Her ülkenin kendine özgü bir mutfağı ve yeme alışkanlıkları vardır. İşte bu alışkanlıklar birbirinden oldukça farklı olduğunda, ne yazık ki herkes için çok da çekici olmayabiliyor. Mesela kahvaltı... Bizim kültürümüzde kahvaltı öylesine özel ve çeşitli ki kahvaltısını kısa sürede ve birkaç çeşit yiyecekle yapan insanları ve kültürlerini anlamamız, neredeyse imkânsız. Sucuklu yumurta, bol demli bir çay, reçel çeşitleri, peynir çeşitleri... İnsanın bunlardan bahsedince bile iştahı açılıyor. Peki başka ülkeler, kahvaltıda neler tüketiyor? İşte farklı kültürlerden kimisi size hitap edecek kimisi şaşırtacak kahvaltılar...
#KahvaltıYıllarca öğünlerin en sıkı yapılması gerekeni ve ‘baş tacı’ olan kahvaltı son dönemde en çok tartışılanı ve ‘acaba gereksiz mi’ diye sorgulananı oldu... Beslenme trendleri birkaç yılda bir değişir. Bir süredir aralıklı beslenme ve iki öğün yemek popüler. Varlığı ve gerekliliği hatta faydası bu akımlarla birlikte tartışılmaya başlayan kahvaltıyı uzmanlarına sorduk. Doktorlar, diyetisyenler, beslenme uzmanları ve şeflerin farklı görüşleri var. “Gece geç yersen sabah aç uyanırsın. Gece geç ve sabah uyanınca yeme” diyene mi, “Kalıcı kilo vermek isteyen sabah iyi bir kahvaltı etmeli” diyene mi kulak vermeli; okuyun, siz karar verin.
#Gazetehaberleri