EKSTRA
MENÜ

Kalamar

Kalamar ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Kalamar haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 1.453 Kalamar haberi bulunmuştur.

Kalamar Haberleri

Komşudaki cennet yarımada

Komşudaki cennet yarımada

Genellikle Selanik’de yaşayanların yazlık bölgesi Halkidiki hâlâ çok fazla turistik olmadığı için doğallığını koruyor. Çok fazla sayıda büyük otel ve tesis bulunmayan yarımadada, plajlarda giriş ücreti alınmıyor. Yunanistan’da çoğu yerde olduğu gibi sadece şezlong ücreti alınıyor. Bazı plajlarda yemek yedğiniz ya da birşeyler içtiğiniz takdirde bu ücrette alınmıyor. Bunların hepsi bir araya gelince doğası, masmavi berrak denizi ve uygun fiyatlarıyla Halkidiki’yi cazip bir tatil destinasyonu yapıyor.

2.07.2018Seyahat
Yaz hamilelerine beslenme önerileri

Yaz hamilelerine beslenme önerileri

Hamilelikte beslenme konusu tüm gebelik boyunca önemli bir konudur. Hamileliğin ilk aylarında bulantı ve kusmalar, yeterince sıvı tüketememe, anne adayında halsizlik baş dönmesi, bayılma ve kilo kayıplarına yol açabilir. Anne adayının sık sık, azar azar beslenmesi ve yemek içmek için kendisini zorlamaması gerektiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Çiğdem Yavuz Yurtsever, yaz hamilelerin nasıl beslenmesi gerektiğini anlattı.

Büyükada’nın küçük lezzet sırları

Büyükada’nın küçük lezzet sırları

Prinkipo, Ada-i Kebir yani Büyükada. Eskiden toprağının rengi yüzünden Kızıl Adalar diye anılan Prens Adaları’nın en büyüğü. Yaklaşık 5 km uzunluğundaki Büyükada, bütün adaların en yüksek tepesine sahip. Aya Yorgi Manastırının bulunduğu Yücetepe’ye tırmanması pek kolay olmasa da şahane manzarası tüm yorgunluğu alıverir. Bir tarafta İstanbul diğer tarafta Uludağ ve masmavi deniz kucaklar sizi. Sadece manzarasıyla göze mi hitap eder… Tabi de değil. Bir de lezzetlidir, göze olduğu kadar mideye de ziyafetin adresleri saklı Büyükada’da….

25.06.2018Seyahat
Koşmak bahane, Cunda şahane

Koşmak bahane, Cunda şahane!

Geçtiğimiz hafta sonu kısa bir aradan sonra yeniden Ayvalık'a bağlı doğa harikası Cunda'ya yolum düştü. Her zaman aklımın bir köşesinde olan, keşfetmeyi hep geciktirdiğim ama buluşunca da aşık olduğum bir yer oldu Cunda. Ve ne şanslıyım ki, bu kez koşarak egzotik ruhu ve sıcakkanlı karakteriyle beni etkileyen bu küçük cenneti bir kez daha turlama fırsatı bulabildim.

12.06.2018Seyahat
Güney İtalya’nın romantik sahili: Amalfi

Güney İtalya’nın romantik sahili: Amalfi

Dünyanın başka hiçbir yerinde benzerine rastlayamayacağınız coğrafi yapısı, ışıl ışıl sahiliyle rüyaları gerçeğe dönüştürecek kadar güzel Amalfi. Son yıllarda daha da çok üne kavuştu… Uçurumlara asılı limon bahçeleri, balıkçı köyleri ve Mitolojik yapısıyla da insanda merak uyandırıyor. İşte size güzel bir yaz rotası rehberi…

8.06.2018Seyahat
Barselona Barselona...

Barselona Barselona...

Ne zaman Barselona’ya yolculuk etsem, Woody Allen’ın buram buram Akdeniz kokan filmi Vicky Cristina Barcelona’nın unutulmaz müzikleri zihnimde dolanmaya başlar, mırıldanarak düşerim yollara. Damarlarımda dolaşan müzik aşkından mıdır bilmem ama, İspanya’nın kuzeydoğusunda yer alan bu büyüleyici şehre adım attığım anda ruhumu saran İspanyol gitarı ve kastanyet sesleriyle Flamenko büyüsüne kendimi kaptırmamamın imkanı yok.

28.05.2018Seyahat
Kuşadası kalamarı

Kuşadası kalamarı

DALGIÇ Cumhur Gedikoğlu, Aydın’ın Kuşadası sahilinde denizin altında dev bir kalamar ölüsü buldu.

