kabartma tozu haberleri sayfasında kabartma tozu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1856 kabartma tozu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Maya hamur işlerinin kabarık ve lezzetli olması için en önemli unsurlardan. Pamuk gibi bir poğaçanın, güzelce kabarmış tazecik bir ekmeğin olmazsa olmazıdır maya. Fakat diyelim ki evde maya yok ve bunu son anda fark ettiniz. İşinizi güvünüzü bırakıp maya almaya koşmak yerine ne kullanabileceğinizi biliyor musunuz?
#MayaKabartma tozu günlük yaşamda sıklıkla kullanılan bir üründür. Ancak kimyasal ismi insanlar tarafından bilinmemektedir. Kabartma tozu (NaHCO₃) nedir, asit mi baz mı ve organik midir? Sodyum bikarbonat kullanım alanları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kabartma TozuMutfakta en çok ihtiyaç duyduğumuz şeylerden biri kesme tahtalarıdır. Sürekli elimizin altında olan bu yardımcıda bazen et bazen sebzeleri doğruyoruz. Bu kadar farklı besinleri doğradığımız kesme tahtasının ahşapları pek sağlıklı bulunmuyor. Bu nedenle plastiği ve cam olanları daha sık tercih ediliyor. Ancak plastik olanları da temiz tutmak için bulaşık deterjanı tek başına etkili olmayabilir. Peki doğru temizlik için neler kullanılmalı? Kullanabileceğiniz yöntemleri sizler için derledik…
#LezizzProfesyonel mutfakların vazgeçilmezi döküm tavada yapılan yemeğin lezzeti bir başka oluyor. Özellikle et yemekleri konusunda oldukça iddialı olan bu tavalar, etin mühürlenmesini kolaylaştırıyor. Yumuşacık etler için sıkça tercih edilen döküm tavaların nasıl temizleneceği ise merak konusu.Sizler için birkaç temizleme yöntemi derledik.
#Döküm TavaKabartma tozunu cilt bakımı için nasıl kullanılacağını bilmek ister misiniz? Kabartma tozu genellikle mutfakta kullanılan bir malzeme olarak bilinir. Ancak cilt içinde oldukça faydalı özelliklere sahiptir. Gelin kabartma tozunun birbirinden ilginç faydalarını hep birlikte inceleyelim.
#Kabartma TozuBaklavayı 40 kat açmak zorunda değilsiniz. İncecik, paketlenmiş hazır baklava yufkalarıyla geleneksel baklava olmasa da bayrama çok yakışan, şerbetiyle, tadıyla ikramlık harika tatlılar yapılıyor. Siz de eğer şimdiye kadar denemediyseniz bu tariflerden biri sizi teşvik edebilir.
#Sahrap SoysalBir dönem sosyal medyayı kasıp kavuran Dubai çikolatası bugün sadece bir çikolatadan ibaret değil. Antep fıstığı, kadayıf, çikolata ve tahinden oluşan bu lezzet patlaması artık başka tatlılarda da karşımıza çıkıyor. Bu malzemeler trileçeden cheesecake’e, cookie’den magnolia’ya kadar birçok tarife girdi.
#Pınar TahirlerNapolyon’un baklava sevgisi, tarihsel bir rivayet olarak anılır ve Osmanlı ile Avrupa arasındaki kültürel etkileşimlerin bir göstergesi olarak ilginç bir hikaye sunar. Bu hikayeye göre, Osmanlı İmparatorluğu ile Fransa arasındaki diplomatik ilişkiler sırasında baklava, Napolyon Bonapart’ın dikkatini çeken Osmanlı mutfağının en önemli lezzetlerinden biri olur.Fransız diplomatlar ve tüccarlar, Osmanlı ziyaretlerinde sarayın mutfak kültürünü deneyimleme şansı bulmuş ve baklava gibi ikonik lezzetleri ülkelerine taşımışlardır. Rivayetlere göre Napolyon, baklavayı tatmış ve bu tatlının incecik yufkaları, bol tereyağı, enfes şerbeti ve ceviz ya da fıstık dolgusu ile büyülenmiştir. Baklava, Napolyon’un sofralarında Fransız mutfağının zarafetiyle birleşerek adeta Doğu ve Batı kültürlerinin bir harmanını temsil eder hale gelmiştir.
