Kakao haberleri sayfasında Kakao hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2666 Kakao haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kakao fiyatlarında yaşanan artışın Ramazan Bayramı öncesine gelmesi, kârlılığı sınırlı etkiledi. Çünkü üreticiler Ramazan ve Kurban Bayramı için üretim planlarını aylar öncesinden yaptılar. Bu nedenle krizin iki bayramı da teğet geçmesi beklenirken iç piyasada kakao maliyetlerinin fiyatlara yansımasının eylül ayını bulacağı belirtiliyor.
#KakaoKakao fiyatları uzun süredir yaşanan rekolte kayıpları yüzünden hızla seyrettiği yukarı yönlü gidişten vazgeçmiyor. Kısa sürede fiyatını ikiye katlayan kakao, aynı zamanda gıda üreticilerinin de girdi maliyetlerinde ani bir şok etkisi yarattı. Eğer yeni hasat döneminde beklenen katkı sağlanamazsa çikolata başta olmak üzere pek çok ürün için hem yüksek fiyatlar hem de tedarik sorunu kaçınılmaz olacak.
#KakaoGıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, çikolata ve kakao kullanılan ürünlerde kurşun değerinin incelenmesi gerektiğini belirterek, "Yapılan bir analizde, bitter çikolatada kurşun oranı 400 mikrogram çıktı. Çocuklar için vücutta 2,2 mikrogramdan sonrası istenmiyor. Ağır metaller vücutta hem kanserojenik, hem zihinsel, hem de psikolojik sonuçlar ortaya çıkarabilir" dedi.
#Bitter ÇikolataHepimizin kalbini çalan bir çikolata mutlaka var... Bu özel ürünü alırken ambalajını iyi kontrol edin; kullanılan yağın kakao yağı olduğundan emin olun. Kaliteli çikolatanın yüzeyi parlak ve pürüzsüz olur. Paketi açınca iyice koklayın; kakaonun hafif kavruk, zengin aromaları burnunuza gelmeli.
#ÇikolataKuvertür çikolata ve ham kakaoyla şeker oranı düşük tatlılar yapmak varken dışarıdan paketli ürün almak neden? Üstelik evde bu tarifleri rafine şeker yerine kuru meyve, pekmez veya balla hazırlamak mümkünken... Pankek, kuru üzümlü toplar veya kurabiye... İşte tat tomurcuklarınızı okşayacak, çikolatalı üç tarif!
#ÇikolataKakao, dünyada en sevilen tatlardan biridir. Öyle ki neredeyse bağımlılık yapabilir. Kakao tozunun zengin yoğun aroması, smoothie, kahve, süt gibi pek çok içecekle harmanlanabilir. Kakao tozunun inanılmaz lezzetinin yanı sıra daha birçok faydası vardır. Peki, kakaonun faydaları ve zararları nelerdir detayları ile derledik.
#FaydalarıŞaka yapmıyorum; dünyanın en büyük çikolata üreticilerinden biri olduğumuzu ben de yeni öğrendim... Gana ve Fildişi Sahilleri’nden gelen ilk hasat ithal kakaolarla ‘çekirdekten tablete’ üretim yapan Altınmarka, şu anda dünyadaki en büyük ikinci kakao işleme tesisi...
#ÇikolataKakao ve kahve belgeselleri için yollardayım. Venezuela’da Chuao isimli kasabada yetişen dünyanın en iyi çekirdeklerinin arkasındaki hikâye ve ritüeller eğlence üzerine kurulu. O kadar iyi ürünleri var ki satmak için çaba göstermiyorlar, bu nedenle hayat çok renkli...