19.05.2018Gündem
Kuşadası Körfezi’nde sahile dev kalamar vurdu

Kuşadası Körfezi’nde sahile dev kalamar vurdu

Kuşadası Körfezi’nde dev bir kalamar ölü olarak sahile vurdu. Sahilde kalamarı bulan dalgıç Cumhur Gedikoğlu, Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'ne (EKODOSD) haber verdi. Yapılan incelemede dev kalamarın 145 santimetre boyunda ve 8 kilogram ağırlığında olduğu tespit edildi.

19.05.2018Gündem
Ajda Pekkan: Sabrımın bir sonu var

Ajda Pekkan: Sabrımın bir sonu var

BODRUM’a tatile gelen ’Süperstar’ Ajda Pekkan, gecelerin tadını çıkardı. Pekkan, Yalıkavak Mahallesi’ndeki ünlü bir balık restoranında arkadaşları ile yemek yiyip, stres attı.

10.05.2018Magazin
Her daim sıcak ve portakal kokulu kent: Valensiya

Her daim sıcak ve portakal kokulu kent: Valensiya

Barcelona’ya 360 km uzaklıkta olan, her mevsim güneşi ile içinizi ısıtan sımsıcak bir kent Valensiya… İspanya’nın üçüncü büyük şehridir. Limon ve portakal bahçeleri, çılgın festivalleri, içten insanları, doğal parkları, müzeleri ve kendine has yaşam tarzıyla hemen kendini sevdiriverir.

9.05.2018Seyahat
Adaların yaramaz çocuğu: Ios

Adaların yaramaz çocuğu: Ios

Bembeyaz evler, altın rengi incecik kum plajlar, cam göbeği rengi deniz, zengin gastronomik mutfak ve yoğun gece hayatı… Ege denizinde Cylades Grup Adaları’nın yaramaz çocuğu diye adlandırılan Ios’a sizi çekecek nedenlerin sadece birkaçı.

16.04.2018Seyahat
Orta Çağ tadında bir şehir: Dubrovnik

Orta Çağ tadında bir şehir: Dubrovnik  

Meşhur kaleleri, tüm şehri saran surları, el değmemiş adaları ve Stari Grad’ın taş evleriyle Adriyatiğin incisi olan Dubrovnik, Game Of Thrones dizisinden sonra daha da popüler olmuş durumda. 1667’de sarsıcı bir deprem, 1991’de ise büyük bir savaş geçirmesine rağmen şehir hâlâ ilk günkü tarihi yapısını korumakta. İşte Dubrovnik'e gidince yapılması ve görülmesi gereken yerler...

12.04.2018Seyahat
Hırvatistan’ın incisi Dubrovnik

Hırvatistan’ın incisi Dubrovnik

Dubrovnik; denizi, lezzetleri ve kültürel özellikleri ile insanı büyülüyor. Burada yapacak, görecek ve yiyecek o kadar çok şey var ki geri dönmek istemeyeceksiniz. İşte Game of Thrones dizisiyle daha da ünlenen, Orta Çağ’dan kalma eserleri ile Dubrovnik gezi yazım…

4.04.2018Seyahat
İnsan ne hain, doğa ne sabırlı...

İnsan ne hain, doğa ne sabırlı...

“İnsanlar denize girerken kalkanın üstüne basıyordu, öyle boldu burada” diye anlatıyor sakinleri köyün eski bereketini. Balıklar çoktan küsmüş, plaj kapanmış, köylüler yeni havaalanı ve köprünün burada hızlı bir yapılaşmaya yol açacağından korkuyor. Ama Kısırkaya hâlâ güzel. Üstelik dalgaları seyrederek lezzetli şeyler yiyip içmek, temiz hava alıp yürüyüş yapmak için en güzel mevsimdeyiz.

Balığın en lezzetlisi İncili Gastronomi Rehberi Lezzet Noktalarında

Balığın en lezzetlisi İncili Gastronomi Rehberi Lezzet Noktaları'nda

“Gel vatandaş gel, balığa gel!” Bereketi bol denizlerimizde bu yıl balıkçıların bu nidaları pek duyulmaz oldu. Ama yine de balık yemekleri başımızın tacı. İncili Gastronomi Rehberi’nin Lezzet Noktaları arasında yer alan İstanbul, Çeşme ve Bodrum’un deniz ürünleri lezzetini kanıtlamış mekânlarını mercek altına aldık…

Hunharca katledilen damakları tamir eden köfte

Hunharca katledilen damakları tamir eden köfte

Güneşli bir kış gününde yollarda olmanın insana verdiği enerji bambaşka! İşte uzun zamandır görmek istediğim Apolyont (Uluabat) gölü karşımda duruyor. Birazdan bir göl turu yapacağız, ardından da Mudanya’ya gidip lezzet turuna çıkacağız. Değişim iyidir, ama her şey için değil. Mudanya eski şirin sahil kasabası görünümünden uzaklaşmış olsa da bazı lezzetlerin halen olduğu gibi duruyor olması mutluluk verici.

