İnsansız Hava Araçları haberleri sayfasında İnsansız Hava Araçları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2753 İnsansız Hava Araçları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Dünyanın en köklü ve büyük havacılık fuarlarından biri olan Paris AirShow, bu yıl Türk savunma sanayisinin liderlerinden Baykar'ın ilk kez ürünleriyle katılımına ve İtalyan devi Leonardo ile kurulan LBA Systems ortaklığının tanıtımına ev sahipliği yapacak.
#Paris AirshowBaykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün TCG Anadolu'da görev yapmasına ilişkin, "Deniz havacılığına böylesine bir stratejik girişle, insansız hava araçlarıyla girerek bir anlamda yeni bir dünyanın kapılarını aralamış olduk." ifadesini kullandı.
#Bayraktar TB3İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, Türkiye'nin önde gelen insansız hava araçları üreticisi Baykar ile Avrupa'nın en büyük savunma firmalarından İtalyan Leonardo arasında imzalanan ortaklık anlaşmasının önemli bir fırsat olduğunu bildirdi.
#Guido CrosettoABD'li savunma şirketi General Atomics Aeronautical Systems, Türkiye'yi örnek gösterdi. Şirketten yapılana açıklamada, hükümetin yavaş karar alma sürecinin, Çin ve Türkiye gibi rakiplerinin önemli uluslararası müşteriler kazanmasına kapı açtığı belirtildi. Şirket, Hükümet Verimliliği Departmanı'nın (DOGE) başına geçmesi beklenen Elon Musk'a yazdığı mektupta Türkiye'nin bu alandaki yükselişine vurgu yapıldı.
#ABD1989’da aile şirketi olarak yola çıkan Koçak Petrol, savunma sanayi için üretim yapıyor. İnsansız Hava Araçları’na (İHA) yağ ürettiklerini, elektrikli araçlar için özel proje geliştirdiklerini söyleyen Koçak Petrol Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Koçak, “19 ülkeye ihracat yapan bir kuruluş olarak bu sayıyı artırmayı ve yeni ülkelere Türk ürünlerini göndermeyi hedefliyoruz” dedi.
#Koçak Petrolİran ve İsrail arasında yıllardır gölgede süren çatışma, artık açık savaşa evriliyor. Suikastlar, füze saldırıları ve çeşitli şekilde yürütülen operasyonlar, iki ülke arasındaki tansiyonu her geçen yıl daha da artırdı. İsrail’in son hava saldırısında ise İran’ın en üst düzey askeri isimleri hedef alındı. Peki şimdi ne olacak? İşte İsrail-İran çatışmasının yakın tarihi...
#İsrailTürkiye'nin Endonezya'ya 5. nesil milli muharip uçak KAAN'ı satacağını duyurması dünya basınında yankı uyandırdı. Uluslararası medya, yerli imkanlarla üretilen KAAN'ın henüz seri üretimi başlamamışken küresel piyasada kritik bir oyuncu haline gelmeye başladığına dikkat çekti. Endonezya'nın KAAN'ı ithal etme kararının başka ülkeleri de hayalet jeti satın almaya teşvik edebileceği öngörülen haberlerde, Türkiye'nin savunma sanayiindeki atılım mercek altına alındı.
#KAANDünyanın en köklü ve büyük havacılık fuarlarından biri olan Paris AirShow, bu yıl Türk savunma sanayisinin liderlerinden Baykar'ın ilk kez ürünleriyle katılımına ve İtalyan devi Leonardo ile kurulan LBA Systems ortaklığının tanıtımına ev sahipliği yapacak.
#Paris AirshowUkrayna Acil Servis Durumu tarafından yapılan açıklamaya göre, Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki Kharkiv bölgesine düzenlediği hava saldırısında 3 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi yaralandı. Yaralılar arasında 2 çocuğun da bulunduğu bildirildi.
#Rusya SaldırısıKurban Bayramı tatili öncesinde Orman Genel Müdürlüğü’nden uyarı geldi. Yapılan açıklamada, mevsimsel olarak başlayan sıcak hava dalgalarının ve Bayram nedeni ile artan insan hareketliliğinin orman yangınları açısından yüksek risk oluşturduğu belirtildi.
#OGMAlmanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, ABD’nin NATO ülkelerinin savunma harcamalarının gayrisafi yurtiçi hasılanın (GSYİH) yüzde 5’i olması yönündeki talebini gerçekçi bulmadığını, bunun Lahey’deki NATO zirvesinde müzakere edileceğini söyledi.
#ALMANYAİngiltere Başbakanı Keir Starmer, ülkesinin Soğuk Savaş’tan bu yana en ciddi askeri tehditlerle karşı karşıya olduğunu dile getirdi. İngiltere'nin yeni saldırı denizaltılarını inşa edeceği Glasgow’daki tersanede konuşan Starmer, Rusya'yı saldırganlıkla suçlayarak, Avrupa’daki savaş riskine dikkat çekti.
#İngiltereSuudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, 75 binden fazla kişinin hac yönetmeliklerini ihlal ettiği gerekçesiyle geri gönderildiğini duyurdu. Sivil Savunma Genel Müdürü Tümgeneral Hamud el-Ferc, bu yıl ilk kez yangın söndürme ve kurtarma görevlerinde "Sakr (Şahin)" adlı özel dronların kullanılacağını bildirdi.
#Suudi ArabistanNATO Askeri Komite Başkanı Amiral Giuseppe Cavo Dragone, Türkiye'nin, Rusya ile Ukrayna arasında barışın sağlanması için en başından beri çaba gösterdiğini ve barış sürecinin başlıca aktörlerinden biri olacağını belirtti.
#NATOAvrupa Birliği, Avrupa için Güvenlik Eylemi (SAFE) programı onayladı. 150 milyar Euro'luk kredi programının kabul edilmesi, Yunanistan'da Türkiye paniğine yol açtı. Yunan basını, Atina hükümetinin savunma yatırımlarına düşük faizli kredi sağlayacak program konusunda Türkiye'yi engellemek için elinden geleni yapacağını yazdı.
#ABUkrayna ve Rusya arasında Dolmabahçe görüşmeleri sonucunda varılan esir takası anlaşması bugün yapılan değişimle tamamlandı. Taraflar, karşılıklı olarak 1000'er savaş esirini takas etti. Dün gece ise Kremlin yönetimi, Ukrayna'ya karşı bugüne kadarki en geniş kapsamlı hava saldırısını düzenledi. Başkent Kiev ve çevresi, gece boyunca insansız hava araçları (İHA) ve balistik füzelerle hedef alındı. Ukraynalı yetkililer, 298 İHA ve 69 füzenin kullanıldığı saldırılarda en az 12 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.
#RusyaYunanistan, Avrupa Birliği'nin savunma sanayi programlarına Türkiye'nin katılımını önlemek için diplomatik girişim başlattı. Atina yönetimi, Türkiye'nin AB savunma projelerine entegrasyonunu kısıtlamayı hedefliyor.
#Türkiye