Bugün neler oldu?

İnegöl

Güncelleme Tarihi:

İnegöl haberleri sayfasında İnegöl hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 8898 İnegöl haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Bursa'nın en gözde ilçelerinden birisi de İnegöl ilçesidir. Mobilya kenti olan İnegöl aynı zamanda köftesi ile birlikte de Türkiye genelinde ün kazanmıştır.

İnegöl Nerede ve Hangi İlde?

İnegöl, Marmara bölgesinde yer alan Bursa'nın bir ilçesidir. Bursa'nın hızla büyüyen ilçeleri arasında yer alan İnegöl ekonomik ve kültürel anlamda da ön plana çıkıyor. Bunun yanı sıra İnegöl Bursa'nın güneydoğu tarafında bulunuyor. Bursa'ya 50 kilometre uzaklıkta yer alan İnegöl'e ulaşım da oldukça rahattır. Bursa'nın ilçesi olan İnegöl'e otobüs ve ya özel araçlar ile ulaşım sağlanabilir.

İnegöl Nüfusu ve Hakkında Bilgi

Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nde bulunan Bursa'nın ilçesi olan İnegöl'ün nüfus oranı 2019'da elde edilen verilere göre 273 bin 933 olarak bilinmektedir. İnegöl, Bursa'nın merkezi dışındaki en büyük ilçesidir. Aynı zamanda sanayi olanakları ile birlikte Bursa'nın en etkili sanayi kentleri arasında yer alır. İnegöl Türkiye'nin en yüksek nüfuslu ilçeleri arasında yer alır. İnegöl ilçesinin Türkiye genelinde en tanınan yemeği İnegöl köftesidir. Kendine has bir lezzeti olan İnegöl köftesi Türkiye genelinde tanınır hale gelmiştir. Bunun yanı sıra İnegöl mobilya kenti olarak bilinir. Gelişen mobilya sektörü ile İnegöl bu alanda büyük ihracatlar yapmaktadır.

Bursa'nın ilçeleri arasında yer alan İnegöl'de çoğunlukla Bursalılar yaşamaktadır. Bursalıların çoğunluğu ise manavlardan oluşur. Özellikle çevre illerden gelen yoğun göçler nedeni ile Bursa ve İnegöl'de kozmopolit bir hale gelmiştir. Türkiye'nin Karadeniz ve Doğu Bölgelerinden çoğu kişi İnegöl'e göç etmektedir. İnegöl'deki bu göçlerin de gelişmiş sanayisi ve iş olanaklarının da yüksek olması olarak bilinir. Bunun yanı sıra İnegöl'de çok sayıda muhacir de bulunmaktadır. Bunun da nedeni 1990 yılında Bulgaristan'daki baskı ve davranışlardan kaçan Bulgaristan Türkleri İnegöl'e gelerek yaşamlarını da burada sürdürmeye başladılar.

Turistik faaliyetler kültürel yapıları ile ön plana çıkan İnegöl'de hareketli bir yaşam vardır. Kentte Osmanlı dönemine ait önemli eserler de yer almaktadır. Buna göre özellikle Osmanlı döneminden kalan Cuma Camii, Yıldırım Camisi, İshakpaşa Külliyesi ve İshakpaşa Camisi gibi pek çok yapı bulunmaktadır. İnegöl'ün sembollerinden olan Kapalıçarşı'da Osmanlı mimarisinin örnekleri arasında yer alır. İnegöl'de yer alan kent müzesi ise Türkiye'deki tek ve ilk ilçe müzesi olmuş durumdadır. Bursa'nın ikinci büyük alışveriş merkezi de İnegöl olarak bilinmektedir. Çevre illerden ve Bursa merkezden çoğu kişi de alışveriş için İnegöl'e gelirler.

İnegöl, Türkiye'nin en gelişmiş 16. büyük sanayisine sahip olması ile bilinir. Kozmopolit bir yapıya sahip olan İnegöl'de özellikle mobilya sektörü de oldukça gelişmiştir. Özellikle de mobilya sektörü yurt dışına yüksek oranda ihracat yapıyor. Bursa'nın en bilinen ilçelerinden bir tanesi olan İnegöl'e ulaşım da oldukça kolay oluyor. Her yıl Türkiye'nin diğer bölgelerinden de çok sayıda kişi İnegöl'e gelmektedir. Özellikle iş olanakları, turizm ve alışveriş için de İnegöl'e gelen kişiler var. Mobilya sektöründe ismi bilinen İnegöl'de yenilikçi akımlar ile birlikte gelişen öncü mobilya firmaları yer alır. Bu nedenle sadece mobilya almak için bile İnegöl'e gelen kişiler bulunuyor.

Bursa'nın ilçesi olan İnegöl eşsiz güzellikte bir yer olarak bilinir. Marmara bölgesinde yer alan İnegöl'ün doğal güzellikleri ve sahip olduğu özellikler ile ön plana çıkıyor. Bursa'nın İnegöl ilçesi 2019 verilerine göre 273 bin 933 nüfuslu İnegöl de ticaret ve mobilya sektörü de hızla gelişmiştir. Oylat Kaplıcalarının da bulunduğu İnegöl sıklıkla yerli ve yabancı turist ağırlıyor. İnegöl'deki Oylat'ta oteller bölgesinin yanında çok sayıda mağara bulunmaktadır. Yemyeşil doğası ile ön plana çıkan İnegöl'de kaplıcalar bölgesinde turizm faaliyetleri ön plana çıkıyor. Burada bulunan köy pazarında ise yöresel ürünler ve hediyelik eşyalar satılıyor.

İnegöl haberleri

DAHA FAZLA #İNEGÖL HABERLERİ

İnegöl’a ait tüm site haberleri