Kaju haberleri sayfasında Kaju hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 380 Kaju haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İstanbul’da Alper Çetin ve Hacer Olkan Çetin çiftinin evde yalnız kalmasın diye köpek gezdiricisi Ş.S.’yle anlaşıp emanet ettikleri ‘Kaju’ isimli köpekleri, 7 Eylül tarihinde Belgrad Ormanı’nda kayboldu. ‘Kaju’nun cansız bedeni 16 gün sonra ormana 15 kilometre mesafedeki Demirciköy’de bulundu.
#KajuKaju çok değerli bir antioksidan, vitamin ve sağlıklı yağ kaynağı bir besindir. İçindeki bulunan lif oranı çok düşük olup kalorisi ise yüksektir. Çok besleyici bir yemiş olan kaju, özellikle de diyetteki kişileri uzun süre tok tutmaya yardımcı olur. Kaju kilo aldırır mı tüm detayları ile sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamKaju, kalsiyum, magnezyum, demir ve potasyum gibi vitamin ve mineraller içeriyor. Daha çok fıstık haliyle bilenen bu kuruyemişin besin değeri oldukça yüksek ve sağlık için de çok faydalı. Peki kajunun faydaları nelerdir, nelere iyi gelir? İşte kajunun faydaları...
#KajuHer yıl milyonlarca insanda karın ağrısı, yüksek ateş, ishal gibi belirtilerle seyreden enfeksiyonlara sebep olan salmonella, çok kolay bulaştığı ve en beklenmedik yerlerde pusuya yattığı için "sinsi bakteri" olarak anılıyor. Peki özellikle çocukları ve yaşlıları tehdit eden bu mikroptan kaçınmak için ne yapabiliriz?
#SalmonellaTürkiye-Tanzanya İş Forumu'nda konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “İki ülke arasından yıllık 1 milyar dolar ticaret hedefi belirlendi. Geçen yıl 350 milyon dolar olan karşılıklı ticaretimizin 1 milyar dolar hedefini yakalaması konusunda tarım, sanayi, tekstil-giyim, ilaç sektörü gibi önemli fırsatlar bulunuyor” dedi.
#Ömer BolatGıdaların besin değerlerini arttırıyor, kompleks lezzetler yaratırken sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor. Fermantasyonu turşuyla sınırlamayın. Peynir ve et yerine geçen alternatif ürünlerin yapımında oynadığı kilit rollerle vegan ve vejetaryen mutfakların da yıldızı.
#FermantasyonHavaların geçiş aşamasında olduğu şu günlerde uzmanlar soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklarda artış yaşandığı söylüyor. Özellikle baharda çiçeklerin açması, hava hareketlerinin yaşanması ve arıların aktif olması virüslerin taşınmasını sağlıyor. Bir yetişkin ortalama yılda iki ila dört kez soğuk algınlığına yakalanıyor. Çocuklar ise yetişkinlere göre iki kat daha fazla soğuk algınlığıyla mücadele ediyor. Peki soğuk algınlığından hızla kurtulmanın yolları neler? Hangi doğal ürünler ya da takviyeler hastalığa karşı kalkan oluyor? İşte The Telegraph’a konuşan dört uzmandan soğuk algınlığından çabucak kurtulmanın 10 yolu…
#SağlıkRamazan ayının en güzel yanı iftarda aile ve dostlarla birlikte olmaktır ama bazen sofranın etrafındakiler, bazen de sofranın kurulduğu yer değişebilir. Her nerede ve kiminle olursak olalım lezzetli bir sofra kurmak aslında hiç de zor değil. Nasıl mı? İşte herkesin kendine göre bir mutluluk bulacağı 5 harika piliç tarifi!
#Sponsorlu İçerikYoğun iş hayatının stresli ortamından uzaklaşmak adına başladığı spor, yazılımcı Mustafa Dülger’in hayatını değiştirmiş. Dülger, formunu korumak adına tükettiği fıstık ezmesinin tadını beğenmeyince “Ben ballı fıstık ezmesi üretebilirim” diyerek hareket geçmiş. Çevreden talep de gelince girişimin fitili ateşlenmiş. 30 metrekarede 2 mutfak robotuyla ‘Mıstık Fıstık’ markasıyla kuru meyve ezmesi üretmeye başlamış. Bugün 40 çeşit ürüne ulaşan Dülger’in hedefi ise bu alanda global bir oyuncu olmak.
