İdrar Kaçırma
İdrar Kaçırma Haberleri
Uzmanlar Uyardı: Uzun Süre Tutmak Çok Tehlikeli!
İdrar yolu enfeksiyonu denildiğinde ilk olarak akla halk arasında sistit olarak adlandırılan mesane iltihabının geldiğini belirten Kontinans Derneği Başkanı Prof. Dr. Tufan Tarcan, akut bakteriyel sistitin belirtilerinin idrar yaparken yanma, mesanede ağrı, sık idrara çıkmak ve bazen kanlı idrar yapmak olduğunu ifade etti. Piyelonefrit olarak adlandırılan böbrek iltihaplarında ise ateş, halsizlik ve yan ağrısının ön planda olduğunu vurguladı.
İdrarı uzun süre tutmak tehlikeli!
İdrar yolu enfeksiyonu denildiğinde ilk olarak akla halk arasında sistit olarak adlandırılan mesane iltihabının geldiğini belirten Prof. Dr. Tufan Tarcan, akut bakteriyel sistitin belirtilerinin idrar yaparken yanma, mesanede ağrı, sık idrara çıkmak ve bazen kanlı idrar yapmak olduğunu ifade etti. Piyelonefrit olarak adlandırılan böbrek iltihaplarında ise ateş, halsizlik ve yan ağrısının ön planda olduğunu vurguladı.
Çocuklarda idrar yolu enfeksiyonlarına dikkat!
Çocuklarda idrar yolu enfeksiyonları kalıcı böbrek hasarına neden olabileceğinden çok önemlidir. Özellikle nedeni bilinmeyen ateşi olan çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu mutlaka araştırılmalıdır. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Özlem Türkoğlu, çocukluklarda sıklıkla görülen idrar yolu enfeksiyonları ile ilgili önemli bilgiler verdi.
Çocuklarda alt ıslatma sorunu nasıl çözülür?
Her gece binlerce çocuk ışıklarını kapatıp uykuya daldıktan sonra yataklarını ıslatır. Öncelikle bilinmesi gereken bunun sadece sizin başınıza gelmediği ve çok yaygın bir problem olduğudur. Tuvalet eğitimi sırasında bebeklerin gece yataklarını ıslatmaları gayet normal bir durumdur. Peki, hangi durumlarda önlem almak gerekir? Prof. Dr. Serdar Tekgül, gece alt ıslatma ile ilgili tüm merak edilenleri anlatıyor.
Soğuk havale nedir? Soğuk havale belirtileri
Şüphesiz ki, hayatta en değer verdiğimiz çocuklarımızın taşıyamayacağı ağırlıkları yüklenmesi, hastalıklarla mücadele etmesi hiç yüz yüze gelmek istemediğimiz olayların başında geliyor. Ancak bazı hastalıklar, çocukların karşısına çıkmaktan ve gizlice ilerleyip zarar vermekten vazgeçmiyor. Soğuk havalede olduğu gibi…
Genital estetik cerrahinin popülaritesi artıyor
Cinsel organın estetik görüntüsünü düzeltmek, cinsel ilişkide yaşanan pek çok sorunu gidermek veya idrar kaçırma problemlerini tedavi etmek amacıyla genital estetik operasyonlarına başvurulur. Yapılan bu genital estetik işlemleri hakkında detayları Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Özgür Ağlamış anlattı.
Dünya Menopoz Günü
Hamilelikte bel fıtığı bebeğe zarar verir mi?
Hamilelikte bel fıtığının belirtileri nelerdir? Hamilelik bel fıtığını tetikler mi? Hamilelikte bel fıtığı bebeğe zarar verir mi? Bel fıtığı olan hamileler nelere dikkat etmeli? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Şenay Şıldır sorularımızı yanıtlıyor.
"İdrar kaçırmaya karşı egzersiz etkili olabilir"
Pelvik kasların idrar tutma mekanizmasının çok önemli bir kısmını oluşturduğunu söyleyen Kontinans Derneği Başkanı Prof. Dr. Tufan Tarcan, idrar kaçırma tiplerine göre nedenlerinin de değiştiğini belirtti ve her idrar kaçırmanın pelvik kaslarla ilgili olmadığının altını çizdi.