12.02.2018Seyahat
Balonbalıkları yüzenleri ısıracak

Balonbalıkları yüzenleri ısıracak

Türkiye’nin denizleri balonbalığı istilası altında. Prof. Dr. Vahdet Ünal, balonbalıklarına karşı av seferberliği başlatılmasını öneriyor. Balıkçıların etkilendiğini, yazın da tatilcilerin etkileneceğini söylüyor. Doğal Hayatı Koruma Vakfı ise “Yakalanan balıkların denize atılması ve karaya çıkartılmaması en etkin çözüm” diyor.

7.02.2018Gündem
Gurmeler, akademisyenler, yemek yazarları, şefler ve işletmecilerden oluşan 100 kişilik dev gastronomi heyeti seçti: Türkiyenin en lezzetli 100 yemeği

Gurmeler, akademisyenler, yemek yazarları, şefler ve işletmecilerden oluşan 100 kişilik dev gastronomi heyeti seçti: Türkiye'nin en lezzetli 100 yemeği

Yüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.

20.01.2018Hürriyet Pazar
Kurtlar sofrası Hem sağlığımıza hem paramıza kıyıyorlar

Kurtlar sofrası! Hem sağlığımıza hem paramıza kıyıyorlar

Bazı restoranlarda yediğimiz çoğu mezeler fabrikalarda imal ediliyor. Ara sıcak adı altında satılan dondurulmuş ürünler günlerce aynı yağda kızartılıyor. Yine fabrikalarda paketlenen salatalara kimyasal nar ekşisi ve zeytinyağlar boca edilip servis ediliyor. Bu haftaki konumuz, çorbasından lahmacununa restoranlarda yediğimiz daha doğrusu yediğimizi sandığımız ürünler...

12.01.2018Ekonomi

Yazar Sonuçları

Mikla ve Gürs yüzümüzü güldürdü

The World’s 50 Best Restaurants (Dünyanın En İyi 50 Restoranı) listesine Türkiye’den Mikla’nın girmesi hepimizi gururlandırdı.

22.06.2018

İstanbul’da türünün en iyisi KIYI

Tarabya’daki Kıyı, kanımca İstanbul’daki en iyi iki balık lokantasından biri. Elbette yemek kalitesi dışında değişkenler de önemli. Masa düzeni, temizlik, servis kalitesi, yemeklerin önünüze ne çok hızlı ne çok yavaş gelmesi, müşteri niteliği... Bütün bu faktörler göz önüne alınırsa Kıyı, türünün en iyisi.

8.06.2018

Bayram önerileri Bodrum ve Alaçatı’dan

Bir tatil planı yapmak insana çoğu zaman gerçekleştirmekten daha fazla heyecan veriyor. Konaklayacak, yemek yenecek yerlerin seçimi, hatta kurulan hayaller, sonuçta tatile çıkılsa da çıkılmasa da yaşamı daha anlamlı kılıyor. Mayıs içinde Bodrum ve Çeşme’ye keşif seyahatlerim oldu. Gittiğim yerler içinde beğendiğim mekanları bayram öncesinde sizinle paylaşmak istedim...

8.06.2018

Güney İtalya’nın romantik sahili: Amalfi

Dünyanın başka hiçbir yerinde benzerine rastlayamayacağınız coğrafi yapısı, ışıl ışıl sahiliyle rüyaları gerçeğe dönüştürecek kadar güzel Amalfi. Son yıllarda daha da çok üne kavuştu… Uçurumlara asılı limon bahçeleri, balıkçı köyleri ve Mitolojik yapısıyla da insanda merak uyandırıyor. İşte size güzel bir yaz rotası rehberi…

6.06.2018

10 euro’ya tıka basa doyacağınız adresler (Endülüs seyahati ikinci bölüm)

İspanya’nın Endülüs bölgesinde lezzet duraklarını keşfim sürüyor. Dünyanın en muhteşem karideslerini, en leziz Rus salatasını, en orijinal tabakları burada tattım. Gelen hesabı gördükten sonra takdir ve hayranlığım bin kat arttı.

