Tencereye su koyup kaynatın. Kaynayınca kuru incirleri ekleyip 2-3 dakika haşlayın. Haşladığınız incirleri sularını süzün, bir tabağa alıp soğutun. İncirlerin baş kısımlarını kesip bıçak yardımıyla ortalarını açın ve içlerine ceviz yerleşirin. Tencereyi ocağa alıp ısıtın. Isınınca tereyağı ve hazırladığınız incirleri ekleyip maşa yardımıyla çevirerek 1-2 dakika kızartın. Soğumaları için kenara alın. Şerbeti için 1,5 bardak su ve tozşekeri tencerede kaynatın. Kızarttığınız incirleri şerbetin içine bırakın. Maşa yardımıyla çevirerek her taraflarının şerbete bulanmasını sağlayın. Şerbetin içinde 1-2 saat bekletip servis yapın.
#İncir TatlısıTunceli'nin yöresel yemekleri, et yemekleri, hamur işleri, çeşitli mezeler ve salatalar da dahil olmak üzere zengin bir yelpazeden oluşuyor. Tunceli'nin yöresel yemeklerinin içinde genellikle et yer alıyor. Aynı zamanda yemekler bol baharatla tatlandırılıyor. Tunceli’nin meşhur yemekleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tunceli YemekleriGünümüzde kahvaltılarda tatlı olarak bal, tahin-pekmez ve hazır market ürünleri dışında reçel de kendine yer bulur. Reçel Anadolu’da evlerde kadınlar tarafından hazırlanmaya devam ediyor. Yaz mevsiminde bolca çeşit meyve bulunduğundan reçeller de salça gibi, erişte gibi kışlık hazırlıklar arasındadır.
#BursaSütlaç, kazandibi, tavukgöğsü, keşkül, güllaç... Dünyada eşi benzeri olmayan sütlü tatlılarımız... Az malzemeli, emek yoğun değil, canımız istedi mi hop iki dakikada yapabiliyoruz! Üstelik sıcak yaz günlerinde serinliği ve hafifliğiyle yiyenleri de mutlu ediyorlar.
#Sütlü TatlılarKış mevsiminin gelişiyle birlikte ayvalar market ve pazar tezgahlarında yerini aldı, ayva tatlısına yönelik araştırmalar da başladı. Basit adımlarla hazırlayabileceğiniz ayva tatlısını ister dondurma isterseniz de kaymakla sunuma hazırlayabilirsiniz. Peki, ayva tatlısı nasıl yapılır? İşte, aniden bastıran tatlı krizlerini vicdan azabı çekmeden geçirebileceğiniz bir tarif...
#Ayva TatlısıYüzyıllardır hem saray mutfağı hem de halk mutfağında pişirilen aşure, hem lezzeti hem de içeriğindeki ürünlerin sağlıklı olması nedeniyle severek tüketiliyor. Aşure yapmanın püf noktalarını ve aşure yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini merak eden vatandaşlar, en pratik ve lezzetli aşure tariflerini araştırıyor. Peki, aşure nasıl yapılır?
#Aşure Nasıl Yapılır?Türk mutfak kültüründe İslam dininin etkisiyle dini ve kültürel bir boyut kazanan aşure, Muharrem’in onuncu günü başlamak üzere daha sonraki günlerde de pişirilip dağıtılıyor. Buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle yapılan, bolluk ve bereketin simgesi aşurenin yapımı ise oldukça pratik. Peki, aşure nasıl yapılır? Aşure yaparken nelere dikkat edilmeli?
#AşureAhmet Maranki üniversitede okurken yaşadığı mide yanması şikayeti dışında hiçbir sağlık sorunu olmadığı söylüyor ve bunu da uyguladığı sağlıklı beslenme ve yaşam programına bağlıyor. Yemeği yemeyi de yapmayı sanat olarak gören Maranki’nin severek yaptığı 145 yemek tarifi var
Anadolu’nun Ege’ye uzanan ucu Karaburun Yarımadası’ndaki yolculuğumun ilk bölümünde bu cennet köşeye ulaşmanın zorluğundan, rüzgarların yarışından, balıkların lezzetinden, Saip köyünde yediğim yemeklerden, festivalin seslerinden bahsetmiştim. Bu hafta, hem lezzetli hem de keyifli gezinin devamını anlatacağım.