#YazarMutfakların en sevilen tatlısı, çay saatlerinin vazgeçilmezi brownie’de istenilen kusursuz kıvamı yakalamak her zaman kolay değildir. Hatta aynı işlemleri yapmanıza rağmen her seferinde aynı tadı yakalayamamaktan şikayet ettiğiniz de oluyordur. Bu durumda, bir şeyleri eksik ya da fazla yapıyor olabilir misiniz? İşte brownie pişirirken en çok yapılan hatalar…
#BrownieTadı, aroması ve damağınızda bıraktığı enfes dokusuyla çikolata, neredeyse hepimiz için yerken aşka dönüşüyor. Verdiği bu tartışmasız hazzın yanında ham haliyle çikolata aynı zamanda beyin fonksiyonlarını, kalp sağlığını iyileştiriyor ve tansiyonu da dengeleyici bir özellik taşıyor. Ancak yapay tatlandırıcılar ve yağlarla birleştiğinde etkisini kaybederken bir de hızla kilo almamıza neden oluyor. Bu nedenle çikolata alırken en az yüzde 70 kakao içerikli olmasına dikkat etmeniz gerekiyor, yani ne kadar acı olurlarsa o kadar iyi ve sağlıklı! Sizin için bu acı hissi gidermeniz ve tatlandırmanıza faydalı olacak sağlıklı karışımları derledik.
#ÇikolataYediğimiz besinler sadece doygunluğumuzu sağlamakla kalmayıp vücudumuzun ihtiyaçlarını da karşılıyor. Aynı zamanda besinlerden bazıları belirli görevleri de üstlenebiliyor. Bu görevlerden biri de beynin daha verimli çalışmasının sağlanması. Hangi besinler beyin için faydalı, hangileri zararlı? Diyetisyen Deniz Zünbülcan anlatıyor.
#BeyinEmtia piyasasında geçen yıl yatırımcısına en fazla kazandıran ürün yüzde 27,6 ile kakao oldu. Doların değer kazanması ve ticaret savaşı endişeleriyle birçok ürünün değer kaybettiği emtia piyasasında kakaonun yanı sıra mısır, paladyum ve buğday 2018'de kazandırırken, şeker, kahve, platin, altın, pamuk, soya fasulyesi, çinko, bakır, gümüş, alüminyum, kurşun, nikel, Brent petrol ve doğal gaz yatırımcısını üzdü.
#Emtia PiyasasıBayram baklavasız; baklava da cevizsiz, fıstıksız, tereyağsız olmaz. Bir kilo baklavada 150 gram fıstık, 250 gram da tereyağı kullanıldığını söyleyen BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım’ın ortaya koyduğu baklava hesabı net: “150 gram fıstık 142.5 TL, 250 gram yağ ise 125 TL. Yani sadece iki kalemdeki maliyet 267.5 TL. Kilosu 150-200 liradan satılan baklavaların içeriğine dikkat etmek şart.”
#Bayram TatlısıRamazan Bayramı’nı keyifli ve sağlıklı geçirmek için nasıl beslenmeliyiz?’ sorusunun yanıtını veren Diyetisyen Ezgi Evgin Aktaş, “Bayram ile birlikte normal rutinimize dönerken liften zengin beslenmeli, sebze-meyve ve probiyotik besinlere yer vermeliyiz” uyarısında bulunuyor.
#Diyetisyen Ezgi Evgin AktaşAnkara Pastacılar, Tatlıcılar ve Şekerciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kahveci, bayramda büyük rağbet gören tatlı konusunda ‘merdiven altı’ uyarısı yaparak, “600-800 liralık baklavayı 100-200 liraya satan yerler var. En tehlikelisi, baklavanın şerbeti. Konulan şerbetin kaliteli olması gerekiyor aksi takdirde kanserojen olabiliyor” dedi.
#Ankara Pastacılar Tatlıcılar Ve Şekerciler Esnaf OdasıKakao fiyatlarında yaşanan artışın Ramazan Bayramı öncesine gelmesi, kârlılığı sınırlı etkiledi. Çünkü üreticiler Ramazan ve Kurban Bayramı için üretim planlarını aylar öncesinden yaptılar. Bu nedenle krizin iki bayramı da teğet geçmesi beklenirken iç piyasada kakao maliyetlerinin fiyatlara yansımasının eylül ayını bulacağı belirtiliyor.