2.06.2018

Mutfağın Oscar’ları yolunda azimli bir şef

Aşçılıktan şefliğe uzanan yolu açan, yemek sanatının büyük ustası Paul Bocuse’ün başlattığı Bocuse d’Or Yarışması 30 yılı geride bıraktı. Ülkelerinin birincisi 20 şefin tekniklerini ve yaratıcılıklarını sergileyeceği yarışmanın Avrupa finalleri bu yıl 11-12 Haziran’da İtalya’nın Torino kentinde yapılıyor.

1.06.2018

Her daim sıcak ve portakal kokulu kent: Valensiya

Barcelona’ya 360 km uzaklıkta olan, her mevsim güneşi ile içinizi ısıtan sımsıcak bir kent Valensiya… İspanya’nın üçüncü büyük şehridir. Limon ve portakal bahçeleri, çılgın festivalleri, içten insanları, doğal parkları, müzeleri ve kendine has yaşam tarzıyla hemen kendini sevdiriverir.

7.05.2018
Orta Çağ tadında bir şehir: Dubrovnik

Orta Çağ tadında bir şehir: Dubrovnik  

Meşhur kaleleri, tüm şehri saran surları, el değmemiş adaları ve Stari Grad’ın taş evleriyle Adriyatiğin incisi olan Dubrovnik, Game Of Thrones dizisinden sonra daha da popüler olmuş durumda. 1667’de sarsıcı bir deprem, 1991’de ise büyük bir savaş geçirmesine rağmen şehir hala ilk günkü tarihi yapısını korumakta. İşte Dubrovnik'e gidince yapılması ve görülmesi gereken yerler...

10.04.2018

Hırvatistan’ın incisi Dubrovnik

Dubrovnik; denizi, lezzetleri ve kültürel özellikleri ile insanı büyülüyor. Burada yapacak, görecek ve yiyecek o kadar çok şey var ki geri dönmek istemeyeceksiniz. İşte Game of Thrones dizisiyle daha da ünlenen, Orta Çağ’dan kalma eserleri ile Dubrovnik gezi yazım…

2.04.2018

Yaz tatili planı için komşu rota

Yaz tatili için birçoğumuz planlarını yapmaya başladı bile. Eğer siz de yaz tatilinizi çok uzak olmayan başka bir ülkede geçirmek istiyorsanız Halkidiki tam size göre. Yunanistan’ın sahillerinde geçireceğiniz bir tatil sizi bekliyor. İşte Halkidiki hakkında bilmeniz gerekenler…

29.03.2018

Yaz tatili planı için komşu rota: Halkidiki

Yaz tatili için birçoğumuz planlarını yapmaya başladı bile. Eğer siz de yaz tatilinizi çok uzak olmayan başka bir ülkede geçirmek istiyorsanız Halkidiki tam size göre. Yunanistan’ın sahillerinde geçireceğiniz bir tatil sizi bekliyor. İşte Halkidiki hakkında bilmeniz gerekenler…

27.03.2018

Güney Afrika’nın 'yürütme' başkenti: PRETORYA

Afrika’nın güney ucunda bulunan Güney Afrika Cumhuriyeti, 55 milyonluk nüfusuyla Afrika’nın en müreffeh birkaç ülkesinden biri. Güney Afrika Cumhuriyeti’nde bir değil, tam üç başkent var. Üstelik bu başkentler, federe devletlerin başkenti statüsünde değil, aksine her biri tüm ülkenin resmi başkenti. Zira yasama, yürütme, yargı erklerinin ayrılığını iyice vurgulamak için, bu erkleri temsil eden başkentleri de farklı bölgelere taşımışlar. Bloemfontein, yargı başkenti; Pretorya, yürütme başkenti (yönetsel başkent) ve Cape Town yasama başkenti olarak Güney Afrika Cumhuriyeti’nde varlık gösteriyor.

22.03.2018

Bir Anadolu panoraması: Türk Lezzet Müzesi

Perşembe günü Türkiye gastronomisinin en önemli isimlerinden Mehmet Yaşin ve karma yaşam merkezi Maslak 42 projesinin sahibi Erol Özmandıracı ile kısa bir süre önce açılan Türk Lezzet Müzesi’nde buluştuk.

16.03.2018

Yunan tavernalarına en yakın mekân: Barba Vasilis

Barba Vasilis bir apartmanın alt katında. Biraz dar ama zevkli döşenmiş bir mekân. Bazı günler müzik var. Ucuz değil ama kazık da değil. Servis güleryüzlü, ortam sıcak.

