İtalyan Mutfağı haberleri sayfasında İtalyan Mutfağı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1626 İtalyan Mutfağı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Avrupa’nın en ünlü bestecilerinden Gioachino Rossini’nin ismini taşıyan ‘filetto alla Rossini’ İtalyan mutfağının incilerinden. Tereyağında kızarmış kaz ciğeri ve üzerine rendelenen trüf mantarıyla lezzetlenen bu özel dana filetoyu birlikte pişirelim...
#Gioachino RossiniKestane, bol ve besleyici olmasının yanı sıra uzun süre saklanabilmesiyle de İtalyan mutfağının en sevilen malzemelerinden biri her zaman... Castagnaccio, basitçe kestane unu, su ve zeytinyağından yapılan, enerji bombası, yassı bir kek. Farklı bölgelerin kendine özgü yorumlarıyla zaman içinde farklı tarifleri de gelişmiş...
#Kestaneİtalyan gastronomisinin en seçkin ve özgün değerlerini dünya çapında sergilemek amacıyla başlatılan İtalyan Mutfağı Haftası, ülkenin yemek kültürünün uluslararası sahnede tanıtılmasını, ayrıca hedefe yönelik ihracatını, uluslararası iş ilişkilerini ve turizmini güçlendirmeyi hedefliyor.
#Lezzetİçine girdiği sayısız yemekle, tadı ve dokusuyla yazı müjdeleyen patlıcan, bu soğuk günlerde en çok özlediğim ve tezgâhlarda göreceğimiz günü iple çektiğim malzemelerden... Bazen alacalı soyulup kızartılır, bazen de dolması yapılır. Gelin hem patlıcanı neden bu kadar çok sevdiğimi anlatayım hem de mevsimi gelince pişireceğiniz şahane bir tarif vereyim.
#Melanzane A BarchettaGençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Vakıfbank ve A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın başantrenörü Giovanni Guidetti ile birlikte mutfağa girerek pizza yaptı. Gündem bu kez İtalyan mutfağı olsa da ikili yine de spora kayıtsız kalamadı.
#Mehmet Muharrem KasapoğluDünyanın açık ara en çok tercih edilen tatlısından konuşalım! Rahatlıkla, ‘İtalyan mutfağının en bilinen tatlısı’ da diyebiliriz. Kelime olarak ‘Beni yukarı çek’ anlamına gelir, kahveseverlerin gözbebeğidir... Damakta yarattığı vurucu etkisiyle İtalya sınırlarını aşarak 7 kıtaya yayılmış bambaşka bir lezzettir...
#Tiramisuİncecik hamurla hazırlanmış, bol malzemeli, çıtır çıtır bir pizzayı kim sevmez! Hele de ilk ısırığı aldığınızda peyniri uzuyorsa... Tatil sezonu bitti; şehre dönüldü, okullar açıldı, maçlar başladı... İtalyan mutfağının en sevilen lezzetlerinden pizzayı bugünlerde evimize daha sık sipariş eder olduk. Peki, en iyisini nereden söylemeli? Uzman jürimize sorduk.
#Pizzaİtalyan mutfağı lezzetleri denince akla ilk gelen tatlılardan olan cannoli (kanoli), kızarmış çıtır çıtır hamuruyla damakta enfes bir tat bırakıyor. Asıl cannoli ricotta peynirinden yapılsa da evde cannoli yapmak için alternatif peynirler kullanabilirsiniz. İşte orijinal cannoli tarifi sizlerle…
#Cannoli TarifiTürkiye'de 15 yıldır yaşayan ve eşi Türk olan, iki uluslararası otelin Napolili baş aşçısı, Türk mutfağının yurt dışında tanınmasının, ülkede son beş yılda gastronomi eğitimlerinin artması ile başarıya ulaştığını belirtti. Şef Giovanni Terracciano, "Türk mutfağı çok seviliyor. Önceden kruvasan arardı yabancılar, şimdi döner istiyor. Geçenlerde bir haber okudum. İtalyanlar böreğe ilgi gösteriyorlarmış, böreği çok seviyorlar" dedi.