#Napolyon BonapartKahvaltının mutlulukla, bayramların da kahvaltıyla kesin bir ilgisi var... Özellikle 30 günlük iftar-sahur döngüsünün normal öğün düzenine geçmesiyle yapılan ilk Ramazan Bayramı kahvaltısında ailece buluşmak, fiziki şartlar nedeniyle olamıyorsa da çekirdek aileyle büyük bir sofraya oturmak içimizi mutlulukla doldurur. O mutluluğu katmerlendirecek börekler, pişiler, kızartmalar tariflerde...
#BayramGünlerdir süren bayram temizliği, alışverişi bitti; bugün mutfaklarda apayrı bir telaş var. Üç gün boyunca gelen misafirlere sunulacak ikramlıklarınızı hazırlarken size ilham verecek önerilerimi derledim. Kimi yöresel, çoğunlukla pratik bu tariflerle ziyarete gelenlere gerçek bir bayram ziyafeti verebilirsiniz.
#BayramSahuru dengeli bir beslenme düzeniyle geçirmek hem sağlığımızı korumak hem de oruç ibadetini daha rahat yerine getirebilmek açısından büyük önem taşır. Yazarlarımız doktor Ayça Kaya ideal sahur tabağını yazdı; diyetisyen Berrin Yiğit ise hem sahurda yapılmaması gerekenleri hem de enerjik ve zinde bir oruç için sağlıklı ve pratik tariflerini...
#SahurGeleneksel tarifleri yüzyıllar boyunca kuşaktan kuşağa aktarılan az malzemeli ve bol lezzetli ‘chiacchiere’ tatlısı bir kültürün, bir yaşam tarzının ve neşenin simgesidir. Siz de sofranıza bu neşeden biraz katmak isterseniz, aile tarifimi yapmak için haydi mutfağa!
#ChiacchiereÖnce mideleri rahatlatacak, sıcacık çorbalarla başlayacağız, yanına mutlaka bir zeytinyağlı, meze ya da salata tavsiyesinde bulunuyoruz. Elbette bir ana yemek yanına pilav eşlik ediyor. Arkasından da çeşit çeşit tatlılar.Yaptığımız menülerin oldukça ekonomik olmasına özen gösterdik. Tabi Ramazana ait tatlara da yer verdik. Ramazan pidesi olmazsa olmazımız, güllaçlar, şekerpareler. Gelin Ramazan iftar menüsü ile başlayalım..Kırmızı mercimek ve tavuğun bir arada bulunduğu enfes ötesi bir çorba. Hem mideyi rahatlatır hem de muazzamdır. Boşuna aşçı çorbası dememişler. İşte, çorbadan tatlıya Ramazan Bayramı iftar yemekleri
#Ramazan MenüsüBaşlıktaki atasözünün de dediği gibi yarısıyla bile gönül almaya yeten elmanın mutfağımızdaki yeri de kültürümüzdeki kadar geniştir. Renk, koku ve lezzeti birbirinden farklı birçok çeşidi olan elmanın tam da mevsimindeyken üç tane elmalı tatlı tarifi paylaştım.
#Sahrap SoysalPastane usulü kandil simidi tarifi mahlepli, susamlı, mahlepsiz çeşitleriyle, kandil günlerinin olmazsa olmazlarından biri. Osmanlı'dan bu yana geleneksel olarak hazırlanan ağızda dağılan kandil simidi tarifi fırın ve pastane tezgahlarında yerini alacak. Kimileri ise kandil simidini evlerinde yapacak. Kandil simidi mahlepli, mahlepsiz seçeneklerini haberimizde bulabilirsiniz. Peki, Pastane usulü mahlepli-kandil simidi nasıl yapılır? Kıyır kıyır kandil simidi malzemeleri nelerdir? İşte mahlepli, mahlepsiz kandil simidi yapılışı...
