MENÜ

Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Kabak Tatlısı haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 599 Kabak Tatlısı haberi bulunmuştur.

Kabak Tatlısı Haberleri

Bal kabağından üretti Patentini bile aldı

Bal kabağından üretti! Patentini bile aldı

Bursa Uludağ Üniversitesinde (BUÜ), buğday unu yerine diyet lif zenginleştirici "antidiyabetik ajan" olarak kullanılabilme potansiyeline sahip bal kabağından liyofize (dondurularak kurutulmuş) un elde edilerek patenti alındı.

40 günlük bebekle yarışa gittim

40 günlük bebekle yarışa gittim

İlkokul yıllarında başlayan arabalara merak, ilerleyen yıllarda yarış pistlerine taşınmış. 30 yılı aşkın süredir yarış pistlerinde, zorlu parkurlarda 300’e yakın macera ve onlarca madalya, kupa, ödül... Ralli sporuna olan merakıyla tanınan AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim ve eşi Füsun Erim, Aile Meclisi’nin bu haftaki konuğu. Füsun Erim “Ekşın bizim ailenin işi. Kucağımda 40 günlük bebekle yarışa gittim” diyor.

2.03.2020Gündem
Bu soğuk havada içinizi ısıtacak nefis yemek tariflerimiz var

Bu soğuk havada içinizi ısıtacak nefis yemek tariflerimiz var

Kışın en soğuk günlerini yaşadığımız şu günlerde, sadece kalın giyinmek yetmiyor. Bir yandan da görüntüsüyle kıvamıyla içimizi ısıtacak, bize enerji verecek yemekler arıyoruz. Hele ki yoğun bir günün sonunda akşam yemeği soframızda mutlaka bu tür yemekler olsun istiyoruz. Siz de aynı fikirdeyseniz, bugünkü Lezizz günün menüsü sizin için çok uygun. İşte kış soğuklarına karşı en büyük yardımcılarınız haline gelecek nefis yemek tariflerimiz…

28.01.2020Lezizz Menüler
İki şekilde yapılıyor, lezzetiyle de damak çatlatıyor

İki şekilde yapılıyor, lezzetiyle de damak çatlatıyor

Türkiye'de Gaziantep ve Hatay'ın ardından gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına dahil olan Afyonkarahisar mutfağının önemli yöresel tatlıları arasında yer alan "kabak tatlısı"na ilgi her geçen gün artıyor.

20.01.2020Nerede Ne Yenir
Balkan geleneği Bocuk Gecesi Edirnede kutlandı

Balkan geleneği 'Bocuk Gecesi' Edirne'de kutlandı

Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Çamlıca köyünde, Balkan geleneği olan "Bocuk Gecesi" düzenlendi.

20.01.2020Seyahat
Gece yatmadan önce bir avuç kabak çekirdeği yerseniz…

Gece yatmadan önce bir avuç kabak çekirdeği yerseniz…

Kabak meyvesinin içinin kurutulmasıyla elde edilen kabak çekirdeği, halk arasında sevilen kuruyemişlerdendir. Bakır, çinko, magnezyum açısından zengindir.

9.01.2020Sağlık
Sağlıklı Bir Yılbaşı Sofrasında Neler Olmalı

Sağlıklı Bir Yılbaşı Sofrasında Neler Olmalı?

Yeni bir yılı sevdikleriyle, dostlarıyla, arkadaşlarıyla karşılamak isteyenler bu özel akşam için çeşit çeşit yemeklerle donatılan sofralar hazırlama planları yapıyor. Sağlıklı bir sofra için uzmanların tavsiyelerine kulak verebilirsiniz. Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü, sağlıklı yılbaşı sofralarının nasıl olması gerektiğine dair tavsiyelerde bulundu.

Balkan geleneği Bocuk Gecesi için geri sayım başladı

Balkan geleneği 'Bocuk Gecesi' için geri sayım başladı

Edirne'nin Keşan ilçesinde Balkan geleneği 'Bocuk Gecesi' etkinliği, 18 Ocak 2020 tarihinde yapılacak.

25.12.2019Seyahat
Vazgeçilmez lezzet molası

Vazgeçilmez lezzet molası

Çoğu lezzet düşkününü harika yemekleri için uğradığı Afyon, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Listesi’ne gastronomi dalında dahil oldu. Sadece meşhur sucuğu ve kaymağıyla değil Coğrafi İşaret almış olan pastırması, vişnesi, keşkeği ve ayrıca manda sütlü ürünleriyle bu unvanı hak ediyor.