#KakaoTayvan'da meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem sonrası dünyanın en büyük çip üreticileri arasında yer alan TSMC üretimini durdurma kararı aldı. Bu kararın üretim ve tedarik zincirinde aksamalara neden olabileceği öne sürülüyor.
#ÇipHavaların geçiş aşamasında olduğu şu günlerde uzmanlar soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklarda artış yaşandığı söylüyor. Özellikle baharda çiçeklerin açması, hava hareketlerinin yaşanması ve arıların aktif olması virüslerin taşınmasını sağlıyor. Bir yetişkin ortalama yılda iki ila dört kez soğuk algınlığına yakalanıyor. Çocuklar ise yetişkinlere göre iki kat daha fazla soğuk algınlığıyla mücadele ediyor. Peki soğuk algınlığından hızla kurtulmanın yolları neler? Hangi doğal ürünler ya da takviyeler hastalığa karşı kalkan oluyor? İşte The Telegraph’a konuşan dört uzmandan soğuk algınlığından çabucak kurtulmanın 10 yolu…
#SağlıkAfrika kıtası denince herkesin aklına çok sıcak bir iklim geliyor. Bu doğru fakat özellikle Batı Afrika’daki sıcak hava dalgası, iklim kriziyle daha da güçlendi. Durum öyle bir hal aldı ki, bölgede sıcaklık endeksi şubat ayında 50C'ye ulaştı. Küresel ölçekte kaydedilen en sıcak şubat ayını yaşayan yerel sakinler, durumu “Sıcak nemle birleşince zaman duruyor” sözleriyle anlatıyor
#İklim KriziKakao fiyatları uzun süredir yaşanan rekolte kayıpları yüzünden hızla seyrettiği yukarı yönlü gidişten vazgeçmiyor. Kısa sürede fiyatını ikiye katlayan kakao, aynı zamanda gıda üreticilerinin de girdi maliyetlerinde ani bir şok etkisi yarattı. Eğer yeni hasat döneminde beklenen katkı sağlanamazsa çikolata başta olmak üzere pek çok ürün için hem yüksek fiyatlar hem de tedarik sorunu kaçınılmaz olacak.
#KakaoYemek özellikle de hamur işi yaparken daha lezzetli bir sonuç için tarifi eksiksiz uygulamak önemli. Özellikle de toz malzemeleri kullanırken, kullanacağınız malzemelerin ölçüsünü birebir uygulamadığınız takdirde yaptığınız yemeklerde dilediğiniz kıvamı ve lezzeti yakalamak pek mümkün olmuyor.
#Mutfak ÖlçüleriKurabiye denince hepimizin yüzünde bir tebessüm oluşuyor. Kokusuyla, lezzetiyle herkesi kısa sürede mutlu edebilme özelliğine sahip nefis kurabiyeler yapmak istiyor ama işin sırrını bilmiyorsanız doğru adrestesiniz. Büyük bir özenle şekillendirip fırına verdiğiniz kurabiyeleri fırından çıkardığınız zaman o ilk hallerinden eser kalmıyor mu? Kurabiyelerinizin ortası pişmiyor veya kenarları fazla mı sert oluyor? Kurabiye nasıl mı saklanır? İşte kurabiye yapmak için ihtiyacınız olan tüm püf noktaları…
#Kurabiyeİtalyan mutfağında tiramisu, çok yağlı ve yumuşak bir peynir olan mascarpone ve 'biscotti savoiardi' denilen bisküvilerle yapılır. Türkiye'de mascarpone peynirini bulmak çok zor olduğu için tariflerde genellikle tuzsuz labne peyniri kullanılır. Biscotti savoiardi'yi ise marketlerde kedidili bisküvi adıyla bulabilirsiniz. Peki, orjinal tiramisu nasıl yapılır? İşte, tiramisu tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#TiramisuBaşta kemik ve diş sağlığı olmak üzere sinir iletimi, kas kasılması, hücrelerarası iletişim ve kan pıhtılaşması gibi birçok kritik görevde rol alan kalsiyum sofralarımızda daha fazla yer bulmalı. Her ne kadar kalsiyum denince akla süt ürünleri gelse de aslında bu mineral yeşil yapraklılardan bakliyata birçok başka üründe de bol bol var. Size bu hafta kalsiyumdan zengin, lezzetli tarifler hazırladım.
