İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa haberleri sayfasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2294 İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın: İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi'nin faaliyetleri 20 gün süreyle durduruldu. Fakülte deprem riski nedeniyle Avcılar Yerleşkesi'ne taşınacak.
#Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesiİstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC), Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen depremler sonrası Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde çekimleri yapılan ve hekimlere yönelik hazırlanan “Afet ve Deprem Tedavi Kılavuzu” başlıklı video serisini kısa zamanda hazırlayarak yayınladı.
#İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşaİstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa tarafından #hayatevesığar sloganıyla organize edilen “20:15 Buluşmaları” programının bu haftaki konuğu ünlü sanatçı Ferhat Göçer olacak.
#İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşaİstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın ve Başhekim Doç. Dr. Zekayi Kutlubay, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde koronavirüs servisleri ile acil servis, ilk başvuru polikliniğine ve yoğun bakım ünitesini ziyaret etti.
#İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşaİstanbul Üniversitesi-Cerrahpașa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı, koronavirüs hakkında halkı bilgilendirmek amacıyla “sık sorulan sorular” kılavuzu hazırladı.
#KoronavirüsTürkiye Ambalaj Endüstrisi 2018 verilerine göre dünyada on altıncı Avrupa’da ise altıncı sırada yer alıyor. İhracat rakamlarını sürekli artırarak büyüyen ambalaj sanayii hem miktar hem de değer olarak artırdığı ihracat rakamları ile ülkenin cari açığına da katkı yapıyor. Sektörün büyümesini gören İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa 2019 -2020 Akademik yılında Ambalaj Teknolojileri Tezli Yüksek Lisans Programı oluşturduğunu açıkladı.
#İstanbul Üniversitesi-CerrahpaşaTürkiye’de zorlu sınavlar arasında gösterilen Tıpta Uzmanlık Sınavı’nın (TUS) 21 Mart’ta açıklanan sonuçlarına göre İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencisi Kurtuluş Öz, 79.6 puanla tüm zamanların rekorunu kırdı. Hürriyet’e konuşan Öz, sınava iyi hazırlandığını ve cerrahi alanında uzmanlaşmak istediğini söyledi.
#TUSYKS birincisi Mustafa Emir Gazioğlu’nu konuk ederek, üniversitenin imkanları hakkında bilgi veren İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, "Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni en üst baremde yer alan öğrenciler tercih ediyor. Özellikle üniversite sınavında, İngilizce tıbba ilk 350, Türkçe tıp bölümüne de ilk bin 700'de yer alan öğrenciler giriyor" dedi.
#İstanbul Üniversitesi CerrahpaşaUzun zaman sonra 23 Nisan’da, İstanbul’da 6,2’lik bir deprem yaşandı. Hemen herkesi çok endişelendiren bu depremden sonra gözümüzü, kulağımızı deprem uzmanlarına çevirdik. Kimi “İstanbul’u hemen terk edin, her şey için çok geç” dedi, kimi büyük depremi atlattığımızı öne sürdü. Üstelik farklı fikirdeki bu uzmanlar bir de kendi aralarında tartışmaya tutuştu. Bazıları da uzun, karmaşık açıklamalarla kafaları iyice karıştırdı. Peki, biz kime, neye inanacağız?
#Necla BAYRAKTARİstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın: İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi'nin faaliyetleri 20 gün süreyle durduruldu. Fakülte deprem riski nedeniyle Avcılar Yerleşkesi'ne taşınacak.
#Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesiİstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın: İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi'nin faaliyetleri 20 gün süreyle durduruldu. Fakülte deprem riski nedeniyle Avcılar Yerleşkesi'ne taşınacak.
#İstanbulİstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi, Jeofizik Mühendisliği Bölümü, Sismoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ethem Görgün "Bu büyük İstanbul depremi değil. Ana kılçığın yanındaki tali, ikincil kollar böyle kırılarak önümüzdeki yıllarda da kuvvetle muhtemel devam edecek. Ama bizim büyük Marmara depremi diye tabir ettiğimiz deprem bu değildi. Çünkü burada fayların boyunu, kırmızılıklarını göz önüne aldığımız zaman 7'nin üzerinde yani 7.2-7.4 gibi bir depremin olma olasılığı daha yüksek gibi görünüyor. Ana kol üzerinde olmadığı için ikincil faylar ancak 5.8-6.2’lik depremlerle önümüzdeki yıllarda da kırılacaktır" dedi.