15.12.2019Seyahat
Şehrin dört bir tarafında fırsat mönüleri

Şehrin dört bir tarafında fırsat mönüleri

Restoranların özel mönü ve özel fiyatlarla katıldığı Restoran Haftası dün başladı, 30 Kasım’a kadar sürecek. Hazırlanan mönülerin fiyatları bu yıl 35 ve 60 TL. Festival kapsamında düzenlenen tadım etkinlikleriyse önemli gurmeleri ağırlıyor. En dikkat çekenleri sizin için derledik.

Kabak tatlısı nasıl yapılır Tahinli bal kabağı tatlısı tarifi

Kabak tatlısı nasıl yapılır? Tahinli bal kabağı tatlısı tarifi

Bal kabağından yapılan kabak tatlısı, sonbaharda en çok yapılan lezzetlerden biri. Tatlı krizlerini hafifçe geçirmeyi sağlayan kabak tatlısını ister sade bir şekilde isterseniz de tahin ve cevizle sunabilirsiniz. Peki, kabak tatlısı nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler? İşte, adım adım kabak tatlısı tarifi...

Lezzetli aşure nasıl yapılır Aşure yapmanın püf noktaları nelerdir

Lezzetli aşure nasıl yapılır? Aşure yapmanın püf noktaları nelerdir?

Hicri takvimin ilk ayı olan ve halk arasında “aşure ayı” olarak da bilinen muharrem 31 Ağustos Cumartesi günü başladı. Muharrem ayının 10’uncu gününe denk gelen aşure günü ise 9 Eylül günü idrak edilecek. Şimdiden birçok evde kazanlar kaynamaya, mis kokulu aşureler komşularla paylaşılmaya başladı bile. Peki iyi bir aşure nasıl yapılır? Lezzetli aşure yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte nefis aşureler yapmak isteyenlerin bilmesi gerekenler…

Bayramın vazgeçilmez tatlıları ekmek kadayıfı ve kabak tatlısı

Afyonkarahisar'ın yöresel tatlılarının başında gelen ve üzerine konulan kaymakla eşsiz lezzete sahip olan kaymaklı ekmek kadayıfı ve kabak tatlısı özellikle Kurban Bayramı'nın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. En çok tercih edilen tatlılar arasında yer alan kaymaklı ekmek kadayıfı, vişneli çeşidiyle de damaklara ayrı bir tat bırakıyor.

Yerinde sayan bir mutfak geriler, peki bunu önlemek için ne yapmalı

Yerinde sayan bir mutfak geriler, peki bunu önlemek için ne yapmalı?

Kendimizi kandırmayalım; belki bir ‘etnik’ çeşit olarak yerimiz var ama uluslararası gastronomi âlemlerinde Türk mutfağının esamisi okunmuyor. Meseleyi geçen hafta yazarımız Vedat Milor dört temel nedeni sıralayarak bir kez daha gündeme getirdi.Hastalığı bilince tedavi daha kolay diye düşünüp harekete geçtik. Milor’un çözüm önerilerinin yanı sıra alanında uzman isimleri konuşturduk; sorunları da atılacak adımları da açık açık anlattılar. Hazırsanız pirincin taşını ayıklamaya başlıyoruz!

Antalyanın tescilli lezzeti iftar sofralarının vazgeçilmezi

Antalya'nın tescilli lezzeti iftar sofralarının vazgeçilmezi

Türk Patent ve Marka Kurumundan coğrafi işaret belgesi alınarak tescillenen "Antalya usulü piyaz", ramazanın da gözde lezzetleri arasında yer alıyor.

Yağsız, hamursuz ve enfes... İftar sofraları kabak tatlısıyla şenleniyor

Yağsız, hamursuz ve enfes... İftar sofraları kabak tatlısıyla şenleniyor

Yağsız ve hamursuz özelliğiyle diğer tatlılardan ayrılan Hatay'ın yöresel "kabak tatlısı", iftar sofralarını süslüyor. Dışı çıtır, içi yumuşak olan lezzetli kabak tatlısı, ramazanda iftarda en çok tüketilen lezzetler arasında yer alıyor.

Balkabağı sarması nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler

Balkabağı sarması nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler?

