Bol peynirli, kremalı, altında incecik çıtır tabanı ve üzerinde meyveli sosuyla cheesecake kimilerine göre dünyanın en güzel tatlısı. İspanyol ‘kuzeni’ San Sebastian cheesecake’le de yerini iyice sağlamlaştırdı. 30 Temmuz Dünya Cheesecake Günü madem, benim de peynirli pastalarla ilgili birçok önerim var.
#CheesecakeAkışkan çikolatası ve ıslak kekiyle ağlayan pasta çay saatlerinize eşlik edecek en lezzetli tatlılardan biridir. Misafirlerinizin parmaklarını yiyecek lezzette bir ağlayan pasta yapmak için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. Peki, ağlayan pasta nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte ağlayan pasta tarifi ve püf noktaları...
#Ağlayan PastaSabah rutininin vazgeçilmezi, eş dostla sohbetin en lezzetli bahanesi, güzel bir yemeğin mutlu finali... Türk kahvesi, filtre kahve ya da espresso olsun, hepimizin gününü aydınlatan bir kahve çeşidi mutlaka var. Elbette ona tadını veren çekirdeği de en az kendisi kadar derin bir mevzu... İyi çekirdek nedir, neye göre belirlenir? Damakta yarattığı farklılıklar nedir? 1 Ekim Dünya Kahve Günü vesilesiyle işin uzmanlarını dinledik.
#KahveÇay sohbetlerinizi tatlandıracak harika bir tarif olan çikolatalı kahve reçelli burgu börek mutlaka listenize eklemeniz gereken tatlardan biri. Yapımı da yemesi kadar keyifli bu tarifi yanınızdan ayırmayın diyor ve hemen hazırlamaya başlıyoruz. Şimdiden fiyet olsun...
#Kahve Reçelli Burgu BörekSalatalara ve yemeklere katmaktan büyük zevk almakla beraber, narenciyenin tatlıları bir üst aşamaya taşıdığına inanıyorum... Sütlü tatlılarda limonun sadece kabuğunu kullanmayı seviyorum; portakalıysa tarçınlı supangleye ve kahveli çikolata musa çok yakıştırıyorum. Bergamot ve turuncun da şekerlemesini yapınca öyle güzel oluyor ki...
#NarenciyeBugünlerde kimileri kendini sürekli buzdolabının başında buluyor. Bol bol yapılan alışverişler, evde denenen değişik tarifler ve her can sıkıntısında yemeğe sarılmalar... Bu dönemi hem sağlığımızı bozmadan hem de kilo almadan nasıl geçireceğiz? Uzmanlara danıştık.
#KiloÇubuklu bir diğer adıyla çubuklu kekler son yılların trendleri arasına girdi. Görüntüsüyle iştah açan çubuklu kekleri evinizde bulunan malzemelerle yapabilir, zevkinize göre süsleyebilirsiniz. Dilerseniz de yılbaşı, doğum günü veya yeni iş hediyesi olarak sevdiklerinize verebilirsiniz. Peki, çubuklu (lolipop) kek nasıl yapılır? İşte çubuklu kek tarifi
#ÇubukluANTALYA’da yapılan G-20 Zirvesi’nde liderlere sunulan senkronize yemekler hazırlanırken, özel ajanlar, malzemelerden numuneler alarak radyasyon testleri, gaz ve kimyasal ölçümlerini yaptı. ABD Başkanı Barack Obama’nın kullanacağı bıçak, çatal, kaşık gibi mutfak ürünlerinin tamamı ise özel ekibi tarafından bir sıvı ile dezenfekte edildi.
#G20Havalar ısındı diye kahve keyfinden vazgeçecek değiliz ya, soğuk kahveler ne güne duruyor? Yunanların frappe dediği soğuk kahvenin bugün onlarca çeşidi var. Dondurmalısı, çikolatalısı, karamellisi veya vanilyalısı... Bu uluslararası lezzetlere bu yıl yerli reçeteler de katılmış: Buzlu Türk kahvesi ve lokumlu soğuk kahve gibi...
Likör çok değil, 8 yıl öncesine kadar yılda 2,5 milyon litre tüketiliyordu. Ancak 2000’lerden sonra tüketim yüzde 60’lara kadar varan oranda azaldı. Popülerliğini kaybetti, bir kenara atıldı. Ancak bu içki, 5-6 yıl süren itibar kaybından sonra, şimdi yeniden yükselişe geçti. Tekel’in özelleştirilmesinden sonra likör için yeni bir kimlik arayışı başladı. Çeşitlendi, şişeler değişti, etiketler modernleşti. İçlerinden biri, kahve likörü diğer çeşitlerin arasından sıyrıldı, atak yaptı. Hatta likör piyasasına hayat öpücüğü verdi, diyebiliriz. Şimdi piyasada çok çeşitli kahve likörü var.
Geleneksel Maraş dondurmasını modern bir zincir haline getiren Mado, şimdi eğlence dünyasının patronlarından, Sortie ve Salomanje’nin sahibi Erol Kaynar ile birlikte yeni bir dondurma zinciri daha kurdu. Marpop adı verilen yeni kafelerde, ıslak kek arasında, baklavayla, saleple birlikte servis edilen dondurmalar daha az şekerli.