#Giovanni Terraccianoİtalyan mutfağı denince akla ilk gelen lezzetlerdendir risotto. İtalyanca pirinç anlamına gelen “riso”dan türeyen risotto, özel bir tür pirinçle yapılan, nişastası dışına çıkmış bu nedenle ağdalı bir kıvam almış yemeklerin genel adıdır. Risotto içindeki malzemeye göre adlandırılabileceği gibi “risotto alla Milanese” örneğinde olduğu üzere İtalya’nın farklı şehirlerinin isimlerini de alabilir. Sözü daha fazla uzatmayalım ve sizi enfes risotto tarifleriyle baş başa bırakalım…
#Risotto Nasıl YapılırDünya lezzetleri denilince aklınıza ilk önce baharat zengini Hint mutfağı mı geliyor? Ya da hamur işleriyle ünlü İtalyan mutfağı mı? Ülkemiz dahil olmak üzere daha birçok ülkenin kendine özgü mutfak lezzetleri var. Eğer sen de dünya lezzetleri hakkında çok fazla bilgiye sahip olduğunu düşünüyorsan kendini bu konuda test etmeye ne dersin? Hadi gel dünya mutfağına ne kadar hakimsin görelim!
#İtalyan Mutfağıİtalyan mutfağı denince akla ilk gelen lezzetlerdendir risotto. İtalyanca pirinç anlamına gelen “riso”dan türeyen risotto, özel bir tür pirinçle yapılan, nişastası dışına çıkmış bu nedenle ağdalı bir kıvam almış yemeklerin genel adıdır. Risotto içindeki malzemeye göre adlandırılabileceği gibi “risotto alla Milanese” örneğinde olduğu üzere İtalya’nın farklı şehirlerinin isimlerini de alabilir. Sözü daha fazla uzatmayalım ve sizi enfes risotto tarifleriyle baş başa bırakalım…
#Risotto Nasıl YapılırAvrupa’nın en ünlü bestecilerinden Gioachino Rossini’nin ismini taşıyan ‘filetto alla Rossini’ İtalyan mutfağının incilerinden. Tereyağında kızarmış kaz ciğeri ve üzerine rendelenen trüf mantarıyla lezzetlenen bu özel dana filetoyu birlikte pişirelim...
#Gioachino RossiniDanilo Zanna’nın açtığı Filo d’Olio restoranlarda derin dondurucu yok. Makarnasından tatlısına her şey günlük yapılıyor ve bu Zanna’nın kırmızı çizgisi. Farklı şehirlerdeki şubelerin menüleri birbirinden tamamen farklı. Çünkü her biri ayrı bir İtalyan şehrini temsil ediyor. Mesela İstanbul’da Roma, İzmir’de Floransa, Bursa’da Sicilya mutfağından örnekler var...
#Ebru ErkeAvrupa’nın popüler adreslerine alternatif olacak bir seyahat destinasyonu arayanlar için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemeyen yakın çevremizdeki ülkeler biçilmiş kaftan. Üstelik daha düşük bütçeyle tatil yapılabilen bu ülkelerin çoğu kış aylarında karla birlikte harika manzaralara bürünüyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza, "Kışın gidilecek en güzel vizesiz ülkeler hangileri?" diye sorduk. İşte yorucu ve bitmek bilmeyen prosedürler, ek masraflar ve "Vize onayı geldi mi gelecek mi?" diye uzun bekleyişlere gerek kalmadan yola çıkılacak adresler...
#RotaSeçim dönemlerini yönetmek kolay değildir. Adaylık süreçleri uzadıkça; listeler şekillenmeye başladıkça kulisler de hareketlenir, siyasetin tonu da değişir. O yüzden partilerin bu süreçleri daha şeffaf yapmasında fayda var. Ve tabii siyasi iletişimi iyi kullanması da beklenir
#1Sevgili lezzetsever dostlarım...Türk mutfağına olan sevgim ve ilgim, artık hepinizin bildiği bir gerçek... Türk mutfağı ve lezzetlerini hazırlayıp en sevdiklerime sunmanın yanı sıra sizinle de paylaşmayı çok seviyorum, artık onu da biliyorsunuz. Bana “Türk Mutfağı dışında en sevdiğin 2. mutfak hangi ülkeye ait?” diye sorsalar, kesinlikle “İtalya” derim. Çünkü hem Türk damak tadına çok yakın hem de zeytinyağı ve taze baharatlara çok fazla değer veriyorlar. Bu nedenle İtalyan mutfağı artık uzmanlıklarım arasında yerini aldı bile. Makarna ve pizzadan ibaret gibi gözükse de aslında İtalyan mutfağı derya deniz bir kültüre sahip. Fakat bizim gibi hamur işine çok düşkün olduklarını da inkar edemeyeceğim.Bu hafta sizinle Focaccia ve pizzanın buluştuğu, dışı kıtır, içi yumuşacık enfes bir tarifle geldim. Bu tarifi özellikle minikler çok sevecek.