Hem rengi hem de lezzeti ile sevilen meyvelerden biri olan balkabağıyla yapabileceğiniz enfes bir önerimiz var: Balkabağı sarması. Köftelik bulgur ve kıyma ile buluşan balkabakları, sarımsaklı yoğurtla sunuma hazırlanıyor, davet sofralarına yakışır bir lezzet ortaya çıkıyor. Peki, balkabağı sarması nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler?

BAİB, ihracat artırmak istiyor

BAİB, ihracat artırmak istiyor

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği, 50 firmanın katılımı ile Almanya'da düzenlenecek Fruit Logistica Fuarı'na katılacak.

3.02.2019Ekonomi
Kayak merkezlerinin en iyi 10 lezzet durağı

Kayak merkezlerinin en iyi 10 lezzet durağı

Kayak merkezleri sezonu erken açtı. Kar yağdıkça tesisler dolup taşıyor. Kaydıktan sonra kaybedilen enerjiyi geri almak şart. İşte bu alanda öne çıkan 10 adres...

Korku dolu bir Balkan geleneği: Bocuk Gecesi

Korku dolu bir Balkan geleneği: Bocuk Gecesi

Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Çamlıca köyünde geçmişi antik çağlara dayanan ‘Bocuk Gecesi’ bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

31.01.2019Seyahat
Nur topu gibi cadılar festivalimiz oldu: Bocuk

Nur topu gibi cadılar festivalimiz oldu: Bocuk

Duyulmaya başlayalı sadece birkaç yıl olmasına karşın bu yıl festivale rekor katılım bekleniyor. ‘Yerli cadılar bayramı’ için maskelerinizi şimdiden hazırlayın.

21.01.2019Seyahat
Burma tatlısı nasıl yapılır Hazır yufka ile burma tatlısı tarifi

Burma tatlısı nasıl yapılır? Hazır yufka ile burma tatlısı tarifi

Türk mutfağının en meşakkatli tatlısı baklavaya alternatif arayanlar için enfes bir o kadar da pratik bir önerimiz var: Burma tatlısı. Hazır yufka ile yapabileceğiniz burma tatlısıyla hem aniden tutan tatlı krizlerini sona erdirebilir hem de misafirlerinizi ağırlayabilirsiniz. Peki, hazır yufka ile burma tatlısı nasıl yapılır?

Yarıyıl tatilinin gözde rotaları

Yarıyıl tatilinin gözde rotaları

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin binlerce yıldır çeşitli medeniyetleri bünyesinde barındıran, tarihi ve turistik mekânlarıyla göz dolduran kadim kentleri Diyarbakır ve Mardin, yarıyıl tatilinde misafirlerini bekliyor.

11.01.2019Seyahat
Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır Haşhaşlı Kıbrıs tatlısı tarifi

Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? Haşhaşlı Kıbrıs tatlısı tarifi

Yunan tatlısı olarak da bilinen Kıbrıs tatlısı, son yılların popüler lezzetlerinden biri haline geldi. Ceviz, haşhaş ve Hindistan cevizinin muhteşem uyumunu gözler önüne seren Kıbrıs tatlısının püf noktası ise şerbetinde gizli. Peki, Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır?

İrem Dericinin eski eşi Rıza Esendemirden manidar gönderme: Kesin ben de aldatıldım

İrem Derici'nin eski eşi Rıza Esendemir'den manidar gönderme: Kesin ben de aldatıldım!

YouTuber Gökçe Yıldırım, eski sevgilisi Ataberk Özdene'nin, kendisini birlikte çalıştığı İrem Derici ile aldattığını iddia etmesi ortalığı karıştırdı.

8.01.2019Magazin
Çarşaflara bürünerek genç yaşlı sokağa çıktılar Edirnede şaşırtan görüntüler...

Çarşaflara bürünerek genç yaşlı sokağa çıktılar! Edirne'de şaşırtan görüntüler...

Edirne'nin Keşan ilçesindeki 950 nüfuslu Çamlıca köyünde, her yıl düzenlenen eski Balkan geleneği ‘Bocuk Gecesi’ etkinliği, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda turist tarafından büyük ilgi görüyor. Kışın en soğuk gecesi olarak kutlanan ve gençlerin çarşaflara bürünerek komşularını "Bocuk geliyor’ diye korkuttuğu bu eğlenceli etkinliğe, bu yıl 30 bin kişinin gelmesi bekleniyor.

4.01.2019Seyahat
Kütahyanın yöresel damak tadı: Köpük helva

Kütahya'nın yöresel damak tadı: Köpük helva

Kütahya'da, adı kış ayları ile özdeşmiş olan, Osmanlı mutfağının vazgeçilmezlerinden yöresel lezzet 'köpük helva’ vatandaşların tatlı tercihleri arasında ilk sırada yer alıyor.

