ege'de hava kirliliği kritik durumda
YAŞAR Üniversitesi Elektrik ve Enerji Bölümü akademisyenleri, son günlerde, İzmir ve Ege Bölgesi genelinde havadaki insan sağlığına zararlı partikül madde değerlerinin sınır değerleri aştığını belirterek uyarıda bulundu. Hava kirliliğini önlemek için alınacak önlemler, yapılması gerekenler ve çözüm yolları anlatıldı.
İzmir ve Ege’de hava kirliliği alarmı
YAŞAR Üniversitesi Elektrik ve Enerji Bölümü akademisyenleri, son günlerde, İzmir ve Ege Bölgesi genelinde havadaki insan sağlığına zararlı partikül madde değerlerinin sınır değerleri aştığını belirterek uyarıda bulundu. Hava kirliliğini önlemek için alınacak önlemler, yapılması gerekenler ve çözüm yolları anlatıldı.
Bebekler strese ağlayarak tepki gösteriyor
Ağlamak, bebeğin ilk iletişim kurma yolu. Uzmanlara göre bebeklerin ağlamak dışında sıkıntılarını anlatacakları bir lisanları bulunmuyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Bülent Öztürk, bebeklerin ağlayarak çoğu zaman sorununu çevresindekilere anlatmaya çalıştığını belirterek "Ağlayan bebekler yaramaz ve disiplinsiz olduklarından değil iletişim kurma çabası içinde olduklarından bu eylemi gerçekleştirmektedir. Öncelikle bebeğin ağlamasına neden olan bir sağlık sorunu olup olmadığı belirlenmeli. Bazen kolik ağrısı bazen de erken diş çıkarma bebeklerde inatçı ağlamaya neden olabiliyor" dedi.
Ufak değişikliklerle gençleşebilirsiniz
Menopoz ile birlikte cilt kurur ve elastikiyetini kaybeder ama…
Boğulma tehlikesine dikkat!
Yazın gelmesiyle beraber çocuklar için tehlikeler de arttı.
Bu testleri mutlaka yaptırın
Kalp ve damar hastalıkları halen dünyada ölüm nedenleri arasında en üst sıralarda yer almakta ve yılda 20 milyona yakın insan bu nedenle hayatını kaybetmektedir.
Potasyum kalbe iyi geliyor
Gelişmiş toplumlardaki hareketsiz yaşam, sağlıksız beslenme ve aşırı stres, kalp hastalıklarını tetikleyen en önemli unsurların başında geliyor.