2.03.2018

Zeytin ve zeytinyağıyla gelen yeni bir yaşam

Zeytin, bu topraklarda yetişen, yararlı ve lezzetli, aynı zamanda bir kültürü olan en değerli besinlerden. Zeytin ağacına ‘ölmez ağacı’ denmesi, zeytinin sonsuzluğun, bereketin, barışın simgesi olması boşuna değil. Değdiği hayatları sağaltma gibi bir özelliği var.

23.02.2018

Seyahat eden anne adaylarına 6 beslenme önerisi

Kısa ya da uzun dönem tatiller eğlenmek, dinlenmek ve yeme&içme için en güzel süredir. Ama hamilelik döneminde yeme& içme konusunda biraz daha dikkatli seçimler yapılmalı. Ev dışında daha önce denemediğiniz yerlerde yemek yemek, mide- barsak enfeksiyonu, gıda zehirlenmesi gibi sorunlara yol açabilir. İşte bu riski azaltmanıza yardımcı olacak 6 beslenme önerisi...

12.02.2018

Kim ne derse desin, ekmek yok olmaz...

Zaten olmamalı da. Dünyanın en çok ekmek tüketen ülkelerinden biriyiz. Ama en iyi en lezzetli, en sağlıklı, en hijyenik, en katkısız ekmeklerini üreten bir ülke miyiz derseniz, orada bir durmak lazım. Daha iyisini yapabiliriz, ancak daha kat edeceğimiz çok yol, çözülmesi gereken çok sorun var.

9.02.2018

Mahmutbey’de bir vaha

Son yıllarda İstanbul’da birbiri ardına Anadolu mutfaklarından esinlenen, yerel, mevsiminde ürünler kullanan restoranlar açılıyor. Ancak bu restoranların büyük bir bölümü şeflerin geleneksel yemekleri yorumladıkları mekanlar.

2.02.2018

Bu hafta sona ermeden...

Bazı şeyler ertelemeye gelmez. Hele de son fırsatsa... Dersaadet’in yine beş duyunun beşine hitap edecek teklifleri var, eğlenecek yer bulamayan gönüllere...

26.01.2018

Yeşilyurt’ta bir hayal kırıklığı: Fener Balık Lokantası

Bir yere gitmeden önce ince eleyip sık dokuyorum. Bunun için de tanıdıklarıma ve okuyuculara güveniyorum. Genellikle de hayal kırıklığına uğramıyorum. Ama kaza kurşunları oluyor. Yeşilyurt’taki bu lokanta gibi.

19.01.2018

Kurtlar sofrası

Bazı restoranlarda yediğimiz çoğu mezeler fabrikalarda imal ediliyor. Ara sıcak adı altında satılan dondurulmuş ürünler günlerce aynı yağda kızartılıyor. Yine fabrikalarda paketlenen salatalara kimyasal nar ekşisi ve zeytinyağlar boca edilip servis ediliyor. Bu haftaki konumuz, çorbasından lahmacununa restoranlarda yediğimiz daha doğrusu yediğimizi sandığımız ürünler...

12.01.2018

Ağzımda New York tadı...

İki ay içinde New York’u iki kez üçer günlüğüne ziyaret etme fırsatım oldu ve hem eskiden bildiğim hem de yeni açılan bazı lokantalara gittim. İşte ilk seyahatimde denediklerim...

6.01.2018

Yaz mekanlarında kış tatili

Hiç kuşkum yok azınlıkta kalırım ama en sevdiğim tatilleri mevsim dışı kabul edilen aylarda gittiğim yerlerde yaparım. Bodrum, Urla, Alaçatı, İzmir’in kışını yazından daha çok severim.

5.01.2018

Dünya kazan ben kepçe, darısı 2018’e

Acısıyla tatlısıyla çok enteresan bir 2017 geçirdik sevgili dostlar. Ben bu yazıda size yılın her ayına denk düşecek şekilde bir muhasebesini sunacağım. İsteyen bu hesabı kendisi için 2018’e de uyarlayabilir. Şimdiden söyleyeyim pişman olmazsınız. Kısa kısa anlatacağım ama yazıların tümünü okumak isteyenler Hürriyet Seyahat’in internet sitesinde 'yazarlar' bölümüne bakabilir.

3.01.2018

Balıkçı Abdullah

Anadolu Yakası’ndaki düzgün ve kaliteli balık lokantalarından biri Abdullah. Ürün kalitesi ve pişirmede ülkemizdeki standardın çok üzerinde. Hoşuma giden bir şey de birçok masada sadece hanımların olması. Kimse rahatsız etmeden güzelce yiyip içebiliyorlar.

15.12.2017

Çığır açan elektrikli otobüsler yollarda

Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde Türkiye’miz yepyeni bir gururun altına imza attı. Şahane bir hadise bu.

14.12.2017