#1Kendinizi biraz gergin, biraz stresli, biraz mutsuz, hissettiğinizde eliniz sebepsizce çikolataya mı gidiyor? Peki yedikten sonra duygu durumunuzu hiç gözlemlediniz mi? Mutlu mu oluyorsunuz yoksa ölçüyü kaçırdığınızı hissedip ‘kilo alacağım’ diyerek suçluluk duygusuna kapılıp mutsuz mu? Acaba çikolata yerine sizi mutlu edebilecek besinler neler? Hangi çikolata diğerlerine göre daha masum? İşte tüm bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#ÇikolataBu yılın gastronomi trendlerinden biri de fermente gıdalar... Yoğurttan turşuya soframızın demirbaşlarını da hazırlamamızı sağlayan bu kadim teknikten bahsedince aklımıza ilk gelenlerden biri de, alıçtan nara çeşitleri giderek artan sirke. Yazarımız diyetisyen Berrin Yiğit faydaları saymakla bitmeyen sirkeyi nasıl tüketmemiz gerektiğini anlattı, şef Umut Karakuş da bir tarifini paylaştı.
#FermenteMichelin yıldızlı Arkestra’ya çok ama çok bayıldım! Fransa, Lyon’daki Institut Paul Bocuse mezunu şef Cenk Debensason’un tabaklarında Fransız ekolünü fazlasıyla hissediyorsunuz. Ama öyle ağır soslara bulanmış proteinlerden bahsetmiyorum. Tam tersi, Fransız mutfak tekniklerinin biraz Uzakdoğu malzemeleriyle daha çağdaş halini düşünün…
#ArkestraTicaret Bakanlığı, 2023 yılında Gümrük ve Kaçakçılıkla Mücadele Mevzuatı kapsamında tasfiyelik hale gelen yaklaşık 2.5 milyar lira tutarındaki eşyanın, ihale yoluyla satılıp, kamu bütçesine ve ülke ekonomisine kazandırıldığını açıkladı.
#Ticaret BakanlığıPeynir muadili bitkisel yiyecekler gerçeğinin cazip özelliklerini farklı malzeme ve tekniklerle taklit eder. Kimi kıvamı, kimi besin değerleri, kimiyse fermantasyonuyla alıştığımız peynir tadına benzer bir lezzet yakalar. Yapması da gayet basit, temel mantığını kavradıktan sonra seçeneklerin sınırı yok.
#Ceyda ARTUNYarın kalabalık arkadaş gruplarını evinde ağırlamak isteyenlere bitki temelli atıştırmalıklar hazırladım. Makarna, milföy, patates gibi kolay bulunabilir ve bolca yapması ekonomik olan seçenekleri tercih ettim. Hepsi hem pratik hem de mutfakta çok vakit geçirmeden de herkesi mutlu edebileceğiniz tarifler...
#Yeni YılYeni yılı karşıladığımız ilk saatlerde mide ağrısı, şişkinlik, hazımsızlık, baş ağrısı gibi problemleri yaşamamak için dikkatli beslenmekte fayda olduğunun altını çizen diyetisyen Berna Arslan, “Yemeklerinizin pişirme yönteminde kızartma yerine fırınlama, soteleme veya ızgara seçeneklerini seçmenizi öneririm. Hafif başlangıçları tercih ederek ana yemekten önce salata, ızgara sebze, zeytinyağlı meze varsa tüketilebilir" dedi.
#Sağlık1 Kasım Dünya Vegan Günü farkındalık yaratmayı amaçlayan etkinliklerle tüm dünyada kutlanıyor. Hayvan hakları, iklim krizi ya da sürdürülebilirlik... Sebebi ne olursa olsun bitki temelli beslenenlerin sayısının artmasıyla birlikte vegan mekânlar da hızla çoğalıyor. Jürimize vegan tabaklarıyla lezzetten ödün vermeyen adresleri sorduk.
