Bugün neler oldu?

İsmail YK

Güncelleme Tarihi:

İsmail YK haberleri sayfasında İsmail YK hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 348 İsmail YK haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Geçmişten bu güne kadar Türkiye'nin en çok şarkılarının en bilinen ismi olan İsmail YK bu zamana kadar birden fazla ödüle sahip olmayı başarmıştır. Şarkılarıyla gündemde her zaman kalması başaran ünlü pop sanatçısı aynı zamanda kişisel hayatı ile de çok konuşulan ünlülerden biridir. Özellikle sosyal medyada da çok konuşulanların arasına giren İsmail YK kimdir? Nerelidir? Hayatı, doğum tarihi gibi çok merak edilen konuları sizler için derledik.

İsmail YK şarkılarıyla bilinen ve çok sevilen aynı zamanda birden çok ödüle sahip olan bir sanatçıdır. Müzikleriyle popülerliğini her zaman korumuş olan İsmail YK Yurtseven Kardeşler Müzik Grubunun üyesi olarak müzik dünyasına adımını atmıştır.

İsmail YK'nın Hayatı, Doğum Tarihi ve Boyu

İsmail YK'nın gerçek ismi İsmail Yurtseven'dir. 5 Temmuz 1978 tarihinde dünyaya gelen ünü müzisyen Almanya'nın Hamm bölgesinde gözlerini dünyaya açmıştır. Kendisi müzisyen, şarkı sözü yazarı, besteci ve aranjördür. Boyu 1.74 cm’dir.

İsmail YK Kimdir ve Nereli?

Yurtseven Kardeşler Müzik grubunun en küçük solisti olan İsmail YK, 1968 senesinde Sivas'tan Almanya'ya fabrika işçisi olarak göç etmiş olan Ali Rıfat Yurtseven ve eşi Zerife Yurtseven çiftinin müzikle uğraşan beş çocuğundan en küçüğüdür. Beş çocuğu da müzisyen olan ailenin küçük üyesi İsmail YK ve kardeşlerini çocukken oyuncaklarla oynamak yerine müzik enstrümanlarıyla oynamak daha mutlu ediyordu. İsmail YK 5 yaşına iken bağlama, gitar çalmaya başlamıştır. 7 yaşına geldiğinde ise kardeşleriyle beraber sahnelerde yer almaya başlamıştır. Okullarda, sahnelerde her yerde kendine özgü istediği biçimde davranışlar ve şarkılar söyleyerek kısa sürede tanınmaya başlamıştır.

İsmail YK'nın Şarkıları

2004 senesinde İsmail YK'nın Avrupa’da Müzik Etiketi ile çıkarmış olduğu Şappur Şuppur isimli ilk solo albümünde yurtiçinde ve yurtdışında çok beğenilmiştir ve arka arkaya çıkarmış olduğu solo albümleriyle büyük satış rekorları kırarak müzik listelerinde başarı yakalamıştır. Albümlerin bu derece satış rekorları kırması üniversitede tez konusu dahi olmuştur.

İsmail YK'nın Psikopat adındaki albümü diğer albümleri ile kıyaslandığında hayranları açısından çok farklı bir çalışma olmuştur. Bu albümde İsmail YK kendine özgü ve has olan tarzını devam ettirerek küçük değişikler yapması sebebi ile tarzını çok fazla geliştirmiştir. Diğer albümlerinde genellikle hareketli şarkılarla çıkış yapmış olan ünlü müzisyen bu albümünde Sanane adlı slow olan bir parça ile çıkış yapmıştır. Albümüne adını vermiş olduğu Psikopat şarkısı ile kendisini eşleştiren İsmail YK, küçük görülen, dışlanan hayranlarını hedef almış olan kitleyi çok ağır bir dil ile eleştirerek o kişileri yerden yere vurmuştur. İsmail YK bu albümü ile 2011 senesinde Türkiye'nin en çok dinlenen 5 müzisyenden biri olmayı başarmıştır. Aynı zamanda albümünün çıkış şarkısı olan Sanane ise Türkiye'nin 2011 yılında en çok aranan şarkıları arasında 3. sırada kendine yer bulmuştur. Bu albümde de çok farklı alanlarda çeşitli ödüllere layık görülen bir sanatçı olmayı başarmış bir isimdir.

Uzun bir aradan sonra çalışmalarına hız vermiş olan İsmail YK 14 Şubat sevgililer gününde Kıyamet adlı albümünü piyasaya sürmüştür. Albümünde 12 şarkıya yer veren ünlü sanatçı Haydi Bastır albümündeki Yaralıyım parçasını Hatice ile tekrar yorumlamıştır. Albümünde 12 yaşındayken yazmış olduğu ilk şarkı olan Çıkmam Seneye şarkısına da yer vermiştir. Albümde ön plana çıkmış ola Özlüyorum Ben Seni parçası kısa bir zamanda en çok dinlenen ve indirilen parçalar arasına girmeyi başarmıştır. Albümünde ilk klibini Ah Leylim parçasına çekmiştir. 2. klibini ise hayranlarına sorarak Özlüyorum Ben Seni parçasına çekmiştir. Son olarak albümün son klibini ise çıkış parçası olan Kıyamet Kopar parçasına çekmiştir.

2006 yılında çıkarmış olduğu Allah Belanı Versin şarkısının rock versiyonunu yeni bir klip olarak piyasaya sunan YK klibinde Alfa Romeo parçalaması ile çok konuşulmuştu. Başka bir klibinde ise Ferrari parçalayan İsmail YK'nın bu klibi 3 gün sosyal medyanın en fazla konuşulan müzik haberi olmuştur.

İsmail YK haberleri

DAHA FAZLA #İSMAİL YK HABERLERİ

İsmail YK’a ait tüm site haberleri