#FocacciaYeni yılın ilk günü, Vino Locale’deydim. Kumbasar çiftinin bu butik şef restoranı bölgede ilk kez verilen Michelin ödüllerinin yıldızı oldu. Şefin İtalyan mutfağındaki ustalığı, kuzugöbeği mantarlı taze makarnada iyice katmerleniyor. Dana yanak harikaydı. Bu lezzet son zamanlarda oldukça popüler, bilen bilmeyen pişiriyor. Bilmeyen, gitsin orada yesin de öğrensin…
#Vino LocaleKestane, bol ve besleyici olmasının yanı sıra uzun süre saklanabilmesiyle de İtalyan mutfağının en sevilen malzemelerinden biri her zaman... Castagnaccio, basitçe kestane unu, su ve zeytinyağından yapılan, enerji bombası, yassı bir kek. Farklı bölgelerin kendine özgü yorumlarıyla zaman içinde farklı tarifleri de gelişmiş...
#Kestaneİtalyan gastronomisinin en seçkin ve özgün değerlerini dünya çapında sergilemek amacıyla başlatılan İtalyan Mutfağı Haftası, ülkenin yemek kültürünün uluslararası sahnede tanıtılmasını, ayrıca hedefe yönelik ihracatını, uluslararası iş ilişkilerini ve turizmini güçlendirmeyi hedefliyor.
#LezzetGastronomide sürdürülebilirlik denince akla hemen atıksız ilkesi gelebilir ama bu aslında aynı kalitede ürün devamlılığının sağlanması anlamına da geliyor. Yani üreticinin ürününe sahip çıkması gerekiyor. Peki, üretici ürününe ne zaman sahip çıkar? Yaptığı işin kıymeti bilindiği, ürününü satıp para kazanabildiği zaman. Tıpkı İtalya örneğinde olduğu gibi...
#Ebru Erke13-19 Kasım’da kutlanan İtalyan Mutfağı Haftası tüm dünyada ve elbette Türkiye’de de harika bir görev üstleniyor. Mutfakla ilgili fikir ve uygulamaların alışverişini teşvik ediyor, uluslararası gastronomik ilişkileri güçlendiriyor. Yemek aracılığıyla karşılıklı anlayışı ve kültürel çeşitliliğe saygıyı destekleyen bir diyalog yaratılıyor. Ben de bu yılın temasına uyacak şahane bir gnocchi tarifi vermek istiyorum.
#Gnocchi‘Dünyada İtalyan Mutfağı’ haftası kapsamında JW Marriott Otel’de bir tadım organizasyonu düzenlendi. İtalya’nın Ankara Büyükelçiliği’nin katkılarıyla Tuba Lüleci Alaçam tarafından düzenlenen gecede otelin Executive Şefi Taner Özkan’ın hazırladığı ve İtalya mutfağının önde gelen lezzetlerinin yer aldığı menü tadıldı.
#İtalyaMasterChef All Star konuğu Elena Clemente İstanbul İtalya Başkonsolosu izleyiciler tarafından merak konusu oldu. İtalyan Mutfağı Haftası'na özel MasterChef İtalya İstanbul Başkonsolosu Elena Clemente davetli olarak katıldı. Peki, İtalya İstanbul Başkonsolosu Elena Clemente kimdir, kaç yaşında? MasterChef konuğu Elena Clemente hakkında bilgiler...