Höşmerim nasıl yapılır Püf noktalarıyla höşmerim tarifi

Höşmerim nasıl yapılır? Püf noktalarıyla höşmerim tarifi

Höşmerim, höşmelim, peynir tatlısı ya da peynir helvası, başta Çanakkale ve Balıkesir çevresi olmak üzere Ege’nin kuzeyinde çok sevilerek tüketilen bir tatlıdır. Ortaya çıkışıyla ilgili muhtelif rivayetler bulunur ancak höşmerim kelimesinin “Hoş mu erim?” ifadesinin söylene söylene değişmesinden kaynaklandığı iddia edilir. Çoğu zaman dışarıdan hazır alınan bu tatlıyı evde de kolayca yapabilirsiniz. İşte püf noktalarıyla höşmerim tarifi…

3 ton bal kabağı bir günde tükendi

3 ton bal kabağı bir günde tükendi

Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliği ile bu yıl ilk kez düzenlenen Düzce Kabağı Lezzet Şenliği’nde 3 ton bal kabağı vatandaşlara dağıtıldı.

Fırında sütlaç nasıl yapılır İşte tarifi ve malzemeler

Fırında sütlaç nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeler

Fırında sütlaç nasıl yapılır sorusunun yanıtı, yemek sonrasında canı tatlı çeken vatandaşlar tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Oldukça lezzetli ve pratik bir yapımı olan fırında sütlaç tarifini sizler için derledik. Peki, fırında sütlaç nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeler.

Tahinli & Cevizli Kabak Tatlısı | Mucize Lezzetler

Tahinli & Cevizli Kabak Tatlısı | Mucize Lezzetler

Mucize Lezzetler'in bugünkü menüsünde Tahinli & Cevizli Kabak Tatlısı var! Gülçin Çavdarcı'nın enfes tarifi ile sizlerle... (Sponsorlu İçerik)

Kabak tatlısı nasıl yapılır Tahinli kabak tatlısı tarifi ve püf noktaları

Kabak tatlısı nasıl yapılır? Tahinli kabak tatlısı tarifi ve püf noktaları

Kış mevsimiyle birlikte bal kabakları pazar ve market tezgahlarında yerini aldı, mutfaklardan kabak tatlısı kokuları yayılmaya başladı. İç kısmı bal gibi tatlı olan kabaklar, toz şekerle yumuşayana kadar pişiyor, tahin ve cevizle sunuma hazırlanıp gönülleri fethediyor. İşte, ilk kez deneyecekler için kabak tatlısı tarifi ve püf noktaları

Zerdeçallı bal kabağı çorbası nasıl yapılır  Zerdeçallı bal kabağı çorbası tarifi

Zerdeçallı bal kabağı çorbası nasıl yapılır? Zerdeçallı bal kabağı çorbası tarifi

Sıradan çorba tariflerinden sıkılanlar için benzersiz bir önerimiz var: Zerdeçallı bal kabağı çorbası. Hint safranı olarak bilinen zerdeçal, bağışıklığı güçlendirmeden bağırsak hareketlerini hızlandırmaya, tok tutmadan cildi güzelleştirmeye dek birçok faydası bulunan bal kabağı ile buluşuyor, tadına doyum olmuyor. İşte, adım adım zerdeçallı bal kabağı çorbası tarifi…

Sağlıklı Yılbaşı Tabağının 6 Altın Kuralı

Sağlıklı Yılbaşı Tabağının 6 Altın Kuralı

Yılbaşı gecesi alınan kalorinin, ihtiyacın 2-3 katı üzerine çıktığını, hatta 7 bin kaloriyi bulduğunu biliyor muydunuz? “Eğlence yerini hazımsızlık, mide yanması, şişkinlik, baş ağrısı ve yorgunluk gibi şikâyetlere bırakır. Oysa sağlıklı ve lezzetli yeni yıl tabakları hazırlamak zor değil” diyen Beslenme ve Diyet, Fitoterapi Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz, sağlıklı yılbaşı tabağının 6 altın kuralını anlattı.