#Kandil SimidiTürk kültürünün Dini ve geleneksel olarak oldukça önemli bir yere sahip olan kandil günleri, ayrılmaz bir parçasıdır. İbadetlerle geçirilen ve toplumsal ilişkileri pekiştiren kandiller, paylaşımların artmasına da vesile olur. Bu mübarek günde mutfağınızda tatlı ve tuzlu tariflere yer verebilirsiniz. İsimlerinden de anlaşılacağı üzere gevrek mi gevrek kıvamları var. Bu gevrekliği sağlayan tereyağının yanı sıra sirke. Sirke miktarı fazla gibi görünebilir ama asla değil. Malzeme miktarına göre tam kararında. Hamura eklendiğinde hamurda bir miktar sirke kokusu hissediliyor ama kurabiyeler pişerken kokunun tamamı uçuyor ve simitler sadece mahlep ve tereyağı kokuyor.
#Kandil Simidi TarifiBaşlıktan da anlamışsınızdır tartın tuzlu versiyonu olan kişten bahsettiğimizi... Kiş tıpkı tart gibi hazırlanıyor; kabuğunu kıtır ve lezzetli yaparsanız içine koyacağınız her türlü sebze ya da etle çok leziz oluyor. Yeni deneyecekler için üç tarif hazırladım, yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
#KişKandil simidi, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biridir ve özellikle kandil gecelerinde sıklıkla hazırlanıp ikram edilir. Pastane usulü veya ev yapımı olarak yapılan bu özel simit, ağızda dağılan dokusu ve üzerindeki susam ya da çörek otu ile tanınır. Peki, pastane usulü kandil simidi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte susamlı, susamsız, mahlepli kandil simidi tarifi ve yapılışıı...
#Kandil SimidiYılbaşı kurabiye tarifi, bu özel günün vazgeçilmez tariflerinden biri. Zencefil ve tarçının hoş kokusuyla sofralara renk katıyor. Yapımı da oldukça kolay. Kıtır kıtır kıvamı ve harika tadı ile favoriniz arasında yer alacak. Yılbaşı kurabiyesini denemek isterseniz tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Yılbaşı Kurabiye TarifiYılbaşı menüsü 2025 yılına girmeye sayılı zaman kala, sevdiklerine sofra hazırlamak isteyenler için araştırmalar arasında yer alıyor. İşte sizler için hazırladığımız, hindi tarifi, balkabağı dolması, zencefilli tarçınlı kurabiyesi ve tam anlamıyla mükellef bir yılbaşı menüsü tarifleri...
#Yılbaşı MenüsüMasamız bir hindiyi bitirecek kadar kalabalık değilse pişirilecek en iyi yeni yıl yemeği fırında ya da kızarmış tavuktur. Geçen hafta Lezzetli Hayat Instagram hesabımızda “Yılbaşı sofranızda hangisini tercih ediyorsunuz” diye sorduk ve yanıt verenlerin yüzde 63’ü tavuk dedi; biz de ünlü şeflerden az bilinen, leziz tavuk tarifleri aldık. İster bütün ister doldurulmuş parça tavuk tariflerimizden biri mutlaka size göre…
#Yazgı PatarHafta başında Lezzetli Hayat Instagram hesabımızdan yılbaşı sofranızda tercihiniz kabak tatlısı mı kütük pasta mı diye sorduk. Ankete oy verenlerin yüzde 57’si kabak tatlısını seçti. Kütük pasta diyenler de yüzde 43 gibi azımsanmayacak bir oranda çıkınca size seçenekli bir yeni yıl tatlıları dosyası açmak istedim. Zencefilli kurabiyeler de var, el yapımı, hediyelik olarak hazırlayabileceğiniz çikolatalı trüfler de...
#Gülay Barbaros Altan