Çocuklarda horlama ne zaman tehlikeli?
Horlama denilince hemen hepimizin aklına yetişkinler, özellikle de erkekler geliyor. Ancak sanılanın aksine horlama, hatta ''uyku apnesi'' denilen daha ileri boyuttaki tablo çocuklarda da yaygın olarak görülüyor. Özellikle de 2-10 yaş arasındaki çocuklarda ortaya çıkıyor. Bunun nedeni ise horlamaya yol açan etkenlerden olan geniz eti ve bademcik hastalıklarının bu yaş grubunda yaygın olarak görülmesi.
Türk profesörden büyük başarı! Tıp literatürüne girdi
Üroloji Profesörü Dr. Volkan Tuğcu, prostat kanseri ameliyatlarıyla ilgili geliştirdiği "Tuğcu Bakırköy Tekniği" ile tıp literatürüne girdi. Prof. Dr. Tuğcu, İtalya Bari Tıp Fakültesi'nden gelen hekimlere de bu yöntemi uygulamalı eğitimle öğretti. İtalyan Prof. Dr. Pasquale Ditonna ve Antonia Vitarelli tekniği üniversitelerinden tüm Avrupa'ya yaymayı hedeflediklerini söyledi. Prof. Dr. Tuğcu, yöntemini anlatmak üzere ABD'den de teklif aldığını açıkladı.
Yrd. Doç. Dr. Demir Anka'da
Kirli bebek bezinden çevre dostu yakıt üretilecek
Hollanda'da her yıl yaklaşık yarım milyon çocuk tarafından kullanılan bebek bezleri, özel bir yöntemle geri dönüştürülerek çevre dostu yakıt, biyogaz, plastik ve suni gübre üretilecek.
Epilepsi nedir? Epilepsi hastalığıyla ilgili merak edilenler
Halk arasında sara hastalığı olarak da bilinen epilepsi, sığlıkla rastlanılan sağlık sorunlarından biri. Beyindeki sinir hücrelerinin normal işleyişini kesintiye uğratan hemen her şey epilepsiye neden olabilir. İşte, epilepsi hastalığı hakkında merak edilenler.
İdrar kaçırma probleminin çeşitleri nelerdir?
Üroloji Uzmanı Op. Dr. Doğukan Sökmen cevapladı; İdrar kaçırma probleminin çeşitleri nelerdir?
"Her bel fıtığı ameliyat gerektirmez"
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Zafer Orkun Toktaş, bacakta veya ayakta güç kaybının, yürüme güçlüğü gibi durumların acil müdahale gerektirebilen bel fıtıkları olabileceğini söyledi.
"Tedavi edilmeyen şeker hastalarında idrar kaçırma görülüyor"
Kontinans Derneği Başkanı Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Tufan Tarcan, ülkemizde yetişkinlerin yüzde 20'sinde şeker hastalığı görüldüğünü ve bunun tüm organları etkileyen bir hastalık olduğunu belirtti.
İdrar kaçırma ve genital problemler için yeni çözüm
Kollojen kaybına bağlı olarak ortaya çıkan yumuşak doku sarkmaları ve zayıflıkları özellikle kadınlarda hayat kalitesini düşüren idrar kaçırma, vajinada genişleme, vajinal kuruluk gibi önemli sorunlara neden olur. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Feride Avdıcı, bu sorunların tedavisinde kullanılan, yeni bir çözüm olan Fraksiyonel Karbondioksit Lazer'i anlattı.
Rahim sarkması yaşam kalitesini düşürüyor!
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Taner Usta, rahmin yaşın ilerlemesi, doğum şekli ve doğum sayısına göre deformasyona uğradığını söyleyerek, rahim sarkması hakkında açıklamalarda bulundu.
Frengi nedir? Frengi belirtileri ve tedavisi
Cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon olan frengi hakkındaki araştırmalar son günlerde hız kazandı. 1940’larda penisilinin yaygın bir şekilde bulunması sayesinde çarpıcı biçimde azalan hastalık günümüzde de görülmeye devam ediyor. Peki, frengi nedir?
İdrar torbası sarkması (sistosel) nedir?