Yeni Yılın İlk Gününü Sağlıklı Ve Zinde Karşılayın

Yeni Yılın İlk Gününü Sağlıklı Ve Zinde Karşılayın

Yeni yılı karşılamaya hazırlanırken renkli yılbaşı sofralarının cazibesine kapılıp, sağlıklı ve dengeli beslenmeyi unutmamak gerekiyor. Yılbaşı sofrasını dikkatli hazırlamak, yeni senenin ilk günü kişinin kendisini iyi hissetmesi ve yıla güzel bir başlangıç yapması için önem taşıyor. Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Diyetisyen Emine Yüzbaşıoğlu, yılbaşı beslenmesi ile ilgili önemli önerilerde bulundu.

Vitamin Deposu Balkabağı Çorbası

Vitamin Deposu Balkabağı Çorbası

Kış aylarının vazgeçilmez sebzesi balkabağının, kabak tatlısı hariç, tadına hiç baktınız mı ?O zaman çok şey kaybetmişsiniz demektir. Diyetisyen Emre Uzun’un çorbaya eklenen tüm malzemeleri teker teker açıkladığı tarifine buyurun!

Hatay Gastronomi Günleri İstanbulda başlıyor

Hatay Gastronomi Günleri İstanbul'da başlıyor

Hatay’ın ödüllü mutfağının ve yöresel ürünlerinin sergileneceği “Hatay Gastronomi Günleri” başlıyor. Beylikdüzü Belediyesi desteğiyle Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği (HATİAB) tarafından 6-16 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek etkinlikte, bölgenin birbirinden lezzetli ürünleri ve kendine özgü kültürü İstanbullularla buluşacak.

Balkabağının lezzetini tatlıda değerlendirmek isteyenler için farklı kabak tatlısı tarifleri

Balkabağının lezzetini tatlıda değerlendirmek isteyenler için farklı kabak tatlısı tarifleri

Balkabağı son baharın en sevilen lezzetlerinin başında geliyor. Balkabağıyla nefis yemekler ve çorbalar yapabileceğiniz gibi efsane tatlılar da yapabilirsiniz. Farklı bir kabak tatlısı yapmak istiyorsanız, tariflerimize bir göz atın.

23.11.2018Lezizz Menüler
Kabak tatlısı pişirmenin püf noktaları

Kabak tatlısı pişirmenin püf noktaları

Balkabağı kasım ayından itibaren turuncu rengiyle pazarları ve marketlerin sebze meyve reyonlarını süslemeye başlayan bir ürün. Çorbadan pastaya, tencere yemeklerinden böreğe neredeyse her tarife kolaylıkla uyum sağlayan balkabağının mutfağımızda en sevilen hali de kabak tatlısı olsa gerek. Kabak tatlısının yapılışı gayet kolay olsa da lezzetinin sırrı bazı püf noktalarında gizli. Biz de bu yazımızda sizin için kabak tatlısı pişirmenin püf noktalarını derledik. Şimdiden elinize sağlık…

Yazar Sonuçları

Tahini eksik etmeyin

Tahin, bilindiği gibi susamın preslenerek püre haline getirilmiş özünün ve yağının bir arada olduğu hali. Sağlığımız için kalsiyumdan vitamine faydalı yağlardan doğal enerjiye kadar pek çok faydası var. Daha çok kahvaltılarda pekmezle karıştırılarak tahin-pekmez karışımı halinde yenir. Humusun ana malzemesi olan nohutla buluşup nefis bir mezeye dönüşür. Tahinin kullanıldığı en sevilen mezelerden biri de "tahin piyazı" olarak bilinen daha çok Hatay'dan Antalya'ya uzanan Akdeniz bölgesinde haşlanmış kuru fasulye veya nohutla yapılan çeşididir. Adana'da tahinli marul cacığı, maydanoz cacığı da yapılır. Tahini bir miktar su ve biraz limon suyu ile karıştırarak kıvamını açıp yani koyuluğunu inceltip yeşil salatalarınıza sos olarak kullanabilirsiniz.

26.03.2020

UNESCO'ya Afyonkarahisar mutfağı da dahil oldu

Türkiye’de Gaziantep ile Hatay’ın ardından gastronomi alanında 2019 UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na Afyonkarahisar da dahil oldu ve hak ettiği unvana kavuştu. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2020 yılının “Türk Mutfağı Yılı” olarak belirlenmesinin ardından bu yıl Türk mutfağı ve gastronomisi oldukça konuşulacağa benziyor. Bu iki sevindirici haberi alır almaz, 2020’de ilk rotamı Afyonkarahisar olarak belirledim ve ikinci kez ziyaret ettiğim gastronomi cenneti şehrin, geleneksel lezzetleri ile ilgili deneyimlerimi aşağıda sizler için derledim.