#Gastronomiİngiltere Kralı III. Charles ve eşi Kraliçe Camilla bir süredir resmi temaslarda bulunmak için Kenya’dalar. İngiltere’nin eski sömürgelerinden olan Afrika ülkesini gezen kral ve kraliçe büyük ilgi çekerken geziden gelen renkli fotoğraflar da birkaç gündür manşetlerden inmiyor.
#Kraliçe CamillaBitkisel bazlı beslenmenin çok ötesinde, kısaca hayvanların yaşam döngüsüne zarar veren hiçbir ürünü kullanmamak olarak tanımlanabilecek vegan yaşam artık çok daha mümkün. Özellikle bitkisel gıdalara olan ilginin hızla artması nedeniyle çeşitlenen ürün yelpazesi, bu yaşam tercihini Türkiye’de de kolayca sürdürülebilir hale getiriyor. İşte vegan besinlerin zengin dünyası ile tanışmanızı sağlayacak mini rehberimiz!
#Sponsorlu İçerikOkullar pazartesi günü açılıyor. Çocuklarımız için gün boyu tok tutan, sağlıklı, enerji veren gıdalarla dolu bir beslenme çantası hazırlamak önceliğimiz. Yazarımız, diyetisyen Berrin Yiğit beyni doğru gıdalarla beslediğimizde gücünü katbekat arttırabileceğimizi söylüyor. Bunun için işe yumurta, peynir, bol yeşillik, avokado, zeytin, ceviz ve tam tahıllı ekmekten başlamak gerekiyor. Çiğ kuruyemişler, kırmızı-mor meyveler ve bitter çikolata da konsantrasyonu arttıran besinler arasında…
#Beslenme Çantasıİ harfinden sonra gelen J, alfabede 13. sırada yer almaktadır. Öz Türkçe kelimelerin içerisinde bu harf bulunmaz. Bunun nedeni Türklerin kullandığı alfabelerde J harfinin yer almamasıdır. J ile başlayan ülkeler Jamaika ve Japonya'dır. İçinde J olan kelimeler nelerdir sizin için harf sayısına göre derledik.
#HarfEmirgan’da, Napoli usulü nefis pizza yapan o minik pizzacıyı bilen bilir. Pizza Emirgan 10’uncu yılında dekorasyonu başta olmak üzere her şeyiyle yenilendi; menüsü, pizzanın yanına eklenen diğer İtalyan lezzetleriyle genişledi. Tüm yemeklerin odun ateşinde pişirildiği mutfakta pizzalar atalık unla hazırlanıyor, makarnalar el yapımı. Özellikle ıstakoz ve ıstakoz kabuklarından yapılan bisk’le sunulan fettucine bence bir başyapıt!
#PizzaYaz tatili demek Ege ve Akdeniz demek. Konaklamayı, gezilecek yerleri hallettiniz... Bir de gezerken ağız tadınıza göre keşifler yapmak istemez misiniz? Yüksek mutfak arayanlara da yol kenarında hızla ne yerim diyenlere de 6 başlıkta öneriler hazırladım; aralarında geçerken tadına bakılacak yöresel otlarla yapılmış Bodrum böreği de var, aslan balığı ceviche de…
#SeyahatYüksek oranda protein içerdiği için mutfağımdan eksik etmediğim yerfıstığını anlatacağım bu hafta. Yerfıstığı kremasını günün her saati yiyebilirim, bu kremayla yaptığım kurabiyenin de dışı kıtır, içi Yumuşacık oluyor. Yerfıstığı, zenfecil ve sarımsakla yaptığım sossa hem makarnaya hem de salatalara şahane bir dokunuş katıyor.
#YerfıstığıBu günlerde kendinizi her zamankinden daha yorgun, enerjisiz, isteksiz ve mutsuz hissediyorsanız D vitamini eksikliğiyle karşı karşıya olabilirsiniz. Bu haftaki yazımızda mutluluk ve D vitamini arasındaki ilişkiyi ve en iyi D vitamini kaynaklarının neler olduğunu sizler için derledik.
#D Vitamini