Sistosel olarak da bilinen mesane sarkması, şikayetlerle kendisini göstermeyebilir. Hafif derecede ve hastada bir şikayet yaratmayan sistosel tedavi gerektirmeyebilir. Peki, İdrar torbası sarkması (sistosel) nedir, nasıl anlaşılır?
Epilepsi nedir?
Halk arasında “sara olarak da bilinen epilepsi, basitleştirilmiş şekliyle kısa süreli beyin fonksiyonlarındaki bozukluğa bağlıdır ve beyin hücrelerinde geçici anormal elektrik yayılması sonucu ortaya çıkar. Nöbetler halinde olan bir hastalıktır. Epilepsi nöbeti sırasında hastada kasılmalar, duyusal değişiklikler ve bilinç kaybını geçirebilir. Bir kez nöbet geçirmek ise epilepsi hastası olduğunuz anlamına gelmez.
"İdrar kaçıranların en büyük hatası su içmeyi
Kontinans Derneği Başkanı Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Tufan Tarcan, inkontinans yani idrar kaçırma sorununun ülkemizde her 4 kadından 1in de görüldüğünü ve idrar kaçırma sorunu yaşayanların yalnızca yüzde 12’sinin de bu sorunu için doktora başvurduğunu açıkladı.
Multiple Skleroz (MS) nedir?
Hastalığın Tanımı: Multiple Skleroz ya da bilinen adı ile “MS” merkezi sinir sisteminin genellikle yineleyici kronik bir hastalığıdır. Merkezi sinir sistemi beyin ve omurilikten oluşur. Birçok faktör ile gelişen bağışıklık sisteminin sinirlerin özellikle miyelin denilen kılıf kısmına saldırması ve bu sebeple oluşan plakların yerleştiği beyin veya omurilik bölgesine göre şikayetlere neden olan Dünya’da yaklaşık 4-5 milyon ülkemizde ise 40-50 bin kişinin etkilendiği bir hastalıktır.
Sifiliz nedir? Sifiliz anlamına gelen frengi ne demektir?
Sifiliz, cinsel yolla bulaşan hastalıklar arasında yer almaktadır. Bir diğer adı frengi olan sifiliz, doğru tedavi edilmediği takdirde uzun dönemde çok ciddi komplikasyonlara (istenmeyen sonuçlara) neden olan cinsel yolla bulaşan hastalıklardandır. Hastalık etkeni Treponema pallidum adı verilen bir bakteridir. İşte, sifiliz hakkında detaylı bilgiler
Sara hastalığı nedir? Sara (Epilepsi) belirtileri nelerdir?
Sara ya da diğer bir adıyla epilepsi, hastalığın yarattığı etkiyle ağır şikayetlere neden olabilmektedir. Tedavisi için antiepileptik yöntemin uygulandığı sara hastalığının tanılanmasında EEG ve Beyin MR'ı gibi yöntemler kullanılmaktadır. Peki, sara ya da diğer adıyla epilepsi hastalığı nasıl tespit edilir? İşte, o konu hakkında Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nden alınan bazı bilgiler
Kireçlenme nedir? Boyun ve bel kireçlenmesi neden olur?
Kireçlenme, insanda en sık karşılaşılan eklem hastalıklarından biridir. Genel olarak 45 yaşından sonra başlayan kireçlenme özellikle boyun ve bel bölgesinde görülür. Peki, boyun ve bel kireçlenmesi neden olur?
Kantaron yağının faydaları nelerdir?
Kantaron yağının faydaları birçok kişi tarafından araştırılan ve sorgulanan konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Cilde ve saça olan faydasıyla bilinen kantaron yağı nedir? Faydaları nelerdir?
Vajinal sarkma nedir? Vajinal sarkma neden olur?
Özellikle doğum sonrası vajinanın doğal yapısı bozulabilir, vajina genişleyebilir ve sarkma meydana gelebilir. Bu problemle karşılaşan kadınlar da vajinal sarkmaya dair bilgi almak adına araştırma yapıyor. Peki, vajinal sarkma nedir? Vajinal sarkma neden olur?
Hidrosefali nedir?
Hastanın beyninde su birikmesi. Çocukluk yaş grubunda baş çevresinde genişleme, ileri yaş grubunda yürüme bozukluğu, hafıza kaybı ve değişiklikleri gibi belirtileri mevcuttur. Peki Hidrosefali nedir?