21.02.2020

Zeytinyağının ne zaman kıymetini bileceğiz?

Dünyanın en kaliteli zeytinyağlarının ve sofralık zeytinlerinin üretildiği bir ülkede yaşıyoruz. İlk zeytin ağacı da bundan 60 bin yıl önce Anadolu’da ortaya çıkıyor.

15.02.2020

Afyonkarahisar mutfağıyla markalaştı

UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na katılan Afyonkarahisar’ın çok kültürlü mutfağındaki yöresel yemekleri keşfettim.

9.02.2020

Tatlı dünyamızda neler oluyor?

Geleneksel Türk tatlıları deyince, benim ilk aklıma gelen helvalarımız. Ya sizin? Kaç kişinin aklına önce helva gelir ki? Şekerin olmadığı yıllarda bal ve sütle ya da pekmezle şerbetlenen un helvaları… Türk tatlılarında süt çok önemli, çünkü sütlü tatlılarımız ve akabinde meyve tatlılarımız gerçekten bize özgü. Şerbetli hamur tatlılarında ise Arap kültüründen gelenlerle bizim damak tadımıza, malzeme ve tatlı tekniklerimize göre geliştirilmiş zengin çeşitler mevcut.

15.01.2020

Söz vermekle dünya starı olunur mu?

Pazar gecesi Volkswagen Arena’da beş bin kişiye konser veren Edis, bir ara seyircisine dönüp şöyle dedi: “Dünya starı olacağım, size söz veriyorum.”

4.12.2019

10 TL’ye mi, 100 TL’ye mi satalım?

Gerek çiftçilerin gerekse ticaretle uğraşanların unutmaması gereken anahtar kelime ‘katma değerli ürün’ veya diğer bir deyişle ‘değerli ürün yaratma’dır. Domates tarlada 50 kuruştur, salça olur 3 lira, domates suyu olur 4 lira, bolenez sos olur 10 lira.

4.11.2019

Balkabağının mucizeleri

Ekimin en turuncu rengi balkabağı tüm neşesiyle gülümsüyor. Balkabağı deyince sadece kabak tatlısı akla gelmesin. Çorbasından böreğine, kekinden zeytinyağlısına, pilavından ekmeğine salatasına... Balkabağı ile birleşince ortaya çıkan ve damakları şenlendiren lezzetler neler mi?

17.10.2019

Yeter artık korkutma kız... Ödümüzü patlattın be ya!

4 yaşında. Adı Zeren. Makyajını annesi yapmış. Bir insan evladı bu kadar acımasız olur mu be ya? “Korktuk” dedikçe, üstünüze üstünüze geliyor, daha da korkun istiyor. Lüleburgaz’dan ailece gelmişler Bocuk Festivali’ne. Edirne’ye bağlı Çamlıca Köyü’nde, yılın en soğuk gecesinde yapılan Türk usulü ‘Cadılar Bayramı’ bu. Şaka gibi: Minarenin önünde şeytan boynuzlu seyyar... Köyün hoparlörlerinden hayalet sesleri... Başörtülü cadı ablalar, yüzünü kan revan yapmış dedeler... Yüzünü boyayan, kömürü süren sokağa çıkmış.

3.02.2019

Çölün ortasında büyüleyici güzellik

Huaccachina… Okunuşu da yazılışı kadar zor olan bu minik yerleşim yeri Peru’nun bize sunduğu sürprizlerden birisi oldu. Machu Picchu deneyimimizden sonra rotayı Ica Çölü’ndeki minik vaha Huaccachina’ya gidebilmek için Lima’ya çevirdik. Çok ilginç şeyler yaşadık. İşte size Huaccachina gezi rehberi…

10.01.2019

Antalya’nın en lezzetli durakları

Antalya denizi, güneşi, kumu ile olduğu kadar lezzetleriyle de sizi mutlu edecek bir şehir. Akdeniz deyince akla ilk deniz ürünleri gelse de Antalya mutfağında Yörük geleneği ön plandadır. Et, balıktan daha çok tercih edilir ve Antalya mutfağında et önemli bir yer bulur. Antalya’ya gelip de köfte-piyazının tadına bakmayan yoktur mesela. Birçok lezzette tahin kullanılır. Piyazı, hibeşi, kabak tatlısı tahinli yenir ve damak çatlatır. İşte size Antalya’dan en lezzetli mekânlar…

11.12.2018