#İtalya İstanbul Başkonsolosu Elena ClementeHer yıl kasım ayının 3’üncü haftası tüm dünyada aynı anda İtalyan Mutfağı Haftası olarak kutlanıyor. Bizde de 13 Kasım’da başlayacak etkinlikler vesilesiyle Eataly’nin baş şefi Claudio Chinali ile buluştuk. Chinali’yle genelde pizza, makarna ve tiramisudan ileri gitmeyen İtalyan mutfağı algımızı ve bunu nasıl değiştirebileceğimizi konuştuk...
#İtalyan Mutfağı HaftasıABD’nin ‘gurme cenneti’ denen Berkeley gastronomide çok önde. Neden? İki öğe ön plana çıkıyor: Üniversite ve etnik-kültürel çeşitlilik. Ciddi ve kurumsallaşmış bir üniversite sık sık seyahat eden, yabancı mutfakları bilen insanları bünyesine çekiyor. Girişimciler de ortaya çıkan talebe cevap veriyor. Etnik-kültürel çeşitlilik de çok önemli. Mutfağın gelişimi için farklı mutfakların karşılıklı etkileşimi ve birbirinden öğrenmesi şart…
#GastronomiEYLÜLÜN gelişi ve okulların açılışı, takvime bakılırsa yazın bitişini ifade ediyor olsa da biz Bodrum’da dört mevsim yaşayanlar için aslında yılın en güzel zamanlarının, yani ‘sarı yaz’ın habercisidir. Denizin çarşaf gibi olduğu, güneşin sıcaklığını tatlı tatlı hissettiğiniz ama nemin düşük olması sebebiyle rahatsızlık vermeyen, akşamları inceden bir esintinin hasıl olduğu sofralarda keyifle oturup, geceleri bol oksijenle kafanızı yastığa koyar koymaz uyuyabildiğiniz, tatilcilerin çekilmesiyle normaline dönen trafikte her yere 10 dakikada varabildiğiniz, yer kavgası yaşanmayan, mekanlarda rezervasyon sıkıntı çekilmeyen o en konforlu mevsim artık gelmiştir. Sarı yazın startını verdiğimiz bu süreçte etkinliklerin ve talebin yarımadanın kuzeyinden güneyine, yani aslında ‘merkez’ diye tabir ettiğimiz Kale ve Milta Marina etrafına kaydığını söyleyebiliriz. Biz de bu yazımızda başta bu bölge olmak üzere Bodrum’un 12 ay boyunca açık mekanlarından kendi favorimiz olanları sizinle paylaşalım istedik.
#1Yemediyseniz size önerim Bitez’in kuytu bir sokağında mandalina ağaçlarının arasına inşa edilmiş bir villanın taraçasına ve 6 dönümlük bahçesine masaların serpiştirildiği Trattoria il Mandarino... İşletmeciliğini Melina Di Cristina’nın yaptığı mekan, taze el yapımı makarnalardan özel soslu et yemeklerine harika lezzetler bulabileceğiniz bir yer.
#1AĞUSTOS ayı geldi çattı! “Biz tatil yapamadan yaz bitiyor mu?” stresine girenlerin adeta cennetten düşercesine akın ettiği Bodrum’da esnafın yüzü biraz da olsa gülmeye başladı. Bu arada yerli ve yabancı sanatçılar, dünyaca meşhur şarkıcılar ve DJ’ler de canlı performanslarıyla Bodrum akşamlarına güzel bir ivme kazandırdı. Bunların arasından en dikkat çeken isimlerden biri de Lujo Hotel’de sahne alacak olan eski Take That grubu üyesi, nam-ı diğer damadımız Robbie Williams. Yurtiçi ve yurtdışından bu konsere inanılmaz bir ilgi olduğu ve yüksek fiyatlı da olsa biletlerin bitme noktasına geldiği duyumunu aldık. Ajda Pekkan, Sertab Erener, Fazıl Say gibi isimlerin sahne alacağı antik tiyatro konserlerinin haricinde, yarımadanın farklı yerlerindeki festivaller de Bodrum’un renklerine renk katıyor. Bugünkü yazımızda, “Herkesin bir Bodrum klasikleri listesi” vardır sözünden yola çıkarak, biz de size kendi Bodrum klasiklerimizden kısa bir liste derledik. Keyifle okumanız dileğiyle...
#1