Sevgili lezzetsever dostlarım... İtiraf etmeliyim ki yoğun sıcak hava dalgasının hakim olduğu yaz aylarında benim canım genellikle çok meşakkatli yemekler yapmak istemiyor. Böyle durumlarda da imdadıma çoğunlukla çeşit çeşit salatalar yetişiyor. Bu hafta sizinle de adeta bir Güney Amerika mucizesi olan vitamin, mineral ve iyi karbonhidrat içeren tatlı patates ile çok severek yaptığım bir salata tarifini paylaşmak istiyorum.
#Tatlı Patates SalatasıÖnce şunu bir kenara not edelim: Kilo sorunu ile göbek sorunu aynı şeyler değil. Sorun yaratanlar cilt altında biriken yağlardan ziyade, göbekte yani karın içinde birikenler. “Göbek meselesi” ile ilgili sorularınız da her gün artıyor. Bu nedenle sayfamızı bugün “göbek meselesi” işgal ediyor.
#Osman MüftüoğluTürkiye’nin ilk ve lider paketli ekmek markası olan UNO Ekmek, 16 Ekim Dünya Ekmek Günü kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikte, doğru ekmek seçiminin, bireylerin sağlıklı beslenmesine katkıda bulunduğuna işaret ederken, ekmeğin sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini hatırlattı. Katılımcılar, Diyetisyen Dilara Koçak ile birlikte keyifli bir etkinliğe imza attı.
#Bilinçli TüketimKarbonhidratlı besinler tüketmek aldığınız gıdalara göre faydalı ya da zararlı olabilir. Yüksek kaliteli bir karbonhidrat tüketirken vücudunuz için gerekli olan vitamin, mineral ve lifleri alabilir, kendinizi enerji dolu hissedebilirsiniz. Düşük kalitelilerdeyse kan şekeriniz yükselir ve kendinizi yorgun hissedersiniz. Bu besinleri tüketirken dikkatli olmalısınız.
#KarbonhidratYoğun rekabet ortamındaki yüksek çalışma temposu, motivasyonun sürekli canlı tutulmasını ve istikrarlı bir performans sergilenmesini engelliyor. Bilimsel çalışmaların da ortaya koyduğu üzere, dengeli ve düzenli beslenmenin çalışan verimliliği üzerinde önemli bir etkisi bulunuyor. Diyet ve Beslenme Uzmanı Gonca Güzel, “Akıllı Beslenme” yaklaşımı sayesinde hem çalışan sağlığının hem de iş performansının sürekli olarak yüksek seviyelerde tutulabileceğini söylüyor.
Deniz ürünlerinin besin değeri bakımından yaşamımızdaki yeri büyüktür. Özellikle de balık tüketimi bazı vitamin, mineral ve besinlerin insan vücuduna alınmasında katkısı eşsizdir. Bu sebepten dolayı balık besini tüketimine önem verilmektedir. Sular o kadar geniş alanlardan oluşmakta ki içerisinde birbirinden farklı canlıyı barındırmaktadır. Bu canlılardan bazılarını süs balığı olarak akvaryumlarda beslesek de bazılarını yiyecek olarak tüketmekteyiz. Melanur balığı nedir, nasıl pişirilir, faydaları nelerdir, zararı var mıdır, özellikleri nelerdir, eti yenir mi, besin değerleri nedir, türleri var mıdır detayları ile derledik.
Balık türleri gerek akvaryumlar için gerekse de insanlar için en önemli besin kaynaklarından biridir. Çünkü balık türleri içeriğinde önemli derecede protein, vitamin, mineral, yağ asidi gibi öğeleri barındırmaktadır. Elbette ki bu besin öğeleri bazı balık türlerinde daha yüksek değerde bazı balık türlerinde ise ona oranla daha düşük değerde olabilmektedir. Sokar balığı nasıl pişirilir, temizlenir, avlanır, faydaları nelerdir, özellikleri nelerdir, besin değerleri nasıldır detayları ile derledik.
Bilinen ve bilinmeyen birçok farklı balık türü bulunmaktadır. Levrekgiller familyasına ait olan balıklardan birisi de baraküda balığı olarak da bilinen sphyraena olarak ifade edilebilir. Siz de baraküda balığını duyduğunuz zaman bu balık türü ile ilgili olarak daha detaylı bir şekilde bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Baraküda Balığı (Sphyraena) nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Barakuda balığı faydaları ve özellikleri nelerdir detayları ile derledik.