#İstanbulÇavlan Çiftçi kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Tıp alanındaki akademik ve idari görevleriyle dikkat çeken Prof. Dr. Çavlan Çiftçi, kariyeri boyunca çeşitli üniversitelerde görev almış, önemli yöneticilik pozisyonlarında bulunmuştur. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra kardiyoloji alanında uzmanlaşan Çiftçi, uzun yıllar süren akademik kariyerinde hem eğitici hem de yönetici kimliğiyle ön plana çıkmıştır. Kadir Has Üniversitesi, Florence Nightingale Hastanesi, İstanbul Bilim Üniversitesi gibi sağlık ve eğitim alanında önemli kurumlarda görev yapmış, profesörlük unvanını 2010 yılında almıştır. 2012 yılından itibaren İstanbul Bilim Üniversitesi Rektörlüğü görevini sürdüren Prof. Dr. Çavlan Çiftçi, aynı zamanda Şişli Florence Nightingale Hastanesi Kardiyoloji bölümünde de aktif olarak hizmet vermektedir. Peki, Çavlan Çiftçi kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Çavlan Çiftçiİstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Kampüsü’nde bir öğrenci iddiaya göre köpeklerden kaçmak isterken 4 metre yükseklikten düştü. Beton zemine düşerek yaralanan öğrenci olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.
#Köpekİstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Kampüsü’nde bir öğrenci iddiaya göre köpeklerden kaçmak isterken 4 metre yükseklikten düştü. Beton zemine düşerek yaralanan öğrenci olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.
#İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa KampüsüKolon kanseri, en sık görülen üçüncü kanser türü. Beslenmeyle yakın ilişkili. İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Sezgin Uludağ, “Son 20 yıldır tarama programlarımız 50 yaş üstündeydi ancak kolon kanserinde tarama yaşı daha erkene çekildi” dedi.
#Kolon KanseriYükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yükseköğretim kurumlarındaki niteliğin yükseltilmesi, kalite güvencesi alanında sürdürülebilirliğin sağlanması ve uluslararası rekabet gücünün artırılması amacıyla uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında 31 üniversiteye kurumsal akreditasyon verildi.
#YÖKAKEtna 8 Şubat’ta lav ve kül püskürtmeye başladı. Geçen yılın sonunda da Hawaii’deki Kilauea Yanardağı patlamıştı. Santorini Volkanı’ysa uzmanları tedirgin ediyor. Yanardağlardaki hareketlerin hava sıcaklığı ve iklim açısından ne ifade ettiğini doğabilimci Prof. Dr. Doğanay Tolunay’la konuştuk.
#İklimBugün üniversiteler tatil mi 21 Şubat 2025 Cuma son dakika rektörlük açıklamaları, üniversite öğrencileri tarafından takip ediliyor. İstanbul Valisi Davut Gül tarafından eğitim öğretime ara verilmesinin ardından kar yağışının etkili olduğu İstanbul'da gözler üniversitelere çevrildi. Vali Gül, açıklamasında okullarda kar tatilinin üniversiteleri kapsamadığını ancak söz konusu kurumların kendi yönetimlerinin alacağı karar doğrultusunda hareket etmeleri gerektiğinin altını çizdi. 20 Şubat Perşembe günü İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'da eğitim-öğretim faaliyetlerine ara verilmişti. Sinop Üniversitesi'nden ise cuma günü için açıklama geldi. Peki, İstanbul'da üniversiteler tatil oldu mu, kar tatili var mı? Bugün hangi üniversiteler tatil? İşte, üniversitelerde kar tatili ile ilgili ayrıntılar...
#Yarın Üniversiteler Tatil Miİstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa bünyesinde faaliyet gösteren Cerrahpaşa, Araştırma, Simülasyon ve Tasarım Merkezi (CAST), Times Higher Education (THE) Asya 2025 Ödülleri kapsamında ‘Yılın Teknolojik veya Dijital İnovasyonu’ kategorisinde finalist olmaya hak kazandı. Bu merkezde 3 boyutlu uzuv modellemeleri ile hastalara özel tedavi uygulanabiliyor ve sanal gerçeklik ortamında yaratılan amfi ile öğrenciler neredeyse kadavraya ihtiyaç duymadan eğitim görebiliyor. Merkez hem hastalara hem de öğrencilere sunduğu teknolojik ve yenilikçi yaklaşımıyla Türkiye’deki tıp eğitimine ve çalışmalarına yeni bir soluk getiriyor.