#Berrin YiğitSizin de dikkatinizi çekti büyük olasılıkla... Gösteri dünyasının ünlüleri birer birer doğayla baş başa kalmaya çalışıyor. Ellerindeki imkanlar öylesine geniş ki bu hayallerini de çok kolay bir şekilde gerçekleştiriyorlar.
#Chris PrattHepimiz bayılıyoruz, yememek için kendimizi zor tutuyoruz. Ama ‘Bir ısırık alıp bırakacağım’ dedikten sonra kendimizi kaybediyoruz ve sonrası pişmanlık... Çikolata, çok lezzetli bir atıştırmalık ama içerisinde yağ ve şeker olduğu için sağlıksız olduğu düşünülüyor ve gönül rahatlığı ile tüketilemiyor. Özellikle kilo problemi olan kişilerin rüyalarını süsleyen çikolata, acaba sağlıklı bir gıda olabilir mi? Uzmanlar doğru çikolata türünü seçtiğiniz sürece bu soruya ‘evet’ yanıtını veriyor.
#ÇikolataAirfryer'da puf puf kabaran mermer kek hazırlamaya ne dersiniz? Misafirlerinizin bayılacağı airfryer kek tarifi kısa sürede hazırlanıyor ve lezzet şöleni yaşatıyor. Mis gibi kokusuyla airfyer'da kek tarifi nasıl yapılır, kaç dakikada pişer merak edenlere, işte tarifin yapım aşamaları...
#Airfyer Kek TarifiTariflerinize şeker yerine hurma katmayı denediniz mi? Benim her zaman hazırda minik bir kavanoz hurma pürem olur. Kahvemi yudumlarken yanına eşlikçi bir şey aradığımda da elim ilk hurmaya gider. Bazen arasına ceviz-badem sıkıştırıyorum, bazen içini fıstık ezmesiyle dolduruyorum. Bazen de sıcak çikolata yapmak için kullanıyorum.
#Berrin YiğitYumuşacık mis kokusuyla airfryer cupcake tarifi evlerinize geliyor. Sevdiklerinize kısa sürede pratik bir şekilde sunabileceğiniz airfiryer kakaolu cupcake puf puf kabarıp kısa sürede beş çayınıza eşlik edecek. Peki, airfryer cupcake tarifi nasıl yapılır, kaç dakika?
#Airfryer Kakaolu CupcakeBrownie, hafif nemli kıvamıyla favori tatlılardan biri. Üstelik airfryer ile yapımı daha da pratik. Bol kakaolu tadı ve hafif ıslak kıvamı ile bu lezzete doyum olmuyor. Airfryer ile tam kıvamında brownie nasıl yapılır, malzemeleri neler, kaç dakika?
#BrownieBESİNLERİN lezzeti kadar antioksidan kapasiteleri de önemli. Çünkü bir besinin antioksidan gücü arttıkça sağlık faydaları da çoğalır. Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tıp Fakültesi, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Demet Can Antioksidanları anlattı.Hava sıcaklıkları düşmeye başlarken önce çocuklar, sonra büyüklerde solunum yolu enfeksiyonları yükselişe geçiyor. Soğuk algınlığı ile mücadele eden bağışıklık sistemimizi nasıl destekleyebiliriz? Son zamanlarda balık yağı ve arı poleni yanısıra çokça adı geçen yeni bir destek grubu var: Antioksidanlar. Vücudumuzu enfeksiyonlardan, mikroplardan ve diğer hastalık yapıcı etkenlerden koruyan antioksidanlar, bağışıklık sistemini destekleyerek vücudun hastalıklara karşı daha dirençli hale gelmesini sağlıyorlar.
#1