#Cerrahpaşa AraştırmaSon yıllarda mezunlarının yükseköğrenim için yurt dışına gidiş oranlarındaki artışla dikkat çeken ve geçen yıl zirveyi gören İEL’in yeni müdürü Yılmaz Arslan, beyin göçüne karşı farkındalık oluşturmak için kolları sıvadı. İEL yönetimi okulda Türkiye’deki kariyer olanaklarını anlatan etkinliklere başladı. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın’ın ve akademik heyetinin katılımıyla öğrencilerine yönelik ‘Yapay Zeka Çağında Türkiye’nin Durumu ve Beyin Göçü’ temalı bir etkinlik düzenleyen Arslan, yakın geçmişte 700 mezunun yüzde 48’inin yani 336’sının yurt dışına gittikten sonra Türkiye’ye döndüğünü tespit ettiklerini amaçlarının bu rakamı yükseltmek olduğunu söyledi.
#İstanbul Erkek LisesiAdli Tıp Kurumu ve Türkiye Adalet Akademisine ilişkin atama kararları, Resmi Gazete'de yer aldı. Buna göre; Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir görevden alındı, yerine Bekir Altun atandı.
#Türkiye Adalet AkademisiEyüpsultan Pirinççi Mahallesi'nde Varan Gölü'nde kıyıya vuran balıklar, çevredekileri tedirgin etti. İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Seyyal Ak, "Alg patlaması, yosun patlaması dediğiniz göldeki suyun azot ve fosfor oranının artmasıyla bağıntılı. Azot fosfor oranı da durup dururken artmıyor. Mutlaka çevreden bir kirlilik söz konusu ki, bunlar besin değerleri azot ve fosfor açısından yükselsin ve algler üresin. Üreyen alglerde oranın yüzeyini kaplasın. Tahmini veriler üzerine konuşuyoruz. Sudan örnek alınması lazım. Alınan suyun örneklerinin gerekli bakanlığın analiz laboratuvarları tarafından incelenmesi lazım. Balıklardan örnek alınması lazım. Can çekişen hayvanlar var. Bunların alınıp laboratuvarlara gönderilmesi lazım. Asla hafife alınmaması lazım. Canlı ölüyor." dedi.
#İstanbulSokak köpeklerinin kısırlaştırma sorununu fakültedeki 300 öğrencisiyle çözebileceğini dile getiren İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa (İÜC) Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Alpak ve ekibi, geçtiğimiz günlerde açılan ‘Hayvan Hastanesi’ ile senede 60 bin hayvanı tedavi etmeye hazırlanıyor. İstanbul Avcılar’daki İÜC Veteriner Fakültesi’nde açılan ‘Hayvan Hastanesi’, 24 poliklinik ve 12 ameliyathane ile hizmet verecek.
#Cerrahpaşa Veteriner FakültesiMarmara Denizi Eylem Planı kapsamında oluşturulan Müsilaj Bilim ve Teknik Kurulu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Yardımcısı Fatma Varank başkanlığında toplandı. Bakan Yardımcısı Varank, "Belediyeler ileri biyolojik atık su arıtma tesislerini yapmadığı için Marmara Denizi'nin kirlilik yükü azaltılamadı" dedi.
#Fatma Varank18 yaş altı tip 1 diyabet hastası çocukların, sensörlü glikoz izleme cihazları SGK tarafından geri ödeme kapsamına alındı. Bu, yıllardır ‘Parmak uçlarımız bize kalsın’ sloganıyla yüzlerce ailenin beklediği bir karardı. Şimdi uygulamanın nasıl olacağı, cihazların özel sağlık sigortalarının da kapsamında olup olmadığı soruluyor. Detayları sizler için araştırdım...
#DiyabetKüresel Su Ekonomisi Komisyonu’nun geçen ay yayımladığı rapora göre dünya nüfusunun yarısı halihazırda su kıtlığıyla karşı karşıya. Bu uyarının ülkemiz özelinde değerlendirilmesi için biliminsanlarına danıştık. “Bütün şehri suya göre tasarlayan bir kültürden gelip suyu çok kötü kullanan bir millet olduk” diyerek uyardılar: “Yeraltı sularımız hızla tükeniyor.”
#Su